Gönderen Konu: Rölanti dengesizliği  (Okunma sayısı 1843 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 120
  • Model Yılı: '12
  • 58 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Rölanti dengesizliği
« : Ağustos 11, 2013, 21:39:51 »
Arkadaşlar acil yardıma ihtiyacım var aracım 2002 terra lpg li  tatile gidişte araç rahatlasın diye uzun süre benzinde kullandım 2000 km yol yaptım bir sorun yoktu şimdi ise aracım tek marjda çalışırken ikilemeye başladı ayrıca yeni farkkettim rölanti benzinde çok yüksek çalışıyor ısınınca bile devam adiyor 15000-13000 gibi ayrıca yine benzinde vitesi boşa aldığım zaman yani araç 80-90-100 km hızla giderken devir 16-17 den birden 9 düşüp yükseliyor vites boştayken bu hareketi sürekli yapıyor yani hızlı bir şekilde 9 ile 15-16 arası uynuyor ayrıca yola gittiğimden farklı istasyonlardan benzin aldım yakıttan olur mu ? şimdiden teşekkürler

Toyota Club Türkiye

Rölanti dengesizliği
« : Ağustos 11, 2013, 21:39:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
Ynt: Rölanti dengesizliği
« Yanıtla #1 : Ağustos 11, 2013, 23:21:31 »
Öncelikle gaz kelebeği ve maf sensörünü temizletip indiksiyon bobinlerini  egzos sistemini katilazatör dahil kontrol ettirin.Aracın bakımları tam yapıldı olarak sayıyorum bujiler yağ yağ filitresi hava filitresi zamanında değiştirilmiştir...Problem düzelmez ise Araca kompresyon testi yaptırın ve subapları kontrol ettirin.Araç kaç km de ?
Özellikle bu işlemleri sadece Toyota ya bakan özel servise yaptırın yoksa deneme yanılma yöntemi kullanan usataya denk gelirseniz cebiniz yanar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 11, 2013, 23:47:13 »
araba sevinçten dans ediyo bence :) şaka bi tarafa benzin kurumları temizlemiş olabilir
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 12, 2013, 00:00:04 »
akünün kutubunu çıkarıp yarım saat sonra takıp birde deneyin ECU sıfırlansın , ayrıca bunlarda kronik problem birçoğunda bu rolanti olayı bazı yapıyor bazı kendiliinden düzeliyor :/
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 600000
  • Model Yılı: '04
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 12, 2013, 00:28:24 »
bende de sol kasa var aynı sorunlar var gereken her şeyi yaptım düzelmiyor açıkçası kronik sıkıntılar bunlar takmıyorum artık  :)
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 12, 2013, 01:28:45 »
birde aklıma gelmişken belirteyim sakın ha sakın boğazın ordan ayarınla oynama ...!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 12, 2013, 09:18:19 »
araba sevinçten dans ediyo bence :) şaka bir tarafa benzin kurumları temizlemiş olabilir

Motorlar benzinde kurum yapabilir ama LPGde yapmaz. Karbon clean sonrası LPGli araçlarda fark olmamasının nedenide budur.

Dalgalanma nedenide LPG ayarı düzgün degil.

LTFT ve STFT tam uyumlu degil. Şimdi LPG ye geçin motor dtop etmek ister gibi çalışacaktır.

LPG ayarı yapılırken motor beyninede baglanıp LONG TİME FUEL TRIM ve SHORT TİME FUEL TRIM ede bakılmalı ve benzin LPG arasında bu fark çok küçük olmalı.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 12, 2013, 09:47:24 »
Aracımı ilk aldığımda bakıma götürdüm araç 124 bindeydi hazır bakıma gitmişken hava sensörü ve kelebek boğaz temizliği yaptırayım dedim .Ustam kelebek boğazını  söktü resmen katran olmuş arkası hiç temizlenmemiş bu şimdiye kadar dedi neyse güzelce temizledi pırıl pırıl oldu maf sensörünü de temizledi aracı çalıştırdık rolan yüksek çalıştı motor normal ısıya geldiği halde rölanti 1300-1400 ler de çalışıyordu ustam 1-2 hafta kullan otamatik kendi ayarlar dedi .Ya da akü eksi kutup başını sökelim 15 dakika bekleyelim kendi sıfırlar normale döner dedi bende sök o zaman 2 hafta niye gezeyim böyle dedim söktü bekledik taktık araç normale döndü .Hala o şekilde kullanıyorum şu an motor sıcakken 0,8 de duruyor titrek bir şekilde :D soğukken 1200 ler de felan çalışıp ısındıkça düşüyor .Ama ae101 kasa vardı onun rölantisi daha  güzeldi hiç titrediğini bile bilmem hatta çalıştığını duymazdım.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ağustos 13, 2013, 01:40:01 »
Aracımı ilk aldığımda bakıma götürdüm araç 124 bindeydi hazır bakıma gitmişken hava sensörü ve kelebek boğaz temizliği yaptırayım dedim .Ustam kelebek boğazını  söktü resmen katran olmuş arkası hiç temizlenmemiş bu şimdiye kadar dedi neyse güzelce temizledi pırıl pırıl oldu maf sensörünü de temizledi aracı çalıştırdık rolan yüksek çalıştı motor normal ısıya geldiği halde rölanti 1300-1400 ler de çalışıyordu ustam 1-2 hafta kullan otamatik kendi ayarlar dedi .Ya da akü eksi kutup başını sökelim 15 dakika bekleyelim kendi sıfırlar normale döner dedi bende sök o zaman 2 hafta niye gezeyim böyle dedim söktü bekledik taktık araç normale döndü .Hala o şekilde kullanıyorum şu an motor sıcakken 0,8 de duruyor titrek bir şekilde :D soğukken 1200 ler de felan çalışıp ısındıkça düşüyor .Ama ae101 kasa vardı onun rölantisi daha  güzeldi hiç titrediğini bile bilmem hatta çalıştığını duymazdım.
işte  o usta işi bilen adammış temizlikten sonra yükselmesi gayet normal kesinlikle oynanmaması gerek kelebeğin ordan bende de temizlikten sonra yükselmme olmuştu dur abi düşürelim dedi ve düşürdü sonra onun ayarını tutturana kadar baayağı bir uğraştım yeri çokk hassas bir yer ve zaten kendisi ayarlıyor öylemiydi böylemiydi derken o yüzdende rolantide oynama oluyordu gerçek yerine getirene kadar taki ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 16, 2013, 12:44:18 »
Öncelikle gaz kelebeği ve maf sensörünü temizletip indiksiyon bobinlerini  egzos sistemini katilazatör dahil kontrol ettirin.Aracın bakımları tam yapıldı olarak sayıyorum bujiler yağ yağ filitresi hava filitresi zamanında değiştirilmiştir...Problem düzelmez ise Araca kompresyon testi yaptırın ve subapları kontrol ettirin.Araç kaç km de ?
Özellikle bu işlemleri sadece Toyota ya bakan özel servise yaptırın yoksa deneme yanılma yöntemi kullanan usataya denk gelirseniz cebiniz yanar...
araç 140.000 de

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 16, 2013, 12:47:27 »
araba sevinçten dans ediyo bence :) şaka bir tarafa benzin kurumları temizlemiş olabilir
Aynen herhalde öyle çünkü lpg de belirli bir süre çalıştıktan sonra kendiliğinden düzeldi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 16, 2013, 12:49:40 »
Akadaşlar hepinize ilginizden dolayı teşekkür ediyorum anladığım bir şey varsa bu tür arızalarda önce belirli bir süre beklemek çünkü kendiliğinden düzelme oluyor.