Fikir olsun diye yazayım bende; 2011'de Antalyada klimasız araç alma hatasına düştüm

O zaman iş için sürekli şirket aracı kullanıyordum ve sadece hafta sonu ve akşamları içinde temiz corollayı kaçırmayayım dedim. Zamanla kendi işimiz ile uğraşıp iş içinde araç gerekli olunca şubat ayından beri klima tasasına düştüm

Antep'i v.s. arattık, antalyada gezdim derken bulamadık. Araç 99 1.3i olunca daha da zor oldu herhalde.
Arabayı değiştirmeyi düşünmeye başladım geçtiğimiz ay ramazan yaklaşınca, galerileri bile gezerken antalya eski sanayide bir dükkan'a son bir umut sorayım dedim. Aldığım cevap hem mutlu etti hem üzdü (fiyat ve arabayı satmaya kendimi ikna etmişken) neticede 1650 tl'ye klimalandık ve artık rahat geziyorum. Özellikle ramazanda çok rahat ettim, günlük 50-60 km yapıyorum bazen şehir içinde neticede.
Satarken kolaylık olması, bundan sonra değiştirme zorunluluğumun olmaması benim için artı. Zaten çok dengeli olmayan rölanti'nin klimayı açınca neredeyse 300-350 devir düşüp, kimi zamanda günde 1 defa dahi olsa stop etmeside eksi. (beyinden araca klima:ON yapılmalı diye bir şey duydum, bayram sonu servise soracağım)
Eğer uygun fiyata düzgün işçilik yapan bir yer bulursan çok iyi olur. Pazarlık aşamasında takılabiliyor ise klima için rölanti dengeleyici ve orjinal klima düğmesi gibi konuları net konuşmakta fayda var.

101 kasalara klimanın çok daha rahat ve zahmetsiz takılacağını söylemişlerdi bana araştırırken, ne kadar doğrudur bilemiyorum.