Gönderen Konu: 2008 corolla ya mercekli far yapimi  (Okunma sayısı 8802 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '10
  • 12 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
Ynt: 2008 corolla ya mercekli far yapimi
« Yanıtla #40 : Ocak 02, 2014, 01:30:20 »
salih bey teker teker her mesajı resmi inceledim vallahi ellerine sağlık ciddi cesaret gerektirir bi olay aksini düşünemiyorum, helenangel eye far baktığım şu dönemde sanat eseri gibi geldi gözüme birde halka eklersen son nokta  :alkis:
2010 Toyota Corolla Comfort Benzin/Lpg

Bize Heryer ....     :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ocak 02, 2014, 01:30:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ocak 02, 2014, 18:54:07 »
Salih abi ellerine sağlık :) çok güzel olmuş.

Yalnız birşeyi merak ettim, merceğin bakış ayarını nasıl yaptınız acaba ? . Bu ayarı nasıl tutturuyorsunuz ?
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 421000
  • Model Yılı: '05
  • 180 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Mart 09, 2014, 00:14:29 »
Salih abi ellerine sağlık :) çok güzel olmuş.

Yalnız birşeyi merak ettim, merceğin bakış ayarını nasıl yaptınız acaba ? . Bu ayarı nasıl tutturuyorsunuz ?
daha ueni gordum kusura bakmayin farin ayari sokmeden duvara isik yansitip cizgisini ciziyoruz sonra mercek  de de ayni cizgye denk getirip sabitliyoruz
2005 corolla 1.6 hb a/t
2002 corolla 2.0 d4d (Dsport)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 421000
  • Model Yılı: '05
  • 180 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Mart 09, 2014, 01:42:25 »
salih bey teker teker her mesajı resmi inceledim vallahi ellerine sağlık ciddi cesaret gerektirir bi olay aksini düşünemiyorum, helenangel eye far baktığım şu dönemde sanat eseri gibi geldi gözüme birde halka eklersen son nokta  :alkis:
yorumunuz ivin tsk ederim eklenebilir olmucak sey degil son olarakta 82 jettaya hella bi xenon uyguladim
2005 corolla 1.6 hb a/t
2002 corolla 2.0 d4d (Dsport)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '08
  • 16 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Mart 10, 2014, 16:56:55 »
Vayyyy eline sağlık Salih abi jettaya da maşalllah. Bi tane de benden olsun. Far camları temizlendi. Mercek yön ayarı yapıldı.
92' Renault 9 Broadway (1992-1997)
97' Toyota Corolla 1.6 XEİ (1997-2008)
08' Toyota Corolla 1.6 Elegant (2008-...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Eylül 30, 2014, 17:29:46 »
Siteden oguz arkadasimizin istegini kiramadigim için yaptim .
bu 3 üncü far calismam  resimli anlatım buyrun
Gerekli mazemeler
2 adet h7 mercek
2 adet mercege uygun ve ortecek guzel bi kapak
Silikon
Isiya dayanikli mat siyah boya
Isi tabancasi
Dramel ve uygun uçları
8 adet civata pul ve somun
1000 kum zimpara

Oguz bursadan yanima bir bavul kirik far parçalarıyla ve daha once sokulup karatma yapılmış 2 adet farla geldi ve malesef getirdiği mercekler projmize uymuyordu ilk isimiz Bostancı sanayiye gidip cikma kirik mercekli far almaktı ve en uygun olarak mercedes fari bulduk ve sıkı bir pazarlikla aldıksonra o farlarin icini acip mercegini çıkardık donra elimizde olsn corolla farinin isitarak icini acip  reflector unu çıkardık ve mercegin arkasını oturacagi sekilde Dramel le kestik ve mercegin 4 kenarina vida takip denk geldigi yerleri isaretlyip deliyoruz
sonra refloktorun mercek takilacak tarafini siyaha boyayacagimiz icin boya iyi tutsun dye suyla zımpara ladim daha sonra boyama islemini yapiyoruz mercek yerlestirilip isik yansimasi kontrol ediliyor ama bunun fotografini cekmemisiz  far dis camlarida biraz soluk gibiydi onuda elden geciriyoruz 1000 1500 2500 zimpara sonra pasta ve cila ve daha once karartilmis olan far içimizi  tekrardan mat siyah boya ile geciyoruz ve boya kuruyunca  denemek amacli fari bi kapatiyoruz far caminin onunde merkezli ince bi isaret vardir ona uzaktan  bakip mercegi merkezliyormu dye kontrol ediyoruz ve marin icini mercegi kapagi guzelce temizliyoruz ve toplamaya geciyoruz suyah sivi conta yi camin gecicegi kanala sıkıyor uzbe sonra farimizi kapatip akvaryum silikonla geciyoruz ve kurumaya birakiyoruz o kururken de mercegin arkadan tasan kismina bisey uydururuzplastige kapak yapistirip silikonluyruz ve siyaha boyuyoruzve finish  ve 2 gun ugrasin sonunda oguz arkadasimiz farlari alip bursaya geri dönüyor farlari oguzhanla beraber takip bana resim attilar  buda aracin ustundeki gorseli

kardeşim fotoları tekrar yüüklermisin sana zahmet