Gönderen Konu: motor ikaz ışığı  (Okunma sayısı 4655 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
motor ikaz ışığı
« : Ağustos 04, 2013, 00:24:05 »
2012 Auris 1.4D-4D Comfort Extra araca sahibim. Aracımı sıfır aldım. Uzun yol giderken durup bir yerde mola veriyorum. Daha sonra aracımı çalıştırıyorum. Yaklaşık 15-20 dk süreyle motor uyarı ışığı yanıyor ve VSC gibi bazı programlar devre dışı kalıyor. Daha 2000 km olmadan bu uyarıyı aldım. Hemen ... isimli servise yönlendirildim. Herhangi bir problem görmüyorsanız yola devam edebilirsinz dedi. Sonra herhangi problem olmadan şehir içinde kullandım. bu ara bi kez daha çıktığım yolda aynı uyarıyı aldım. Sönünce yine devam ettim. Sonra geçen hafta tekrar  uzun yola çıktığımda aynı sorunla yine karşılaştım bu kez arama gereği hissetim. .... isimli servis turbo ve elektrik aksamıyla ilgili problem olabilir uzun yolunuz bittiğinde mutlaka servise göstermelisiniz diyerek beni baya bi tedirgin etti. Bulunduğum yerdeki servis pek içime sinmedi. Böyle bi sorunla karşılaşan yol gösterebilir mi acaba ?

Toyota Club Türkiye

motor ikaz ışığı
« : Ağustos 04, 2013, 00:24:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: motor ikaz ışığı
« Yanıtla #1 : Ağustos 06, 2013, 19:37:40 »
yok mu fikri olan ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '09
  • 82 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 06, 2013, 20:03:39 »
2011-2012 dizel auris ve corolla ile ilgili forumda bir sürü şikayet bulabilirsiniz.Bence biran önce satın kurtulun.
2007 Model Avensis 1.6 Elegant
1998 Model Corolla 1.6 Special GLİ
1998 Model Corolla 1.6 XEİ
2009 Model 1.6 E14 Corolla Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 06, 2013, 20:21:23 »
2011-2012 dizel auris ve corolla ile ilgili forumda bir sürü şikayet bulabilirsiniz.Bence biran önce satın kurtulun.
Abi izmirli Kemal abimizi taniyormusun ? O da bu forumdaydi her seye sat kurtul diyordu :D
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '09
  • 82 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 06, 2013, 22:22:36 »
Abi izmirli Kemal abimizi taniyormusun ? O da bu forumdaydi her seye sat kurtul diyordu :D

:D Öyle gerçekten.Kemal abininde kulaklarını çınlatmış olduk böylece.Neyse bu işin esprisi.Ben neden öyle yazdım sebebini anlatayım.Bir önceki kasa corollanın 2011-2012 modellerinde hepimizin bildiği gibi dizel motorları çok problemli.Aynı şekilde aurisde öyle.Sürekli yağ eksiltmesi motorların arıza çıkarması ve en son bugün burda bir arkadaşımızın başına gelmiş 2012 model dizel bir corolla ile yolda kalmış.İlk defa bir toyotanın hatta corollanın yolda kaldığını üzülerek okudum.Hemde hararet sebebi ile.Ben 98 model efsane kasa corolla ile radyatörde bir damla su olmadan antalya sıcağında 2000 km'ye yakın yol yaptım araba tık demedi.Yağ ve suyuna bi bakayım dedim o zaman fark etmiştim suyunun bittiğini o kadar sağlam arabalardı.Ama bu araçlar sorundan başka birşey değil.İkinci el fiyatlarını bilmiyorum bu araçların ancak bayağı bir düşmüş olsa gerek.Şahsen ben almam.Neden alıp sorunla uğraşayım.Artık insanlar araba almadan önce internet olsun arkadaşların olsun arabaların ne olduğunu öğreniyor.Bu araçların fiyatları giderek de düşecek tahminim.O halde neden uğraşasın ki Ali bey.Servise atın aracı ve sorunu hallolur olmaz satın kurtulun diyorum.Haksız mıyım?
2007 Model Avensis 1.6 Elegant
1998 Model Corolla 1.6 Special GLİ
1998 Model Corolla 1.6 XEİ
2009 Model 1.6 E14 Corolla Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Model Yılı: -
  • 18 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 07, 2013, 03:33:20 »
:D Öyle gerçekten.Kemal abininde kulaklarını çınlatmış olduk böylece.Neyse bu işin esprisi.Ben neden öyle yazdım sebebini anlatayım.Bir önceki kasa corollanın 2011-2012 modellerinde hepimizin bildiği gibi dizel motorları çok problemli.Aynı şekilde aurisde öyle.Sürekli yağ eksiltmesi motorların arıza çıkarması ve en son bugün burda bir arkadaşımızın başına gelmiş 2012 model dizel bir corolla ile yolda kalmış.İlk defa bir toyotanın hatta corollanın yolda kaldığını üzülerek okudum.Hemde hararet sebebi ile.Ben 98 model efsane kasa corolla ile radyatörde bir damla su olmadan antalya sıcağında 2000 km'ye yakın yol yaptım araba tık demedi.Yağ ve suyuna bir bakayım dedim o zaman fark etmiştim suyunun bittiğini o kadar sağlam arabalardı.Ama bu araçlar sorundan başka birşey değil.İkinci el fiyatlarını bilmiyorum bu araçların ancak bayağı bir düşmüş olsa gerek.Şahsen ben almam.Neden alıp sorunla uğraşayım.Artık insanlar araba almadan önce internet olsun arkadaşların olsun arabaların ne olduğunu öğreniyor.Bu araçların fiyatları giderek de düşecek tahminim.O halde neden uğraşasın ki Ali bey.Servise atın aracı ve sorunu hallolur olmaz satın kurtulun diyorum.Haksız mıyım?
2011 modellerde olan yağ yakma sorununun bununla alakası olduğunu düşünmüyorum. Ki o araçların da %90 ı turbo değişiminden sonra sorunları çözüldü. Ayrıca 2012 model hararet yapmış corolla konusunda bir bit yeniği var.( garantili aracın servise değil sanayiye gitmesi + sorun yaşamış kişinin sorunu yaşamasına şaşırmış olmaması)

Ali Bey,
Benim şahsi görüşüm motor arıza ışığı yanar yanmaz aracınızı kenara çekin ve toyota yardımı arayın (aracı alalı 1 sene olmadı ise) ve aracımın motor ışığı yanıyor diyin ekip yollayıp araca baksınlar (servise yönlendirilmişsiniz sanırım) . Sorun olmaz veya sonra bakalım gibi oyalamalarla geçiştirilecek iş değil bu. Allah korusun gerektiği anda VSC sistemi devreye girmezse durum çok kötü olur. 2. çözüm de aracı başka bir yetkili servise götürün veya sürekli gittiğiniz yetkili serviste ısrar edin araca baksınlar, arıza ışığı yanınca fotoğraf çekin onu gösterin kanıt olsun, geçiştirilecek iş değil bu çünkü.

Toyota'lar bakımları yapıldığı sürece hala sorunsuz araçlardır, aracınızı seviyorsanız -ki sanırım seviyorsunuz- satmayı düşünmeyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 07, 2013, 20:29:36 »
teşekkürler arkadaşlar bilgileriniz için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çıkarım senle her yola , Toyota ~ :)
    • Artistik Buz Pateni / Çeliği
  • Araç: Başka Marka
  • 19 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 08, 2013, 08:30:38 »
Vur demiş öldürmüşsünüz :( :D
'    Peugeot RCZ 1.6 Thp 153 PS    '

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 13, 2013, 10:02:23 »
2008 Dizel M/M araç sahibiyim.Bayramda yold ilerlerken ışıklarda duracağım anda araç stop etti ve motor engine yazdı arıza ışığı yandı.Durdum yağ su falan rutin kontrollerden sonra çalıştırdım.araç çalıştı ama arıza ışığı yanmaya devam etti.Ustamı aardım olabilir dedi.Arızayı sildirdi bana.İşlemde şu şekilde oldu. ==araç stop edilip kontak kananıp açılıyor ama çalıştırılmıyor sadece 1.kademede. km.sayaç düğmesine trıp a modunda basılı tutuyoruz.bırakmadan diğer elimizle kontağı tekrar kapatıp açıyoruz.5 çizgi çıkıp teker teker sönecek service reset gibi bir yazı çıkacak.elimizi çekip tekrar kapatıp açıyoruz.sorun düzeldi===   
   Bunu yolda izde arıza ışığı yanan arkadaşların bilgisi olsun diye yazdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 15, 2013, 16:17:29 »
2008 Dizel M/M araç sahibiyim.Bayramda yold ilerlerken ışıklarda duracağım anda araç stop etti ve motor engine yazdı arıza ışığı yandı.Durdum yağ su falan rutin kontrollerden sonra çalıştırdım.araç çalıştı ama arıza ışığı yanmaya devam etti.Ustamı aardım olabilir dedi.Arızayı sildirdi bana.İşlemde şu şekilde oldu. ==araç stop edilip kontak kananıp açılıyor ama çalıştırılmıyor sadece 1.kademede. km.sayaç düğmesine trıp a modunda basılı tutuyoruz.bırakmadan diğer elimizle kontağı tekrar kapatıp açıyoruz.5 çizgi çıkıp teker teker sönecek service reset gibi bir yazı çıkacak.elimizi çekip tekrar kapatıp açıyoruz.sorun düzeldi===   
   Bunu yolda izde arıza ışığı yanan arkadaşların bilgisi olsun diye yazdım.

Değerli Arkadaşım, yaptığın bu işlemin kesinlikle yanlış olduğunu düşünüyorum. Aracım 2000 km deyken toyota yol yardımdan yönlendirdikleri ustada bana aracınızda herhangi bir tuhaflık yoksa yolunuza devam edebilirsiniz dedi. Tabiki devam ettim. Uzun yollarda aynı sorun tekrar etti. Şuan aracım 15bine yaklaştı. Sorun turbonun yakınlarındaki elektrik devresindeymiş. Yakıtı ve çekişi etkileyebileceğini söyledi.  Garantiden parça değişecek. Bu parçanın da sökülüp takılmasının çok incelik istediğini çok uğraştırdığını söylediler. Muhtemelen bana da usta o şekilde yapmamı söyleseydi yapardım. Ama sorun ışığın rahatsızlık veren görüntüsü değil neden yandığı olmalı diye düşünüyorum. Sizde bir gösterin sorunlarımız aynı. Muhtemelen aynı şeyi size de söyleyebilirler.