0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2011-2012 dizel auris ve corolla ile ilgili forumda bir sürü şikayet bulabilirsiniz.Bence biran önce satın kurtulun.
Abi izmirli Kemal abimizi taniyormusun ? O da bu forumdaydi her seye sat kurtul diyordu
Öyle gerçekten.Kemal abininde kulaklarını çınlatmış olduk böylece.Neyse bu işin esprisi.Ben neden öyle yazdım sebebini anlatayım.Bir önceki kasa corollanın 2011-2012 modellerinde hepimizin bildiği gibi dizel motorları çok problemli.Aynı şekilde aurisde öyle.Sürekli yağ eksiltmesi motorların arıza çıkarması ve en son bugün burda bir arkadaşımızın başına gelmiş 2012 model dizel bir corolla ile yolda kalmış.İlk defa bir toyotanın hatta corollanın yolda kaldığını üzülerek okudum.Hemde hararet sebebi ile.Ben 98 model efsane kasa corolla ile radyatörde bir damla su olmadan antalya sıcağında 2000 km'ye yakın yol yaptım araba tık demedi.Yağ ve suyuna bir bakayım dedim o zaman fark etmiştim suyunun bittiğini o kadar sağlam arabalardı.Ama bu araçlar sorundan başka birşey değil.İkinci el fiyatlarını bilmiyorum bu araçların ancak bayağı bir düşmüş olsa gerek.Şahsen ben almam.Neden alıp sorunla uğraşayım.Artık insanlar araba almadan önce internet olsun arkadaşların olsun arabaların ne olduğunu öğreniyor.Bu araçların fiyatları giderek de düşecek tahminim.O halde neden uğraşasın ki Ali bey.Servise atın aracı ve sorunu hallolur olmaz satın kurtulun diyorum.Haksız mıyım?
2008 Dizel M/M araç sahibiyim.Bayramda yold ilerlerken ışıklarda duracağım anda araç stop etti ve motor engine yazdı arıza ışığı yandı.Durdum yağ su falan rutin kontrollerden sonra çalıştırdım.araç çalıştı ama arıza ışığı yanmaya devam etti.Ustamı aardım olabilir dedi.Arızayı sildirdi bana.İşlemde şu şekilde oldu. ==araç stop edilip kontak kananıp açılıyor ama çalıştırılmıyor sadece 1.kademede. km.sayaç düğmesine trıp a modunda basılı tutuyoruz.bırakmadan diğer elimizle kontağı tekrar kapatıp açıyoruz.5 çizgi çıkıp teker teker sönecek service reset gibi bir yazı çıkacak.elimizi çekip tekrar kapatıp açıyoruz.sorun düzeldi=== Bunu yolda izde arıza ışığı yanan arkadaşların bilgisi olsun diye yazdım.