Gönderen Konu: Sag lastık dısarıda  (Okunma sayısı 1897 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • yaris
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
Sag lastık dısarıda
« : Ağustos 08, 2013, 21:24:26 »
Arkadaslar 2500 Km de 2013 yarısim var çanta lastık tattırdım sag lastık 2 cm kadar dışarıda olduğunu gördüler yükü bınınce sürtme  yapıyor bılgısı olan varsa yardıma ıhtıyacım var araç ful orijina yola çıkacak korktum bı sıkıntı olurum.
yaris

Toyota Club Türkiye

Sag lastık dısarıda
« : Ağustos 08, 2013, 21:24:26 »

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: Sag lastık dısarıda
« Yanıtla #1 : Ağustos 08, 2013, 21:33:39 »
Serkan bey, sizden tanışma bekliyoruz Nisandan beri ;)

Ayrıca "çanta lastik" nedir merak ettim.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • yaris
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ağustos 08, 2013, 21:39:34 »
Özür dılerım kendımı tanıtmadım . Hemen tanıtacağım . Bır ımla hatası oldu galıba cant ve lastık demek ıstemıstım.

yaris

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 08, 2013, 22:25:31 »
Özür dılerım kendımı tanıtmadım . Hemen tanıtacağım . Bır ımla hatası oldu galıba cant ve lastık demek ıstemıstım.
Merhabalar hoş geldiniz.Sanırım lastik ebatınızı değiştirdiniz yada jantın ofseti falan farklı ondan kaynaklı olarak oldu bu durum.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • yaris
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ağustos 08, 2013, 22:37:05 »
İlginiz için teşekkürler umarım kendımı tanıtmısımdır konuyla ılgılı evet cant betini 205/45/16 olarak degıstırdım sorun sadece sag arka teklegın camurluk ağzına sürmesi çok enteresan geldı bana fabrıkasyon bır sorun gibi geldı bana bu arada bugun 2 ayrı lastık ustasına gösteredim şaşırdılar onlarda benım gribi düşündüler.
yaris

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 08, 2013, 22:47:06 »
İlginiz için teşekkürler umarım kendımı tanıtmısımdır konuyla ılgılı evet cant betini 205/45/16 olarak degıstırdım sorun sadece sag arka teklegın camurluk ağzına sürmesi çok enteresan geldı bana fabrıkasyon bır sorun gibi geldı bana bu arada bugun 2 ayrı lastık ustasına gösteredim şaşırdılar onlarda benım gribi düşündüler.
Aracın sağ tarafına daha fazla yük biniyorsa o taraf sürter doğal olarak.Yani deposu içerisindeki ağırlıklar falan o tarafa yakınsa daha çok etki eder ve sürter.Birde siz ebatı çok değiştirmişsiniz sanırım.Taban artmış yanak incelmiş ve jant ebatıda artmış.Değişim oranı %3 ün üzerinde olacaktır muhtemelen.Örnek vermek gerekirse 195/60/15 jantı olan bir aracın 205/55/16 olabilir mesela ancak tabanı 215 yaparsanız hem dışarıya taşacaktır lastik hemde aracı yoracak sürtme yapacaktır.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • yaris
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ağustos 08, 2013, 22:58:31 »
Evet ben bıraz abartmıştım bılıncsız olarak  orjınali185/60/15 benım taktığım 205/45/16 fakat sorun şu sag arka lastık 2cm kadar dışlarda sol arka lastık gayet ıyı anlayamadım yanı ıkı tarafta camurluktan aynı şeklide dışarıda olsa eyvallah. Yalnızca sag olması benım ıcın büyük sorun.

yaris

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ağustos 08, 2013, 23:07:04 »
Evet ben bıraz abartmıştım bılıncsız olarak  orjınali185/60/15 benım taktığım 205/45/16 fakat sorun şu sag arka lastık 2cm kadar dışlarda sol arka lastık gayet ıyı anlayamadım yanı ıkı tarafta camurluktan aynı şeklide dışarıda olsa eyvallah. Yalnızca sag olması benım ıcın büyük sorun.
Bence vakit kaybetmeden 195/55/16 ya veya orjinal ebatına çevirin.O ebat sizin aracınız için çok farklı bir ebat olmuş aracı gereksiz yorar,performansını düşürür çok yakar ve güvenli olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • yaris
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ağustos 08, 2013, 23:11:36 »
Yarından tezi yok orijinaline geçiyorum teşekkürler
yaris

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ağustos 08, 2013, 23:16:00 »
Yarından tezi yok orijinaline geçiyorum teşekkürler
Rica ederim,belirttiğim gibi ebatı çok büyük değiştirmek getiriden çok götürüye sebep olur.Mesela yanağın çok incelmesi lastiğin janttan çıkmasına dahi neden olabilir.İlla aracım güzel görünsün derseniz belirttiğim ebatlarda yada kendi ebatında kaliteli jant alırsınız daha güzel olur.