Gönderen Konu: 2007 corolla 1.6 LPG kit tercihi??  (Okunma sayısı 2088 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '00
  • 3 kere teşekkür etti
2007 corolla 1.6 LPG kit tercihi??
« : Temmuz 27, 2013, 11:24:37 »
Merhaba Arkadaşlar,

2007 corolla aracıma lpg taktırmaya karar verdim. Şuan en güçlü aday Zavoli. En azından fiyat-performans açısından. Bu konudaki yorumlarınızı bekliyorum. teşekkürler :)
2000 Avensis
2007 Corolla

Toyota Club Türkiye

2007 corolla 1.6 LPG kit tercihi??
« : Temmuz 27, 2013, 11:24:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • herşey buvatan evlatlarının eğitimi için...
  • Kilometre: 119000
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: 2007 corolla 1.6 LPG kit tercihi??
« Yanıtla #1 : Temmuz 27, 2013, 12:05:54 »
unutmayınız bu işte önce usta sonra sistem gelir,
zavoli hakkında sitede bilgiler mevcut,  benim ise sistem hakkında bilgim yok
şimdiden hayırlı olsun
Ataşehir Final Anadolu Lisesi ; Kurucu & Müdür _ Fizik  & Fen Bilimleri öğretmeni Eğitim Yönetimi Uzmanı
2001 corolla vvti-Milano sıralı lpg
2011 avensis 1.8 multidrıve s - brc comfort lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 27, 2013, 12:10:19 »
Ben Lavato kullanıyorum çok memnunum.
Yerliden uzak dur derim( Tecrübeyle sabittir)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Temmuz 27, 2013, 12:23:09 »
Evet yerlileri kimse tavsiye etmiyor. Ustaya gelince ömer usta da taktırıcam büyük ihtimalle.
2000 Avensis
2007 Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • iyi mükemmelin düşmanıdır...
    • yıldız otogaz
  • Araç: Rav 4
  • 2 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 27, 2013, 22:37:33 »
Evet yerlileri kimse tavsiye etmiyor. Ustaya gelince ömer usta da taktırıcam büyük ihtimalle.

ömer usta derken ömer usta otogaz ise PRİNS hakkında bilgi almayı unutmayın .kit seçiminiz ne olursa olsun şimdiden hayırlı olsun :)
YILDIZ OTOGAZ

PRİNS -KİTMTM-TARTARİNİ-ROMANO-LANDİ-AKL-KME-GASİTALY VE ALDESA OTOGAZ SİSTEMLERİ   İZMİT/ KOCAELİ BÖLGE BAYİ 
www.yildizotogaz.com.tr    GSM: 530 419 21 19

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '07
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 27, 2013, 23:36:29 »
Merhaba Arkadaşlar,

2007 corolla aracıma lpg taktırmaya karar verdim. Şuan en güçlü aday Zavoli. En azından fiyat-performans açısından. Bu konudaki yorumlarınızı bekliyorum. teşekkürler :)

Merhaba :)

Bizim araçta da Zavoli marka lpg kiti var, şu zamana kadar bir sıkıntı yaşamadık 32.000 km oldu taktıralı. Abdullah abinin de dediği gibi işçilik bence çok önemli yaptıracağınız yeri araştırıp ona göre taktırın... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Temmuz 28, 2013, 00:39:27 »
evet benimde merak ettiğim sizin gibi aynı motorda kullanan arkadaşların izlenimleri. Zavoli kitinin performans ve yakıt tüketimi hakkında bilgi verebilir misiniz?

Prins tercihi aklımın bir kösesinde.  Fakat aradaki fiyat farkına değer mi ?
2000 Avensis
2007 Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Temmuz 29, 2013, 12:41:06 »
İnternetten araştırabildiğim kadar araştırdım. Bu prinsin enjektörleri, benzine geçmemesi, yüksek devirlerde çok iyi olması, performansı vs. gibi konular Zavoli yada zavoli ayarındaki LPG kitlerinden çok mu üstün? kullanımda bariz bir fark hissediliyor mu? prins için yaklaşık 500 tl fazla vermeye değer mi ? yorumlarınızı bekliyorum
2000 Avensis
2007 Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 29, 2013, 14:13:26 »
bende de 2008 corolla var,brc takdırdım 1 sene oldu + 20bin km dir bi sıkıntısı olmadı hamdolsun. tavsiye ederim.
2008 mmt corolla comfort extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Ahmet Hoca
  • 9 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 29, 2013, 14:55:22 »
İlk önce ustan iyi olsun.Sonra lpg kiti.Bazı arkadaşlar yerlilerden uzak dur demiş kesinlikle alakası yok.Tamamen usayla alakalı birazda şans.Eski aracıma 1.6 sol olana 2009 yılında atiker taktırdım.4 yıl kullandım hiç bir sıkıntı yaşamadım. lpg fltresini zamanında değiştirdim.her yıl ayarlarını ontrol ettirdim.Hiç bir sorun çıkmadı.Yeni aldığım 2008 corollaya da AKL taktırdım aynı ustaya kit malzemesi tamamen italyan ama yerli girişim.ecu su regülatörü diğer bağlantı kitleri tamamen prinç ve çelik malzemeden çok kaliteli.Enjektörünün sesini duyamazsınız o kadar sessiz.Fiyatına göre çok kaliteli bir ürün.Tavsiye ederim.km de ş.içi 220-250 arası yakıyor.ş.dışı daha az.ayrıca yedek parçaları çok uygun sonuçta yerli girişim en basit brc lpg filtresi 75 tl iken AKL ve  Atiker 25 tl buyrun siz hesap edin.Ama sonuçta usta çok iyi olmalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Temmuz 29, 2013, 15:42:35 »
yorumlarınız çok faydalı oldu  Ustanın iyi montajı herşeyin önünde galiba.Çünkü birçok firma yıllardır bu işi yapıyor. Birbirleri arasında uçurumlar derecesinde farklar olsa, envai çeşit marka ve firma bugün ayakta kalamazdı sanırım. İllaki detay farklılıklar var  fakat usta faktörü ile bu tolere edilebilir diye düşünüyorum artık. İlk defa LPG taktırıcam motorum 90 binde çok iyi durumda o sebeple bukadar kılı kırk yarıyorum. yardımcı oldugunuz için teşekkür ederim
2000 Avensis
2007 Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Ahmet Hoca
  • 9 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 29, 2013, 16:59:18 »
ben aracıma yeni taktırdım. 2 hafta oldu AKL ..memnunum dediğim gibi usta iyi....Bu arada benim araç 60 bin de usta iyi olunca hiç düşünmedim.en ufak bir sorunda yanlarındayım çünkü..Ama ürünlerin malzeme kalitesi önemli.AKL nin ecu su yakıt sarfiyatını ve lpg ye geçişi otomatik ayarlıyor ayrıca regülatöre sıcaklık derecesi girilmiyor.Bilgin olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '07
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 29, 2013, 22:55:15 »
evet benimde merak ettiğim sizin gibi aynı motorda kullanan arkadaşların izlenimleri. Zavoli kitinin performans ve yakıt tüketimi hakkında bilgi verebilir misiniz?

Prins tercihi aklımın bir kösesinde.  Fakat aradaki fiyat farkına değer mi ?

Abi ben takıldığı günden bu yana bi farklılık hissetmedim. Depoyu fullediğim zaman sakin kullanımda (simit tank 38-39 litre falan alıyor) 350 - 370 km arası gidiyor şehir içi tabi bu :) Şehir dışında daha deneme fırsatım olmadı... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Temmuz 30, 2013, 00:07:05 »
yaklaşık 27 kuruş yakıyo yani şehir içinde.. eger kullanımda fark yoksa ( benzinli gibi) seri ise arac cok güzel : ) sonucta 124 beygir arac diger 1.6 lt araçlarla kıyaslamak yanlıs olur.
2000 Avensis
2007 Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 30, 2013, 00:35:53 »
Daha onceki iki aracimda brc kullandim. Birincisi bostanci sanayide 2a muhendisligin kendi yeri gurkan bey in ustasi tarafindan yapilmisti. Tik demedi 3 yil kullandim cok memnundum. Ikincisi ikitelli sanayide marmara muhendislik diye bir yerde takildi sorundan basimi kalsiramadim. O nedenle sistemden ziyade usta diyorum. Hatta ikinci aracimdaki problemleri bile cuzi bir bedel karsiligi yine bostancidaki gurkan usta halletti. Tecrubelerimi paylasayim dedim.
Simdiden hayirli olsun.
...TOYOTA...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ağustos 01, 2013, 00:01:58 »
zavoli sıralı sistem taktırdım ve bugün aracı teslim aldım. 1 hafta sonra tekrar ayar için gideceğim. Şuan aracın çekişi bariz bir şekilde düşük. 2. viteste nerdeyse bayılıyo. LPG li olmak böyle bişey mi yoksa ayarlamalar ile alakalı bişeymi? arac cok hantal
2000 Avensis
2007 Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Ahmet Hoca
  • 9 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 01, 2013, 00:58:43 »
zavoli sıralı sistem taktırdım ve bugün aracı teslim aldım. 1 hafta sonra tekrar ayar için gideceğim. Şuan aracın çekişi bariz bir şekilde düşük. 2. viteste nerdeyse bayılıyo. LPG li olmak böyle bişey mi yoksa ayarlamalar ile alakalı bişeymi? arac cok hantal
kesinlikle ayarlarla alakalı bir durum..o bayılmayı ancak dik yokuşlarda hissedersin.Düz yolda benzinli ile lpg farkı ayırt edilemez derecede az olur.1 haftaya kalmadan bir gidin bence..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ağustos 01, 2013, 08:57:20 »
Bayram sonrası ayar için tekrar geliceksiniz dediler ama memlekete gidecegm için yarın akşam ayar için gidicem.
Ayrıca ilk çalıştırmada yaklaşık 30 sn de anca gaza geçiş yapıyo ( aragazı vererek ). Sanırım ayarlarla alakalı.
2000 Avensis
2007 Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Ahmet Hoca
  • 9 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ağustos 01, 2013, 14:03:54 »
Bayram sonrası ayar için tekrar geliceksiniz dediler ama memlekete gidecegm için yarın akşam ayar için gidicem.
Ayrıca ilk çalıştırmada yaklaşık 30 sn de anca gaza geçiş yapıyo ( aragazı vererek ). Sanırım ayarlarla alakalı.
gaza geçiş süreci bence çok iyi..onda bir sıkıntı yok.diğer sıkıntı aldığınız gazla da alakalı olabilir.bazen böyle bozuk gaz koyduklarında raba bayılabiliyor.ayarlarla da alakalı olmayabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ağustos 01, 2013, 16:37:40 »
ben daha gaz almadım araca bu ilk izlenimlerim. Dedigim gibi ayarlamalar yapılacak daha. Suan için arabanın çekişi düşük benzine alınca uçuyo. Bakalım ayarlamalardan sonra izlenimlerimi yazıcam.. 2. ve 3. viteste araba ölü.
2000 Avensis
2007 Corolla