0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bunları yırtmadan sökmenin bir yolu yok mudur ki acaba?
seyreltilmiş aseton ile bir müddet naylon kaplayıp bekletsem ne olur acaba? denemek lazım gereksiz stickerlar ile...
Şöyle de denebilir, biri sizin plakayı bastırıp gişelerden geçse para sizin hesabınızdan kesilecektir.
Kesinlikle doğru, sattığım aracımdan HGS etiketini sökmüştüm, dün yeni etiket alacağım için son defa bakiyesine bakmak için hesaba giriş yaptığımda, sadece 3 saat önce Mersinden otobana girip Adanadan çıktığımı farkettim, hesaptan 2.40TL kesilmişti, sistem etiketi okuyamasa bile kameradan plakayı okuyan bilgisayar hemen hesaptan tahsilat yapabiliyor.Yani benim önceki Toyota dünden beri Acılı Adana Kebap yiyor, bu onun oraya 3. kez gidişi ve oraları tanıyor, TCT üyesi yeni sahibini üzmeyecektir.. Eski hesabım kapandığı için bundan sonra yeni sahibi kaçak geçişe düşecek.
Etiketlerde iyileştirme yapılmış gibi, içindeki Çip'in rengi ve antenlerinin canlılığı farklı görünüyor, şimdilik geçişleri mükemmel okuyor.
Plakayı okuyorsa yeni etiket almaya gerek yok o zaman Gecen etiket olduğu halde okumadı 160 tl yazdı fakat sitesinde plaka sorguladım böyle bir sorun cıkmadı .
Bende ön camıma çarpan taş yüzünden hgs etiketimden oldum. Yılda 1-2 kere İzmir e giderken kullanırım diye içinde 30tl bakiye beklettiğim hgs etiketi cam değişimim sırasında gitti, ptt ye bakiyemin aktarılması ve yeni etiket için gittiğimde bana tekrar 35 tl vermem gerektiği söylendi. Bende zaten 30 tl si içinde kalacak neden sadece etiket parası alınmıyor dediğimde "karayolları ile böyle anlaşma yapılmış" gibi saçma bişey söylediler. Yani şu anda yılda 2 kere ancak kullanacağım bişey için yaklaşık 60tl param boş boş devlet elinde bekliyor. Eminim ki bir şekilde faizi de işletilip birilerinin cebine giriyordur. Haram zıkkım olmasını diliyorum.
Hgs nin cama yapistirilmayan kartı var. Bir ay önce almak için bankaya gittiğimde iki seçenek sundular. Cama yapistirilan ufak etiket ve kredi kartı ebatinda yapistirilmayan kart. 15 tl fazla vererek kart olanı aldım. Giseden geçerken konsolun ustune koymam yetiyor.
Ogs nin sinyal vermesi daha rahatlatıcı oluyor.Klasik anlayışı şimdi daha iyi anlıyorum