Arkadaslar
Tereddutte kaldıgım bır konu var ve benı cok sıkıyor fıkrınızı almak ıstıyorum..!
2001 model 1.4 vvt-i corolla terra var malum 175-65-14(orjınal sac jant) jant ve lastık olculerım,daha oncekı aracımdan cıkarttıgım cok temız ve yenı durumda 185-55-15 alasımlı (celık jant) var.
Sımdı ben bu elımdekı jant ve lastıklerı aracıma takmak ıstıyorum bıjon aralıgı olarak uyuyor fakat gerek okudugum yazılarda gerekse gorustugum lastıkcılerde ve arabadab anlayan kısılerden farklı cevaplar aldım.
vermıs oldugum bu olculer ısıgında degısım yaparsam (sanırım yakıtta azda olsa bır artıs olacaktır surtme yapmaz sanırım cunku lastık yanak genıslgı 55 , benım aklıma takılan konu arabam cok orjınal bır araba daha 47 bınde ılk sahıbınden aldım adam orjınallıgını bozmamıs bu takacagım jant ve lastıkler ozellıkle alt takıma cok zarar verırmı?aracımda baska ne gıbı zararlı degısıme neden olur konfor cekıs vs.?) yanı kısacası 1'' fark cok fazla zorlama ve zarar vermez denıyor ne derece dogrudur?Cok tereddutte kaldım elımdekı jant ve lastıkler cok ıyı durumda yok pahasınada satmak ıstemıyorum yoksa 14 '' celık jant takıcaktım.
Ikıncı bır sorum da su orjınal toyota jantı alsam dahamı mantıklı sızce?
Yanlıs anlamayın herkesın cevaplarını beklıyorum ama bu konuda uzman olanlar da yanıtlarsa cok sevınırım..!
sımdıden verecegınız cevaplara tesekkurler