0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2006 hb.1.6 aracımda yenı farkettığm bı durumu acıklamak ıstedım..bugunde sabah işe gelirken evin önünden hareketle az bir mesafed yol aldıktan sonra,40km hızda 3 vitese geçtim.kasisten gecerken o ara ayağımı gazdan cektım ve kasisten gectıkten sonra gaza basmadığım halde araba kendılığınden hızlanıp yol alıyordu.3 vites 40km'de mahallenin basına kadar ayağımı gaza basmadan devam ettım...yani gaza basmadan araba kendi gidiyordu,sanki gaza ayak basılı kalmış gibi..sizce neden kaynaklanmıstır bu durum ?
Motor soğuk olduğu için ve bilhassa ilk çalıştırmadan sonra hareket ettiğinizde rölanti devri yüksek olacak ve araç gaz vermeseniz de belli bir süre ilerleyecektir. Gayet olağan bir durum benim aracımda aynı şekilde 2011 1.6 benzinli Corolla bir çok kez aynı durumla bende karşılaştım hatta ayağım gazda değil ve araç hızlanırken kasis ve çukurda fren yaptığım bile olmuştur. Normal bir durum aracınızda bir problem yok.
evet..sabah ıse gıderken calıstırdığım zaman oluyor.ve bırde aksam ıs donusu ılk arabaya bındığımde kasıslı yolda 3 vıteste gıderken kasısten gecerken gazdan ayağımı cektım frene basmadım ve kasısten atladıktan sonra bellı bır sure sankı gaza basıyormusum gıbı araba hızlanmaya basladı..onada sasırmıstım ve gulumsemıstım..aklımada bıan acaba gaz pedalına basmadan gıden arabam var herhalde benzınde gıtmez hep bole olsa keske demedımde değil yani bu arada anlık yakıt tuketımı arabayı calıstırdıktan sonra 3 vıteste gorduğum 8lt/100km o anda takılı kalmıstı...
bence gaza bastıgında gitmiyorsa sıkıntı var demektir. soguk motorda devir yuksek oldugundan kısa bir sureligine bunu yapar sonra duzelir merak etmeyin. saygılar