Gönderen Konu: Superchips Uygulama Hakkında  (Okunma sayısı 2934 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Superchips Uygulama Hakkında
« : Temmuz 29, 2013, 15:01:14 »
Arkadaşlar Merhaba;

Yakşalık bir ay önce 2012 model auris 1.4 dizel m/m'e BTG maslak isimli firmada (Superchips'in TR distribütörüymüş) garantiye çok problem olmasın diye soketli box uygulaması yaptım. sıkıntı çıkardı. ücretsiz olarak REMAP yaptılar. sorun düzeldi. şu an 115 PS ve 250 NM civarında gerçekten performans fark etti, yakıtta öyle ciddi bir değişiklik yok.

İncelediğim kadarıyla sitede taaa 2008'li yıllardan bu ve benzer uygulamayı yapmış olan arkadaşlar var. Acaba motor ömrüne etkisi ve ileriki yıllarda nelerle karşılaştılar, bir problem yaşadılar mı yorumlarını alabilir miyiz? Herkese teşekkürler... keyifli sürüşler..

Haa bu arada sorun 2012 Auris'in ECU versiyonu güncellenmiş miş Box'un verdiği komutlarla çakışma olmuş o yüzden gaz kesmesi yapmış. bunlar onların söyledikleri. Sorun REMAP ile düzeldiğine göre herhalde doğrudur diyelim ne diyelim :)
...TOYOTA...

Toyota Club Türkiye

Superchips Uygulama Hakkında
« : Temmuz 29, 2013, 15:01:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Superchips Uygulama Hakkında
« Yanıtla #1 : Temmuz 29, 2013, 17:04:15 »
aracın yazılımıyla oynanmasına herzaman soğuk bakmışımdır ,keşke bu uygulamalara girişmeden önce, forumda şu konuyu inceleseydiniz

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=41781.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 29, 2013, 18:17:34 »
Hızlanma videosu alabilirmiyiz acaba?
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 29, 2013, 19:39:03 »
Hizlanma videosu mumkun olan en kisa surede cekmeye calisirim. Ama yogun calistigimiz icin vakit bulmakta zorlaniyorum.

Benim sorum uzun yillar box yada yazilim dizel toyotalarda kullanipta pisman olan var mi onu ogrenmek icindir. Mantiklarii farkli calissada motoru sikistirmalarina bizim motorlar nasil tepki veriyo onu ogrenmek istiyorum.

Yinede tavsiyelere tesekkurler..
...TOYOTA...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Temmuz 29, 2013, 19:43:34 »
Benimde kafamda olan bi proje aslında yazılım ama uzun vadede zarar vereceği kesin.
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 29, 2013, 22:46:50 »
Uzun vadede zarar verecegi fikrine katiliyorum ama arac 5 yil garantili ve problem oldugunda aracin sase ve plaka nosuyla saklanan orjinal yazilim yukletilip servise gittiginizde sorun olmuyor. Tabi bu ne kadar etik olur yada zararin ne kadari chipten kaynaklanmistir bunlarda tartisma konusu. En nihayetinde arac bakimi ve kullanim tarzida onemli etkenler. Bide toyotanin dayanikliligina bir miktar guveniyorum diyelim.

Kullananlardan yorum alma istegim zararin ne kadar zaman ve km de ortaya cikma ihtimali oldugunu tahminlemeye calismakla ilgili..

Keyifli surusler...
...TOYOTA...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Temmuz 30, 2013, 00:03:32 »
Biraz bakımlarınızı daha erken yaptırma mecburiyetinde kalabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Araç: Corolla
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 30, 2013, 00:35:59 »
Genelde basıncı artırıp güç alıyorlar yazılım ile. Soft denilen aşırıya kaçmadan basınç açmakla çok sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum birçok kişi uyguluyor. Uzun dönemde en fazla turbonun ömründen biraz çalar o kadar. Yanlış anlamadıysam şuanda aracınızda box degil yazilim var
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 30, 2013, 00:42:24 »
Genelde basıncı artırıp güç alıyorlar yazılım ile. Soft denilen aşırıya kaçmadan basınç açmakla çok sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum birçok kişi uyguluyor. Uzun dönemde en fazla turbonun ömründen biraz çalar o kadar. Yanlış anlamadıysam şuanda aracınızda box degil yazilim var
Aynen fatih abi remap.Ben daha sağlıklı buluyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 30, 2013, 00:45:34 »
Dogrudur. Superchips marka yazilim. Ingiliz mali. Firmanin kurulusu 1977 yilinda. Asil isleri kamyon ve tir yazilimi ingilterede bu konuda nam salmislar. Firmanin web sitesi www.superchips.com.uk burada 1.4 d4 d nin yazilim sonrasi dyno test verileri de var.
...TOYOTA...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 8 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 30, 2013, 01:06:36 »
bende kendimi ayarladığım gün mehmet gazihanda yaptıracağım inşallah arkadaş yaptırdı 2011 mmt corollaya 125 hp aldı bayadır kullanıyor 100.000 km de yaptırdı sürekli sıkıştırıyor ama bi problem yok 30.000 i geçti yaptıralı 2.0 tdi passatlar yol vermek zorunda kalıyor :)
Audi A3 Sedan 1.6 TDi Ambiente

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Temmuz 30, 2013, 01:23:58 »
bende kendimi ayarladığım gün mehmet gazihanda yaptıracağım inşallah arkadaş yaptırdı 2011 mmt corollaya 125 hp aldı bayadır kullanıyor 100.000 km de yaptırdı sürekli sıkıştırıyor ama bir problem yok 30.000 i geçti yaptıralı 2.0 tdi passatlar yol vermek zorunda kalıyor :)
Orayı bende tavsiye ederim +garantide veriyorlar herhangi bi sıkıntı çıktığında.Soft bi yazılımla 120 hp-250 nm'a sahip olabiliyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Araç: Corolla
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 30, 2013, 02:11:04 »
Keyifli sürüşler o zaman. Keske babami kandirabilsem de bende yaptirabilsem :)
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '14
  • 18 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 17, 2014, 01:48:40 »
Arkadaşlar Merhaba;

Yakşalık bir ay önce 2012 model auris 1.4 dizel m/m'e BTG maslak isimli firmada (Superchips'in TR distribütörüymüş) garantiye çok problem olmasın diye soketli box uygulaması yaptım. sıkıntı çıkardı. ücretsiz olarak REMAP yaptılar. sorun düzeldi. şu an 115 PS ve 250 NM civarında gerçekten performans fark etti, yakıtta öyle ciddi bir değişiklik yok.

İncelediğim kadarıyla sitede taaa 2008'li yıllardan bu ve benzer uygulamayı yapmış olan arkadaşlar var. Acaba motor ömrüne etkisi ve ileriki yıllarda nelerle karşılaştılar, bir problem yaşadılar mı yorumlarını alabilir miyiz? Herkese teşekkürler... keyifli sürüşler..

Haa bu arada sorun 2012 Auris'in ECU versiyonu güncellenmiş miş Box'un verdiği komutlarla çakışma olmuş o yüzden gaz kesmesi yapmış. bunlar onların söyledikleri. Sorun REMAP ile düzeldiğine göre herhalde doğrudur diyelim ne diyelim :)

2 litre dizel için düşünüyorum ancak maliyet ne olur ?
size ne kadara patladı
1996 1997 xli 1997 xei 1.6 gri
2007 corolla hb sol boncuk&Auris coupe d4d elegant buz bey.
2010 corolla d4d elegant manuel gri 2011 verso d4d
2014 Dizel Tekna Qashqai