Gönderen Konu: yaris 1.0 terra yağ yakma problemi  (Okunma sayısı 10268 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
yaris 1.0 terra yağ yakma problemi
« : Ağustos 02, 2013, 00:08:56 »
selamun aleyküm kardeşlerim.2006 model 1.0 terra yeni kasa bir yarisim var. 2008 de ilk sahibinden aldım, 5 yıldır çok memnundum aracımdan, taki bu yağ problemi çıkıncaya kadar.3500 km de 1,5 litreye yakın yağ eksiltti. servise gittiğimde yeni yağ koyarız belli bir km sonra sana gel ölçelim deriz eğer yağ yakma problemi gerçekten varsa motor iner buda 3000 tl den başlar ne ile karşılaşırız bilemeyiz maliyet artabilir dedi. Sanayide sözüne güvendiğim bir ustaya götürdüm 8-10 saatlik dinlenmiş olduğu bir dönemde arabayı çalıştır gaz ver eğer beyaz duman çıkıyorsa iyi, kapağı değiştiririz , ama duman çıkmıyor ise işi uzun masraf  3000 tl dedi.sabah bende hanıma çalıştırıp gaza basmasını söyledim gerçekten beyaz duman çıkıyordu,öyle heryeri kaplayacak ölçüde olmamasına rağmen beyaz duman az da sayılmaz.Şimdi pekçok yere baktım yağ yakan araba mavi duman çıkarır diyorlar kafam karıştı.şimdi sizlerden istediğim bana bir yol göstermeniz.şimdiden teşekkürler

Toyota Club Türkiye

yaris 1.0 terra yağ yakma problemi
« : Ağustos 02, 2013, 00:08:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 421000
  • Model Yılı: '05
  • 180 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
Ynt: yaris 1.0 terra yağ yakma problemi
« Yanıtla #1 : Ağustos 02, 2013, 01:08:09 »
Arac su da eksiltiyosa  silndir kapağından olbilir
2005 corolla 1.6 hb a/t
2002 corolla 2.0 d4d (Dsport)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 02, 2013, 01:11:33 »
Gecmis olsun. Umarim ucuza halledersiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ağustos 02, 2013, 02:16:53 »
Gecmis olsun. Umarim ucuza halledersiniz.
teşekkürler.inşaallah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ağustos 02, 2013, 02:35:39 »
Arac su da eksiltiyosa  silndir kapağından olbilir
usta sudan bahsetmedi ama kapağı değiştiririz derken silindir kapağından mı bahsetti acaba? Öyle ise 750 tl lik bir masrafı olur demişti.
sağolun beni dikkate alıp cevap yazdığınız için. Bir de şundan da bahsedeyim: Aracımı internetten satış ilanı vermişti bir arkadaşım benim adıma. bu arkadaş sağ olsun bu arabayı İskenderun dan bulmuştu bana 16000 km de idi ve çok hesaplı aldık. geçenlerde Sana yeni bi araba alalım diye ısrar etti. Fotoğraflarını çekti ve ilana verdi. Yanlız ben yağ problemini de yaz dediğimde satamazsın bu şekilde biz değerinden çok aşağı veriyoruz expertiz raporu ne derse aslolan odur dedi. götürdüğüm ustalarda yaptırma alan kişi hangi ustaya götürürse götürsün anlamaz problemini  ve elden çıkar demesine rağmen bana yapılmasını istemediğim bir şeyi başkasına yapamazdım ve ilandan kaldırmasını ve maliyeti ne olursa olsun yaptırıp satacağımı söyledim.beni destekleyenler olduğu gibi bu kadar eğrinin içinde sen mi düzgün olacaksın diye tepki verenler de az değil.Ben doğru bildiğimi yaparak inşallah Allahın inayetiyle bayramdan sonra bu kusurunu giderip satmayı düşünüyorum.Bu kusuru giderse daha binebilirimde çünkü arabamı da çok seviyorum aslında.Ama şu anda satılıp satılmamasından çok arabamın durumu beni düşündürüyor.Yani silindir kapağı değişir ve düzelmezse  masraf
ın üstüne başka masraflarda çıkarsa diye endişe ediyorum.Çok başını ağrıttım kusura bakma..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çıkarım senle her yola , Toyota ~ :)
    • Artistik Buz Pateni / Çeliği
  • Araç: Başka Marka
  • 19 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 02, 2013, 02:56:09 »
usta sudan bahsetmedi ama kapağı değiştiririz derken silindir kapağından mı bahsetti acaba? Öyle ise 750 tl lik bir masrafı olur demişti.

Servisteki fiyatlar çok fahiş oluyor bunu göz önünde bulundurun abi ..

Bu arada yağ yakan araç mavi değil siyah duman atar. Umarım en kısa zamanda çözüme kavuşursunuz.

'    Peugeot RCZ 1.6 Thp 153 PS    '

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 03, 2013, 17:29:12 »
Öncelikle kendin çözmeye çalış, çözemezsen servislere başvur. Aracı temiz biryere bırak bir gün beklesin aracın altında yağ akıntısı görebilecekmisin bak. Motorun sağını solunu kontrol et (yağ filtresinin bulunduğu bölgeleri vs.) yağ akıntısı var mı?  Radyatör su deposunu kontrol et eğer içindeki su çok pis ve siyaha dönmek üzereyse içerden kaçak olabilir. .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 03, 2013, 18:35:08 »
3500 kilometrede 1,5 litre yağ eğer bir yerlerden dışarı sızıyorsa muhtemelen fark edilirdi diye düşünüyorum, ama Şakir Bey'in önerilerini göz ardı etmemeniz iyi olur herhalde. Özellikle radyatör suyunda yağ tespit edilirse büyük olasılıkla blok kapak contasından şüphelenilir, bu da bahsedilen ucuz çözüme denk geliyor.

Yağ yakma (yani yağın motor içine girip yanarak dışarı atılması) en çok yağ segmanlarından kaynaklanır, bunun da motor açılmadan anlaşılması zordur. Eskiden motor alttan açılır (karter kapağı), krank sökülür, pistonlar öyle çıkartılırdı, ama bu motoru (ve yeni motorları) tanımadığım için bilmem mümkün değil. Eğer öyleyse, bu da pahalı çözüme denk gelir. Eğer yağ motorun içinde yanıyorsa çok büyük olasılıkla egzosta izini göreceksiniz (yağlı kara). Parmağınızı (egzos soğukken) çıkış borusunun içine sürün, belli olur

Eskiden yağ yakan motorlardan beyaz (güneş ışığında mavimsi göründüğü için mavi de denir) duman çıkardı. Siyah duman, benzin fazlası (iyi yanmamış benzin) atıldığı anlamına gelirdi. Bu forumda birkaç yerde (sonuncusu yukarıda Ersin Bey tarafından) tam tersi söyleniyor. Belki teknoloji değişti, iyice araştırmanızda yarar var. Egzostan çıkanın buhar değil de duman olduğuna eminsiniz, değil mi? Çünkü eğer buhar çıkıyorsa kapak contası ihtimali biraz kuvvetlenir.

Aklıma gelen son bir ihtimal de, son koyduğunuz yağın son derece bayat, iğrenç bir yağ olmasıdır. Benim başıma geldi. İki sene balkonda güneş ışığında beklemiş bir yağı motora koyduktan hemen sonra beyaz (mavimsi) duman atmaya başlamıştı Şahinim. Ustaya götürdüm, şöyle bir baktı, "açarız bir segman atarız geçer abi" dedi. Bu tür işlerden anlayan bir abimize durumu anlatınca o ustanın ne yaptırıp gitmesi gerektiğini söyledi, bana da "git yağını değiştir" dedi. Yağ değiştirirken çıkan yağa bakan elemanın (usta bile değil) ilk lafı "abi bu yağ nedir, çorbaya dönmüş" olmuştu. Ve uzun lafın kısası, yağ değiştirdikten sonra sorun filan kalmadı.

Aklınızda bulunsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 03, 2013, 19:16:55 »
Ayrıca yeni aklıma geldi, piyasada castrol gibi markaların sahte yağları varmış ve sahte yağlar eksiltme yapıyormuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ağustos 06, 2013, 02:16:49 »
Öncelikle kendin çözmeye çalış, çözemezsen servislere başvur. Aracı temiz biryere bırak bir gün beklesin aracın altında yağ akıntısı görebilecekmisin bak. Motorun sağını solunu kontrol et (yağ filtresinin bulunduğu bölgeleri vs.) yağ akıntısı var mı?  Radyatör su deposunu kontrol et eğer içindeki su çok pis ve siyaha dönmek üzereyse içerden kaçak olabilir. .
öncelikle çok teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgi ve ayırdığınız zaman için..yağ akıntısı olmadığı kesin ;ne bulunduğu yere ne yağ deposunun altına hiçbir yere yağ akmamış, yağdan eser yok. pembe olan antifiriz tertemiz orta seviyede(eğer sırf antifiriz konmuşsa bunu suyla karışık olacak şekilde değiştirmemi önerirmisiniz)..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ağustos 06, 2013, 02:26:45 »
3500 kilometrede 1,5 litre yağ eğer bir yerlerden dışarı sızıyorsa muhtemelen fark edilirdi diye düşünüyorum, ama Şakir Bey'in önerilerini göz ardı etmemeniz iyi olur herhalde. Özellikle radyatör suyunda yağ tespit edilirse büyük olasılıkla blok kapak contasından şüphelenilir, bu da bahsedilen ucuz çözüme denk geliyor.

Yağ yakma (yani yağın motor içine girip yanarak dışarı atılması) en çok yağ segmanlarından kaynaklanır, bunun da motor açılmadan anlaşılması zordur. Eskiden motor alttan açılır (karter kapağı), krank sökülür, pistonlar öyle çıkartılırdı, ama bu motoru (ve yeni motorları) tanımadığım için bilmem mümkün değil. Eğer öyleyse, bu da pahalı çözüme denk gelir. Eğer yağ motorun içinde yanıyorsa çok büyük olasılıkla egzosta izini göreceksiniz (yağlı kara). Parmağınızı (egzos soğukken) çıkış borusunun içine sürün, belli olur

Eskiden yağ yakan motorlardan beyaz (güneş ışığında mavimsi göründüğü için mavi de denir) duman çıkardı. Siyah duman, benzin fazlası (iyi yanmamış benzin) atıldığı anlamına gelirdi. Bu forumda birkaç yerde (sonuncusu yukarıda Ersin Bey tarafından) tam tersi söyleniyor. Belki teknoloji değişti, iyice araştırmanızda yarar var. Egzostan çıkanın buhar değil de duman olduğuna eminsiniz, değil mi? Çünkü eğer buhar çıkıyorsa kapak contası ihtimali biraz kuvvetlenir.

Aklıma gelen son bir ihtimal de, son koyduğunuz yağın son derece bayat, iğrenç bir yağ olmasıdır. Benim başıma geldi. İki sene balkonda güneş ışığında beklemiş bir yağı motora koyduktan hemen sonra beyaz (mavimsi) duman atmaya başlamıştı Şahinim. Ustaya götürdüm, şöyle bir baktı, "açarız bir segman atarız geçer abi" dedi. Bu tür işlerden anlayan bir abimize durumu anlatınca o ustanın ne yaptırıp gitmesi gerektiğini söyledi, bana da "git yağını değiştir" dedi. Yağ değiştirirken çıkan yağa bakan elemanın (usta bile değil) ilk lafı "abi bu yağ nedir, çorbaya dönmüş" olmuştu. Ve uzun lafın kısası, yağ değiştirdikten sonra sorun filan kalmadı.

Aklınızda bulunsun.
Engin Bey çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. anladığım kadarıyla siyah duman pek hayra alamet değil. Yarın egzoza bi bakayım ama siyah duman olmadığı ve eğzozda dediğin gibi siyah yağlı bir kurum olduğunu sanmıyorum. yağ akıtmıyor, Radyatör suyuna da karışmamış.tek gözlemlediğim beyaz bir duman. usta bana sen belkide bilmeden hararet yaptırmışsındır demişti.Bilmeden hararet nasıl yaptırılır onu da anlamış değilim.hararet göstergesi yok motor arıza lambası yanmadı yada motordan dumanlar falan çıkmadı..dediğim gibi dışardan görülen sabah çalıştırdığında beyaz bir dumanın çıkması sonra o da kayboluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ağustos 06, 2013, 02:54:34 »
Engin Bey çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. anladığım kadarıyla siyah duman pek hayra alamet değil. Yarın egzoza bir bakayım ama siyah duman olmadığı ve eğzozda dediğin gibi siyah yağlı bir kurum olduğunu sanmıyorum. yağ akıtmıyor, Radyatör suyuna da karışmamış.tek gözlemlediğim beyaz bir duman. usta bana sen belkide bilmeden hararet yaptırmışsındır demişti.Bilmeden hararet nasıl yaptırılır onu da anlamış değilim.hararet göstergesi yok motor arıza lambası yanmadı yada motordan dumanlar falan çıkmadı..dediğim gibi dışardan görülen sabah çalıştırdığında beyaz bir dumanın çıkması sonra o da kayboluyor.
video ya çekmiştim izleyip yorum yapabilir misiniz? (araçta yağ yakma problemi) egzoz dan çıkan beyaz(mavi) duman

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 06, 2013, 10:05:25 »
Hocam en son hangi marka ve hangi numara yağ koyduğunuzu yazarmısınız?
Ayrıca yağı güvenilir biryerden mi aldınız, sahte olma ihtimali var mı? Bu tür adi yağlar eksilme yapabiliyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 06, 2013, 10:15:40 »
Bence hemen yağ değiştirip deneyin. Hâlâ aynı görüntü varsa yağ segmanlarının değişmesi gerekebilir ama kararı gerçekten iyi ve dürüst bir ustanın (kaldı mı öylesi?) vermesi lazım. Yağı boş yere değiştirmiş olsanız dahi onun masrafı ondan sonrakilerin yanında solda sıfır kalır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 06, 2013, 11:54:09 »
sağolun beni dikkate alıp cevap yazdığınız için. Bir de şundan da bahsedeyim: Aracımı internetten satış ilanı vermişti bir arkadaşım benim adıma. bu arkadaş sağ olsun bu arabayı İskenderun dan bulmuştu bana 16000 km de idi ve çok hesaplı aldık. geçenlerde Sana yeni bir araba alalım diye ısrar etti. Fotoğraflarını çekti ve ilana verdi. Yanlız ben yağ problemini de yaz dediğimde satamazsın bu şekilde biz değerinden çok aşağı veriyoruz expertiz raporu ne derse aslolan odur dedi. götürdüğüm ustalarda yaptırma alan kişi hangi ustaya götürürse götürsün anlamaz problemini  ve elden çıkar demesine rağmen bana yapılmasını istemediğim bir şeyi başkasına yapamazdım ve ilandan kaldırmasını ve maliyeti ne olursa olsun yaptırıp satacağımı söyledim.beni destekleyenler olduğu gibi bu kadar eğrinin içinde sen mi düzgün olacaksın diye tepki verenler de az değil.Ben doğru bildiğimi yaparak inşallah Allahın inayetiyle bayramdan sonra bu kusurunu giderip satmayı düşünüyorum.Bu kusuru giderse daha binebilirimde çünkü arabamı da çok seviyorum aslında.Ama şu anda satılıp satılmamasından çok arabamın durumu beni düşündürüyor.Yani silindir kapağı değişir ve düzelmezse  masraf
ın üstüne başka masraflarda çıkarsa diye endişe ediyorum.Çok başını ağrıttım kusura bakma..

Hocam arac kac binde? Ne vizkozite yag kullaniyorsunuz? Markasi ne?
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ağustos 12, 2013, 13:01:28 »
Hocam en son hangi marka ve hangi numara yağ koyduğunuzu yazarmısınız?
Ayrıca yağı güvenilir biryerden mi aldınız, sahte olma ihtimali var mı? Bu tür adi yağlar eksilme yapabiliyor..
bi ara petrol ofisinde 10-40 yağ kullanmıştım 2 yada 3 sefer. değiştirenler hiç işinin ehli gibi durmamalarına rağmen  yağın Toyota servisindede 10-40 olarak değiştiğini bildiğimden bi sorun olacağını hi düşünmedim. zaten ondan sonra başladı problem. Sanayide yağ eksiltme problemi için gittiğim usta yağını değiştirirken altta yağı boşaltan kapağın dişlerini bozmuşlar deyip tornada yeni bi kapak taktı. ama yağ akıtma damlatma problemi hiç olmadı.Sanayideki ustam 0-40 yağ en uygunu ve yağ eksilme problemine de yardımcı olur dedi.0-40 ta da eksilme oldu. Ancak yağın üzerine ilave yaptım bayrama ankara ya gittim 1425 km yaptım yağda eksilme yok ve maşallah 100 km de sadece 4.5 lt ortalama ile geldim. 4.8*4.5= 216 kruş yakmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ağustos 12, 2013, 13:02:36 »
Hocam arac kac binde? Ne vizkozite yag kullaniyorsunuz? Markasi ne?
en son mobil 0-40 araç 100.000 de

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ağustos 12, 2013, 13:05:57 »
Bence hemen yağ değiştirip deneyin. Hâlâ aynı görüntü varsa yağ segmanlarının değişmesi gerekebilir ama kararı gerçekten iyi ve dürüst bir ustanın (kaldı mı öylesi?) vermesi lazım. Yağı boş yere değiştirmiş olsanız dahi onun masrafı ondan sonrakilerin yanında solda sıfır kalır.
yağı mobil 0-40 ile değiştirip denedim. eksiltti. hep şehir içi kullanmıştım.Bayrama gittim  1425 km yaptım yağda hiç eksilme yok belkide 3-5bin yapınca anlaşılacak bilemiyorum. bu yağ ile biraz daha km yapıp eksiltmeye göre ustayla karar vereceğiz bakalım inşallah önemli bi şey çıkmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ağustos 13, 2013, 12:36:29 »
0-40 çok ince ve kaliteli bir yağ ilk defa 0-40 koyduysanız eksiltme yapabilir, dediğim gibi yağın sahte olma ihtimali varsa değiştirin ve yeni yağınızı yetkili satış noktalarından alın, castrolun bu tip yerleri var tavsiye ederim.