Gönderen Konu: KAZA Yardım Lütfen!  (Okunma sayısı 1951 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Edeb Yâ Hû!
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '96
  • 66 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
KAZA Yardım Lütfen!
« : Ağustos 11, 2013, 13:47:44 »
Merhaba arkadaşlar.
Dün (10/08/2013) küçük çaplı maddi hasarlı bir trafik kazası yaptım. Bir Pejo 406 ile şehir içinde kontrolsüz kavşakta istem dışı bir aşırı yakınlaşma durumu meydana geldi :) . Pejonun aksı kırılmış sanırım. Araç hareket edemedi. Çamurlukta da hasar vardı. Hızım 20-30 en fazla neden bu kadar bir hasar oldu karşı tarafta anlayamadım. Zarara gülünmez derler ama durum hoşuma gitmedi de değil doğrusu.  Bizim araç ise (2008 Makyajlı Avensis) ön tamponun solundan darbe aldı. Çamurluk, motor kaputu vs. kaportada birşey yok hamdolsun. Araç kaskolu (Ankara Sigorta) Ekip geldi. Tutanak tutuldu. Karşılıklı belgelerin kopyaları alındı v.s. İlk defa böyle bir kaza yaptım. Maddi kayıp, aracın değer kaybı v.s hiç umurumda değil. Sürecin işleyişini bilmiyorum. Uzun süre araçsız kalmak ya da aldatılmış olmak istemiyorum.
Şimdi; bu durumda benim yapmam ve yapmamam gerekenler neler, hangi hususlara dikkat etmem gerekir?
En yakın yetkili servis Çorum Şamlıoğlu. Yetkili servis doğru tercih midir? Yoksa iyi bir kaportacıya mı gitmeli? (Çorum şartlarında)
Bölgeyi bilenler için yetkili servise alternatif olabilecek bir yer var mı?
Kaskonun experi gelecek falan deniliyor. Bunlar bir çakallık yapmasınlar bize. Kafamda bir çok soru işareti var.
Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.
Duruma göre yarın aracı Şamlıoğluna götüreceğim.
Selamlar..
Her Yusufun bir Züleyhâsı vardır. Mühim olan, gömleğinizin nereden yırtıldığı...

Toyota Club Türkiye

KAZA Yardım Lütfen!
« : Ağustos 11, 2013, 13:47:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • herşey buvatan evlatlarının eğitimi için...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 119000
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: KAZA Yardım Lütfen!
« Yanıtla #1 : Ağustos 11, 2013, 14:09:22 »
geçmiş olsun
ayrıntılar hakkında bilgim yok
arkadaşlar bilgi verirler
Ataşehir Final Anadolu Lisesi ; Kurucu & Müdür _ Fizik  & Fen Bilimleri öğretmeni Eğitim Yönetimi Uzmanı
2001 corolla vvti-Milano sıralı lpg
2011 avensis 1.8 multidrıve s - brc comfort lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 11, 2013, 14:22:26 »
En doğrusu servise gidip orada işlem yaptırmanızdır.Anladığım kadarıyla kaskoyu deldirmeyelim veya arabanın dosyasına girmesin diyecek kadar ufak bir durum değil.Muhtemelen değişen parçalar olacak.Herhangi bir çakallık olacağını sanmam çünkü işleyiş bu şekilde.Servis dosyayı açar ve ekspertiz gelicek der.O gelene kadar beklersiniz.Geldiğinde çağırılırsınız ve eksper arabayı inceler.Ardından parça siparişi verilir ve parçalar geldiğinde araç servise tekrar çağırılır tamiri yapılır.Servis orjinal parça kullanır zaten değişen olucak sanırım arabada o yüzden servis en doğrusu gibi geldi bana.Ev arkadaşım iki kere bu tür olay yaşadı.Birlikte takip ettik.İşleyiş bu şekildeydi.Bu arada geçmiş olsun allah beterinden korusun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Edeb Yâ Hû!
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ağustos 11, 2013, 14:33:36 »
En doğrusu servise gidip orada işlem yaptırmanızdır.Anladığım kadarıyla kaskoyu deldirmeyelim veya arabanın dosyasına girmesin diyecek kadar ufak bir durum değil.Muhtemelen değişen parçalar olacak.Herhangi bir çakallık olacağını sanmam çünkü işleyiş bu şekilde.Servis dosyayı açar ve ekspertiz gelicek der.O gelene kadar beklersiniz.Geldiğinde çağırılırsınız ve eksper arabayı inceler.Ardından parça siparişi verilir ve parçalar geldiğinde araç servise tekrar çağırılır tamiri yapılır.Servis orjinal parça kullanır zaten değişen olucak sanırım arabada o yüzden servis en doğrusu gibi geldi bana.Ev arkadaşım iki kere bu tür olay yaşadı.Birlikte takip ettik.İşleyiş bu şekildeydi.Bu arada geçmiş olsun allah beterinden korusun.
Teşekkür ederm Tekin Bey.
Değişen olacak derken, kaporta aksâmından bahsediyorsanız, buralarda hasar yok çok şükür. Hasar tamamen tamponda. Orda bile aşırı bir hasar yok. Sol ön tarafta var bişeyler. Cam yıkama fıskiyesi, iki park sensör alıcısı, tampon tırnakları v.b. hasarlı. Panjurda, toyota ambleminde falan hasar yok. Değişecekse de sadece tampon değişecek. Tabi exper ne der bilemiyorum
Her Yusufun bir Züleyhâsı vardır. Mühim olan, gömleğinizin nereden yırtıldığı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 11, 2013, 15:34:28 »
Öncelikle geçmiş olsun. Trafik tutanağını aldıysanız suç kimde ırafan görebilirsiniz. Sigorta şirketinizin Servis ike anlaşması varsa hiç uğraşmayın servise gidin. Sadece tampon ise dert edilecek bir durum yoktur. Anlaşma yoksa ödemeyi önce siz yaparsınız ya da senet ile vekaleti servise verip kasko sütecini onların takip etmesini sağlaya bilirsiniz?
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 11, 2013, 16:58:29 »
Gecmis olsun. Allah beterinden korusun.
Sanirim arakadan carptiginiz icin suclu olan sizsiniz ve ondeki aracin masraflarinida ustenmek durumundasiniz, onunla ilgili sigortacinizdan bilgi aldiniz mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Edeb Yâ Hû!
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ağustos 11, 2013, 18:12:04 »
Gecmis olsun. Allah beterinden korusun.
Sanirim arakadan carptiginiz icin suclu olan sizsiniz ve ondeki aracin masraflarinida ustenmek durumundasiniz, onunla ilgili sigortacinizdan bilgi aldiniz mi?
Aslında önden çarpıştık. Benim solumdaki araç kavşakta durup bana yol verdi. Ben ilerlemeye devam edip dönmeye hazırlanırken, Pejo, bana yol veren aracın solundan geçip önüme çıktı.  Pejonun sağ ön çamurluğundan çarptık. Kusur taksimini biz yapmıyoruz ama 8 de 6 karşı taraf suçlu çıkar dedi memur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 11, 2013, 19:58:12 »
Geçmiş olsun, Allah beterinden korusun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 11, 2013, 20:06:43 »
Aslında önden çarpıştık. Benim solumdaki araç kavşakta durup bana yol verdi. Ben ilerlemeye devam edip dönmeye hazırlanırken, Pejo, bana yol veren aracın solundan geçip önüme çıktı.  Pejonun sağ ön çamurluğundan çarptık. Kusur taksimini biz yapmıyoruz ama 8 de 6 karşı taraf suçlu çıkar dedi memur.

çok geçmiş olsun,

tutanak tarihinden itibaren 10 gün içinde işlem başlatılıyor, süre aşarsa işlem yapılmıyor ama servisler hafta sonu bahanesi ile tarihde sıkıntı çıkarmıyor...

yetkili servise gitmeniz daha doğru olur, dışarıda bazı parçaları tam yerine oturtamayabiliyorlar,(istisnai durum)

böyle yol veren bir aracın yanından kendini uyanık sanan ve  balıklama atlayan tahammülsüzler yokmu...

kaza tutanak sonuçlarınızı tramerden poliçe bilgilerinizi girerek kontrol edebilirsiniz, www.sbm.gov.tr

http://www.sbm.org.tr/?p=application&objectId=23

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 12, 2013, 14:01:10 »
Teşekkür ederm Tekin Bey.
Değişen olacak derken, kaporta aksâmından bahsediyorsanız, buralarda hasar yok çok şükür. Hasar tamamen tamponda. Orda bile aşırı bir hasar yok. Sol ön tarafta var bişeyler. Cam yıkama fıskiyesi, iki park sensör alıcısı, tampon tırnakları v.b. hasarlı. Panjurda, toyota ambleminde falan hasar yok. Değişecekse de sadece tampon değişecek. Tabi exper ne der bilemiyorum

Değişen tampon da olsa servise gitmenizi tavsiye ederim süleyman bey.Tekrar çok geçmiş olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 12, 2013, 17:33:21 »
Bu soruları bir de sigortacınızla görüşün ne cevaplar verecek size referans olsun. İnsanlardan para almak için yuvarlak cümleler, ucu açık kelimeler vs. (sözüm işini doğru yapmayanlara).
Sigortacının iyisi hasarda belli olur.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 14, 2013, 01:38:25 »
Çok geçmiş olsun..