0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Salih abi ellerine sağlık çok güzel olmuş.Yalnız birşeyi merak ettim, merceğin bakış ayarını nasıl yaptınız acaba ? . Bu ayarı nasıl tutturuyorsunuz ?
salih bey teker teker her mesajı resmi inceledim vallahi ellerine sağlık ciddi cesaret gerektirir bi olay aksini düşünemiyorum, helenangel eye far baktığım şu dönemde sanat eseri gibi geldi gözüme birde halka eklersen son nokta
Siteden oguz arkadasimizin istegini kiramadigim için yaptim .bu 3 üncü far calismam resimli anlatım buyrun Gerekli mazemeler 2 adet h7 mercek 2 adet mercege uygun ve ortecek guzel bi kapakSilikonIsiya dayanikli mat siyah boyaIsi tabancasiDramel ve uygun uçları8 adet civata pul ve somun1000 kum zimparaOguz bursadan yanima bir bavul kirik far parçalarıyla ve daha once sokulup karatma yapılmış 2 adet farla geldi ve malesef getirdiği mercekler projmize uymuyordu ilk isimiz Bostancı sanayiye gidip cikma kirik mercekli far almaktı ve en uygun olarak mercedes fari bulduk ve sıkı bir pazarlikla aldıksonra o farlarin icini acip mercegini çıkardık donra elimizde olsn corolla farinin isitarak icini acip reflector unu çıkardık ve mercegin arkasını oturacagi sekilde Dramel le kestik ve mercegin 4 kenarina vida takip denk geldigi yerleri isaretlyip deliyoruz sonra refloktorun mercek takilacak tarafini siyaha boyayacagimiz icin boya iyi tutsun dye suyla zımpara ladim daha sonra boyama islemini yapiyoruz mercek yerlestirilip isik yansimasi kontrol ediliyor ama bunun fotografini cekmemisiz far dis camlarida biraz soluk gibiydi onuda elden geciriyoruz 1000 1500 2500 zimpara sonra pasta ve cila ve daha once karartilmis olan far içimizi tekrardan mat siyah boya ile geciyoruz ve boya kuruyunca denemek amacli fari bi kapatiyoruz far caminin onunde merkezli ince bi isaret vardir ona uzaktan bakip mercegi merkezliyormu dye kontrol ediyoruz ve marin icini mercegi kapagi guzelce temizliyoruz ve toplamaya geciyoruz suyah sivi conta yi camin gecicegi kanala sıkıyor uzbe sonra farimizi kapatip akvaryum silikonla geciyoruz ve kurumaya birakiyoruz o kururken de mercegin arkadan tasan kismina bisey uydururuzplastige kapak yapistirip silikonluyruz ve siyaha boyuyoruzve finish ve 2 gun ugrasin sonunda oguz arkadasimiz farlari alip bursaya geri dönüyor farlari oguzhanla beraber takip bana resim attilar buda aracin ustundeki gorseli