0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
araba sevinçten dans ediyo bence şaka bir tarafa benzin kurumları temizlemiş olabilir
Aracımı ilk aldığımda bakıma götürdüm araç 124 bindeydi hazır bakıma gitmişken hava sensörü ve kelebek boğaz temizliği yaptırayım dedim .Ustam kelebek boğazını söktü resmen katran olmuş arkası hiç temizlenmemiş bu şimdiye kadar dedi neyse güzelce temizledi pırıl pırıl oldu maf sensörünü de temizledi aracı çalıştırdık rolan yüksek çalıştı motor normal ısıya geldiği halde rölanti 1300-1400 ler de çalışıyordu ustam 1-2 hafta kullan otamatik kendi ayarlar dedi .Ya da akü eksi kutup başını sökelim 15 dakika bekleyelim kendi sıfırlar normale döner dedi bende sök o zaman 2 hafta niye gezeyim böyle dedim söktü bekledik taktık araç normale döndü .Hala o şekilde kullanıyorum şu an motor sıcakken 0,8 de duruyor titrek bir şekilde soğukken 1200 ler de felan çalışıp ısındıkça düşüyor .Ama ae101 kasa vardı onun rölantisi daha güzeldi hiç titrediğini bile bilmem hatta çalıştığını duymazdım.
Öncelikle gaz kelebeği ve maf sensörünü temizletip indiksiyon bobinlerini egzos sistemini katilazatör dahil kontrol ettirin.Aracın bakımları tam yapıldı olarak sayıyorum bujiler yağ yağ filitresi hava filitresi zamanında değiştirilmiştir...Problem düzelmez ise Araca kompresyon testi yaptırın ve subapları kontrol ettirin.Araç kaç km de ?Özellikle bu işlemleri sadece Toyota ya bakan özel servise yaptırın yoksa deneme yanılma yöntemi kullanan usataya denk gelirseniz cebiniz yanar...