Gönderen Konu: Hafriyat Kamyonları!...  (Okunma sayısı 2350 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Hafriyat Kamyonları!...
« : Ağustos 05, 2013, 11:21:29 »
  Selam,
özellikle son aylarda İstanbul tam bir şantiye alanına dönmüş gibi görünüyor. Her tarafın toz-toprak olduğunu, en basitinden araçların üzerinden anlamak mümkün. Bu arada trafikte, hemen her yerde dolaşan ve kamyon tır arası boyutlarındaki hafriyat kamyonları, gördüğüm kadarı ile hem binek araç sürücüleri için, hem yayalar, hem de yol ve çevre için sıkıntı oluşturuyor. Umuyorum ki, insanlar için daha fazla sıkıntı oluşmadan bu konuda bir düzenleme yapılır.

Toyota Club Türkiye

Hafriyat Kamyonları!...
« : Ağustos 05, 2013, 11:21:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
Ynt: Hafriyat Kamyonları!...
« Yanıtla #1 : Ağustos 05, 2013, 11:34:22 »
Seneler senesi yapılmadı. Hâlâ daha sahra kamyonları şehrin içinde cirit atıp terör estiriyorlar. Bundan sonra da bir şey yapılacağını hiç zannetmiyorum.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 05, 2013, 11:41:39 »
sahil yolunu kullanmamakta fayda var. rte yenikapı'dan zeytinburnu'na kadar olan alanın hepsini doldurduğu için çok fazla sayıda kamyon ve çekici trafikte binek araç gibi ilerlediklerinden büyük sıkıntılar yaratabiliyor. ayrıca yine ayrı araçlardan yola dökülen toz ve çamurlar üzerine çiğ düştüğü zaman çok tehlikeli bir zemin oluşturuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 05, 2013, 11:45:40 »
Ne düzenlemesi yapılacak? Yeni trafik yasası mı çıkacak? Yeni trafik polisleri mi üretilecek? Bir yandan kentsel dönüşüm diye memleketin yarısını yıkıp yeni baştan yapacaksınız, diğer yandan betonyerler, hafriyat kamyonları filan şehir içinde dolaşmasın diyeceksiniz, bunlar birbiriyle çelişiyor. Adam gibi dolaşsınlar derseniz, ben de size neden diye sorarım. Denetim yok, eğitim yok, ceza yok, günde bir sefer fazla yapsa bir seferlik fazla para kazanacak adam. Neden kurallara uysun?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 06, 2013, 01:22:09 »
Ne düzenlemesi yapılacak? Yeni trafik yasası mı çıkacak? Yeni trafik polisleri mi üretilecek? Bir yandan kentsel dönüşüm diye memleketin yarısını yıkıp yeni baştan yapacaksınız, diğer yandan betonyerler, hafriyat kamyonları filan şehir içinde dolaşmasın diyeceksiniz, bunlar birbiriyle çelişiyor. Adam gibi dolaşsınlar derseniz, ben de size neden diye sorarım. Denetim yok, eğitim yok, ceza yok, günde bir sefer fazla yapsa bir seferlik fazla para kazanacak adam. Neden kurallara uysun?
Bütün bu müeyyideler muhakkak yapılıyordur ancak muhataba göre değişiklik gösteriyor sanırım  ;)
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 06, 2013, 10:59:01 »

bu nasıl bir mantıktır? bir sefer fazla yapacak diye benim hayatımı tehlikeye mi atacak?
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #6 : Ağustos 06, 2013, 11:06:35 »
Sakin, sorun yok...

Bütün bu müeyyideler muhakkak yapılıyordur ancak muhataba göre değişiklik gösteriyor sanırım  ;)
Aynı fikirdeyim, herkes eşit ama, demek bazıları daha eşit. ;)

bir sefer fazla yapacak diye benim hayatımı tehlikeye mi atacak?

İnsanların hayatı, hakları çok önemli ama sanırım sadece bazılarının ki, çok üzücü ve düşündürücü...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 06, 2013, 11:37:48 »
Sakin, sorun yok...

Haklısınız. Sakin olmak güzeldir, severim. Bu da yetmez, mizah zor iştir, mizaha kalkışanların hedef kitleyi iyi analiz etmesi gerekir.

Eğer 10 senede 3-4 kere çevirme gördüysem pek yapılıyordur demem mümkün değil.

bu nasıl bir mantıktır? bir sefer fazla yapacak diye benim hayatımı tehlikeye mi atacak?

Bunun nasıl bir mantık olduğunu eğitimcilere sormak gerek bence. Adam için sizin hayatınızın hiç bir değeri yok. Kendi hayatının da değeri yok. Adamda ben şu hareketi yaparsam aralarında benimki de bulunan hayatlar tehlikeye girebilir diye düşünecek bir kafa dahi yok ki!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 06, 2013, 11:50:52 »
Çamurlu, tozlu ortamdan yük çıkartan kamyonların şantiye giriş/çıkışında bulunan ilaçlı su havuzunda temizlezlenip geçtikten sonra trafiğe çıkmaları gerekmektedir, aynı zamanda yüklü veya yüksüz, damperlerinin üzeri herdaim branda ile örtülü olması gerekmektedir.

Tabii bizim ülkemizde değil...
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 06, 2013, 11:57:01 »
Çamurlu, tozlu ortamdan yük çıkartan kamyonların şantiye giriş/çıkışında bulunan ilaçlı su havuzunda temizlezlenip geçtikten sonra trafiğe çıkmaları gerekmektedir, aynı zamanda yüklü veya yüksüz, damperlerinin üzeri herdaim branda ile örtülü olması gerekmektedir.

+1
Deveye neren eğri diye sormuşlar... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #10 : Ağustos 06, 2013, 12:54:28 »
Haklısınız. Sakin olmak güzeldir, severim. Bu da yetmez, mizah zor iştir, mizaha kalkışanların hedef kitleyi iyi analiz etmesi gerekir.

İnce mesajlardan ziyade, daha yapıcı ve sakin olmanızı dilerim. Bu şekilde herkesin mutlu olacağından eminim. İyi forumlar.

Çok doğru ve bu olması gereken, bizlerden daha iyi bilenler olduğuna eminim. O zaman;
"Hukuk ile medeniyet ve kültürleri arasında ahenk kuramayan cemiyetler bedbahttırlar." Falih Rıfkı Atay
 "Asılan hırsız değil, yakalanandır." Çek Atasözü (Sanırım bazılarında koruma kalkanı var.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 06, 2013, 16:00:50 »
İnce mesajlardan ziyade, daha yapıcı ve sakin olmanızı dilerim. Bu şekilde herkesin mutlu olacağından eminim. İyi forumlar.

Bunun üzerine söz söylemeye gerek yok. Herkesin analitik kabiliyeti yeteri kadar vardır. "Sorunun değil, çözümün parçası olmalıyız"
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 277 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 06, 2013, 16:07:17 »
Bunun üzerine söz söylemeye gerek yok. Herkesin analitik kabiliyeti yeteri kadar vardır. "Sorunun değil, çözümün parçası olmalıyız"
+1
Arkadaşlar otomobil muhabbeti yapacağımız yerde,başka muhabbetler ve gerginlik neden oluyor anlamış değilim.
Ben uzun süredir az sayıda yoruma katılıyorum sadece okumayı tercih ediyorum. Çünkü karşıdaki herkes yazılanı farklı algılıyor.. :(:(
Benim bu forumdaki tek amacım Paylaşmak,öğrenmek ve öğretmek.. Eğer başarabilirsek ne mutlu...
Saygılar,Sevgiler, Herkese iyi Bayramlar...
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 07, 2013, 00:48:24 »
+1
Arkadaşlar otomobil muhabbeti yapacağımız yerde,başka muhabbetler ve gerginlik neden oluyor anlamış değilim.
Ben uzun süredir az sayıda yoruma katılıyorum sadece okumayı tercih ediyorum. Çünkü karşıdaki herkes yazılanı farklı algılıyor.. :(:(
Benim bu forumdaki tek amacım Paylaşmak,öğrenmek ve öğretmek.. Eğer başarabilirsek ne mutlu...
Saygılar,Sevgiler, Herkese iyi Bayramlar...

Hocam hiç çekinmeyin, mesajlarınızı toplumsal ahlak kuralları içerisinde kimseyi rencide etmeden yazdığınız sürece problem olmaz. Olursa bir link kadar yakındayız :)

İyi bayramlar şimdiden.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 07, 2013, 01:00:31 »
Hocam hiç çekinmeyin, mesajlarınızı toplumsal ahlak kuralları içerisinde kimseyi rencide etmeden yazdığınız sürece problem olmaz. Olursa bir link kadar yakındayız :)

İyi bayramlar şimdiden.
  :alkis: :alkis:

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 277 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 12, 2013, 09:06:25 »

İyi bayramlar şimdiden.

Sağolun Ali Bey  biliyorum :)  Hep beraber duyarlı olmaya özen gösterince sorun çözülür diye düşünüyorum.
Saygılar, iyi çalışmalar herkese..
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 12, 2013, 09:49:18 »

şimdilik sahildeki şantiyede ilaçlı su kısmını aşmışlar, kamyonlar harfiyat sahasından çıkarken bir havuzdan geçiyorlar. branda kısmına daha ulaşamamışlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #17 : Eylül 10, 2013, 17:55:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı