0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
dün derincede uğur abiyle arabamın far temizliğini yaparken nezamandır düşündüğüm araç üzerindeki kılcak çizikler ve paslanmaya ramak kalan yerlere boya yapmak aklıma geldi.rötüş boya için uğur abime sorduğumda bana arabanın kapı eşiğindeki orjinal etiketindeki yazan boyasından kaportacıdan alıcaksın dedi..475 N boya kodlu orjinal boya diye birsey varmı ? bana yardımcı olursanız bu arabanın kendi orjinal boyasından bir kutu alıp arabamı rötüşlücem
475N fabrikada kullandıgımız model kodu.Resminizdeki aracınızın boya kodunu soruyorsanız (makyajlı H/B Corolla) 1C0 dır.
Abi eger profil resmindeki arac ise boya kodu 1co
satıs mağazası varmı yoksa kaportacıdanmı alıcam boyayı ilkecim ? link varsa kutusprey boya olarakta alabilirim
soylemeyi unuttum abi kutu sprey almani tavsiye etmiyorum cunku bizim boyalar simli oldugu icin genellikle boyayi sıktıgımız zaman simler ucuyor
bende kaportacıdan alayım ozaman.sulu boya fırçasıylada uygulama yaparım..ne olarak ifade etmeli şimdi bu boyayı? 1C0 marka filan yokmu ne dicem kaportacıya
http://www.hepsiburada.com/liste/toyota-1c0-gumus-gri-renk-cizik-giderici-rotus-boya-seti/productDetails.aspx?productId=otelf17318&categoryId=60001060bu linkteki nasıl ?
Lütfen mesajlara aynı sekmede cevap verelim arkadaşlar. Arkadaşlar yardımcı olmuş zaten.Sanayideki bilgisayarlı karıştırıcılara sahip boyacılar, bu koda göre boyanızı hazırlar. 100ml. yeterlidir bence. Ayrıca rötuş yapacağınız zaman ana boya kabından küçük bir su şişesi kapağına biraz boya alın ve rötuşta bunu kullanın.
oto tamirhanelerine boya satan yerlerden açıkda alabilirsiniz, 100 ml çok fazla gelir, yaz ayında olmanızdan ötür yavaş yavaş bozulur yada katılaşmaya başlar, 50 ml kafi, hatta fazla bile gelir... genelde kaliteli ile kalitesiz arasında fiyat farkı oluyor, rutuş için alınacağından fazla paraya gerek yok... hee kapıyı komple boyarım derseniz ayrı kolay gelsin...
Benim Avensiste 1C0 geçen 2 parça boyamak istedim 1 kg aldım 35TL verdim.Eleman Akzo kutu verdi. Biliyorum bu boya benim arabama açık sarı oluyor. O nedenle 0.3 gr siyah renk pigmenti girdim. Azdaha girse imişim renk dahada güzel uyacakmış.
komple boyama yapmıyacağım..kaputta kapı kenarlarında,tamponlarda ezikler ve boya kalkması olan yerler için alacağım.komple boya benim işim değil zaten..bırakalımda boyacılarda para kazansın dimi
Ben teşekkür ederim. Küçük kutudan kullandığınız boya ile rötuş işlemi bittiğinde bunu geri ana kutuya boşaltmayın, atın.
boyayı sağolsun bir arkadaşım bana boya firmasından temin edip biraz önce getirdi.kendi orjinal kutusundan benim istediğim miktarda başka bir kutuya boşaltılmış bir şekilde elime ulaştı.(100ml) şimdi ben noktasal derinlikteki yerlere sulu boya fırcasıyla yanı kucuk kalem fırca ıle surerım dıye dusunuyorum..ama biraz genıs kısımlarda bu sekılde uygulama ıyı değılmış.boya kaportada dağınık ve kotu goruntu verır dıye arkadasım benı uyardı..bantla etrafını sarıyormusuz ve püskürtme tabancasımı nedir artık öle bir cihazla boya yapılıyormus.arkadaslar bende makıne yok..baska kolay bır formulu yokmu bu boya ısının ??