Gönderen Konu: 2008 avensis teyp tuşları (acil yardım...)  (Okunma sayısı 4420 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2008 AVANSİS CONFORT
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
2008 avensis teyp tuşları (acil yardım...)
« : Ağustos 14, 2013, 17:07:59 »
Arkadaşlar 2008 avensis comfort aracımın teyp tuşları çalışmıyor.aklı estiği zaman biriki düğme basıyor bazen tamamen gidiyor şu an olduğu gibi.yani parça geçiş  tuşları mode geçişleri mute düğmesi felan şuan of durumda.şimdilik direksiyondan idare ediyorum orada bir sorun yok.alt taraf klima kısmındada sorun yok, düzgün çalışıyor.bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan acil yardım ve tavsiyelerini bekliyorum.çünkü bilmediğim bir araç henüz alalı iki ay oldu aldığımda full çalışıyordu hiçbir sorun yoktu.Aklıma ilk gelen tuş kilidi felan mı var yanlışlıkla devreye soktum veya sigortası mı attı nedir acaba.Tokattayım en yakın serviste sivasta var.lütfen yardım edermisiniz?

Toyota Club Türkiye

2008 avensis teyp tuşları (acil yardım...)
« : Ağustos 14, 2013, 17:07:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 2008 AVENSIS 1.6 COMFORT
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '08
  • 33 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: 2008 avensis teyp tuşları (acil yardım...)
« Yanıtla #1 : Ağustos 14, 2013, 21:24:04 »
aynı araç bende de var bir yıl önce ağustos ayında  ön tarafta bulunan içecek bölümünde meyve suyu unutmuşum meyve suyu sıcaktan bipet den aşagı akıp tuşlara damlamıştı tuşlar çalışmıyordu bende tuşların boşluklarına kürdan ucunu bıçakla incelterek alttaki kalıntıları bir şekilde temizlemiştim aynı işlemi teybi sökerek de yapabilirsiniz teybi sökmek için alttaki linki tıklayın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42301.20
DOGRU OLSAN OK GİBİ UZAKLARA ATARLAR SENİ, EĞRİ OLSAN YAY GİBİ EL ÜSTÜNDE TUTARLAR SENİ....
edepli edebinden susar edepsiz ben susturdum sanar.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 14, 2013, 21:49:13 »
hazır teyp bozulmuşken çıkarıp double takın
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2008 AVANSİS CONFORT
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 14, 2013, 23:26:12 »
  çağrı bey öncelikle duyarlılığınız ve  ilginiz için teşekkür ederim.vermiş olduğunuz linkteki çalışmayı hayretle izledim tek kelime ile mükemmel bir iş ve işcilik çıkartmışsınız.tebrik ederim.aslında bu tür çalışmaları bende severim elimde yatkındır fakat bu kadar detay biraz fazla sanırım.tekrar toparlayabilmek düşündürüyor.ama bahsetmiş olduğunuz gibi teyp ve çevresine herhangi bir sıvı teması olmadı.anlamış değilim bazen tüm düğmeler kendiliğinden çalışıyo,ama geneldede çalışmıyor.toz vesaire olabilrmi ama birden neden olsun.teybi söküp ona nasıl bir müdahelem olabilir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2008 AVANSİS CONFORT
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 14, 2013, 23:36:47 »
kerem bey gerçekten kulağa hoş geliyor fakat malum aracı yeni aldık elde avuçta ne varsa verdik birde teyp çalışıyo sadece tuşlar basmıyor.yani birazcık pire için yorgan yakmaya benzer şuan double işi.ama yinede tavsiyen için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 33 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 15, 2013, 02:12:30 »
  çağrı bey öncelikle duyarlılığınız ve  ilginiz için teşekkür ederim.vermiş olduğunuz linkteki çalışmayı hayretle izledim tek kelime ile mükemmel bir iş ve işcilik çıkartmışsınız.tebrik ederim.aslında bu tür çalışmaları bende severim elimde yatkındır fakat bu kadar detay biraz fazla sanırım.tekrar toparlayabilmek düşündürüyor.ama bahsetmiş olduğunuz gibi teyp ve çevresine herhangi bir sıvı teması olmadı.anlamış değilim bazen tüm düğmeler kendiliğinden çalışıyo,ama geneldede çalışmıyor.toz vesaire olabilrmi ama birden neden olsun.teybi söküp ona nasıl bir müdahelem olabilir?

teybi sökmekteki amaç tuş altlarındaki pislik vs. temizlemek için demiştim teybin arkasında ayrıca bağlantı soketi var yerinden oynamış temassızlık olabilir kontrol etmekte fayda var yakınınızda yetkili servis varsa bir gösterin ama yetkili servisler bu tür durumlarda genelde malzeme değişikliğine gidiyor ve ücreti de cabası, teybin tuşlarının entegresinde lehim deformasyonu da oluşmuş olabilir bunun için bir elektirikçiye gitmeniz lazım. tekrar geçmiş olsun.
DOGRU OLSAN OK GİBİ UZAKLARA ATARLAR SENİ, EĞRİ OLSAN YAY GİBİ EL ÜSTÜNDE TUTARLAR SENİ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 33 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ağustos 15, 2013, 02:14:15 »

kerem bey double maliyeti ne kadar biğiniz varmı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ağustos 15, 2013, 10:20:45 »
Çağrı bey benim aracta teyp 500 kafaliklari 300 tl ye aldim ...ama 300 e de double teyp var 3 bine de..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ağustos 15, 2013, 10:21:33 »
Suat bey imzamdaki araca bakabilirsiniz yapabilecekleriniz hakkinda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2008 AVANSİS CONFORT
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 15, 2013, 20:31:42 »
kerem bey double maliyeti ne kadar biğiniz varmı.
arkadaşlar bugün sorunu klasik türk tarzı yöntemi ile (hani elektronik cihaz bozulunca tepesinden yanından birkaç kaliteli şamar vurarak) hallettim.nebileyim bugün oldukça canım sıkılınca bu duruma parmaklarımın tersiyle kapı çalar gibi biraz tıkır tıkır vurdum.o da ne full bütün düğmeler yeniden çalışmaya başladı.halen de çalışıyor.demekki temassızlık mı var dı ne?yani sorunum şuan giderilmiş durumda.tekrar ilgi ve duyarlılığınız için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 18, 2013, 17:46:50 »
tuşlardan herhangi biri takılı kaldığında da çalışmıyor benimde başıma böyle bişey gelmişti dediğim gibi takılı olabileciğiniz tuşları geri çektirmeye çalışın belki düzelebilir. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 212000
  • Model Yılı: '04
  • 23 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 03, 2016, 14:55:36 »
tuşlardan herhangi biri takılı kaldığında da çalışmıyor benimde başıma böyle bişey gelmişti dediğim gibi takılı olabileciğiniz tuşları geri çektirmeye çalışın belki düzelebilir. :)
Cok tesekkurler ayni sorun 2004 avensis aracimda vardi maket bicagi yardimi ile temizledim AF tusu takili kalmis simdi hem direksiyon uzerinden hemde cihaz uzerinden tum tuslar calisiyor.
2004 Toyota Avensis Wagon, 4D4 Dizel 2.0, Manuel