Gönderen Konu: Klima taktırsak ?  (Okunma sayısı 1302 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150000
  • 4 kere teşekkür etti
Klima taktırsak ?
« : Ağustos 06, 2013, 20:11:38 »
94 XLİ sahibiyim, araca klima taktırsak maliyeti ne olur acaba ve nerde taktırabilirz ? birde benzinli aracım, lpg taktırmasam yakıt beni çok üzer mi ? ne kadar yakar tahminen kullanan arkadaşlar soruma sevap verirse sevinirim, teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Klima taktırsak ?
« : Ağustos 06, 2013, 20:11:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '95
  • 59 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
Ynt: Klima taktırsak ?
« Yanıtla #1 : Ağustos 06, 2013, 21:00:30 »
94 XLİ sahibiyim, araca klima taktırsak maliyeti ne olur acaba ve nerde taktırabilirz ? birde benzinli aracım, lpg taktırmasam yakıt beni çok üzer mi ? ne kadar yakar tahminen kullanan arkadaşlar soruma sevap verirse sevinirim, teşekkürler.
Klima olayını tam bilmesemde en az bin lira tutar gibi geliyo.İkinci sorunuza gelirsek bildiğim kadarıyla efsaneler 95den sonra enjeksiyonlu sisteme geçti sizinki karbüratörlü olması lazım bende benzinli xei var şehir içinde 38 krş fln yakıyor ama çok dikkat ediyorum ekonomik kullanmak için sizinki karbüratörlü olduğu için biraz daha fazla yakar gibi geliyo yanı ortalama bu aralarda yakıyo ekonomik kullanımda ancak arabayı uzun süre kullanacaksanız taktırın gitsin lpg yi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 06, 2013, 21:12:05 »
 Araç enjeksiyonlu ve Japon olması lazım. Ön park ışıkları orjinal olarak sinyalleri de barındırıyor ise Japondur.Klima ön hazırlığı aracınızda mevcut. Montaj işlemi  bu nedenle nispeten kolaydır. İyi bir klimacıda taktırabilirsiniz. Ojinaller pahalıdır. Diğerlerinde bildik yere gidin bence, klima performansından emin olun. Ayrıca mümkünse termostatlı taktırın. Çıkma klima ise soru işaretidir. Çünkü sistemin en pahalı parçası kompresörüdür ve bu zamanla arızalabilir.
 Motor sağlıklı ise, sakin ve şehirler arası kullanımda 6lt. civarı yakıt tüketir. Kullanım ve trafiğe bağlı olarak 9-10 lt ler görülebilir. Ortalama 7,5-8lt beklenebilir. Ama bunlar kesin rakamlar olamaz. Sonuçta rakım, araç yükü, lastik durumu, kullanım tarzı, aracın durumu, trafik durumu vs sonuçları değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 06, 2013, 23:10:02 »
sanayide cikmacilarda tanidiginiz varsa 300-400 tl arasina klima bulabilirsiniz. tanidik yoksa sifira yakin para isteyebilirler.
hakan beyin dedigini de yabana atmamak lazim. cikma isi biraz risk ama yeni model kazali araclardan cikma klima denk gelirse uygun olabilir.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 06, 2013, 23:24:30 »
bence hiç uğraşmayın...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 14 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 06, 2013, 23:57:32 »
Antep te sucular klima diye bi yer  varmış herkes forumlarda çok övüyor onları....bence bi arayıp fiyat sorabilirsin....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 07, 2013, 00:03:45 »
Iyi takamazlarsa arac cekisten de duser randiman alamazsiniz. Iyi bir oto klimaci bulun 1000 lirayı bulur..
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150000
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ağustos 07, 2013, 02:30:16 »
Arkadaşlar teşekkür ederim hepinize. Aracımın motor durumu çok güzel hiç lpg görmemiş 140 binde elektronik motor. üstünede iğne bile takılmamış tamamen orjinal. Böyle bir toyota bulduğum için kendimi şanslı hissediyorum :) Benzin beni üzmezse benzinde binmeyi düşünüyorum. Klima konusunda da takıntılıydım klimasız araba almamayı düşünüyodum ama temizini de bulunca kaçırmamak lazım düşüncesiyle hareket ettim sonradan taktırım klimayı diye düşündüm. Balıkesirde ikamet ediyorum izmir veya bursaya gidebilirim taktırmak için fakat sonradan taktırdığım klima problem yaratabilir korkusu var içimde .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #8 : Ağustos 07, 2013, 18:03:53 »
Fikir olsun diye yazayım bende; 2011'de Antalyada klimasız araç alma hatasına düştüm :) O zaman iş için sürekli şirket aracı kullanıyordum ve sadece hafta sonu ve akşamları içinde temiz corollayı kaçırmayayım dedim. Zamanla kendi işimiz ile uğraşıp iş içinde araç gerekli olunca şubat ayından beri klima tasasına düştüm  ::) Antep'i v.s. arattık, antalyada gezdim derken bulamadık. Araç 99 1.3i olunca daha da zor oldu herhalde.
  Arabayı değiştirmeyi düşünmeye başladım geçtiğimiz ay ramazan yaklaşınca, galerileri bile gezerken antalya eski sanayide bir dükkan'a son bir umut sorayım dedim. Aldığım cevap hem mutlu etti hem üzdü (fiyat ve arabayı satmaya kendimi ikna etmişken) neticede 1650 tl'ye klimalandık ve artık rahat geziyorum. Özellikle ramazanda çok rahat ettim, günlük 50-60 km yapıyorum bazen şehir içinde neticede.
  Satarken kolaylık olması, bundan sonra değiştirme zorunluluğumun olmaması benim için artı. Zaten çok dengeli olmayan rölanti'nin klimayı açınca neredeyse 300-350 devir düşüp, kimi zamanda günde 1 defa dahi olsa stop etmeside eksi. (beyinden araca klima:ON yapılmalı diye bir şey duydum, bayram sonu servise soracağım)
  Eğer uygun fiyata düzgün işçilik yapan bir yer bulursan çok iyi olur. Pazarlık aşamasında takılabiliyor ise klima için rölanti dengeleyici ve orjinal klima düğmesi gibi konuları net konuşmakta fayda var.  !!!  101 kasalara klimanın çok daha rahat ve zahmetsiz takılacağını söylemişlerdi bana araştırırken, ne kadar doğrudur bilemiyorum.