Gönderen Konu: Araç navigasyon sistemi kart okuyucu çalışmıyor (GPS iptal)  (Okunma sayısı 4357 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • TRfighters
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • 2 kere teşekkür etti
2 sene kadar önce çinden sipariş vermiştim yaklaşık 1200 TL ye mâl olmuştu. Cihazı sorunsuz kullanıyordum ancak GPS kart okuyucu bozuldu hiçbir şekilde micro SD kartı görmüyor. Haliyle navigasyonu hiçbir şekilde kullanamıyorum. Bir sürü kart farklı şekillerde formatlayarak denedim olmadı. Cihazı resetlemeyi denedim beceremedim. Aküyü bile söktüm belki sıfırlanır diye yine olmadı. Bi kerede güneşte epeyi bıraktım belki lehimleri falan kalkmıştır diye sadece bir seferliğine kartı gördü ohh dedim çalışıyo karta navigasyon programları yükledim geri taktım yine görmedi.

En son karar verdim cihazı söküp içini açıp lehimlerini yenileyeceğim olmadı bi elektronikçiye götüreceğim. Bir fikri olan varsa paylaşırsa çok sevinirim.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: Araç navigasyon sistemi kart okuyucu çalışmıyor (GPS iptal)
« Yanıtla #1 : Ağustos 11, 2013, 12:22:56 »
Abi baska bir kart denesen birde icini acabiliyorsan ac ve kart takilan yerin temas noktalari temizle ve soguk lehim kontrolu yapin :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • TRfighters
  • Kan Grubu: 0-
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ağustos 11, 2013, 14:20:46 »
Abi baska bir kart denesen birde icini acabiliyorsan ac ve kart takilan yerin temas noktalari temizle ve soguk lehim kontrolu yapin :)

Denemediğim kart ve dosya formatı kalmadı kardeşim. Fat NTFS exFAT tüm dosya sistemlerinde formatladım microSD HC hepsini denedim olmadı. Güneşte bırakınca ısınmadan dolayı genleşerek temas etti çalıştı diye düşünüyorum. Sorunun mekanik olduğu kanısına vardım artık. Açıp bakıcam inşallah konsolu mundar etmem. Elektrikçilere zaten güvenemiyorum.

Geçen sene de kamera su almıştı kendim tamir ettim. Bu biraz daha zor olacak ama bakalım becerebilecekmiyiz. En kötü eski teybi takıcam artık :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 11, 2013, 14:59:50 »
Denemediğim kart ve dosya formatı kalmadı kardeşim. Fat NTFS exFAT tüm dosya sistemlerinde formatladım microSD HC hepsini denedim olmadı. Güneşte bırakınca ısınmadan dolayı genleşerek temas etti çalıştı diye düşünüyorum. Sorunun mekanik olduğu kanısına vardım artık. Açıp bakıcam inşallah konsolu mundar etmem. Elektrikçilere zaten güvenemiyorum.

Geçen sene de kamera su almıştı kendim tamir ettim. Bu biraz daha zor olacak ama bakalım becerebilecekmiyiz. En kötü eski teybi takıcam artık :(
Abi yaparsin merak etme :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...