Gönderen Konu: üzgünüm ama :(  (Okunma sayısı 4767 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: üzgünüm ama :(
« Yanıtla #20 : Ağustos 15, 2013, 11:06:52 »
valla bu servisten dolayı sıkıntı çeken sizdiniz sanırsam sonuna kadar haklısınız ama hala sorun devam ediyormu servis bir çözüm bulamadımı ? sizin siteminiz bence corollaya değilde servis ve d4d motorlara olmalı ki bence yaşadığınız çok kötü bir tecrube olmakla beraber çokta kafaya takılmamalı araba bu neden mutsuz etsinki sizi  .ben bile birdaha toyota almam zaten orası ayrı mevzu atmosferik motorlar dan vazgeçtim artık..ben d4d motorun kötülenmesini anlarımda ,genel olarak corollaya gelince konu anlamıyorum bende 1 seneye yakın corolla kullandım çok mükemmel araba değil ama burda okuduğum kadar kötü değil vvti motorlar kusursuz sayılabilecek düzeyde diyebilirim...
ayrıca mesajım size değildi ama haklı olarak üstünüze alınmışsınız burda öyle yazılar okuyorumki yok orasından ses geliyor burasından ses geliyor yolda durmuyor yol tutuşu berbat tarzı yazılara lafım sanki adamlar sürekli f1 pilotu sürekli arabayla yarış halindeler 180le çok rüzgar sesi alıyormuşş...  ..... ben bu tarz sitemleri anlamakta güçlük çekiyorum sizinki haklı bir sitem

Öncelikle anlayışınız için teşekkürler . Dediğiniz gibi benim sitemim aslında araca değil servise zaten ben bu sorunu ilk yaşadığımda servise güvendiğim için hiç sıkılmamıştım . Ama nezaman servisin bu sorunu çözmeye değilde gizlemeye çalıştığının farkına vardım o zaman araçtan yavaş yavaş soğumaya başladım ve eskiden fırça değdirmeden en az haftada 1 yıkadığım aracı şimdi fırça ile 1.5 , 2 ayda bir yıkar oldum .

Ben toyotanın sorunsuzluğu için ve en önemlisi müşteri memnuniyetleri için corollayı tercih ettim . Ama bir daha ne tercih ederim nede tavsiye .

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 15, 2013, 11:06:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 15, 2013, 11:24:02 »
ben toyotaya bu konuda biraz haksızlık edildiğini düşünüyorum.. Bu h. içi başka bir forumda a4 1.8 tfsı araştırdım, o aracta da kronik yağ yakma sorunu varmış.. ama kimse bunu sorun olarak görmüyor,1 lt yağ ekleyip devam ediyorum diyorlar.. hatta adamın biri "evet şu sorunu var, bu sorunu var işte yağ yakıyor vs vs ama bugün alacak olsam yine aynı aracı alırım" yazmış.. Audi için söylüyor bunu..

bizim forumda ise yağ eksiltme sorunu yüzünden arabasını balyozla parçalama raddesine gelmiş kişilerin yazılarını okudum ben.. ilginç geliyor bana...
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #22 : Ağustos 15, 2013, 11:30:36 »
ben toyotaya bu konuda biraz haksızlık edildiğini düşünüyorum.. Bu h. içi başka bir forumda a4 1.8 tfsı araştırdım, o aracta da kronik yağ yakma sorunu varmış.. ama kimse bunu sorun olarak görmüyor,1 lt yağ ekleyip devam ediyorum diyorlar.. hatta adamın biri "evet şu sorunu var, bu sorunu var işte yağ yakıyor vs vs ama bugün alacak olsam yine aynı aracı alırım" yazmış.. Audi için söylüyor bunu..

bizim forumda ise yağ eksiltme sorunu yüzünden arabasını balyozla parçalama raddesine gelmiş kişilerin yazılarını okudum ben.. ilginç geliyor bana...

Abi o araçların hepsi yağ yakıyor . Doğru ben araştırdım 6 ay önce aracımı a4 1.8 ile değiştirecektim vaz geçtim . Ben şahsen marka ne olursa olsun bu sorunu kabul etmem çünkü yağ eksilmesi normal birşey değildir . Onlar kabullenmiş diyede ben kabulenmem. Ondan toyotaya haksızlık falan edilmedi haksızlık edilen biri varsa onlarda bizleriz . Hem sorunu yaşayacağız mağdur olacağız hemde sesimizi çıkarmıcağız olmaz böyle bir şey .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ağustos 16, 2013, 08:09:27 »
Bende bana arkadan çarptıklarından sonra değiştirmeyi planlıyordum,bi hundai accente(yumurta kasa) arkadaşım gezdirdi,doğanları zaten biliyorum,reno19'a bindim,bildiğin emanet gibi gidiyorlar yolda...

Şener Şen'in kovmiyrum ula dediği gibi,satmiyrum ula dedim biniyorum :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 156 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Ağustos 16, 2013, 08:49:34 »
Abi o araçların hepsi yağ yakıyor . Doğru ben araştırdım 6 ay önce aracımı a4 1.8 ile değiştirecektim vaz geçtim . Ben şahsen marka ne olursa olsun bu sorunu kabul etmem çünkü yağ eksilmesi normal birşey değildir . Onlar kabullenmiş diyede ben kabulenmem. Ondan toyotaya haksızlık falan edilmedi haksızlık edilen biri varsa onlarda bizleriz . Hem sorunu yaşayacağız mağdur olacağız hemde sesimizi çıkarmıcağız olmaz böyle bir şey .

Kesinlikle katılıyorum.. kabullenmeyip hakkını sonuna kadar arayacaksın..biraz uğraşırsın mahkeme mahkeme sürünürsün ama hakkını en sonunda alırsın zaten.. ha uğraşmazsan da bu iş +/- işidir.. tartarsın biçersin.. bi sonraki sefer aynı markayı almazsın..

Ama pire için yorgan yakmaya gerek yok sanıyorum..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #25 : Ağustos 16, 2013, 10:18:50 »
Kesinlikle katılıyorum.. kabullenmeyip hakkını sonuna kadar arayacaksın..biraz uğraşırsın mahkeme mahkeme sürünürsün ama hakkını en sonunda alırsın zaten.. ha uğraşmazsan da bu iş +/- işidir.. tartarsın biçersin.. bir sonraki sefer aynı markayı almazsın..

Ama pire için yorgan yakmaya gerek yok sanıyorum..

Abi pire için yorgan yakılmaz doğru zaten bende ötv muafiyetli alındığından şimdi değiştirmesini mantıklı bulmuyorum kaldı ki zaten sorun yaşamamış inşallah yaşamazda ben sorunu yaşamama rağmen a4 lerinde böyle olduğunu öğrenince üstüne babam kalsın 2 sene daha kullanak zarar etmeyelim deyince kullanıyorum . Mahkeme konusunda ise bizim araçlar ötv muafiyetli olduğundan mahkemeye versek bile zararlı çıkıyoruz sebebi bizim araçlar faturada 32000 tl civarı gözüküyor ötv muafiyetli olduğundan şimdi ben mahkemeye versem kazansam 32000 tl mi alırım ama gidip yeniden ötv muafiyetli araç almak istedim mi devlet bana sen bu hakkını şu tarihte kullanmışsın yeniden bir araç almak için bu tarihten en az 5 yıl geçmesi lazım diyor . 32000 nede şu an ötv sini ödüyerek adam gibi 0 km araç alınamıyor dolayısıyla zararlı ben çıkıyorum . Zaten 2 yıl daha bekledim mi hiç uğraşmadan ben bunu 32000 tl civarı takasta kullanabilecem dolayısıyla hem mahkemeyle uğraşmam boşuna hem zarar edecem . Yoksa ben hukuki işlemlere başvurmayı düşündüm .

Hayırlısı neyse o olur inşallah .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ağustos 16, 2013, 10:35:54 »
Konu acayip yerlere gitmiş.
Araç sahibinin canı isterse satar istemezse satmaz, kafasına koymuş zaten.
Bu arada tanıdık bir cümle geldi şimdi aklıma "Sat Kurtul"  :D :D :lol:
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ağustos 16, 2013, 16:01:27 »
değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. daha önce de belirttim aracımın hiçbir sorunum yok. aslında oturup düşündüğüm zaman forum dışında araç hakkında gerçekten kötü bir yorum duymadım. hatta aksine araca takıntı derecesinde aşık olanlar bile var. tabi ki benim fikrimi herkes onaylayacak yada onaylamayacak diye birşey yok. yazıyı yazarken zaten her türlü eleştiriyi göze almıştım ve saygı çerçevesinde hepsine de açıktım.

değerli yorumlarınızı okuyunca bazı hislerim sanırım değişti gibi. bu tür ortak paylaşımların yapıldığı yerde sıcak dostluklar kurulabiliyor. bunu bir kez daha anladım. her konuda bir mukayesede bulunabileceğim bilgili arkadaşlarımın bulunduğunu bilmekte ayrı bir duygu. sizin samimiyetinizin sonucu olarak satma işini yeniden düşünmeye karar verdim.

tekrar tekrar teşekkür ederim.
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ağustos 16, 2013, 16:37:45 »
hakkınızda hayırlısı olsun, doğru olduğuna inandığım(ve forumca inandığımız) kararı verdiniz. Kazasız keyifli sürüşler dilerim.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '08
  • 22 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ağustos 16, 2013, 16:44:17 »
değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. daha önce de belirttim aracımın hiçbir sorunum yok. aslında oturup düşündüğüm zaman forum dışında araç hakkında gerçekten kötü bir yorum duymadım. hatta aksine araca takıntı derecesinde aşık olanlar bile var. tabi ki benim fikrimi herkes onaylayacak yada onaylamayacak diye birşey yok. yazıyı yazarken zaten her türlü eleştiriyi göze almıştım ve saygı çerçevesinde hepsine de açıktım.

değerli yorumlarınızı okuyunca bazı hislerim sanırım değişti gibi. bu tür ortak paylaşımların yapıldığı yerde sıcak dostluklar kurulabiliyor. bunu bir kez daha anladım. her konuda bir mukayesede bulunabileceğim bilgili arkadaşlarımın bulunduğunu bilmekte ayrı bir duygu. sizin samimiyetinizin sonucu olarak satma işini yeniden düşünmeye karar verdim.

bu güzel bir haber Onur bey
KoRKTuKÇa TuTSaK, üMiT eTTiKÇe öZGüRSüNüZ
            2008 Toyota Corolla Elegant 1.6

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=49954.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 50 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ağustos 16, 2013, 17:06:09 »
   Onur arkadaş özellikle c sınıfı olup sorunu olmayan herşeyiyle içine sinilip bu araç alınır diyeceğin bir araç varsa ben sizi alkışlayacağım yok yok yok imkansız böyle birşey olamaz bırak c sınıfı ayni iddiam d sınıfı için bile geçerli kararınızı tekrar gözden geçirmenizi diliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #31 : Ağustos 16, 2013, 17:18:50 »
   Onur arkadaş özellikle c sınıfı olup sorunu olmayan herşeyiyle içine sinilip bu araç alınır diyeceğin bir araç varsa ben sizi alkışlayacağım yok yok yok imkansız böyle birşey olamaz bırak c sınıfı ayni iddiam d sınıfı için bile geçerli kararınızı tekrar gözden geçirmenizi diliyorum.

Aynen abi yalnız bir şey eklemek isterim c sınıfı dahil tüm sınıflarda sorunsuz diye anılan başka bir marka yok . Dolayısıyla başka markalarda sorun oldu mu insanlar normal karşılayabiliyor ama toyota da yadırganıyor . Ben araç alırken aynı paraya renault sport tourer alabiliyordum ki bu bahsettiğim araba corolladan donanım olarak çok üstündü . 10000 TL  daha ucuza aynı donanıma sahip opel astra sedana da baktım ama sonra dedim kafam rahat kalsın toyota alim ama meğersem 10000 ni başım ağırsın diye vermişim . Şimdiki aklım olsa o opel astra sedanı değil 10000 tl ucuza üstüne 10000 verir alırdım . Neyse abi hayırlısı olsun şahsen ben bundan sonra araç alırken şu sorun çıkarıyor bu çıkarmıyor gözüyle bakmıcam test edeceğim hangisi hoşuma giderse onu alacağım ama toyota hariç . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 234 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Ağustos 16, 2013, 17:31:54 »

Vedat abi çok haklısınız sizlerin kararlarına ve tecrübelerine güvenerek fikrimden vazgeçtim :) çok teşekkür ederim.
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 234 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Ağustos 16, 2013, 17:32:36 »
Aynen abi yalnız bir şey eklemek isterim c sınıfı dahil tüm sınıflarda sorunsuz diye anılan başka bir marka yok . Dolayısıyla başka markalarda sorun oldu mu insanlar normal karşılayabiliyor ama toyota da yadırganıyor . Ben araç alırken aynı paraya renault sport tourer alabiliyordum ki bu bahsettiğim araba corolladan donanım olarak çok üstündü . 10000 TL  daha ucuza aynı donanıma sahip opel astra sedana da baktım ama sonra dedim kafam rahat kalsın toyota alim ama meğersem 10000 ni başım ağırsın diye vermişim . Şimdiki aklım olsa o opel astra sedanı değil 10000 tl ucuza üstüne 10000 verir alırdım . Neyse abi hayırlısı olsun şahsen ben bundan sonra araç alırken şu sorun çıkarıyor bu çıkarmıyor gözüyle bakmıcam test edeceğim hangisi hoşuma giderse onu alacağım ama toyota hariç . :)

:) Mahmut kardeşim hakkımızda hayırlısı olsun ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #34 : Ağustos 16, 2013, 17:41:27 »
:) Mahmut kardeşim hakkımızda hayırlısı olsun ;)

Amin .

Abi bence aracını şimdi satman anlamsız . Benimde fikrim arkadaşlarla aynı en azından 5 yılı bekleyip değiştirmen daha iyi olur şahsen ben sorun yaşamamış olsam eğer araba değiştirme fikride yoksa 5 yıl sonunda da satmazdım ama eğer ben aracımdan keyif almıyorum diyorsan bari 5 yılı doldurman iyi olacaktır zaten çoğu gitmiş azı kalmış az daha sabır .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 156 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Ağustos 16, 2013, 17:43:40 »

işte bu güzel haber:)

Yalnız şunu da belirtmek isterim ki, tüm bu yazılanları eleştiri veya size yönelik olumsuz görüş olarak almayın.. Tam tersi  ben de dahil bu yazıları yazan herkes o aracı kendi aracı gibi düşündüğü için ve kendini sizin yerinize koyduğu için bunları yazıyor..ben buna eminim..

hayırlı olsun tekrar...
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ağustos 16, 2013, 17:52:45 »
Vedat abi çok haklısınız sizlerin kararlarına ve tecrübelerine güvenerek fikrimden vazgeçtim :) çok teşekkür ederim.

satmaktan vazgeçmenize sevindim, aklın yolu birdir.. hem sorun yokken arabamızı satmak pek mantıklı değil bence.. Allah kaza bela vermesin, hayırlı sürüşler Onur bey :)
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 234 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Ağustos 16, 2013, 18:34:25 »
Amin .

Abi bence aracını şimdi satman anlamsız . Benimde fikrim arkadaşlarla aynı en azından 5 yılı bekleyip değiştirmen daha iyi olur şahsen ben sorun yaşamamış olsam eğer araba değiştirme fikride yoksa 5 yıl sonunda da satmazdım ama eğer ben aracımdan keyif almıyorum diyorsan bari 5 yılı doldurman iyi olacaktır zaten çoğu gitmiş azı kalmış az daha sabır .

iyice düşününce çoğu arkadaşımız gibi seninde haklı olduğunu anladım kardeşim :) beklerim 5 yılı şayet fikir değişirse satarım o zaman senin gibi hoşuma giden bir araba bulur alırım ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 234 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Ağustos 16, 2013, 18:37:33 »
işte bu güzel haber:)

Yalnız şunu da belirtmek isterim ki, tüm bu yazılanları eleştiri veya size yönelik olumsuz görüş olarak almayın.. Tam tersi  ben de dahil bu yazıları yazan herkes o aracı kendi aracı gibi düşündüğü için ve kendini sizin yerinize koyduğu için bunları yazıyor..ben buna eminim..

hayırlı olsun tekrar...

çok teşekkür ederim Fehmi abi. kesinlikle olumsuz eleştiri olarak görmüyorum. inanın gerçekten yorumlara değer verdiğimden satmaktan vazgeçtim. çünkü uzun zamandır takip ettiğim forum üyelerimiz hep empati yaparak cevap veriyorlar bu da insanda doğru karar verme yetisini arttırıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 234 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Ağustos 16, 2013, 18:38:10 »

satmaktan vazgeçmenize sevindim, aklın yolu birdir.. hem sorun yokken arabamızı satmak pek mantıklı değil bence.. Allah kaza bela vermesin, hayırlı sürüşler Onur bey :)

abi çok teşekkür ederim :)