Gönderen Konu: 2008 Avensis ile 2013 Avensis Performans ?  (Okunma sayısı 3464 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
2008 Avensis ile 2013 Avensis Performans ?
« : Ağustos 12, 2013, 20:10:22 »
2008 Avensis Elegance 71.000 km deki aracımı satma kararı verdim ve 2013 avensis almak istiyorum. Fakat kafamda bazı soru işareti var. 2008 model aracımın mağlüm çekişi (performansından) pek memnun edici değil. 2013 avensis teki çekiş (performansı) nasıl. Başka model araca yönelmek istemiyorum performansı tatmin edici ise, Yoksa Skoda Superb 1.6 eleange tdi diğer bir seçenek olarak hazırda bekliyor  :alkis:

Toyota Club Türkiye

2008 Avensis ile 2013 Avensis Performans ?
« : Ağustos 12, 2013, 20:10:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
Ynt: 2008 Avensis ile 2013 Avensis Performans ?
« Yanıtla #1 : Ağustos 12, 2013, 21:32:29 »
Yunus Bey, aynı soru işaretleri birkaç hafta önce bende de vardı. Avensis, passat, superb alternatifleri vardı. Performans konusu için, iki kere test sürüşü yaptım rampalı falan yollarda. Benim gözlemim şu; rampalarda performans düşük gibi hissediyorsunuz, ama değil, araç hızlanıyor. Vites küçültüp gaza dokununca,  3000–4000 devirlere çıkınca fırlayıp gidiyor.

Eğer daha önce turbo benzinli veya dizel kullandıysanız, alışana kadar performans düşük diyebilirsiniz. Çünkü o motorlarda 2000 devirler civarında yüksek tork elde edildiğinden, avensisi de aynı şekilde kullanmaya çalışıyorsunuz, doğal olarak çekmiyor. Ama benim gibi daha önce de atmosferik benzinli motor kullanıcısı iseniz hiçbir prob lem yaşamazsınız. Tabi performans konusu göreceli.

Yollarda tsi larla yarışayım diyorsanız, düşünmek lazım. Ama efendi efendi bineyim sorunsuz kullanayım diyorsanız düşünmeye gerek yok.

En iyisi bir test.aracı bulup basın gaza. Araba kendisini anlatır zaten size.

Not: Performansı tatmin etmese bile, ben yine avensis derdim. Çünkü D segmentindeki en "optimum" araç şu anda avensis.

İkinci tercihim ise superb olurdu. Bazı açılardan avensisten önde, bazı açılardan geride. Uzun vadeli kullanımdaki sorunsuzluğu benim için soru işareti. Yani 5–10 yıl sonra o aracın ne olacağını bilemiyorum , ama toyotanın ne olacağını biliyorum. Bir de kafanıza takıyorsanız eğer marka imajı konusu var skoda da.

Sonuç olarak sizdeki soru işaretlerinin benzerlerini yaşadım, çok yönlü düşündüm, hepsini inceledim, test ettim. Avensis siparişi verdim.:) Muhtemelen çarşamba teslim alacağım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Ağustos 12, 2013, 21:58:45 »
Yunus Bey, aynı soru işaretleri birkaç hafta önce bende de vardı. Avensis, passat, superb alternatifleri vardı. Performans konusu için, iki kere test sürüşü yaptım rampalı falan yollarda. Benim gözlemim şu; rampalarda performans düşük gibi hissediyorsunuz, ama değil, araç hızlanıyor. Vites küçültüp gaza dokununca,  3000–4000 devirlere çıkınca fırlayıp gidiyor.

Eğer daha önce turbo benzinli veya dizel kullandıysanız, alışana kadar performans düşük diyebilirsiniz. Çünkü o motorlarda 2000 devirler civarında yüksek tork elde edildiğinden, avensisi de aynı şekilde kullanmaya çalışıyorsunuz, doğal olarak çekmiyor. Ama benim gibi daha önce de atmosferik benzinli motor kullanıcısı iseniz hiçbir prob lem yaşamazsınız. Tabi performans konusu göreceli.

Yollarda tsi larla yarışayım diyorsanız, düşünmek lazım. Ama efendi efendi bineyim sorunsuz kullanayım diyorsanız düşünmeye gerek yok.

En iyisi bir test.aracı bulup basın gaza. Araba kendisini anlatır zaten size.

Not: Performansı tatmin etmese bile, ben yine avensis derdim. Çünkü D segmentindeki en "optimum" araç şu anda avensis.

İkinci tercihim ise superb olurdu. Bazı açılardan avensisten önde, bazı açılardan geride. Uzun vadeli kullanımdaki sorunsuzluğu benim için soru işareti. Yani 5–10 yıl sonra o aracın ne olacağını bilemiyorum , ama toyotanın ne olacağını biliyorum. Bir de kafanıza takıyorsanız eğer marka imajı konusu var skoda da.

Sonuç olarak sizdeki soru işaretlerinin benzerlerini yaşadım, çok yönlü düşündüm, hepsini inceledim, test ettim. Avensis siparişi verdim.:) Muhtemelen çarşamba teslim alacağım...
Atilla bey aracınız hayırlı olsun. Düşünceleriniz için teşekkürler. Kafamadaki tek soru işareti aracın çekişi yoksa toyotanın üstüne kimse su dökemez eminim. Benim şuanki aracım 110 beygir yeni avensisler 132 beygir. Aradaki bu beygir farkı çekişi etkiliyormu acaba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 12, 2013, 22:13:14 »
Ben olsam biraz daha bekler 2014 1.6 D4-D Avensis alirdim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • DAS AUTO
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '17
  • 53 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 12, 2013, 22:28:53 »
Ben olsam biraz daha bekler 2014 1.6 D4-D Avensis alirdim :)

2014 1.6 D4-D Avensis'te otomatik veya mmt şanzıman olmayacak diye duymuştum ama net bir bilgi var mı?
8)"16 Octavia 1.2 TSI Style Dsg/7)"09 Avensis 2.0MultidriveS
5)"04 Yaris 1.3 Sol AT/ 6)"06 Avensis 1.8 Elegant A/T 
3)"97 Corolla 1.6 XEİ/ 4)"07 Corolla 1.4D4D MMT
1)"03 Corolla 1.6 Terra/ 2)"05 Cordoba 1.4TDI S-Rider

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 12, 2013, 22:35:06 »
Yeni kasa 1.6 lar çok daha iyi emin olun..
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 12, 2013, 22:43:17 »
Kendi arabanizin performansini begenmiyorsaniz kesinlikle bulasmayiniz!
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 12, 2013, 22:56:19 »
performans olarak illaki şuanki aracınızdan farkı vardır diye düşünüyorum. Ayrıca diğer yönden bakıldığında da avensis diğer alternatiflerden önde bana göre. Çekirdek ailem genişledikçe bu araca geçmeyi düşünüyorum 5-6 seneye :) İnşallah nasip olur bizede :)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ağustos 12, 2013, 23:10:25 »
Yunus Bey, 110 bg. Avensis kullanmadım. Bende 2003 corolla vardı aynı motordan. Corolla da bu motordan çok memnunum performans anlamında. Araç 1140kg.idi. Dolayısıyla kıyaslamam.çok doğru olmaz. Fakat şunu söyleyebilirim; corolladan sonra avensis performansını çok yadırgamadım. Benim hissettiğim esas konu, avensiste düşük devirde efendi kullanımda konfor düzeyi ve yakıt tüketimi çok iyi. Devirli kullanımda ise motordaki performans hissediliyor.

Test sürüşünde , yaklaşık 30 derecelik eğimli uzun bir rampada, 3. viteste hızı düşürdüm, devri de yaklaşık 2000lere indirdim ve gaza yüklendim. Aracın verdiği tepki şöyleydi; Önce uyku mahmuru modunda, nooluyoz abi der gibiydi. Birkaç saniye sonra 3000 devirleri geçince uçmaya başladı :))

Ben ağırlıklı otoban şartlarında araç kullanıyorum, bu yüzden performansı bana gayet yeter.

Eskiden gidiş geliş şehirlerarası yollarda çok sıkıntı olurdu düşük performans. Bir kamyonu sollarken sol şeritte kalır, sıkıntı yaşardık. Ama günümüzde ki hiç bir aracın bu sıkıntıyı yaşatacağını sanmıyorum. Keza bu tip yollar da kalmadı.

Belki şöyle değerlendirmek doğru olur, ağır abi modunda araç kullanıyorsanız pek sıkıntı olacağını sanmam. Ama F1 pilotu modunda kullanmayı seviyorsanız, avensis sizin aracınız değil.

Dediğim gibi bence en iyi cevap test sürüşünde.

Umarım fikir vermiştir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Ağustos 13, 2013, 12:53:49 »
Düşünceleriniz için teşekkürler. En iyi Test sürüşü yapmak olacak galiba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Araç: ---
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 13, 2013, 13:30:19 »

Test sürüşünde , yaklaşık 30 derecelik eğimli uzun bir rampada, 3. viteste hızı düşürdüm, devri de yaklaşık 2000lere indirdim ve gaza yüklendim. Aracın verdiği tepki şöyleydi; Önce uyku mahmuru modunda, nooluyoz abi der gibiydi. Birkaç saniye sonra 3000 devirleri geçince uçmaya başladı :))

Belki şöyle değerlendirmek doğru olur, ağır abi modunda araç kullanıyorsanız pek sıkıntı olacağını sanmam. Ama F1 pilotu modunda kullanmayı seviyorsanız, avensis sizin aracınız değil.

Dediğim gibi bence en iyi cevap test sürüşünde.

Atilla bey tabiri caizse "10 numara" tespitler yapmışsınız.  ;) Ayrıca basit, espritüel ama etkileyici ve yerinde olmuş.  :alkis: :alkis:
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ağustos 13, 2013, 15:27:28 »
Atilla bey tabiri caizse "10 numara" tespitler yapmışsınız.  ;) Ayrıca basit, espritüel ama etkileyici ve yerinde olmuş.  :alkis: :alkis:
:) Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ağustos 13, 2013, 15:30:11 »
Bu arada benim elg.extra yarın çıkacak kısmetse. Bugün tescil ve plaka işlemleri yapılıyor. Biraz kullandıktan sonra araçla ilgili daha doğru bilgiler aktarmaya çalışırım. Test sürüşlerinde ne yaparsanız yapın gerçek hayattaki tüm şartları simüle etme şansı olmuyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 14, 2013, 00:40:18 »
Hadi hayırlısı.Koca oğlanın resmini bekliyoruz :)
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • o bir avensis...
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '12
  • 1 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 14, 2013, 10:26:59 »
Eski kasaya göre biraz daha iyi o kadar...Ağır araç sonuçta serilik beklenmemeli.muadili passat TSİ motor kullanmasına rağmen 0-100 değerleri neredeyse aynı. Avensis atmosferik motor kullanıyor ve güç istediğiniz zaman devire ihtiyaç duyuyor.132 bg gücü 6000 devir de 160 nm torku 4400 devirde sağlıyor.Benim artık sürüş tarzım değişti o yüzden tercihim avensis oldu...10 aydır kullanıuorum neredeyse çok dik rampalarda hızlanıp girmesseniz araç yığılıyor vites küçültüp gaza baya yüklenmeniz gerekiyor onun dışında bir sıkıntı yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ağustos 24, 2013, 12:02:07 »
Evet arkadaşlar. Ben aracı aldım, yaklaşık 10 günlük izlenimlerim şöyle:
Öncelikle aracın performansı düşük falan değil. İlk birkaç gün bana da öyle geldi ama sonra aracın huyunu suyunu öğrenmeye başlayınca daha iyi anlaştık.:)

İlk olarak şunu söylemek lazım, araç 6 vites olduğundan, benim gibi önceden 5 vites kullananlar ilk olarak bu noktada afallıyoruz. Dişli oranları ve devirlerdeki farklılıklar yüzünden 5 vitesli araç gibi kullanırsak olmuyor. Performans için vitesleri doğru seçmek lazım.

Araç tam olarak çift kişilikli. Düşük devirlerde konfor ve düşük yakıt tüketimi var. Shift göstergesi sizi 1500–2000 devirde kullanmaya itiyor. 2000 devirlerin üzerine çıkar çıkmaz vites değişimi istiyor. Bu tabii ki ekonomiyi getiriyor. Bununla birlikte motorun güçlü olduğunu gösteriyor. Çünkü zayıf bir motorla aracı 1500–2000 devirlerdeyken toparlamanız pek mümkün değil. Ama rahatlıkla toparlıyor.

Ha derseniz ki ben performanslı kullanayım, o zaman öncelikle shift göstergesinin üzerini bantla kapatın, gözünüz görmesin:) Ardından 6 vitesli olduğunu unutun, 5 vitesli olduğunu farzedin. Devri de 4000–5000 lere çıkarın. İşte o zaman performansın ne olduğunu görüyorsunuz, ikinci kişilik ortaya çıkıyor. Dr. Jekyll Mr. Hyde gibi bir durumu var aletin:)

Bir başka konu, basıyorum ama araç gitmiyor hissine kapıldığımda hız göstergesine gözüm ilişti. Araç gidiyormuş ama ben farkında değilmişim meğerse^-^ Motor sesi almıyorum, yol ve rüzgar sesi almıyorum, yolda top gibi zıplayıp durmuyorum, bu yüzden de araç gitmiyor sanıyorum... Eee alışmışız gürültü tantanaya, sessizlik olunca araba gitmiyor diyoruz. Araç hızı ve hızlanmayı hissettirmiyor kesinlikle, ama iyi gidiyor:)

Genel olarak aracın bir çok yönünü beğendim. Benim ihtiyaçlarına fazlasıyla cevap veriyor. Beğenmediğim birkaç noktayı da belirteyim bu arada. Birincisi saklama gözleri, kutuları falan yetersiz geldi bana. Klima panelinin altında göz falan yok, sadece kül tablası. Direksiyonun sol altında bozuk para/ruhsat gözü var, ruhsat sığmadı :) Kapı altlarındaki kutular küçük, el freninin yerindeki kapaklı kutu çok kullanışlı birşey değil. Kol dayama altındaki göz büyük ve hacimli, ama şoför için özellikle hareket halinde kullanımı pratik değil. Torpido kapağını açtığınızda hacim yeterli, küçük bebek yatağı bile olur:)

Şoför kapısındaki tutacak, cam açma düğmelerinin önünde. Düğme paneline elinizi uzattığınızda elinizin önüne bir engel olarak çıkıyor. Yani dirseğinizi ve kolunuz kapı üzerinde iken düğmelere ulaşmanız zor. (Bir iki kullanımdan sonra alışılıyor ama olmasa daha iyi olurmuş). Aracın resimlerine bakarsanız daha iyi anlarsınız.

Detaylarda inceliği ve kaliteyi hissediyorsunuz, ancak bunları aracı kullandıkça ve kullanım kılavuzunu kurcaladıkça farkediyorsunuz.

Araç sağlam, orada burada dokununca elinizde kalacakmış izlenimi veren parçalar yok. Muhtemelen iyi bakıldığında en az 10–15 yıl sorunsuz binilir...
Garantisi 3 yıldı galiba, bakmadım alırken. Çünkü bu garanti vb.. işleri bana biraz hikaye geliyor. Bir çok firma garantilik bir probleminiz olduğunda kıvırmaya çalışıyor. Bu yüzden aracımın garantisi şahsen bizzat benim^-^ (Allah'tan anlıyorum bu işlerden, yoksa halimiz harap...)

Aracı alırken extra garanti istermisiniz falan dediler, ben de mevcut garantisini iade  edeyim, fiyattan düşün dedim, kabul etmediler:)

Yakıt tüketimi için henüz çok erken, daha 500 km.lerde. Şehir dışı otobanda 6 lt.ler, şehir içi dur kalk şartlarında 10lt.ler civarında yaktım. Gerçi ekonomik kullanayım diye uğraşmadım, tam tersine araç benim kullanım tarzıma alışsın diye biraz yüksek devirli kullanıyorum. Motor çocuk gibidir, küçükken nasıl yetiştirirsen büyüyünce öyle gider:)
Fakat şu kesin ki birkaç bin km. sonra motor kendine geldiğinde gayet makul bir tüketim düzeyinde olacak.

Aracı pendik dumankayadan aldım. Fiyat söylemeyeyim, ama yaklaşık 10 bayi içerisinde en uygun fiyat veren bayilerden biriydi. Satış'ta Yasin Bey var, 10 numara bir arkadaş. Benim tüm kıllıklarıma katlandı ve elinden gelen her türlü yardımı yaptı. 13 Ağustosta siparişi verdim, 14 Ağustos sabahına aracın işlemlerini halletti sağolsun.Trf. ve kasko mu eski Corollamdan devrettim, hepsi toptan ekstra 28TL. tuttu, sevindirik oldum:) Tabi tüm bunlarda önceki aracımı da oradan almış olmam ve 10 küsür yıllık bir muhabbetimizin de etkisi olduğunu söylemem lazım.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, sorusu olanları aydınlatmaya çalışırım. Özet olarak şunu söyleyebilirim; fayda maliyet analizi açısından son derece optimum bir araç. Normal bir kullanıcının veya bir ailenin tüm beklentilerine cevap verebilir nitelikte. Yollarda makas atayım, yandakiyle yarışayım diyenler ise bu araca bakıp vakit harcamasınlar:)

Herkese kazasız belasız sürüşler...