Gönderen Konu: Bir katilin bulanabilmesi icin yardim istegi. ( Bursa ve Cevresi)  (Okunma sayısı 3086 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
Alıntı yapılan: (Gizli Üye)

İyi günler;

10.08.2013 gecesi (dün gece) Bursa - İnegöl'de son derece üzücü bir olay yaşanmış ve siyah bir Honda sürücüsü, emniyet şeridinde seyreden 5 kişilik profesyonel bisikletçi grubunun arasına dalarak 1 kişiyi öldürmüş, 2 kişiyi de yaralamış ve hemen ardından gaza basıp olay yerinden uzaklaşmıştır.

Olayla ilgili şahitlerin ve mağdurların anlattıkları, olay yerinde polisin ve savcının incelemeleri sonucunda, olayın tamamen kasıtlı olarak yapıldığı anlaşılmaktadır. Muhtemelen sürücü sarhoştu ve sadece eğlence için bu bisikletlilerin arasına dalarak bir can aldı. Ölen kişi kendisine gelen darbenin etkisiyle 30 metre sürüklendi ve feci şekilde yaşamını yitirdi. Cenazesi bugün Eskişehir'de kaldırıldı, ailesi perişan.

Polis olay yerinde araca ait parçaları aradı ve aracın siyah renkli Honda marka bir araç olduğunu tespit etti.

Olayla ilgili ayrıntılı bir haberi, aşağıdaki linkte bulabilirsiniz:

http://www.bursahakimiyet.com.tr/haber/bursa/bisiklet-yolculugu-bursada-olumle-bitti-30656.html

Sizden ricamız, olaya karışan şahsın Honda kulüplerinden birine üye olması ihtimalinden dolayı kendi içinizde bu canavarı sorgulamanız. Vicdan sahibi hiç bir insan, böyle bir olayın üzerinin kapatılmasına razı olamaz.

Bir şekilde bu olayla bağlantısı olabilecek kişilerden haber alırsanız, lütfen aşağıdaki iletişim bilgilerinden bana, veya polis ekiplerine bilgi veriniz. İlginiz için şimdiden teşekkür eder, iyi günler dilerim.

Ahmet Can YAKIŞIR
acyakisir@gmail.com
0505 206 60 69

Bursa ve cevresinde yasayan arakdaslarin dikkatine!
Bugun bana gelen bu e-maili sizinle paylasmak istedim, umarim en yakin zamanda bu katil yakalanir.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
Ynt: Bir katilin bulanabilmesi icin yardim istegi. ( Bursa ve Cevresi)
« Yanıtla #1 : Ağustos 12, 2013, 20:22:38 »
1.sahis yakalansa bile ceza alma olasiligi % 50
aldigi ceza da para cezasina cevrilir ve sahis sarhos hapli balici muptela veya tamamen ayik ve kasten bile yapmis olsa yine bi sey degismez.
sahis kendisi karakola gidip ben kaza yaptim korktum kactim buraya geldim dese ceza alma olasiligi %10 a duser. aldigi ceza da para cezasi olur.
2.bu bisikletcilerin baska isleri varmis mi? mesela aselsan muhendisi???????
3.hukuk sistemi ve uygulayicilari ne zaman ki magdurdan yana olursa o zaman gelismis ulke oluruz.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '08
  • 16 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 12, 2013, 20:30:31 »
Haberlerde gördüm İnegöl'de evinde yakalanmış şahıs. İnşallah gerekli cezayı alır. Bu adam için demiyorum fakat Allah korusun kesin ölümle sonuçlanacak kazalarda çarpan kişinin olay yerinde durup acılı ailenin o anki ruh halleri dolayısıyla oluşacak olumsuz durumları yaşamasındansa en yakın karakola gidip teslim olması daha mantıklı diye düşünüyorum.
92' Renault 9 Broadway (1992-1997)
97' Toyota Corolla 1.6 XEİ (1997-2008)
08' Toyota Corolla 1.6 Elegant (2008-...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ağustos 12, 2013, 20:35:50 »
konuyu takip etmeye calisacagim sizde takip edin sahis ceza almayacakkkkkkkk.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ağustos 12, 2013, 21:03:54 »
konuyu takip etmeye calisacagim sizde takip edin sahis ceza almayacakkkkkkkk.

Arif bey o devir coktan kapandi. Simdi eger yaramali yada olumlu bir kazaya karisirsaniz suclu sucsuz farketmez tutuklu yargilanirsiniz. Suzsuz dahi olsaniz mahkemeye cikana kadar (enaz 35-40 gun) tutuklanirsiniz. Ayrica kazada 1 olu veya 2 yarali ve daha fazla olursa agir cezada yargilanirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 13, 2013, 01:38:55 »
ölümlü kazaya karışan ve hayatta kalan taraf korunması geregi 25-40 gün arası muhafaza edilir suçlu olsun yada olmasın. ölen tarafın ailesi ve yakınları zarar vermesin diye düşünülmüştür.
trafik kazasından sonra genellikle hayatta kalan taraf adı üstünde KAZA olduğu için genellikle ama GENELLİKLE serbest bırakılır.
 - bu olaya özel kendi yorumlarımı ve buna benzer olaylarda yaşananları kendimce aktarayım.
-- şahıs zil zurna sarhoş - uyuşturucu - hap - bali vs vs kullanmış ve araç kullanırken yaya ya bisikletliye motorbisikletliye çarpmış ve kaçmıştır. kendisi teslim olmuş ve/veya araç - plaka özelliklerinden aranıp bulunmuştur. bulunduğunda uyuşturucu alkol etkisi olmadığından ya da ıspatlanamadığından ve şahsın ifadesi gereği *** evet şahıslara çarptım ama çok korkktum olay yerinden panikle uzaklaştım ve eve gittim sonra teslim oldum ve /veya siz gelip buldunuz siz gelmeseydiniz ben gelip olayı anlatacaktım çok üzgünüm ve çok pişmanım. bilerek ve isteyerek yapmadığım bir olaydı. tamemen kaza idi.
--------hadi verin cezasını

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ağustos 13, 2013, 12:26:09 »
Kazada olsa artik ceza almadan kurtulmasi cok zor, bunun cok orneklerini gordum. Hele birini taniyorumki adam 8.5 sene ceza aldi en az 5.5 sene yatar. ( 1 olu 3 yarali )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 13, 2013, 12:44:36 »
 Vefat edenlere Allah rahmet eylesin, yaralılara acil şifalar dilerim. Kaçıp o günün hesabından kurtulmak mı, hastaneye götürüp, doğruyu yapmak mı!?
 Bu arada sorumlu bilgilendirme için teşekkürler.

Kazada olsa artik ceza almadan kurtulmasi cok zor, bunun cok orneklerini gordum. Hele birini taniyorumki adam 8.5 sene ceza aldi en az 5.5 sene yatar. ( 1 olu 3 yarali )
Muhalif ya da siyasi yorum yapmak istemem ama bunun böyle olmadığını(en azından bazıları için) gösteren bir olay.

''Sevim Tanürek (1934(?) - 16 Mayıs 1998), Klasik Türk müziği şarkıcısı.
1950-1959 yılları arasında TRT Ankara Radyosu'nda çalıştı.[1] Daha sonra ayrılarak sahne çalışmaları yapmaya başladı. Çok sayıda 45'lik plak doldurdu. Karma Turka serisinden "Hicran" adlı bir albümü yayınlandı.
11 Mayıs 1998'de yayalar için yeşil ışık yandığı sırada yaya geçidinden karşıdan karşıya geçerken bir trafik kazası sonucu ağır yaralandı. Alman Hastanesi'nde yoğun bakıma alındıktan sonra beyninde ödem oluşması ve beyin kanaması riskine karşı ameliyat edildi ve suni solunum cihazına bağlandı. Hastanede kaldığı süre boyunca hayati tehlikeyi atlatamayan ve durumu giderek ağırlaşan Tanürek, beş gün sonra yaşamını yitirdi.[2] Tanürek'e çarpan otomobili kullanan, dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Ahmet Burak Erdoğan idi.[2][3] Kazadaki sürücü ihmali dava konusu oldu, ancak ölen Sevim Tanürek 8'de 8 kusurlu bulundu.[4] Kazayı yapan sürücü Ahmet Burak Erdoğan'ın, olay tarihi itibari ile ehliyetsiz olduğu iddiaları vardır. Burak Erdoğan ise kusursuz bulundu.[5][6] Mahkeme sürücü genci 3 ay hapse mahkûm etti o da, para cezasına çevrildi. Ahmet Burak Erdoğan hakkında kusursuzluk raporu veren Adli Tıp Kurumu İhtisas Dairesi’nin başındaki Eyüp Çakmak, 4 Mart 2004′te, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) iktidardayken Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDİ) A.Ş.’ye genel müdür yardımcısı olarak atanır[7] Sevim Tanürek Zincirlikuyu Mezarlığına defnedilmiştir.''

Kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/Sevim_Tan%C3%BCrek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 13, 2013, 12:57:45 »
Kadir bey benim dayım Bursa da prof. bisikletçidir. Çeşitli gruplarla turlara çıkar yıllardır. Hemen kendisini aradım hani farklı bir bilgiye ulaşabilir miyim ümidiyle; maalesef ulaşamadım. Grup olarak onlarda olaydan etkilenmişler. Bisikletçilerin Bursa lı olmamalarından dolayı yardımcı olamadı dayım. Yoksa kesinlikle bilirdi, bilmese bile bileni tanırdı. Allah ailesine sabır versin zor bir durum. Ölen kardeşimize Allah rahmet etsin inşallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ağustos 13, 2013, 13:36:27 »
Vefat edenlere Allah rahmet eylesin, yaralılara acil şifalar dilerim. Kaçıp o günün hesabından kurtulmak mı, hastaneye götürüp, doğruyu yapmak mı!?
 Bu arada sorumlu bilgilendirme için teşekkürler.
 Muhalif ya da siyasi yorum yapmak istemem ama bunun böyle olmadığını(en azından bazıları için) gösteren bir olay.

''Sevim Tanürek (1934(?) - 16 Mayıs 1998), Klasik Türk müziği şarkıcısı.
1950-1959 yılları arasında TRT Ankara Radyosu'nda çalıştı.[1] Daha sonra ayrılarak sahne çalışmaları yapmaya başladı. Çok sayıda 45'lik plak doldurdu. Karma Turka serisinden "Hicran" adlı bir albümü yayınlandı.
11 Mayıs 1998'de yayalar için yeşil ışık yandığı sırada yaya geçidinden karşıdan karşıya geçerken bir trafik kazası sonucu ağır yaralandı. Alman Hastanesi'nde yoğun bakıma alındıktan sonra beyninde ödem oluşması ve beyin kanaması riskine karşı ameliyat edildi ve suni solunum cihazına bağlandı. Hastanede kaldığı süre boyunca hayati tehlikeyi atlatamayan ve durumu giderek ağırlaşan Tanürek, beş gün sonra yaşamını yitirdi.[2] Tanürek'e çarpan otomobili kullanan, dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Ahmet Burak Erdoğan idi.[2][3] Kazadaki sürücü ihmali dava konusu oldu, ancak ölen Sevim Tanürek 8'de 8 kusurlu bulundu.[4] Kazayı yapan sürücü Ahmet Burak Erdoğan'ın, olay tarihi itibari ile ehliyetsiz olduğu iddiaları vardır. Burak Erdoğan ise kusursuz bulundu.[5][6] Mahkeme sürücü genci 3 ay hapse mahkûm etti o da, para cezasına çevrildi. Ahmet Burak Erdoğan hakkında kusursuzluk raporu veren Adli Tıp Kurumu İhtisas Dairesi’nin başındaki Eyüp Çakmak, 4 Mart 2004′te, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) iktidardayken Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDİ) A.Ş.’ye genel müdür yardımcısı olarak atanır[7] Sevim Tanürek Zincirlikuyu Mezarlığına defnedilmiştir.''

Kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/Sevim_Tan%C3%BCrek
Bu olaydaki onemli nokta "bazilari icin" maalesef adalet tatile cikiyor. Dusunsenize katil ile maktulun yer degistirdigini o zaman adami idam ederlerdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 13, 2013, 13:43:06 »
Bu olaydaki onemli nokta "bazilari icin" maalesef adalet tatile cikiyor. Dusunsenize katil ile maktulun yer degistirdigini o zaman adami idam ederlerdi.

Bu olaydaki katil maalesef halen aramızda :(
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 13, 2013, 14:52:03 »
Hukukun Üstünlüğü mü? Üstünlerin Hukuku mu?
Cevabı belli ama... kandırmacaya devam
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '15
  • 17 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 13, 2013, 16:36:36 »
İçiniz rahat olsun çatır çatır yer cezayı, ölümlü kazaya karışan birisi asla "sarhoştum hatırlamıyor" falan filanla kurtulamaz. Tamam ülkede adalet yok da bu tür konularda ne hikmetse var...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 13, 2013, 16:42:02 »
İçiniz rahat olsun çatır çatır yer cezayı, ölümlü kazaya karışan birisi asla "sarhoştum hatırlamıyor" falan filanla kurtulamaz. Tamam ülkede adalet yok da bu tür konularda ne hikmetse var...
Bu konulardada olmazsa zaten ortada hiçbir şey kalmamış demektir.Bu tarz durumlar hukuksal olarak en temel suç içeriğine giriyor.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 14, 2013, 14:19:41 »
Hukukun Üstünlüğü mü? Üstünlerin Hukuku mu?
Cevabı belli ama... kandırmacaya devam

Doğru bir tanım olmuş. Hukuk dediğiniz size, bana, garibana. Hakan'ın verdiği örnekteki Hukuk kime?
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ağustos 14, 2013, 19:05:38 »
arkadaşlar :
***suç üstü yakalanan hırsız denetimli serbestlikten yararlanır ve yarım kalan işlerini tamamlar. ama onu yakalayan emniyet mensubunun mahkemesi devam eder. eger aynı hırsız hkm svc avkt mlltvkl mstsr     ların evine girerse 17 yıl ceza alır.
***pavyonda çalışan sevgilisi ile onun tanıtımı ve sponsorluğu ile ilgilenen şahıs aralarında tartışır ayırmaya çalışan  polis'e görevi başında iken bıçak saplayan ve polis ölmediği için serbest kalan (denetimli serbestlik) şahıs rtesi günü pavyonun önünde nasıl bir edayla hareket eder acaba.
***vatandaşın çantasını almaya çalışıp kadını yerde sürükleyen ve komşular görünce kaçan şahıs 1 saat sonra yakalanıp savcılığa sevk edilir ve ifadesinde haplıydım yapmışta olabilirim yapmamışta olabilirim ,, der ve salıverilir. 3 gün sonra yerde surunen kadın çocugunu düşürür.
daha örnek vereyimmi. bu örneklere bizzat şahit biri olarak konuşuyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 14, 2013, 20:56:03 »
arkadaşlar :
***suç üstü yakalanan hırsız denetimli serbestlikten yararlanır ve yarım kalan işlerini tamamlar. ama onu yakalayan emniyet mensubunun mahkemesi devam eder. eger aynı hırsız hkm svc avkt mlltvkl mstsr     ların evine girerse 17 yıl ceza alır.
***pavyonda çalışan sevgilisi ile onun tanıtımı ve sponsorluğu ile ilgilenen şahıs aralarında tartışır ayırmaya çalışan  polis'e görevi başında iken bıçak saplayan ve polis ölmediği için serbest kalan (denetimli serbestlik) şahıs rtesi günü pavyonun önünde nasıl bir edayla hareket eder acaba.
***vatandaşın çantasını almaya çalışıp kadını yerde sürükleyen ve komşular görünce kaçan şahıs 1 saat sonra yakalanıp savcılığa sevk edilir ve ifadesinde haplıydım yapmışta olabilirim yapmamışta olabilirim ,, der ve salıverilir. 3 gün sonra yerde surunen kadın çocugunu düşürür.
daha örnek vereyimmi. bu örneklere bizzat şahit biri olarak konuşuyorum.
Bir örnek de ben vereyim (yaklaşık 1,5 ay önce) aynı ilin 2 ayrı ilçesinde aynı gece 150-200 metrelik telefon kablolarını keserek aracına yükler (hırsız), jandarma olaydan kısa süre sonra bölgede aracı tespit eder, yolu keser ancak şahıs aracı jandarmanın üzerine sürerek olay yerinden kaçar ve takip başlar. İlerleyen saatlerde araç yakalanır (içerisinde yüzlerce metre kablo ile) şahıslar ormanlık alana kaçar. Sabaha kadar olay yeri inceleme, Telekom ekiplerinin işlemleri vs. işlemleri devam eder. Ertesi gün hırsızlar yakalanır ve mahkemeye sevk edilir.
Sonuç: adliyeden en önce çıkanlar hırsızlar olur.
Not: Şahıslara hırsız tabirini kullanmamın sebebi hırsızlık suçundan 7-8 sabıkasının olması (bu suçlardan hüküm giyerek cezaevinde de yatmış olması).
Ve işin acı tarafı da şahsın bu işi meslek haline getirdiğinin ortada olmasına ve suçu kabul etmesine rağmen serbest kalması.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ağustos 14, 2013, 21:59:21 »
Malesef bazi suclular disarida fink atarken, bazi masumlarda iceride dort duvar arasina hapsolmus. ( Gerci suclu olup hapis yatmaktansa sucsuz olarak hapis yapmak sereftir.)

Neyse konumuz kim suclu kim sucsuz degil, Umarim en yakin zamanda bu katil/katiller yakalanirda hakkettikleri cezayi alir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ağustos 15, 2013, 15:28:54 »
Bu kadar çok  beynini kullanamayan araç sürücüsü olan bir ülkede bisikletle yollara çıkmak akıl işi değil, Bursa da bu yaz diğer yıllara göre daha çok rastladım bisikletli arkadaşlara, yollar zaten arabalar için uygun değil, araya bisikletlilerde girince bu olaylar kaçınılmaz oluyor.
Bisikletle yola çıkmak canını o yolda araç kullanan kişilere emanet etmektir benim gözümde bu ülkede.