Gönderen Konu: 93 model ae101 kasa benzinde çalışmıyor  (Okunma sayısı 4982 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür etti
93 model ae101 kasa benzinde çalışmıyor
« : Ağustos 04, 2013, 06:24:03 »
Toyota Corolla GL 93 model araçta lpg takılı ancak araba benzinde çalışmıyor , sizde de bu gibi bir sorun var mı nedeni nedir ?

Toyota Club Türkiye

93 model ae101 kasa benzinde çalışmıyor
« : Ağustos 04, 2013, 06:24:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: 93 model ae101 kasa benzinde çalışmıyor
« Yanıtla #1 : Ağustos 04, 2013, 07:14:06 »
Benzin bitmiş olabilir? :-[

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ağustos 04, 2013, 07:20:46 »
benzin 5 lira olduktan sonra haklı olabilirsin ama ben depoda benzin varken bahsediyorum  :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 05, 2013, 11:28:35 »
Daha önce başıma geleni sizle paylaşmak istiyorum. Daha önceki sahibi arabayı neredeyse hiç benzinde çalıştırmamış ve hep LPG'de çalıştırmış. Araç karbüratörlü olup sıralı sistem olmayınca da benzine manuel geçirmelisiiniz. Benzinli araç kullanılmadığı için arabayı gazdan benzinliye geçirmek çok zordu. Araç titreme yapıyor, ışıklarda duruyordu. Sebebi ise aslında çok basit benzin kullanılmadığı için tıkanmış ve bu sorunu aracı benzinde kullana kullana çözdüm.

Acaba böyle bir sorun olabilir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 05, 2013, 11:35:41 »
  Yakıt pompası çalışıyor mu(arka koltuk altında sesini duyabilirsiniz), hava emiş de bir problem ya da ekstra bir uygulama var mı Lpg'ye göre ayarlanması için?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 05, 2013, 11:56:18 »
  Yakıt pompası çalışıyor mu(arka koltuk altında sesini duyabilirsiniz), hava emiş de bir problem ya da ekstra bir uygulama var mı Lpg'ye göre ayarlanması için?

Karbüratörlü araç olması gerekiyor bu aracın. Eğer karbüratörlü ise yakıt pompası yoktur bu aracın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 05, 2013, 12:26:34 »
Yakıt pompası çalışıyor mu ? İlk bakılacak yer burası .Daha sonrasında benzin filitreleri kontrol edilmeli depo içi ve dışı .Birçoğu fabrikasının taktığı duruyor .En önemlisi depoda benzin var mı çok önemli :D
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ağustos 07, 2013, 05:36:21 »
Karbüratörlü araç olması gerekiyor bu aracın. Eğer karbüratörlü ise yakıt pompası yoktur bu aracın.

Evet karbüratörlü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ağustos 07, 2013, 05:38:29 »
Daha önce başıma geleni sizle paylaşmak istiyorum. Daha önceki sahibi arabayı neredeyse hiç benzinde çalıştırmamış ve hep LPG'de çalıştırmış. Araç karbüratörlü olup sıralı sistem olmayınca da benzine manuel geçirmelisiiniz. Benzinli araç kullanılmadığı için arabayı gazdan benzinliye geçirmek çok zordu. Araç titreme yapıyor, ışıklarda duruyordu. Sebebi ise aslında çok basit benzin kullanılmadığı için tıkanmış ve bu sorunu aracı benzinde kullana kullana çözdüm.

Acaba böyle bir sorun olabilir mi?

teşekkürler aynen dediğiniz gibi ışıklarda titreme yapıyor istop ettiği zaman çalışması çok zor oluyor , birde araç otomatik vites ittirmeklede çalışmıyor baya sıkıntılı bir durum , açıkcası benzinde kullanmaya korkuyorum yolda kalıcam diye ama deneyceğim teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ağustos 07, 2013, 05:39:30 »
Yakıt pompası çalışıyor mu ? İlk bakılacak yer burası .Daha sonrasında benzin filitreleri kontrol edilmeli depo içi ve dışı .Birçoğu fabrikasının taktığı duruyor .En önemlisi depoda benzin var mı çok önemli :D

hahah evet depoda benzin önemli :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ağustos 12, 2013, 14:12:27 »
teşekkürler aynen dediğiniz gibi ışıklarda titreme yapıyor istop ettiği zaman çalışması çok zor oluyor , birde araç otomatik vites ittirmeklede çalışmıyor baya sıkıntılı bir durum , açıkcası benzinde kullanmaya korkuyorum yolda kalıcam diye ama deneyceğim teşekkürler

Geçen gün benzin lambası yanmıyor diye arka koltuğun orayı sökerek içindeki kablolara baktım. Usta benzin müşürü ile ilgili sorun var dedi. Allahtan araç karbüratörlü yoksa benzin pompan bozulmuş olsaydı çok masraf olurdu dedi.  Bende abi nereden anladın karbüratörlü olduğunu diye sorduğumda bu araçlarda benzin pompası yok dedi.

Bu yüzden Benzin pompası ile ilgili sorun değil. Sorunun nedeni benzin ile araç çalıştırılmadığı için tıkalı olması. Ya benzin ile kullanarak bu randıman sağlanana kadar devam ettireceksin ya da aracın benzin ile ilgili olan bölümlerini iyice bir araştıracaksın.

Eskiden ben tüpten benzine geçtiğimde araç kesin dururdı ya da ışıklarda kesin dururdu. Benzinde kullana kullanan sorunu çözdüm ve şimdi canavar gibi. Hatta 500-600 kuruş arası yakmasa hep benzine bincem ama işte maalesef çok yakıtlı oluyor. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 12, 2013, 17:52:17 »
Bu bilgiye nereden ulaştığınızı bilmiyorum ancak doğru olmayabilir. Aksi halde yakıt deposundan yakıtı karbüratöre taşıyacak bir sistemin varlığı açıklanmalı. Ayrıca bu parça(karbüratörlü 93 Corolla Yakıt Pompası) araştırılınca görülüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ağustos 12, 2013, 18:36:25 »
Bu konuyu araştıracağım. Ya ben yanlış anladım ya da usta bana yanlış bilgi verdi.