0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Lastik çapınız %0.34 büyüyecek, +/- %3'e kadar değişiklikler tolerans dahilindedir.Yakıtta artış olacaktır fakat bu artış hissedebileceğiniz bir artış olmaz.Çapı 2mm değişen lastiğin davlumbaza sığmama gibi bir problemi de olmaz.Jantı takan kişi uygun bileziği takarsa bir sıkıntı yaşamazsınız. Bilezik takılmazsa eğer jantın göbeği tam oturmayacağı için ilerleyen zamanlarda aks bilyası vb. problemler çıkarabilir.Takacağınız jant ve lastikler ön takıma bir zarar vermeyecektir. Kullandığınız aracın Toyota olduğunu da hesaba katarsak ihtimal bile vermiyorum. Benim aracım 125bin km'de, babamın aracı 98bin km'de ve ikisininde ön takım elemanları orjinal fabrika çıkışı elemanlar.Konforda düşüş yaşanacaktır bir nebze, özellikle kasis geçişlerinde bunu hissedebilirsiniz. Çekiş düşüşü hissedilebilecek seviyelere ulaşmaz diye düşünüyorum.Orjinal Toyota jantları hafiflik ve poryaya oturma anlamında avantajlı olur, fakat elinizde mevcut jantlar varken ekstra olur benim gözümde.
Offset önemlidir, jantın ofseti uyuyor ise 14'ten 15'e geçmeniz çok bir fark yaratmaz hiçbir konuda.
175/65-14 ten 185/55-15 gecerseniz bence herhangi bir sorun olmaz. Hayirli olsun simdiden
Gökhan arkadaşımıza katılıyor ve ek olarak lastiklerinizin durumuna göre yoldaki sesleri biraz daha fazla alabilirsiniz.Lastik desenlerinize göre diyeceğim, kuru ve ıslak zemin farklılıklarında genelde fren mesafenizde biraz daha kısalma olabilir. Pek fazla anlaşılmayabilir.Jant değil de mesela lastik ölçüsü olarak size üretici el kitabında bile orjinale yakın ölçülerde size seçenek sunmuştur.Eğer lastik değişiminiz gerekiyorsa tereddüt etmeden elinizdeki jant+lastikleri (lastikleriniz daha iyi durumda ise) değiştirin.Üzerindeki lastikleriniz iyi derecede ise çıkartıp heba etmektense kullanın bir müddet sonra değiştirin derim.
Resımlerı ekledım bakabılırsınız...!(takmayı ıstedıklerım) Cevaplarınızı beklıyorum(eger bılgınız varsa jant markasının kalıtyesı konusundada yazarsanız sevınırım)
Daha önceden duymadığım bir marka fakat ufak bir araştırma yaptım. Anladığım kadarıyla SBW 416 6.5"x15" 4x100 ET40 jantlarınız. Orjinal sac jantlarınızın da 5"x14" ET40 olduğuna dair bir yazı okudum. Bu bilgileri doğru kabul ederek devam ediyorum.SBW 416 jantlarınız, orjinal sac jantlarınıza göre süspansiyon/fren elemanlarına 5mm daha yakın konumlanacaktır. Bu değer çoğu araç için tolerans dahilindedir.SBW 416 jantlarınız, orjinal sac jantlarınıza göre 5mm daha dışarıya uzanacaktır. Bu değer de çoğu araç için tolerans dahilindedir.SBW 416 jantlarınız davlumbaza 2mm daha yakın olacaktır. Bu değer de çoğu araç için tolerans dahilindedir.SBW 416 jantların ve orjinal sac jantların ağırlık bilgilerine ulaşamadım. Orjinal sac jant+lastik ağırlığınız tahmini olarak 13kg civarındadır, eğer mümkünse SBW 416+lastik ağırlığını ölçün, büyük bir fark yok ise ortada hiçbir sorun kalmayacaktır. SBW 416 jant ile orjinal sac jantlarınızın uzaklık farkları düşük miktarlarda olduğu için atalet momentinde hissedilir fark yaratacağını düşünmüyorum.SBW markasının duymadığım bir marka oluşundan ve internet üzerinde bilgi azlığı oluşundan yola çıkarak sert yapılı ve ağır (tanınmamış markaların karakteristik özelliği) jantlar olduğunu düşünüyorum. Bu tarz jantlar nispeten kırılma eğilimli olurlar, kolay kolay eğilmezler. Tavsiyem, kullanırken çukur/kasislerden geçerken nazik davranmanız.Not: Yorumlar aracınızın orjinal verilerine göre yazılmıştır, eğer spor yay vb. farklılıklar var ise işleri değiştirir.Not: Sağ üstteki jantın bileziği yok, zaten her aracın bağlantı elemanlarının ölçüleri farklı olduğundan, jant ve aracınıza tam olarak uyan 4 adet bilezik almanızı şiddetle tavsiye ediyorum.Sonuç mu? Ben olsam SBW 416'ları takardım.
Gokhan BeyYapmıs oldugunuz ayrıntılı arastırma verdıgınız emek ıcın cok tesekkur ederım,ben bıle bu kadar ayrıntılı arastırma yapamadım daha onun ıcın tekrar tekrar tesekkur edıyorum.sbw ve ssw ısımlı jantların dıstrıbutoru var turkıyede bıraz arastırdım ancak tam olarak menseı bellı deıl,fabrıka ısmını buldum fakat baktıgımda cok bılgı yok sadece ınglız asıllı gozukuyor ama net deıl.Evet jantlar sert mızaclı ancak daha oncekı aracımda (palıo 1.2 motor) kullandım 10 ay kadar sıkıntı yaratmadı bıkac kez surttum kasıslerede gırdım ama cok sukur bı sorun yok.Zaten cok sert araba kullanan bı ınsan deılım(eskıden oyleydım) kasıslere ve cukurlara dıkkat ederım.Jant bılezıklerıne gelınce hepsınde var bı tanesı grı oldugundan bellı olmamıs,ama ozellıkle aklımda olan ve dıkkat edecegım bır konu degısmesı gereklıyse tabıkı degıstırıcem,sadece bıjonlarım yok o konuda bılgınız varsa nasıl bıjonlar olmalı? cunku sızın bu yazınız ve teknık degerlerınızden sonra palıo da bıle kullandıgım jantları toyota cok daha fazla kaldırır dıye dusunuyorum.Sanırım son bır fıkır alsıverısınden sonra jantları bayramdan sonra takıcam heralde,orjınal toyota jantları veya pıyasadan ıyı denılen 14'' jant alıp takmayıda dusunmuyo deılım,ama elımdekı ımkanı araba zarar vermeyecekse neden degerlendırmeyeyım dıye dusundum..Ilgınıze cok tesekkur ederım..Saygılar
Bende eibach pro kit yay var 25mm lik mis sonradan ogrendim ayrica orjinal jantlar 45et ama ben 35 et taktim 18 jant icin fabrika verileri 225 45 18 iken ben 235 45 18 yaptim benim yolum yolmudur yoksa yol degilmidir
Tesekkur ederim gokhan kardesim. Orjinal jantlardaki lastik olcusu 215 55 17 idi. Su andaki olculerle beraber yani 235 45 18 degeriyle yuzde 0.1 fark var yanlisim yoksa. Performansta bir miktar dusme oldu ama pek okadarda fark hissetmedim diyebilirim ama jantlarim orjinallere gore agir evet. Yakitta sehir icinde yarim litre bile fark etmedi diyebilirim. Max 0.3 - 0.4 litre. Surtme konusunda ise 5 kisi ve tika basa dolu bagajla cok seyehatlar yaptim kesinlikle surtme vs yasamadim. Yol tutusunda arti ustune arti koydum diyebilirim. Eibach disinda spor yay bulamadim yurt icinde. Yurt disinda 35 lik h r yaylar mevcut ama bu jant olculeriyle simdilik dusunmuyorum. Lastiklerim bittiginde orjinal yay ve janta donerim diye dusunuyorum.
1.2lt motorlu Fiat Palio ile çekişte/yakıtta sorun yaşamadıysanız Toyota Corolla'nızda da kağıt üzerinde bu sorunları yaşamazsınız. Bijon konusuna malesef bir yorum getiremeyeceğim, fakat bijon konusunda rahat olabilirsiniz, jant/lastiklerinizi takacak olan kişi aldığınız bijonlar uyumsuzsa bu bilgiyi zaten sizinle paylaşaktır, aksi takdirde zaten araç üzerinde balans ayarı yapamaz.Daha önceden belirttiğim gibi, ben olsam SBW 416 ile devam ederdim, sonuçta elinizde olan imkan bu. Zaten bir sorun çıktığı takdirde hemen sac jantlara dönme ve/veya 14" Orjinal Toyota alaşım jantları satın alıp kullanabilme ihtimaliniz devam edecektir. Uzun vade için konuşursak, teknik bilgilere göre bir sıkıntı yok ortada.Bahadır Bey,Orjinal jantların 7.5x18 (lastik tabanı değişmeyeceği için 8x18 veya 7x18 olsa da bir fark oluşacağını düşünmüyorum) olduğu tahminiyle yorumlayacak olursam;ET35 değeri aracınız için sınır diyebilirim, 15mm dışarıda kalıyor yeni jantlarınız, yük ve yol durumuna göre ufak tefek sürtmeler yaşamanız olası. 15mm'den fazla değişiklikler tavsiye edilmiyor.Süspansiyon/fren elemanlarına yakınlaşma konusunda bir sıkıntınız bulunmuyor.Davlumbaz ve lastik arasındaki mesafe yaklaşık 5mm daha kısalmış oluyor, 25mm'lik spor yayla beraber (spor yay için düşük bir rakam) bu mesafe daha daralmış, tek kişi kullanımda ve normal bir şekilde kasis geçerken sorun yaşamayabilirsiniz fakat araca yükleme yaparsanız özellikle arka lastiklerde davlumbaza sürtme yaşamanız olası.Bunlar dışında lastik taban genişliğiniz ve jant+lastik ağırlığınız (muhtemelen) arttığından, tahmin edebileceğiniz üzere, yakıt ve çekişte dezavantajlar hissedebilirsiniz.Temel veriler olarak konuşursak lastik çapınız %1.36 artıyor, tolerans dahilinde yani. Yol tutuşunuzu da lastik tabanı genişlediğinden bir nebze daha iyi hissedebilirsiniz.Çekiş/yakıt/sürtme sıkıntınız yok ise keyifli sürüşler dilerim, var ise maksimum ET40 değerinde bir janta ve 225 tabanlı bir lastiğe dönmeniz gerekecek.