Gönderen Konu: avensis yol bilgisayarı ışığı yanmıyor,çözümü nedir?yardım lütfen...  (Okunma sayısı 2073 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
2005 model avensis marka aracımızın yol bilgisayarının sağ bölümünün ışığı yanmıyor,sol tarafta hiç bir problem yok.gündüzleri gayet net görüldüğü halde halde geceleri sağ bölüm karanlıkta kalıyor.Aracı servise götürdüğümüzde yol bilgisayarının komple değiştirilmesi gerektiğini söyleyip 1200 ytl fiyat verdiler ,Bu problemin daha kolay bir çözümü varmıdır yardımlarınızı bekliyorum

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
yanlış anlamadıysam sadece yolbilgisayarının birkaç ampulü patladı yada temassızlık var diye yolbilgisayarımı değişecek dediler.lcd ekranınızda herhangi bir okunmazlık yok yanılmıyorsam.eski metodlar bazen işe yarar.göğüse ufaktan birkaç tıklayın.en kötü ihtimal 2 ufacık ampülle giderilir.bence saçmalamışlar !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Kan Grubu: B+
  • 13 kere teşekkür edildi
2005 model avensis marka aracımızın yol bilgisayarının sağ bölümünün ışığı yanmıyor,sol tarafta hiç bir problem yok.gündüzleri gayet net görüldüğü halde halde geceleri sağ bölüm karanlıkta kalıyor.Aracı servise götürdüğümüzde yol bilgisayarının komple değiştirilmesi gerektiğini söyleyip 1200 ytl fiyat verdiler ,Bu problemin daha kolay bir çözümü varmıdır yardımlarınızı bekliyorum

2005 1,6 elegant toyota avensisimde yol bilgisayarımn sol tarafının ışığı yanmıyor, sağ taraf normal.
ekranda herhangi başka bir sorun yok sadece sol yarının ışığı yanmıyor.
Güvendiğim bir elektronikçi yapabileceğini söyledi,
çok fazla bir parada isteyeceğini zannetmiyorum neticede sadece bir led değiştirecek, belki işçilik biraz maliyet tutar.
daha vaktim olupta yaptırmadım, 1-2 saat sürebileceğini ekranın sökülmesi gerektiğini söylemişti.
yaptırdıktan sonra sonucu paylaşırım.
aynı sorunu çözüme kavuşturanların yorumlarını bekliyorum.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Kan Grubu: B+
  • 13 kere teşekkür edildi
nihayet bugün fırsat bulup yaptırdım,
yol bilgisayarını sökmekte çok basit,
usta 1 saatden kısa bir sürede halletti,
sökmüşken tek led ampul arızalı olmasına rağmen