Gönderen Konu: HGS Cam Kırılması ve Araç Satışı  (Okunma sayısı 13145 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
HGS Cam Kırılması ve Araç Satışı
« : Temmuz 31, 2013, 22:08:46 »
Merhaba otomobil severler,

HGS etiketinin yapıştırıldığı ön cam kırıldığında veya aracımızı sattığımızda, yenisi alınır zira eskisi düzgün ve sağlam olarak çıkarılamaz yırtılır (her halikarda eski etiket imha edilmelidir).

Etiketimizi aldığımız kuruma giderek, eski etiket hesabının kapatılmasını ve bakiyesinin de yeni etiketimize aktarılmasını sağlamalıyız.

Kurum, Yeni Etiket hesabını açtığı aynı gün içinde sizde zaten yeni etiketi yapıştırmış oluyorsunuz, 5 + 30 TL yeni etiketin hesabına ödeniyor.

Diğer etikette kalan bakiye için size 2. bir makbuz veriliyor, açıklamasında şöyle yazıyor;

"..... nolu üründen ..... nolu ürüne bakiye aktarımı 7 gün sonra gerçekleşecek olup yeni geçişleriniz aktarılacak tutardan mahsup edilecektir."

İnternetten HGS hesabınıza girip baktığınızda, eski etiketli "Hesap Durumu" için "Kapalı - İade" yazıyor. Yeni etiketli hesabınızda diğerinin hemen altında yine görünüyor.

Hesabınıza erişmek için ayrıca şifreleme yapmanız gerekmiyor.

Yeni geçişler eski bakiyeden alınmasada, 1 hafta içinde eski bakiyeniz yeni etiket hesabınıza aktarılıyor.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Toyota Club Türkiye

HGS Cam Kırılması ve Araç Satışı
« : Temmuz 31, 2013, 22:08:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: HGS Cam Kırılması & Araç Satışı
« Yanıtla #1 : Temmuz 31, 2013, 22:21:57 »
Benim de aslında ön camı değiştirmem gerekiyor ama HGS'den daha önemli başka bir sticker var :islik:

bunları yırtmadan sökmenin bir yolu yok mudur ki acaba?
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #2 : Temmuz 31, 2013, 22:39:40 »
bunları yırtmadan sökmenin bir yolu yok mudur ki acaba?

Denedim ama olmuyor, neredeyse camı sökecek kadar kuvvetle yapışan etiket, pamuk ve aseton ile temas edince neredeyse anında eriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 31, 2013, 23:07:15 »
seyreltilmiş aseton ile bir müddet naylon kaplayıp bekletsem ne olur acaba? denemek lazım gereksiz stickerlar ile...
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #4 : Temmuz 31, 2013, 23:11:40 »
Elektronik devrenin bulunduğu kağıt kısmı çok basit, aslında cam silerken bile dikkat etmek gerekiyor.

OGS gibi pilli versiyonları çıksa çok kullanışlı olacaklar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 01, 2013, 00:41:22 »
seyreltilmiş aseton ile bir müddet naylon kaplayıp bekletsem ne olur acaba? denemek lazım gereksiz stickerlar ile...

Fon makinesi ile bazi etiketler sokulebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 01, 2013, 00:46:57 »
Bizim de ön cama taş geldi çatladı değişecek. Hgs sıkıntı olacak heralde. Basit bir sekilde halledilebiliyor mu postaneye gidince ?
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Ağustos 01, 2013, 16:30:34 »
İlk başta yaptığım açıklamada düzeltme yaparak muhtemel sorularınıza gerekli açıklamayı yaptım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 01, 2013, 17:26:34 »
Haftasonu düğün nedeniyle otobanı ve köprüyü kullanmam gerekecekti. Hgs eski aracın üzerinde gitmişti. Pttye gittim durumu anlattım. Memur yeni araca eski HGSnin aktarıldığını sorun olmayacağını söyledi.
Bende yola çıktım. Hangi gişeden geçtiysem kaçak geçiş  160 lira ceza gibi ibareler yazdı. Hafta sonu olduğu için her hangi bir işlem yapamadım. Geri dönerken de otoban dışı alternatifler denedim tabi radara girdim ve ceza yedi.
Sonuçta internet hesabına girince geçişlerin kaçak değil normal tarifeden düşüldüğünü gördüm. Fakat gişedeki uyarılar canımı sıktığı için hemen eski HGSyi iptal ettirip yenisini aldım.
Anladığım kadarıyla hgs kartınızın araçta olup olmaması önemli değil. Plaka okunuyor ve oradan işlem yapıyor.
Şöyle de denebilir biri sizin plakayı bastırıp gişelerden geçse para sizin hesabınızdan kesilecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 01, 2013, 17:28:23 »
Teşekkür ederim Tekin abi detaylı anlatınca daha iyi oldu
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Ağustos 01, 2013, 17:40:45 »
Şöyle de denebilir, biri sizin plakayı bastırıp gişelerden geçse para sizin hesabınızdan kesilecektir.

Kesinlikle doğru, sattığım aracımdan HGS etiketini sökmüştüm, dün yeni etiket alacağım için son defa bakiyesine bakmak için hesaba giriş yaptığımda, sadece 3 saat önce Mersinden otobana girip Adanadan çıktığımı farkettim, hesaptan 2.40TL kesilmişti, sistem etiketi okuyamasa bile kameradan plakayı okuyan bilgisayar hemen hesaptan tahsilat yapabiliyor.

Yani benim önceki Toyota dünden beri Acılı Adana Kebap yiyor, bu onun oraya 3. kez gidişi ve oraları tanıyor, TCT üyesi yeni sahibini üzmeyecektir.. :)

Eski hesabım kapandığı için bundan sonra yeni sahibi kaçak geçişe düşecek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 01, 2013, 18:29:40 »
Kesinlikle doğru, sattığım aracımdan HGS etiketini sökmüştüm, dün yeni etiket alacağım için son defa bakiyesine bakmak için hesaba giriş yaptığımda, sadece 3 saat önce Mersinden otobana girip Adanadan çıktığımı farkettim, hesaptan 2.40TL kesilmişti, sistem etiketi okuyamasa bile kameradan plakayı okuyan bilgisayar hemen hesaptan tahsilat yapabiliyor.

Yani benim önceki Toyota dünden beri Acılı Adana Kebap yiyor, bu onun oraya 3. kez gidişi ve oraları tanıyor, TCT üyesi yeni sahibini üzmeyecektir.. :)

Eski hesabım kapandığı için bundan sonra yeni sahibi kaçak geçişe düşecek.

Tekin bey yeni aracınız hayırlı olsun. Yeni fark ettim. İyi günlerde kullanmanız dileğiyle..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Ynt: HGS Cam Kırılması ve Araç Satışı
« Yanıtla #12 : Ağustos 10, 2013, 18:57:34 »
Etiketlerde iyileştirme yapılmış gibi, içindeki Çip'in rengi ve antenlerinin canlılığı farklı görünüyor, şimdilik geçişleri mükemmel okuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 11, 2013, 00:37:46 »
Etiketlerde iyileştirme yapılmış gibi, içindeki Çip'in rengi ve antenlerinin canlılığı farklı görünüyor, şimdilik geçişleri mükemmel okuyor.
Hala ilk günkü gibi diyebilirim.Siyah optik okuyucuya yapıştırıldığı sürece hiçbir şekilde okumamazlık yapmayacağına eminim.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 11, 2013, 00:48:48 »
Hayırlı olsun Tekin abim valla merak ediyorum Hybridleri :)

Plakayı okuyorsa yeni etiket almaya gerek yok o zaman :) Gecen etiket olduğu halde okumadı 160 tl yazdı fakat sitesinde plaka sorguladım böyle bir sorun cıkmadı .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '15
  • 17 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 11, 2013, 08:17:00 »
Bende ön camıma çarpan taş yüzünden hgs etiketimden oldum. Yılda 1-2 kere İzmir e giderken kullanırım diye içinde 30tl bakiye beklettiğim hgs etiketi cam değişimim sırasında gitti, ptt ye bakiyemin aktarılması ve yeni etiket için gittiğimde bana tekrar 35 tl vermem gerektiği söylendi. Bende zaten 30 tl si içinde kalacak neden sadece etiket parası alınmıyor dediğimde "karayolları ile böyle anlaşma yapılmış" gibi saçma bişey söylediler. Yani şu anda yılda 2 kere ancak kullanacağım bişey için yaklaşık 60tl param boş boş devlet elinde bekliyor. Eminim ki bi şekilde faizi de işletilip birilerinin cebine giriyordur. Haram zıkkım olmasını diliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 11, 2013, 09:11:14 »
Hgs  nin cama yapistirilmayan kartı var. Bir ay önce almak için bankaya gittiğimde iki seçenek sundular.  Cama yapistirilan ufak etiket ve kredi kartı ebatinda yapistirilmayan kart. 15 tl fazla vererek kart olanı aldım.  Giseden geçerken konsolun ustune koymam yetiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #17 : Ağustos 11, 2013, 11:16:45 »
Plakayı okuyorsa yeni etiket almaya gerek yok o zaman :) Gecen etiket olduğu halde okumadı 160 tl yazdı fakat sitesinde plaka sorguladım böyle bir sorun cıkmadı .

Evet, teknik anlamda öyle, yapıştırılmasa dahi plakanızı okuyan kamera vasıtasıyla geçiş ücreti hesabınızdan düşüyor, yalnız bazen girişlerde hem etiketi okuyamıyor hemde kamerada o anki bir sorun nedeniyle plakanız okunamıyor, işte o zaman çıkışta en uzun mesafe tahsil ediliyor ve düzeltilmesi için dilekçe yazmak gerekiyor. O nedenle garantilemek için etiketin yapıştırılması daha sağlıklı olacaktır.

Bende ön camıma çarpan taş yüzünden hgs etiketimden oldum. Yılda 1-2 kere İzmir e giderken kullanırım diye içinde 30tl bakiye beklettiğim hgs etiketi cam değişimim sırasında gitti, ptt ye bakiyemin aktarılması ve yeni etiket için gittiğimde bana tekrar 35 tl vermem gerektiği söylendi. Bende zaten 30 tl si içinde kalacak neden sadece etiket parası alınmıyor dediğimde "karayolları ile böyle anlaşma yapılmış" gibi saçma bişey söylediler. Yani şu anda yılda 2 kere ancak kullanacağım bişey için yaklaşık 60tl param boş boş devlet elinde bekliyor. Eminim ki bir şekilde faizi de işletilip birilerinin cebine giriyordur. Haram zıkkım olmasını diliyorum.

Haklısınız, yeni etiket için ilave 30TL almalarına gerek yok, yeni etiketle yapacağımız geçişler, yeni hesapta  - bakiye olarak 7 günlüğüne birikebilir. Sizin gibi durumda olanların paraları uzun süre kalacağı için faizinden yararlanmadıkları düşünülemez. Karayolları, geçiş ücretlerini toplama işini OGS, HGS isimli özel şirketlere vermiş, sadece bana araç başı şu kadar para vereceksin diyor, parayı HGS firması topluyor, dolayısiyle biriken parayı işletme hakkı da HGS'nin kendisindedir.

Hgs  nin cama yapistirilmayan kartı var. Bir ay önce almak için bankaya gittiğimde iki seçenek sundular.  Cama yapistirilan ufak etiket ve kredi kartı ebatinda yapistirilmayan kart. 15 tl fazla vererek kart olanı aldım.  Giseden geçerken konsolun ustune koymam yetiyor.

Cam kırılması durumunda size maliyeti 10TL'ye gelecektir ama aracınızı satarsanız ve yine kart almak isterseniz, maliyeti 30TL olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ağustos 11, 2013, 11:25:19 »
Ogs nin sinyal vermesi daha rahatlatıcı oluyor.Klasik anlayışı şimdi daha iyi anlıyorum :)
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #19 : Ağustos 11, 2013, 11:27:54 »
Ogs nin sinyal vermesi daha rahatlatıcı oluyor.Klasik anlayışı şimdi daha iyi anlıyorum :)

Kesinlikle OGS daha iyi bir sistem.