0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yunus Bey, aynı soru işaretleri birkaç hafta önce bende de vardı. Avensis, passat, superb alternatifleri vardı. Performans konusu için, iki kere test sürüşü yaptım rampalı falan yollarda. Benim gözlemim şu; rampalarda performans düşük gibi hissediyorsunuz, ama değil, araç hızlanıyor. Vites küçültüp gaza dokununca, 3000–4000 devirlere çıkınca fırlayıp gidiyor.Eğer daha önce turbo benzinli veya dizel kullandıysanız, alışana kadar performans düşük diyebilirsiniz. Çünkü o motorlarda 2000 devirler civarında yüksek tork elde edildiğinden, avensisi de aynı şekilde kullanmaya çalışıyorsunuz, doğal olarak çekmiyor. Ama benim gibi daha önce de atmosferik benzinli motor kullanıcısı iseniz hiçbir prob lem yaşamazsınız. Tabi performans konusu göreceli.Yollarda tsi larla yarışayım diyorsanız, düşünmek lazım. Ama efendi efendi bineyim sorunsuz kullanayım diyorsanız düşünmeye gerek yok.En iyisi bir test.aracı bulup basın gaza. Araba kendisini anlatır zaten size.Not: Performansı tatmin etmese bile, ben yine avensis derdim. Çünkü D segmentindeki en "optimum" araç şu anda avensis.İkinci tercihim ise superb olurdu. Bazı açılardan avensisten önde, bazı açılardan geride. Uzun vadeli kullanımdaki sorunsuzluğu benim için soru işareti. Yani 5–10 yıl sonra o aracın ne olacağını bilemiyorum , ama toyotanın ne olacağını biliyorum. Bir de kafanıza takıyorsanız eğer marka imajı konusu var skoda da.Sonuç olarak sizdeki soru işaretlerinin benzerlerini yaşadım, çok yönlü düşündüm, hepsini inceledim, test ettim. Avensis siparişi verdim. Muhtemelen çarşamba teslim alacağım...
Ben olsam biraz daha bekler 2014 1.6 D4-D Avensis alirdim
Test sürüşünde , yaklaşık 30 derecelik eğimli uzun bir rampada, 3. viteste hızı düşürdüm, devri de yaklaşık 2000lere indirdim ve gaza yüklendim. Aracın verdiği tepki şöyleydi; Önce uyku mahmuru modunda, nooluyoz abi der gibiydi. Birkaç saniye sonra 3000 devirleri geçince uçmaya başladı )Belki şöyle değerlendirmek doğru olur, ağır abi modunda araç kullanıyorsanız pek sıkıntı olacağını sanmam. Ama F1 pilotu modunda kullanmayı seviyorsanız, avensis sizin aracınız değil.Dediğim gibi bence en iyi cevap test sürüşünde.
Atilla bey tabiri caizse "10 numara" tespitler yapmışsınız. Ayrıca basit, espritüel ama etkileyici ve yerinde olmuş.