0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
şükür arabanın sorunu çözüldü ama sorunun ne olduğunu ben çözemedim. (:servisten"arabanız yapıldı, 4 bobin değişti ve yazılım(!) yeniden yüklendi" diye aradılar, sabah arabayı almaya gittiğimde bobinlerden 2sinin değiştiğini söylediler. 2 eski bobini de alarak arabayı teslim aldım, bir sorun yok araba çalışıyor. akşam eve giderken ışıklarda beklediğim esnada ara gaz verdim (4.000 devri bulunca) arıza lambası yandı. yeniden servise götürdüm durumu anlattım. yeni taktıkları bobinlerden birini eski bobinle değiştirdiler, sorun bitti. sonuç olarak 1 bobin değişti ve yazılım yenilenerek sorun çözüldü. (bu çözüm bana çok garip geliyor ama araba şuan sorunsuz çalışıyor.)
Neyin yazılımını değiştirmişler?Toyotaların yazılımları değişmez. Acaba LPGnin yazılımı ilemi alakalı?
Yazılımı değişmez derken neyi kastediyorsunuz? Hangi yazılımlar değişmiyor?Motor ECU'sunun yazılımının değiştiğini yağ sorunu ile ilgili TSB'de okumuştum.
TR ye gelen tüm Toyotaların ECUleri kapalıdır.Bir defa yazılım atılır ve sonrasında ömrünü bu şekilde devam ettirir.
İlginç, dğer markalarda nasıl acaba bilginiz varmı? mesela Opel, VW fian?
Önemli olan sorunun giderilmesi Bence lpg kaynaklı bir sorunmuş tu .Neden diyecek olursanız lpg li araçlar da bu tür sorunlar hep ortaya çıkıyor
haklısınız, benim araç lpgli... en basitinden; araba lpgde çalışırken benzin pompası çalışmaya devam ettiğinden dolayı pompa ya yanıyor ya da basıncı çok düştüğünden verimli olmuyormuş. benimkinde de basıncı 9 bar olması gerekirken 2ye düşmüş. benzin pompasını değiştirdiler bir de araç lpgde çalışırken pompanın durması için "röle" taktılar. (ayrıca okuduğum bir internet sayfasında lpgnin corolla için uygun olmadığını yazıyordu)