Gönderen Konu: arac hantalligi ve degistirme  (Okunma sayısı 1330 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
arac hantalligi ve degistirme
« : Ağustos 19, 2013, 10:12:50 »
merhaba arkadaslar daha once vesoda cekis sorunu basligindada yazdigim gibi 2005 verso 1.6 elegant hicbir arizasi vb.olmamasina ragmen rampalar cok cok zayif ve sollamalarda sikinti yasiyorum sizce satip 2010 ve uzeri sanirim 125 beygir ve 6 ileri olanlardan alsam degermi yoksa o araclarda da ayni sorunlar var mi yardimlarinizi bekliyorum herkese selamlar
2005 verso 1.6 elegant

Toyota Club Türkiye

arac hantalligi ve degistirme
« : Ağustos 19, 2013, 10:12:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corollamı özledim
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
Ynt: arac hantalligi ve degistirme
« Yanıtla #1 : Ağustos 19, 2013, 11:05:22 »
ani hızlanmalarda zayıf olabilir. ama o aracın amacı konfor zaten 4000 devir civarı kullanırsan rampalarda seni memnun edeceği kanaatindeyim bende aynı motor corolla var 4. viteste 110 la giderken yokuşlarda hiç zorlanmıyor yada 5. vites 130 la giderken araba yüklü klima açıkta olsa yokuşlarda zorlanmadan çıkıyor.
yokuşa 5. vites 90 - 100 le girersen 3. vitese kadar düşersin yada çıksın diye zorlarsan motoru sıkıştırırsın ve çok yakıt harcarsın
sadece yokuşa girmeden vitesi iyi ayarlaman lazım yoksa yokuşa girince hızlanma çok yavaş oluyor.
motorun rahat dönmesini sağlamalısın vvt-i motor iyi kullanmalısın.
6 ileriye gelince 6. vites yokuşlarda fayda sağlamaz ama düz yolda bu aracına göre çok tasarruflu olur.
versoyu sakin kullanmak ve tadını çıkarmak lazım bence.
Chevrolet Cruze 40,000 km 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 19, 2013, 22:27:12 »
2009 larıda var yenı kasasnın.132 hp valvematic motor.Oda aynı diyorlar.2006 elegant var 70 binde sırf bu hantallıgı yüzünden bende bazen kısıyorum.biraz  yüklü ve yokustaysa tamam.ama önceki corolla sol hb de yeterki bir alta çek vitesi.şaha kalkıyordu maşallah
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 25, 2013, 20:52:16 »
Merhaba 1500 kg' a yakın bir ağırlığı olan araçtan çok fazla performans beklemek bu araca haksızlık olur ancak konforuna kimse söz söyleyemez fazla kafaya takmayacak aracınızın keyfinizi çıkaracaksınız. Sonuçta bir aile otomobili ailecek güvenle binmek için alınmış olmalı, en azından benim için öyle... Selamlarımla...
2004 1.6 Toyota Corolla Verso Elegant