Gönderen Konu: 2013 d4d auris yakıt  (Okunma sayısı 5852 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 278 kere teşekkür etti
  • 278 kere teşekkür edildi
Ynt: 2013 d4d auris yakıt
« Yanıtla #20 : Ağustos 05, 2013, 17:32:08 »
Kardeşimin peugeot 207 dizel , her zaman %95 doğru çıkıyor.Aracı 1 senedir kullanıyoruz.
Ben auris'in depoyu dolduruyorum, şimdiye kadar fazla yaklaştı diyemem. Benim eski corolla'da aynı idi..
Ben de biliyorum iklim,yol şartlarına  göre onun değiştiğinin :):):):)
Etrafımda arabası olanlar ( Fluence,Peugeot 207,BMW 1,16İ)  hepsinde yol bilgisayarının bu verileri %95 doğru bilgi veriyor...
I'll make you an offer you can't refuse.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 05, 2013, 17:32:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 05, 2013, 18:21:31 »
Murat Bey
Son deponuzu neren aldınız?
  shell den...
seni öldürmeyen herşey güçlendirir.
         AURİS 2013  D4D ACTİVE SKYPACK BİYAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 05, 2013, 19:21:31 »
merhaba
2010 model Corolla elegance d4d mmt. 65.000 km de. mazotu önce opetten alırdım ama sonradan güzelyalı Shell ana dağıtıcıdan alırım. şehir içi ve uzun yol karışık en çok 4.4 lt/100km. daha dikkatli kullandığımda yani spor kullanmaz isem, 90-95 km yi geçmez isem uzun yolda 3.8lt/100 km, rampalarda 4.00 lt/100 km. spor kullanmam ani kalkışlar yapmam. sakin kullanırım. şehir içinde çok sıkışık trafikte en çok 5.1 lt/100 km de gördüm. hiç bir zaman 6lt veya 7-8 lt olmadı.
full depo ile menzili ilk zamanlarda 838 km gözüküyordu ama benim kullanımıma bağlı olarak şimdi daha fazla 890 km gibi gözüküyor ama her zaman toplamda bu menzili geçiyor. toplamda uzun yolda yaklaşık 1150 km gidebiliyorum. ama bu değer hiç 1100 km altına düşmedi.
rutin bakımları zamanında yatırtırım ve bakımlarda hiç bir masraftan kaçınmam, dışarıdan 5w30 mobil1 tam sentetik yağ alırım. yetkili servisimi hiç (tokullar Toyota servis) değiştirmem. yola çıkmadan mutlaka 1 dak kadar rölantide beklerim. dönüşte park yerine gelirken 3 dak kadar ya boşta yada park yerinde beklerim (turbo sıhhatti için bu çok önemli abartılı olabilir ama bir turbo bu gün nerden baksanız 3500 tl))
arabalarımız güzel, durum sadece arabalarımızdan benzinli performansı beklentimiz ile alakalı. bu arabalar yavaş ivmelenir az yakar, mazot ve sürücü seçer.
keyifli sürüşler
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ağustos 05, 2013, 20:56:30 »
arabalarımız güzel, durum sadece arabalarımızdan benzinli performansı beklentimiz ile alakalı. bu arabalar yavaş ivmelenir az yakar, mazot ve sürücü seçer.
keyifli sürüşler
Sizin yağ eksiltme ne durumda şu an?
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 125 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Ağustos 05, 2013, 21:23:43 »
şu an araba, 60.000 km bakımı sonrasında 64880 km de. nerede ise 5.000 km gitti diyebiliriz. şu an yağ seviyesi, yağ çubuğunun en üst seviyesinden çok az azalmış durumda. daha önceki bakımda ise yağ seviyesi bir sonraki 10.000 km bakıma kadar sadece yağ çubuğu orta seviyesi biraz altına inmişti. zaten araba revizyon sonrası ilk 10.000 km yi kazasız atlattı. gördüğüm kadarı ile sorun çözüldü. yakıt belkide bu yüzden az olabilir. zira daha önce diğer arkadaşlarda olduğu gibi fazla yakıyordu. servis, yakıt artışını yağ azalması ile eş değer bulmuştu.
sağlıcakla kalın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 18 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ağustos 05, 2013, 22:34:11 »
3000km deyim. Sehir ici az yogun trafik 5.9-6.3 arasi sehir disi (110-120) 4.5 civari yakiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 125 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Ağustos 05, 2013, 22:46:08 »
bence normal değerler bunlar. bende 110-120 kmleri buldumu hemen 4,5 lt/100 km ye oturuyor ve uzun süre de düşmüyor. yani anlayacağımız spor kullandınızmı hemen mazotu içmeye başlıyor. ben aslında sizin kasalardaki sürtünme katsayısı düşüklüğü nedeni ile daha düşük yakıt seviyeleri bekliyordum hani 4.0 filan beklemiştim. ama km ilerledikçe ve pistonlar kurum bağladıkça dahada düşecektir inanın. tabiki yol durumu,  yan ve baş rüzgarlar, lastik havaları mazot cinsi, bakım kalitesi herzaman etken olacaktır. sonuç olarak spor kullanmadığınız, aynı yerden mazot aldığınız müddetçe hiç sorun yaşamayacaksınız.
güle güle güzel mutlu günlerde güzel amaçlar için kazasız belasız kullanın.
sağlıcakla lakın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ağustos 05, 2013, 23:54:43 »
merhaba
2010 model Corolla elegance d4d mmt. 65.000 km de. mazotu önce opetten alırdım ama sonradan güzelyalı Shell ana dağıtıcıdan alırım. şehir içi ve uzun yol karışık en çok 4.4 lt/100km. daha dikkatli kullandığımda yani spor kullanmaz isem, 90-95 km yi geçmez isem uzun yolda 3.8lt/100 km, rampalarda 4.00 lt/100 km. spor kullanmam ani kalkışlar yapmam. sakin kullanırım. şehir içinde çok sıkışık trafikte en çok 5.1 lt/100 km de gördüm. hiç bir zaman 6lt veya 7-8 lt olmadı.
full depo ile menzili ilk zamanlarda 838 km gözüküyordu ama benim kullanımıma bağlı olarak şimdi daha fazla 890 km gibi gözüküyor ama her zaman toplamda bu menzili geçiyor. toplamda uzun yolda yaklaşık 1150 km gidebiliyorum. ama bu değer hiç 1100 km altına düşmedi.
rutin bakımları zamanında yatırtırım ve bakımlarda hiç bir masraftan kaçınmam, dışarıdan 5w30 mobil1 tam sentetik yağ alırım. yetkili servisimi hiç (tokullar Toyota servis) değiştirmem. yola çıkmadan mutlaka 1 dak kadar rölantide beklerim. dönüşte park yerine gelirken 3 dak kadar ya boşta yada park yerinde beklerim (turbo sıhhatti için bu çok önemli abartılı olabilir ama bir turbo bu gün nerden baksanız 3500 tl))
keyifli sürüşler

sanırım benim 7,0 litre ağağımın bir önceki benzinli arabaya alışkanlığı hep hızlı ivmelendirdim şimdide inmiyor canı sağolasıca..:)
seni öldürmeyen herşey güçlendirir.
         AURİS 2013  D4D ACTİVE SKYPACK BİYAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 125 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Ağustos 05, 2013, 23:59:16 »
hocam
ortalama yakıt sarfiyatı üzerine gelin ve uzun basın sıfırlanır. uzun yolda böyle ölçün. ayrıca ben anlık yakıta da bakarak gaza basış veznimi ayarlarım. lütfen bu kadarda olmaz demeyin. ama işte titizlik, saplantı deyin.
iyi geceler dilerim. sağlıcakla kalın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Ağustos 06, 2013, 01:27:48 »
ben 300km de iken uzun yola çıkmıştım, o zaman 4.5tu yakıt. Bir daha uzun yola çıktığımdaki tüketimimi paylaşırım, düşeceğini umuyorum. (Bu bile çok iyi nazar değmesin)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ağustos 06, 2013, 01:48:14 »
Arkadaşlar ben şunu anlamadım opeti neden kötülüyorsunuz ve neden shell i övüyorsunuz. Her şeyden önce shell bir amerikan firması ve ona vereceğiniz bütün paralar amerikanlıları zengin ediyor. Ha biz zengin ederiz deiyen varsa onu bilemem. Opet ise tamamen %100 yerli sermaye olan yurdun malı bir kuruluş ve hem temizliği hem istasyonları, hizmetleri ve de müşteri memnuniyeti bakımından shell denen abuk sabuk firmayı geride bırakır. Opet in yönetim kurulu başkanı Türkan Hanım ve eşi aynı zamanda birer öğretmendir. Sıfırdan başlayıp bu günlere kadar gelmişlerdir. Ve en son KOÇ holdingin dikkatini çekince koç ortak olmuştur. OPET istanbuldaki bir istasyonunu tamamen MEHMETÇİK VAKFINA bağışlamıştır. (Shell hangi istasyonunu bırakında 1 lt akaryakıtını bizim ülkemiz için kullanmıştır acaba düşünmek lazım).
Gelelim yakıt ekonomisine ben zamanında shell i de kullandım. Ama şunu belirteyim yakıt ekonomisi tamamen her şehir koşuluna ,yol koşuluna , hava koşuluna , lastik hava basınçlarına ve en önemlisi şöförden şöföre çok fark ettirmektedir.
Ben mesela Düzce de yaşıyorum aracım auris 2012 1.4 dizel 13000 km de aldığımdan beri opetten başka bir yerde doldurmadım. Ve şehir içi ortalama yakıtım yazın 4,7 ile 5,2 arasında , kışınsa 6,1 ile 6,4 arasında deşim göstermekte.
Saygılar..... 
R1 3 5 
╚╬╬╬      2012 Auris 1.4 D-4D Comf.Extra 
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • RoadChaser
  • Kilometre: 17000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ağustos 06, 2013, 04:37:40 »
Yakıt ortalaması 5in altında olanlar büyük ihtimalle ovada fln yaşıyorlardır. Yoksa ankara da o değerli bulmak heleki sabah akşam memur trafiğide imkansız.

Ankara da aracı almadan hangi bayiye gitsem tüketim muhabbetinde satıcılar hep ankarada ortalamaya 1lt koyun diyorlardı. Nitekimde öyle ara ara sert kullansam da genelde sakin kullanır düz ve trafiksiz yolları tercih ederim ama  ortalamayı daha bırak 5 6nın altına indiremedim. Bakım sonrası motorun açılması ile alt deviri tamamlamak adına iyileşme bekliyorum yoksa şehir içindeki tüketim değişmez.

gazihana gidicem bi konuucam bakalım ne oluyor ne bitiyor bu chip işinde.
'13 Auris 1.4 D-4D M/M Advanced SkyPack-Beyaz
LG G2 Black 32GB with 4.4 KitKat
Junior Detailer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah kazadan beladan cümlemizi korusun.
    • Kişisel Bloğum
  • 8 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ağustos 06, 2013, 06:30:27 »
Yahu arkadaslar bu yakit ekonomisini anlamadim gitti. 100 kmde 5litre ile 7litre arasindaki fark 2litre yani 8.80 TL. 9 lira icin arabayi baymaya, cekisten dusurmeye, 1 saatlik yolu 1, 5 2 saate cikartmaya degmez bence ki benim aurisin fabrika degeri 5.2 benim degerim 6.4 Bir ayda 40 lira icin oldurmeye degmez gibime geliyor motoru. Yanlissam duzeltin. Cok kafaya takiyoruz bu yakit isini. Bakkala firina yuruyerek gidelim zaten tasarrufun en buyugunu yapmis olacagiz ;)
Auris 1.4 D-4D Comfort Plus
Peugeot 206+ 1.4 Sportium - Satıldı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Ağustos 06, 2013, 15:58:30 »
Yakıt ortalaması 5in altında olanlar büyük ihtimalle ovada fln yaşıyorlardır. Yoksa ankara da o değerli bulmak heleki sabah akşam memur trafiğide imkansız.

Ankara da aracı almadan hangi bayiye gitsem tüketim muhabbetinde satıcılar hep ankarada ortalamaya 1lt koyun diyorlardı. Nitekimde öyle ara ara sert kullansam da genelde sakin kullanır düz ve trafiksiz yolları tercih ederim ama  ortalamayı daha bırak 5 6nın altına indiremedim. Bakım sonrası motorun açılması ile alt deviri tamamlamak adına iyileşme bekliyorum yoksa şehir içindeki tüketim değişmez.

gazihana gidicem bir konuucam bakalım ne oluyor ne bitiyor bu chip işinde.

Ankarada zaten düz yol yok ki neredeyse her yer yokuş. Zaten trafik çok ayrı orada. Bayramda bakacağım bakalım ne olacak Ankara'da. Chip işini sordum yapıyorlarmış 600tl civarı idi fiyatı. +30hp +35nm dedi yanlış hatırlamıyorsam. MM şanzıman ile de sıkıntı olmadığını söylemişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ağustos 13, 2013, 10:14:47 »
öncelikler ERDEM BEY'E     ++++++1 Tamamiyle katılıyorum 1-2 lt. daha az yakıt için pür dikakt az yaktırmaya çalışmıyorum.Tabiki bu sadece benim düşüncem.Herkesin fikrinede saygı duyarım.bayramda şehiriçi ve dışı karma dizel M/M aracımla 120-140 km klima aktif  5 kişi 5.3 e kadar düşürdüm.Tabiki araç en önemli olarak kullanıcıya bağlı olarak yakıt değişimi gösterir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ağustos 13, 2013, 10:54:49 »
Şehir ici Depoyu fulleyip yaptigim km 1000km'nin uzerinde.
Ortalama 5.8.
Ortalamam sonlara dogru 5.8 e ilerledi oncesinde biraz daha altindaydi.
1 depo ile s.icinde 1000km yaptigimi onceden de belirtmistim yine yineliyorum.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ağustos 13, 2013, 19:04:09 »
Şehir ici Depoyu fulleyip yaptigim km 1000km'nin uzerinde.
Ortalama 5.8.
Ortalamam sonlara dogru 5.8 e ilerledi oncesinde biraz daha altindaydi.
1 depo ile s.icinde 1000km yaptigimi onceden de belirtmistim yine yineliyorum.
Bayramda yaptığım analize göre Çorlu-Kırklareli arası otoban da  4 kişi bagaj dolu klima açık vaziyette otoban hızı +30-40 gibi biraz sert kullanım şeklinde.Ortalama hız yol bilgisayarında 74 olarak görünüyordu ortalama tüketim ise 5.8.Ağırlığına göre gayet az yakıyor bizim araçlar bence.150 tl'lik Shell mazotuna ise 9 çizgi mazot dolması paha biçilemez. :)
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ağustos 13, 2013, 20:12:04 »
25.000 km. Sehir ici 6.1 sehir disi 5.5
...TOYOTA...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • RoadChaser
  • Kilometre: 17000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ağustos 14, 2013, 23:48:14 »
Bayramın 2. günü amasra ziyaretinde bulunduk.

Ankaradan saat 7de çıkış yaptık Çıkmadan depoyu pompa atana kadar doldurdum. Trip b ve ortalamayı sıfırladım.

Araçta 5kişi artı bagajda yük vardı ortalama 500kg bir ek ağırlık vardı araçta. Depo dolu hali ile de 1800kgı buluyordu.

İstabul yoluna çıkıp mengenlerden sonra döndük bartından inkumuna geçtik. İn kumunda ortalama 4.8 idi. Yol kalabalık olmadığında çok zorlamadan klima açık halde 90-120 bandında seyrettim. Bazen yokuş aşağılarda 170 e çıktığım oldu.

İnkumu resmen kaynıyordu araba parkı bulmak için 2 kere fln 2kmlik sahili döndük dolaştık eşşek hızı ile. Sonra amasraya geçtik orada da daha merkeze girmeden trafik vardı. Araçla çok oyalanmadan park edip 1 gibi tekrar ankara yoluna koyulduk. Amasradan çıkarken 2 yoldan kötü olana girmişim o da sırf tırmanış ve resmen drift yolu gibiydi. ortalama yol sonunda 5.3 e kadar yükseldi. Düzlüğe çıkıp ankaraya yaklaştıkça ortalama düşmeye başladı tabi.

Hava soğuduğundan ve arabadkiler uyuduğundan bende uyumamak adına sakin ve dikkatli kullandım 80-100 bandında ankaraya döndüm. Eve geldiğimde ortalama 5.1 oldu. Totalde 630km yaptık. O ağırlıktaki bir araç bana biraz fazla yaktı gibi geldi ama emin olamıyorum.
'13 Auris 1.4 D-4D M/M Advanced SkyPack-Beyaz
LG G2 Black 32GB with 4.4 KitKat
Junior Detailer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '14
  • 65 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ağustos 19, 2013, 09:46:34 »
son 10-12 gün içindeki yakıt tüketimlerim şöyle;

* 3 kişi ile, süratli, 726 km 181 TL ortalama 5,7 lt/100 km

* 5 kişi ile, orta sürat 755 km 188 TL ortlama 5,7 lt/100 km

* sadece ben yani 1 kişi, düşük hız (100-110-120 km hızlarda) 566 km 111 TL ortalama 4,5lt/100 km. :alkis:

son yolculukta enjektör temizleyici ekledim (opet rom ürün) boş depoya ve fullledim depoyu, onun da inanılmaz etkisi oldu performansta; 6. viteste arabayı 100-120 arasında tutamıyordum, devirden düşüyordu arabam - daha yüksek hızlarda 6. vites işe yarıyordu - bunu ekleyince bu aralıkta 6. vitesi kullanabildim, sonuçta düşük devir ve az yakıt.
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT