Gönderen Konu: 2004 Avensis 1.6 Comfort Modeline Hayran Kaldım  (Okunma sayısı 3893 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
2004 Avensis 1.6 Comfort Modeline Hayran Kaldım
« : Temmuz 31, 2013, 10:41:32 »
İki gün önce Ankaradaydık arkadaşımla. 23000 TL'ye beyaz 1.6 avensis comfort araç aldık kendisine.

Araçta tavan hariç boya var. Sağ önden kazası var belli ancak şaselerde hiçbirsey yok. Çamurluk ve kaput işlem görmüş. Farı değişmiş. 101.000 km ve lpg'li.

Zonguldak'a dönerken otobanda sürme imkanım oldu. Araç hızı çok hissettirmiyor. Süspansiyonları bana yumuşak geldi. Yüksek hızlarda sanki dalgalanıyor hissi veriyor ancak çok yüksek hızlara çıkmadıkça gayet keyifliydi. Kabin içi en az benim aracım kadar sessiz. Direksiyon yumuşak. Kısacası keyif aldım.

Eksi yanlarına gelirsek sanki vites  geçişleri sert gibi. Rolantide titreşimli çalışıyor ve rolanti dalgalanma yapıyordu. Onun haricinde parasına  göre iyi bir seçim olduğunu söyleyebilirim.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Toyota Club Türkiye

2004 Avensis 1.6 Comfort Modeline Hayran Kaldım
« : Temmuz 31, 2013, 10:41:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
Ynt: 2004 Avensis 1.6 Comfort Modeline Hayran Kaldım
« Yanıtla #1 : Temmuz 31, 2013, 19:05:17 »
T25 kasa candır...
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 31, 2013, 19:09:17 »
Bu kasanın beyazınıda hiç görmedim.

Hayal ediyorum çok güzel olur herhalde.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 31, 2013, 19:19:16 »
İmkanınız olursa T22 avensisleride test edin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Temmuz 31, 2013, 20:09:11 »

Ordu / Fatsa da kırmızı Aydın da beyazını gördüm gayet hoştu..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 01, 2013, 00:35:20 »

Ben gördüm..Siyahı daha güzel duruyor.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #6 : Ağustos 01, 2013, 06:11:50 »
Ordu / Fatsa da kırmızı Aydın da beyazını gördüm gayet hoştu..

Kırmızısı arladaşımda var fena degil.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #7 : Ağustos 01, 2013, 06:13:39 »
Ben gördüm..Siyahı daha güzel duruyor.

Benim nazarımca siyah bu kasada çok itici.

Ençok lacivert hoş duruyor.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ağustos 01, 2013, 19:04:13 »
Benim nazarımca siyah bu kasada çok itici.

Ençok lacivert hoş duruyor.

Arkadaşımda siyahı var.. ustamda laciverti :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • AVENSİS
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 23, 2013, 15:46:12 »

Avensis yolcularına güvenli tutulur. Gövdesi stabil kaldı ve yan etkisi maksimum koruma verdi. Bu arada, bu ön etki
sadece iki nokta kaybetti. Ön hava yastığı sistemi sürücü kendisini özel. Avensis ayrıca ön köşelerinde sensörleri
vardır. Hava yastığı 25kph yukarıda çöker için dağıtır ve bir diz etkili olmuştur. Bir 'akıllı' kemeri hatırlatma sistemi,
sürücü ve ön yolcu için takılmıştır. Üç yaşındaki kullanır ISOFIX montaj ve bir üst ip ama test için seçilen kısıtlama
verdi koruma zayıflıklar kaydetti. Yayalar kötü diz ve bacak yaralanmaları azaltmak için yapılan özel bir çaba ile
korunmaktadır. Ön etkisi ön hava yastıkları ağır kazalarda basıncı artırmak için iki aşamada gerçekleşir. Sürücü
hava yastığı ağır kişilik gücünün artırılması, ağırlığına göre dağıtır. Ön olanlar için göğüs, baş ve boyun koruma iyiydi.
Ç ok sürücü diz ve bacakları korumak için çaba ve hava yastığı iyi çalıştı bir diz olmuştur. Sürücü ayak ayağa
etrafında yastıklı ve çok az etkisi saldırı uğradığı. Arka orta koltuk bir kucak sadece kemer çok daha güvenli bir üç
noktalı emniyet kemeri vardır. Yan etkisi etkileyici bir yan darbe koruma sistemi bir göğüs yan hava yastığı ve ön
ve arka olanlar için bir baş perde içerir. Avensis testlerin bu bölümünde tam not aldı. Çocuk yolcu hava yastığı
karşısında arkaya dönük çocuk koltuğu montaj tehlikeleri konusunda uyarıda Daimi etiketleri iyi. Her üç arka koltuk
kemerleri Ellerinde tuttukları geliştirmek için kilitli olabilir. En üç yaşındaki koltuk ileri karşı karşıya ve ISOFIX montaj
ve bir üst ip kullanılır, bu ancak yan etkisi öne etkisi başını korunmaktadır. Ç ocuk da önden çarpışmalarda göğüs
yaralanma riske. Genç çocuk arkaya karşı karşıya. Kafası iyi korunmuş ama göğüs ve boyun yaralanma riske. Edildi
Yaya tampon ve kaput ön kenar hiçbir koruma verdi. Ancak, alt merkezi kaput çocuk kafaları isabet olabilir nerede
korumaya yardımcı, bazı yumuşaklık gösterdi.
ARAMA:
Resimler | Filmler
Toyota Avensis
DERECE PUA N
Y E T İ ŞKİ N O turan
34 Ö n: 14
Yan: 16
Em niyet kem eri
uyarısı: 2
Kutup: 2
Y A Y A 8
SONRAKİ SONUÇLAR
EURO NCAP DEĞERLENDİRME SONUCU ... İnanılmaz ve zevkli bir araç...Aracıma bindiğim zaman huzur veriyor rahatlıyorum. Keyif de budur be kardeşim :) Allah herkese nasip etsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 02, 2013, 15:33:55 »
Avensis yolcularına güvenli tutulur. Gövdesi stabil kaldı ve yan etkisi maksimum koruma verdi. Bu arada, bu ön etki
sadece iki nokta kaybetti. Ön hava yastığı sistemi sürücü kendisini özel. Avensis ayrıca ön köşelerinde sensörleri
vardır. Hava yastığı 25kph yukarıda çöker için dağıtır ve bir diz etkili olmuştur. Bir 'akıllı' kemeri hatırlatma sistemi,
sürücü ve ön yolcu için takılmıştır. Üç yaşındaki kullanır ISOFIX montaj ve bir üst ip ama test için seçilen kısıtlama
verdi koruma zayıflıklar kaydetti. Yayalar kötü diz ve bacak yaralanmaları azaltmak için yapılan özel bir çaba ile
korunmaktadır. Ön etkisi ön hava yastıkları ağır kazalarda basıncı artırmak için iki aşamada gerçekleşir. Sürücü
hava yastığı ağır kişilik gücünün artırılması, ağırlığına göre dağıtır. Ön olanlar için göğüs, baş ve boyun koruma iyiydi.
Ç ok sürücü diz ve bacakları korumak için çaba ve hava yastığı iyi çalıştı bir diz olmuştur. Sürücü ayak ayağa
etrafında yastıklı ve çok az etkisi saldırı uğradığı. Arka orta koltuk bir kucak sadece kemer çok daha güvenli bir üç
noktalı emniyet kemeri vardır. Yan etkisi etkileyici bir yan darbe koruma sistemi bir göğüs yan hava yastığı ve ön
ve arka olanlar için bir baş perde içerir. Avensis testlerin bu bölümünde tam not aldı. Çocuk yolcu hava yastığı
karşısında arkaya dönük çocuk koltuğu montaj tehlikeleri konusunda uyarıda Daimi etiketleri iyi. Her üç arka koltuk
kemerleri Ellerinde tuttukları geliştirmek için kilitli olabilir. En üç yaşındaki koltuk ileri karşı karşıya ve ISOFIX montaj
ve bir üst ip kullanılır, bu ancak yan etkisi öne etkisi başını korunmaktadır. Ç ocuk da önden çarpışmalarda göğüs
yaralanma riske. Genç çocuk arkaya karşı karşıya. Kafası iyi korunmuş ama göğüs ve boyun yaralanma riske. Edildi
Yaya tampon ve kaput ön kenar hiçbir koruma verdi. Ancak, alt merkezi kaput çocuk kafaları isabet olabilir nerede
korumaya yardımcı, bazı yumuşaklık gösterdi.
ARAMA:
Resimler | Filmler
Toyota Avensis
DERECE PUA N
Y E T İ ŞKİ N O turan
34 Ö n: 14
Yan: 16
Em niyet kem eri
uyarısı: 2
Kutup: 2
Y A Y A 8
SONRAKİ SONUÇLAR
EURO NCAP DEĞERLENDİRME SONUCU ... İnanılmaz ve zevkli bir araç...Aracıma bindiğim zaman huzur veriyor rahatlıyorum. Keyif de budur be kardeşim :) Allah herkese nasip etsin

Amin diyelim :) Gerçekten de güven veriyor . Uzun yolda da çok keyifli. Ama sehir içinde biraz cömert harcıyor diyebilirim. Bu arada google translator kullandınız galiba. Bazı cümleler komik olmuş :)
"TOYOTA FOREVER"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 17, 2013, 00:09:13 »
İki gün önce Ankaradaydık arkadaşımla. 23000 TL'ye beyaz 1.6 avensis comfort araç aldık kendisine.

Araçta tavan hariç boya var. Sağ önden kazası var belli ancak şaselerde hiçbirsey yok. Çamurluk ve kaput işlem görmüş. Farı değişmiş. 101.000 km ve lpg'li.

Zonguldak'a dönerken otobanda sürme imkanım oldu. Araç hızı çok hissettirmiyor. Süspansiyonları bana yumuşak geldi. Yüksek hızlarda sanki dalgalanıyor hissi veriyor ancak çok yüksek hızlara çıkmadıkça gayet keyifliydi. Kabin içi en az benim aracım kadar sessiz. Direksiyon yumuşak. Kısacası keyif aldım.

Eksi yanlarına gelirsek sanki vites  geçişleri sert gibi. Rolantide titreşimli çalışıyor ve rolanti dalgalanma yapıyordu. Onun haricinde parasına  göre iyi bir seçim olduğunu söyleyebilirim.

Malzemesi çok kaliteli ve sağlam.  Ama soylediklerinizin bir kısmına katilmadim.

Motor sesinden dolayı hızı hissettiriyor.  Özellikle çok yüksek hızlarda titreme yapabiliyor.

Kabin içi ses alır ve amortisör leri serttir. Yoldaki bozuklukları bariz hissettirir. Ve direksiyon maalesef serttir = )  acaba farklı model Avensis mi kullandınız diye düşünmeye başladım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 25, 2013, 11:48:14 »
Amortisörler aksine yumuşaktır, bu konuda yanılıyorsunuz. Hatta arkadaşım yumuşaklığından şikayetçi.

Diğer değerlendirmeler ise görecelidir.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 25, 2013, 12:35:19 »
Avensis çakıllı asfaltta rahatsız ediyor yol sesi açısından.Süspansiyon bence yumuşak değil.Belli bir hızdan sonra yaylanma hareketi yapsa da bozuk yollarda yumuşak bir sürüşü yok.Ama şu bir gerçek ki artık yumuşak süspansiyon alay konusu haline geldi.Araba çukurda çatırdamadığı zaman adam yüksek hızda takla atacağını zannediyor.
2007 Jetta Comfortline-Lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 25, 2013, 12:48:05 »
Avensisin süspansiyonu orta sertlikte. bozuk yollarda bu sertligi bariz hisettiriyor süspansiyon sertliğinden dolayı yol tutuşu gayet iyi mucurlu yollarda (soguk asfalt)sesi içeriye alıyor yumuşak hamurlu lastik kullanmak gerekiyor.direksiyon bana çok yumuşak geliyor(opelden sonra)100 ila 140 km arası motor ben burdayım diyor.yüksek hızlarda başarılı yalnız aerodinamiginden dolayı rüzgar sesi alıyor.1.6 larda hızlanma vasat biraz nazlanarak devirleniyor.bana göre sonuç olarak yagını suyunu degiştirerek zevkle binilecek araba
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Eylül 25, 2013, 13:18:12 »
Avensis in çamurluk üstünden amortisörlere bastırınca hiç esneme yapmamasından anlaşılıyor sert olduğu.Mesela eski kasa Yaris pamuk gibi yaylanıyor.Bizde Uno var bastırınca çok kolay esnetebiliyorum.Cruze vardı daha önce odun gibiydi ve zaten çok sertti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 25, 2013, 13:23:26 »
Avensis in çamurluk üstünden amortisörlere bastırınca hiç esneme yapmamasından anlaşılıyor sert olduğu.Mesela eski kasa Yaris pamuk gibi yaylanıyor.Bizde Uno var bastırınca çok kolay esnetebiliyorum.Cruze vardı daha önce odun gibiydi ve zaten çok sertti.
Çok sert veya yumuşak olmasıda iyi değil.En güzeli tatlı sert dedikleri gibi olanı. :D
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Eylül 25, 2013, 14:07:59 »
Evet çok yumuşak olması da iyi bir şey değil. Bu araçlar bizimki gibi yollardan ziyade çukurun tümseğin ara sıra rast geldiği yollar düşünülerek tasarlandığı için problem oluyor.Audi ve Mercedes i bilmem ama diğer araçlar özellikle de yeni nesil olanlar kesinlikle kütük gibi.Avensis onların yanında sahiden pamuk gibi kalıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 25, 2013, 14:12:41 »
Evet çok yumuşak olması da iyi bir şey değil. Bu araçlar bizimki gibi yollardan ziyade çukurun tümseğin ara sıra rast geldiği yollar düşünülerek tasarlandığı için problem oluyor.Audi ve Mercedes i bilmem ama diğer araçlar özellikle de yeni nesil olanlar kesinlikle kütük gibi.Avensis onların yanında sahiden pamuk gibi kalıyor.
Aslında bu durumda birazda aracın yaşından kaynaklanıyor.Yani araçlar kullanıldıkça süspansiyon sistemi yıpranmaya bağlı olarak değişime uğruyor.Mesela amortisörler ilk aldığınızda elinizde bastırdığınızda 5 cm esniyorsa bir süre sonra 8-9 cm esnemeye başlıyor.Dolayısıyla yeni araçlarla kıyaslarken bunuda düşünmek lazım.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 25, 2013, 14:20:01 »
2008 audi A3 alt baz versiyonunu kullanmıştım süspansiyonu çok iyiydi çukurlara girdigimde hiç hissettirmiyordu.yol tutuşuda çok iyi idi.önceki aracım opel astra ise süspansiyonu çok sertti(dört amortisörü degişmeme ragmen) resmen çukurun içine bende düşüyordum taşın üstünden geçsem hissettiriyordu.sert süspansiyondan dolayı yol tutuşu süperdi.tabiki bu arabalar avrupa yollarına kaymak asfalta göre yapılmış bizim yollarda sert geliyor
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler