0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Benim 2005 sedan terra da kafayı yemiştim ilk aldığımda Denizli yetkili servisine gittiğimde standart işlemler yapıldı ertesi gün yeniden rolanti 600-1000 arası dolaşmaya başladı. Bu forumda öğrendim ki bizim modellerde normalmiş, rolantide az yakması için aracın ecusundan kaynaklanıyor sanırım daha sonra kafaya takmadım bende. Yine de daha detaylı bilen arkadaşlar vardır muhakkak.
Rolanti de aracın düşük çalışmasının debriyaj setiyle bir bağlantısı olduğunu sanmıyorum. Kelebek boğazını maf sensörünü temizletin ha birde akünün eksi kutup başını çıkarın 15 dakika felan bekleyin geri takın .rölantiniz yüksek ihtimal fabrikasyon ayarlara döner .Ben ilk aldığımda maf ve kelebek sensörünü temizlettim rölanti yüksek çalışmaya başladı ustaya dedim abi bu yüksek çalışıyor 1-2 haftaya düzelir dedi onu bekleyecez dedim dünyanın benzinini yakar dedim .Akünün eksi kutup başını çıkardı biraz bekledik daha sonra geri taktı çalıştır dedi çalıştırdım biraz gaz verdim olay tamam dı
zaten olması gereken rolanti devri duz icin 550-600 otomatik icin 600-650. teknik dokumanlarda yazıyor
Bu gün gaz kelebeğini temizledim bir kaç eksiği giderdim yarın polen filitresi vs alıcam kısmetse debriyaj pedalını yağladım ses kesildi ama devir oynaması kesilmesi yağına suyuna baktım sularını tamamladım bunun antifirizi kırmızımışşş.bujileri söktüm gayet iyi lastikleri şişirdim ama balans yaptırmakta gerekicek sanırsam 120 den sonra titreme oluyor maşşallah direksiyon sesi kaliper sesi falan duymadım hiç tam istediğim gibi koy yaını suyunu gitt...
Abi iyi yapmissin gaz kelebegini cikarip temizledin dimi yoksa onunu silmek fayda etmiyor
Çıkarttım tabi 10 lokma ile söktüm çok zor temizledim yaa ilk önce benzili bez ile sildim defalarca kelebeğe fazla yanaşmadan belki pozisyonu kayar diye düşündüm sonra emme manifoldunun içine girebildiğim kadar fırça ve benzin ile temziledim son olarak her yeri balata spreyi ile detaylıca giriş yaparak temizledim baya fark etti temizlik açısından hava filitremi ve polen filitresini de değiştiricem bu gün bir de ön arka tekerlekleri söküp balataların durumlarını kontrol edeyim duruma göre gelecek ay onları da değişirim belki V kayışına da bu gün bakıcam o beni korkutuyor baya çatlak var üzerinde çünki...Başka bakmam gereken önemli yerler varsa bana yazın arkadaşlar o kısımları da kontrol edeyim...
Radyator suyunuzu olcturun abi degismesi gerekiyorsa degistirn
tolga 45 tl dayconun kayısıona verme.aracı uzun süre kullanacaksan servisten al.sonucta 70-bin 80 binde bir değişiyor..2004 corolla sol hb mde orjinal kayıs değişirken dısardan dayco aldım.Ertesi gün avare(boş) gergisi bozuldu.buda motorda hiçbir etkisi yok ama vuk vuk tarzında acayip bir ses.Suan servislerde kampanya var.80-85 tl ye geliyor orjinali..70 bin 80 bin civarında aracın V kayısı sanzuman yagı değişiyor.40 bin katlarında bujiler değişiyor.hava poleni kafana göre değişirsin..Az sorun çıkartır.ama sagından solundan ses gelir.küllügün üzerindeki kapak hemen hemen hepsinde kırılır.Teypin ustundeki çerçeve ile gögüs arasında açıklık sıfırlarında bile var.bunun haricinde yagını suyunu değiştir bin..Tİtremeye gelince maf sensörü ve kelebeği temizlemişsin zaten.Hafifte olsa arac içinde hissedersin.Bazen koltuk kafalıkları sallanıyordu..bu vvt in özelligi.1100-rpm den başlar 550-600 de durur..Bunun haricinde sarsıntı asırı titreme çekişte zayıflık falan varsa araçta lpg li ise subaplar zarar görmüş olabilir..motorun kompresyonu nasıl ölçtürdünmü bilmiyorum ama lpg ye daha dayanaklı subaplar ile uzun süre sorunsuz kullanırsın.
ykapagın yan tarafına keçe veya kagıt sıkıstır kapat kapagı.ben versoyu alırken kompresyonu 22, 23 çıkmıstı serviste ölçtüüler..13,13,5 az değilmi yahu..