Gönderen Konu: corolla 2004 fren sistemi iyileştirme  (Okunma sayısı 2274 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
corolla 2004 fren sistemi iyileştirme
« : Ağustos 20, 2008, 21:38:28 »

Beyler öncelikle herkese merhabalar  8-).
Bugün yolda giderken aniden frene basmak zorunda kaldım :wacko: . Aracım kısa mesafede durduğu . Bu durma sırasında ABS direkt devreye girdi ve az bir kayma ile durdu (hızım 20 ya da 30 km/saat bu arada). Bir keresinde de hızlı giderken aniden frenlemek zorunda kalmıştım ve gene kaydırarak durmuştu.

Yani kısaca ani frenlemelerde aracın ABS si aniden devreye giriyor ve araç kayma ile birlikte duruyor. Ne varki Bora ile aynı hızda aynı freni yaptığımda Bora çok rahat ABS devreye girmeden ve kayma işlemi gerçekleşmeden duruyor ( bu arada kayma lastiklerden dolayı değil ABS den dolayı gibi hissediyorum ). Acaba diyorum aracın fren disklerini  bir/iki  büyük boy taktırsam  daha rahat bir frenleme sağlayabilirmiyim diye bir düşüncem var. Tabi bu arada balatalarıda büyütmek gerekecektir herhalde.

Bu konuda fikri olan ya da bilgisi olan varsa sevinirim   :D

Toyota Club Türkiye

corolla 2004 fren sistemi iyileştirme
« : Ağustos 20, 2008, 21:38:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: corolla 2004 fren sistemi iyileştirme
« Yanıtla #1 : Ağustos 20, 2008, 21:52:32 »
Bence sorun lastiklerinizde. Zaten sert olan Bridgestone lastikler geçen 4 yıl içinde iyice taşlaşmıştır. Bende ancak 3 yıl tahammül edebildim ve lastikleri değiştirince yol tutuş neymiş gördüm. Lastik yolu ne denli az kavrarsa ABS o denli çabuk devreye girer. En ufak frenlemede tarrrt tiye kayıyorsa bilin ki sorun lastiklerde. Kaldırım inip çıkmıyorsanız Michelin derim. Hiç balatalarla oynamayın boşa masraf edersiniz ama netice değişmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 21, 2008, 18:11:24 »
  Selam.
 Eğer aracın lasitkleri kızaklama yapıyor ise ABS devreye girmiyordur. Sonuçta ABS'nin görevi kızaklamayı daha doğrusu frenlerin kitlenmesini önlemektir. Eğer ABS erken devreye giriyor ve fren mesafem uzuyor diyorsan bence de büyük ihtimalle sorun lastiklerindedir. Bence durumu daha iyi incelemen daha mantıklı olacaktır. Yani soruna tam teşhis koyman lazım.
 Ayrıca disk büyütmek sanıldığı kadar kolay birşey değildir. Diski büyütürsen kaliperlerinide büyütmelisin. Ayrıca bu durumda sistem jant içine nuhtemelen sığmayacak ve kantlarını ve lastiklerinide büyütmen gerekecek. Bu durumda da aracın ön ve arka fren gücü değişecek ve ani ve sert frenlemede arka aksda stabilite kaybı oluşacaktır. bunu önelemek için arka fren sistemine ve ön-arka fren basıncını araç durumuna göre ayarlayan merkeze (limütör) de ayar yapılması gerekecektir...:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ©®UzMaN®©
    • yok
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #3 : Ağustos 21, 2008, 19:41:07 »
merhabalar bende 2007 model toyota corolla var bi ara doubleyla kalkmıştım yolun sonuna geldiğimi farketmedim halde arabayı 160 la gireken frene asıldım ve aracı  gayet normal birşekilde durdurdum .. bence sizin arabada bi soru nvardır
eSeR KaŞıK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Ağustos 25, 2008, 12:31:02 »
Herkese çok teşekkür ederim yakın ilgilerinden dolayı. Anladığım kadarı ile şimdilik en iyisi ve ekonomiği yeni dört adet lastik almak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 26, 2008, 15:22:10 »
abicim Hakan abiminde dediği gibi lastiklerde bir sorun vardır abs ler asla kızaklama yaptırmaz hele araç toyota ise asla mutlaka lastiklerde bir sorun vardır fren gelişitirme öle basit bi işlem değil çok zor ve pahalı