0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Murat BeySon deponuzu neren aldınız?
arabalarımız güzel, durum sadece arabalarımızdan benzinli performansı beklentimiz ile alakalı. bu arabalar yavaş ivmelenir az yakar, mazot ve sürücü seçer. keyifli sürüşler
merhaba2010 model Corolla elegance d4d mmt. 65.000 km de. mazotu önce opetten alırdım ama sonradan güzelyalı Shell ana dağıtıcıdan alırım. şehir içi ve uzun yol karışık en çok 4.4 lt/100km. daha dikkatli kullandığımda yani spor kullanmaz isem, 90-95 km yi geçmez isem uzun yolda 3.8lt/100 km, rampalarda 4.00 lt/100 km. spor kullanmam ani kalkışlar yapmam. sakin kullanırım. şehir içinde çok sıkışık trafikte en çok 5.1 lt/100 km de gördüm. hiç bir zaman 6lt veya 7-8 lt olmadı.full depo ile menzili ilk zamanlarda 838 km gözüküyordu ama benim kullanımıma bağlı olarak şimdi daha fazla 890 km gibi gözüküyor ama her zaman toplamda bu menzili geçiyor. toplamda uzun yolda yaklaşık 1150 km gidebiliyorum. ama bu değer hiç 1100 km altına düşmedi. rutin bakımları zamanında yatırtırım ve bakımlarda hiç bir masraftan kaçınmam, dışarıdan 5w30 mobil1 tam sentetik yağ alırım. yetkili servisimi hiç (tokullar Toyota servis) değiştirmem. yola çıkmadan mutlaka 1 dak kadar rölantide beklerim. dönüşte park yerine gelirken 3 dak kadar ya boşta yada park yerinde beklerim (turbo sıhhatti için bu çok önemli abartılı olabilir ama bir turbo bu gün nerden baksanız 3500 tl)) arabalarımız güzel, durum sadece arabalarımızdan benzinli performansı beklentimiz ile alakalı. bu arabalar yavaş ivmelenir az yakar, mazot ve sürücü seçer. keyifli sürüşler
Yakıt ortalaması 5in altında olanlar büyük ihtimalle ovada fln yaşıyorlardır. Yoksa ankara da o değerli bulmak heleki sabah akşam memur trafiğide imkansız. Ankara da aracı almadan hangi bayiye gitsem tüketim muhabbetinde satıcılar hep ankarada ortalamaya 1lt koyun diyorlardı. Nitekimde öyle ara ara sert kullansam da genelde sakin kullanır düz ve trafiksiz yolları tercih ederim ama ortalamayı daha bırak 5 6nın altına indiremedim. Bakım sonrası motorun açılması ile alt deviri tamamlamak adına iyileşme bekliyorum yoksa şehir içindeki tüketim değişmez. gazihana gidicem bir konuucam bakalım ne oluyor ne bitiyor bu chip işinde.
Şehir ici Depoyu fulleyip yaptigim km 1000km'nin uzerinde.Ortalama 5.8.Ortalamam sonlara dogru 5.8 e ilerledi oncesinde biraz daha altindaydi.1 depo ile s.icinde 1000km yaptigimi onceden de belirtmistim yine yineliyorum.