Gönderen Konu: 1996 gli corolla kontak problemi  (Okunma sayısı 7521 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2 kere teşekkür etti
1996 gli corolla kontak problemi
« : Ağustos 18, 2013, 20:23:51 »
selamun aleyküm 1996 gli corollam var bir sorunum var
kontak çalışmıyor dönmüyor yani çok ileri geri oynatmak gerekiyor o da bazen hiç olmuyor ama genel olarak zorluyoruz kontağı lockdan acc kısmına geçişte problem oluyor
sorun nedir sizce anahtarı kopyaladım ve kopyasıyla denedim yine olmadı

kontakmı değişecek ne olacak tam yorumda yapamıyoruz kontak sistemi değişirmi ücreti ne kadardır bilgisi olan paylaşırsa sevinirim

Toyota Club Türkiye

1996 gli corolla kontak problemi
« : Ağustos 18, 2013, 20:23:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 1996 gli corolla kontak problemi
« Yanıtla #1 : Ağustos 19, 2013, 01:19:03 »
Bende de 96 Gli var.Kontağınızın şifresi bozulmuş,daha bugün aynısını oto elektrikçi bana söyledi başka bir sorun için gitmiştim.Kontak ilk olarak dönmüyor,direksiyon kilidi açık olmasına rağmen dönmüyor,ilk kademe döndüken sonra 2.kademe ve marş yapıyor.Yolda kontak kilitlerde direksiyon da kitler gibisinden bir şey de dedi yanlış hatırlamıyorsam...

Telefonda bir oto anahtarcıdan 30 ytl fiyat aldık yaptırmak için...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Başkent Grafik Tasarım Atölyesi
  • Kan Grubu: A+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 03, 2013, 19:53:32 »
kontağı cevirirken direksiyonu da cevirmeyi deneyin. kapattıktan sonra direksiyon kilidi aktif hale geliyorsa oda kontağı kitleyebiliyor. onun için direksiyon ve kontağı ayna anda cevirmeyi deneyin belki ondan olabilir.
Club'a Selam EFSANEYE devam..:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 03, 2013, 20:16:32 »
kontakla ilgili aynı sorun benimde başıma 95 xei mizde geldi.  sorunu orjınal yedek anahtarı kullandığımızda tekrarlamadı diğer anahtar halen açmıyor kontağı anahtar eğer orjınal anahtarıysa uzun yıllar kullanımdan dolayı anahtar üzerindeki çıkıntılar şifreler aşınıyor bu nedenle kontak zor açılıyor yada hiç açılmıyor şimdi siz elinizdeki mevcut anahtarı kullanarak  başka anahtar çektirseniz dahi aynı sorun olacaktır eğer şifreleri aşınmıssa orjınal yedek anahtarınız yoksa kontağı değiştirmekten başka çareniz yok sanırım .. eğer kontak teyp i çalıştıracak konumdayken anahtar kontaktan çıkıyorsa   aynen bu sorundan dolayı kontak açılmıyordur ..
-Farklı olmaya çalıştıkça,farklı yönlerini kaybediyor insanlar ..'

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 03, 2013, 20:51:00 »
selamun aleyküm 1996 gli corollam var bir sorunum var
kontak çalışmıyor dönmüyor yani çok ileri geri oynatmak gerekiyor o da bazen hiç olmuyor ama genel olarak zorluyoruz kontağı lockdan acc kısmına geçişte problem oluyor
sorun nedir sizce anahtarı kopyaladım ve kopyasıyla denedim yine olmadı

kontakmı değişecek ne olacak tam yorumda yapamıyoruz kontak sistemi değişirmi ücreti ne kadardır bilgisi olan paylaşırsa sevinirim
vb 45 olması lazım piyasada yağsız kontak spreyi diye geçer ondan kontağın içine biraz sıkın ondan sonra deneyin benimkide geçen yıl zor dönmeye başladı stop edip çıkartırkende üstüne iyice bastırmadan çıkmıyordu sprey sıktıktan sonra yağ gibi oldu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 04, 2013, 16:34:18 »
Ben wd40 almıştım motorun üzerindeki yağ kalıntılarını ve pislikleri silmek için. İçinde biraz kalınca kontağa sıktım. Daha sonra anahtarı kullandıkça içinden sertleşmiş yağ parçaları çıktı ve baya iyi oldu. İsterseniz deneyin. Anahtarınız orjinal değil ise tekrardan anahtar yaptırabilirsiniz.
İnandığı gibi yaşamayanlar, yaşadıkları gibi inanmaya başlarlar.