Gönderen Konu: 2008 corolla lastik sorunu  (Okunma sayısı 6872 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
2008 corolla lastik sorunu
« : Ağustos 19, 2008, 15:31:06 »
arkadaşlar selam
2008 toyota corolla mmt  kullanıyorum ve aracın lastikleri ile ilgili görüşünüze ihtiyacım var.Daha aracı alırken lastiklerin çok sert olduğunu fark ettim ve sevrise sordum tüm 2008 corollarda dunlop lastik kullanıldığını söylediler.Benim tesbitim şudurki bu lastikler çok sert ve kullanışsız arabanın zıpılamasına ve ani kalkışlarda özellikle yokuşlarda patinaj yapmasına sebebiyet veriyor ben bu lastiklerin bu araca yanlış olduğunu düşünüyorum sanki daha yumuşak bir lastik kullanılmalıydı.Lastiklerin sertliği araç içi tıkırtı ve ses probleminide arttırıyor ayrıca sanki amaortisör ve yumuşak sürüşüde etkiliyor
  neticede................
1-bu lastiklerden rahatsız olan varmıdır benim gibi
2-hangi lastik ile değiştirilmelidir.(bridgestone potenza yı beğendiğimi ve düşündüğümü belirteyim)
3-bu lastikleri değiştiren kimse varmıdır varsa görüşleri nedir.
4-tüm 2008 corolla kullanıcılarında dunlop lastikmi vardır
sevgiler
mehmet emin durmuş

Toyota Club Türkiye

2008 corolla lastik sorunu
« : Ağustos 19, 2008, 15:31:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: 2008 corolla lastik sorunu
« Yanıtla #1 : Ağustos 19, 2008, 15:57:49 »
o üstünde gelenler değil ama Sp Sport Fast Response var mesela, dört dörtlük lastik. Daha önce de yeni Corollalarla gelen lastikler hakkında tartışma geçti ama şikayetçi olan yoktu.

Ayrıca konuyu lastik bölümüne taşıyorum.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Ağustos 19, 2008, 17:30:26 »
VALLA BEN HİÇ BEĞENMİYORUM BU LASTİKLERİ ÇOK SERT VE GÜVENSİZ GELİYOR BANA ARABANIN TÜM AKSAMLARINI OYNATIYORMUŞ GİBİ GELİYOR PATİNAJ YAPMASINA SEBEBİYET VERİYOR ÇOK ZIPLIYOR ARABA YADA BANA ÖYLE GELİYOR DAHA YUMUŞAK Bİ LASTİKLE TEST ETMEK LAZIM DİYE DÜŞÜNÜYORUM O YÜZDEN BU ARACI BAŞKA LASTİKLE KULLANAN VARMI YADA AYNI DERTTEN ŞİKAYETÇİ OLAN VARMI DİYE AÇTIM BU KONUYU ÖNERDİĞİNİZ LASTİĞİ BİLMİYORUM AMA NEREDEN TEMİN EDECEĞİMİ ÖĞRENİRSEM BİR GÖRMEK İSTERİM İLGİNİZE TEŞEKKÜRLER

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 19, 2008, 17:39:09 »
Goodyear bayilerinden bulabilirsiniz.

Bu arada lütfen büyük harf ile yazmayın, bağırmak anlamına gelir.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Ağustos 19, 2008, 17:56:04 »
ok teşekkürler demekki ne dolmuşum anasını satayım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • Araç: ---
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 19, 2008, 18:34:24 »
Selam: Aracınızn üstündeki lastikler ile 8 saat süreyle 240 km süratte gidebilirsiniz. İl olarak nerde olduğunuzda çok önemli. Biliyorsunuz ki lastiklerin iş yapması için ısınması lazım. Ben Ankara dayım mesafeler çokda uzun değil o yüzden lastikler sert yapılı sürate dayanıklı olduklarından yeterince ısınıp iş yapmıyor. Bu sebeple sizin şikayetlerinize benzer şeyler duyuyoruz. Birde aracınız çok güçlü bunu unutmayın.
Sizin Corollanız Japonya üretimi, o fabrika dunlop kullanmıştı, şuan Corolla Güney afrika da üretiliyor bu fabrikada Mıchellin prımacy HP kullanıyor. mıchellinler biraz daha iyi gibime geldi benimde. Ancak tabi şimdi 4 lastik yenilemeniz size en az 1000 YTL ye malour, değişim zamanı geldiğinde bir ton yumuşak lastik takmanızı öneririm.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Ağustos 19, 2008, 19:02:29 »
sayın adil ulutaş
öncelikle cevabınız için teşekkürler verdiğiniz bilgiler önemli ben istanbulda oturyorum iş ev arası çok uzun değil ama antalya-ankara gibi uzun yollarda yaptım bu araçla genel olarak aracın lastiğinin çok sert olduğunu düşünyorum mutlaka çok dayanıklı olması düşünülmüştür ancak lastiğin sertliği kasislerde çukurlarda ve yokuşlarda araca çok fazla yükleniyor kasisi ve çukurları çok fazla hisseddiyorum araç ciddi bir sallantı geçiriyor yokuşda kaldığı zaman is tam bir felaket kalmakta çok güçlük çekiyorum bu lastiğin sert olmasındanmıdır yoksa tork-devir yüzündenmidir bilemiyorum ama tecrübelerim bu lastiklerin sert ve bu aracın genel yumuşak amortisör yapısına uymadığıdır. verdiğiniz lastik modeli için teşekürler mutlaka soracam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #7 : Ağustos 20, 2008, 00:57:13 »
ben aracımı alırken plazadakı aracların ustunde 3 farklı marka lastık gördum vallahi.dunlop,yokohama ve brıdgestone'du markalar....bana tesaduf yokohama lastıklı geldı,,gayet memnunum tek sorun 5 su kanalı olması we az dişli olması onun dısında yumusaklığı gayet iyi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 20, 2008, 13:03:02 »
Artık corollalarda Michelan Primacy HP geliyor, gayet sessiz ve güzel
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Ağustos 20, 2008, 17:17:51 »
evet bene araştırdım en sessiz ve yumuşak lastik buymuş 215 ytl tanesine fiyat verdiler ama internette 167 ytl ye kadar fiyat görüyorum  ama oradan alıp nerede takdıracam oda ayrı maliyet fiyat hakkında bilgisi olan varmıdır.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #10 : Ağustos 23, 2008, 12:24:35 »
arkadaşım bende de 2008 corolla var benim lastiklerm michelin gayet güzel çok memnunun sorun yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Ağustos 29, 2008, 09:39:51 »
Merhaba arkadaşlar benim corollada da dunlop var. Yukarıdaki şikayetlerden bende rahatsızım. Aracımı geçen yıl tam bu zamanlar almıştım. Lastik dışarıdan bakıldığında desen ve görünüş olarak mükemmel ancak özellikle kısa mesafelerde tam ısınmadığı için baya ses yapıyor. Uzun yolda sabah erkenden yola çıktım ve yaklaşık 200 km sonra lastik ısınınca sesi azaldı. Zaten ısındıktan sonra konforuna diyedek yok ancak yolculuğun başlangıcında yanımdaki elemanlardan utandım. Abi bu nasıl ses arabada konuştuklarımız bile duyulmuyor kulaklarımız uğulduyor dediler ve dalgaya başladılar. 2 saat öldüm öldüm dirildim sonra neyse ses olayı baya azaldı. Kayınbiraderde 2005 nissan almera var. Onun arabda da bizim lastiklerden takılı. Ben corolla almadan önce o da çok şikayetçi idi. Arabanın izolasyonu kötü diyip gülerdim. Lastiklere çamur atma derdim. Başıma geldi şimdi o bana gülüyor. Arabayı aldığım zaman lastiklerin markasına dikkat etmedim zaten diğer araçlarda ne takılı onlarada bakmamıştım. Kışlık lastik olarak lassa snoways kullanıyorum geçen yıl kasım ayında yazlıkları çıkarmadan mıcırlı asfalt yolda deneme yapıyım dedim, yanıma bir arkadaşı alıp 20 km kadar gidip geldik yaklaşık arabadan gelen sesi belirlemeye çalıştık. Kışlıkları takınca inanın o kadar olmasa da sesin azaldığını gördük. Ha şunu da ekleyeyim yanlış anlamayın kışlıklarında kendine has bir sesi var şöyle vıcı vıcı vıcı şeklinde  Demek ki bu lastikler eskiyince yumuşak lastik takarsak ses olayı rahatsızlığı bir derece gidecek gibi görünüyor. Tabii bu benim için yaklaşık 4-5 yıl beklemek anlamına geliyor. Beş seneye  bu kasa zaten biter  Allah ömür, izin fırsat  verirse o zaman değiştiririm arabayı corolla değil avensis gibi bir araç almayı istiyorum. Bazı corollarda donloptan farklı lastik takılı olduğunu görüyorum ama desenleri çok basit görünüyor. Adam gibi lastik taksalarda hem göze hem konfora hitap etse olmaz mı? Selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #12 : Ağustos 29, 2008, 18:03:58 »
bridgestone turanza veya potenza nın corolla ya en uygun lastik olduğunu söyleyebilirim fiyat,kalite ve uzun ömürlülük bakımından

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Eylül 04, 2008, 15:26:20 »
evet arkadaşlar fikirleriniz içi çok teşekkürler ben lastikleri michellin primacy hp ile değiştirdim (tanes1 210 ytl) ve olay tamamen değişti bi defa müthiş bir sessizlik ve yumuşaklık hissi ile araba kullanıyorum artı dik yokuşta lastik kaymıyor patinaj sorunu tamamen yok oldu eğer aynı dert ile yaşamak istemiyorsanız öneriyorum herkese
sevgiler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 04, 2008, 19:04:24 »
S
ben aracımı alırken plazadakı aracların ustunde 3 farklı marka lastık gördum vallahi.dunlop,yokohama ve brıdgestone'du markalar....bana tesaduf yokohama lastıklı geldı,,gayet memnunum tek sorun 5 su kanalı olması we az dişli olması onun dısında yumusaklığı gayet iyi..

Lastiklerinizden aracınızın dizel olduğu anlaşılıyor. Dizellerde Yokohama kullanmıştı japonya.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA