Gönderen Konu: gaza basmadan gidiyor :(  (Okunma sayısı 8018 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 18 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
gaza basmadan gidiyor :(
« : Temmuz 27, 2013, 08:29:10 »
2006 hb.1.6 aracımda yenı farkettığm bı durumu acıklamak ıstedım..bugunde sabah işe gelirken evin önünden hareketle az bi mesafed yol aldıktan sonra,40km hızda 3 vitese geçtim.kasisten gecerken o ara ayağımı gazdan cektım ve kasisten gectıkten sonra gaza basmadığım halde araba kendılığınden hızlanıp yol alıyordu.3 vites 40km'de mahallenin basına kadar ayağımı gaza basmadan devam ettım...yani gaza basmadan araba kendi gidiyordu,sanki gaza ayak basılı kalmış gibi..sizce neden kaynaklanmıstır bu durum ?
E12

Toyota Club Türkiye

gaza basmadan gidiyor :(
« : Temmuz 27, 2013, 08:29:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: gaza basmadan gidiyor :(
« Yanıtla #1 : Temmuz 27, 2013, 09:46:08 »
2006 hb.1.6 aracımda yenı farkettığm bı durumu acıklamak ıstedım..bugunde sabah işe gelirken evin önünden hareketle az bir mesafed yol aldıktan sonra,40km hızda 3 vitese geçtim.kasisten gecerken o ara ayağımı gazdan cektım ve kasisten gectıkten sonra gaza basmadığım halde araba kendılığınden hızlanıp yol alıyordu.3 vites 40km'de mahallenin basına kadar ayağımı gaza basmadan devam ettım...yani gaza basmadan araba kendi gidiyordu,sanki gaza ayak basılı kalmış gibi..sizce neden kaynaklanmıstır bu durum ?
Abi cruise diyecektim ama araba manuel o zaman gaz pedalini bir kontrol ettirmeni oneririm.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 27, 2013, 09:47:15 »
Abi yada anlik yakit tuketimini acsana gaza basmadiginda ne kadar yakiyor cunku yol cok az egimliyse gider araba
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Kan Grubu: A+
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 27, 2013, 11:38:24 »
Vites yuksek oldugu icin devir iyice dusmus rolantideymis gibi arac kendiliginden gaz vermis olabilir. Anlik tuketime baksaydiniz muhtemelen 0.0 olmadigini gorurdunuz. Tabi baska bisey de olabilir
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 27, 2013, 11:59:38 »
Uzun yolda d-4d corollanın gaza basmadan bir kaç km gittiğini biliyorum.Aracımda bunu yaşadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 27, 2013, 13:17:20 »
Motor soğuk olduğu için ve bilhassa ilk çalıştırmadan sonra hareket ettiğinizde rölanti devri yüksek olacak ve araç gaz vermeseniz de belli bir süre ilerleyecektir. Gayet olağan bir durum benim aracımda aynı şekilde 2011 1.6 benzinli Corolla bir çok kez aynı durumla bende karşılaştım hatta ayağım gazda değil ve araç hızlanırken kasis ve çukurda fren yaptığım bile olmuştur. Normal bir durum aracınızda bir problem yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 27, 2013, 13:48:12 »
azda olsa eğimli yol olabilir.devirde kendiliğinden yükselir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 27, 2013, 16:39:44 »
normal bir durum, roloanti devri aracınızı o hızxda hareket ettirmeye yetmiş, hepsi bu...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 18 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 29, 2013, 00:25:26 »
Motor soğuk olduğu için ve bilhassa ilk çalıştırmadan sonra hareket ettiğinizde rölanti devri yüksek olacak ve araç gaz vermeseniz de belli bir süre ilerleyecektir. Gayet olağan bir durum benim aracımda aynı şekilde 2011 1.6 benzinli Corolla bir çok kez aynı durumla bende karşılaştım hatta ayağım gazda değil ve araç hızlanırken kasis ve çukurda fren yaptığım bile olmuştur. Normal bir durum aracınızda bir problem yok.

evet..sabah ıse gıderken calıstırdığım zaman oluyor.ve bırde aksam ıs donusu ılk arabaya bındığımde kasıslı yolda 3 vıteste gıderken kasısten gecerken gazdan ayağımı cektım frene basmadım ve kasısten atladıktan sonra bellı bır sure sankı gaza basıyormusum gıbı araba hızlanmaya basladı..onada sasırmıstım ve gulumsemıstım..aklımada bıan acaba gaz  pedalına basmadan gıden arabam var herhalde benzınde gıtmez hep bole olsa keske demedımde değil yani :) bu arada anlık yakıt tuketımı arabayı calıstırdıktan sonra 3 vıteste gorduğum 8lt/100km o anda takılı kalmıstı...
E12

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 29, 2013, 00:30:39 »
evet..sabah ıse gıderken calıstırdığım zaman oluyor.ve bırde aksam ıs donusu ılk arabaya bındığımde kasıslı yolda 3 vıteste gıderken kasısten gecerken gazdan ayağımı cektım frene basmadım ve kasısten atladıktan sonra bellı bır sure sankı gaza basıyormusum gıbı araba hızlanmaya basladı..onada sasırmıstım ve gulumsemıstım..aklımada bıan acaba gaz  pedalına basmadan gıden arabam var herhalde benzınde gıtmez hep bole olsa keske demedımde değil yani :) bu arada anlık yakıt tuketımı arabayı calıstırdıktan sonra 3 vıteste gorduğum 8lt/100km o anda takılı kalmıstı...
Mücahit bey, Mesut Akın' ın bu araçla ilgili yorumlarını okursan çoğu şeye cevap bulabilirsin, bu araçların gaz pedalı elektrikli stop etmemesi için bazen devir düştüğünde kendi gaz verebiliyor gibi yorumlar okumuştum.
Bu kadar konu açacağınıza forumda e12 kasayla ilgili konuları okusanız bir çok cevap bulabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 29, 2013, 00:31:55 »
Yanlış anlamayın ama, yakında anahtarı çevirince arabam çalışmaya başladı diye bir konu bekliyorum sizden :)

Fazla kurcalamayın, arabanız çok güzel keyfini çıkarın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '03
  • 33 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 29, 2013, 01:30:55 »

aynen katılıyorum bi sıkıntı yok
2003 CoRoLLa TeRRa 1.6 VVT-İ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 29, 2013, 01:34:21 »
vvt-i motorlar motor soğukken otomatik jikle açıyor e haliyle devir yüksek bu devirle ben debriyajı yavaş çeke çeke 3. vitese kadar çıktım ve 0dan. Isınınca aynı hareketi göstermez deneyebilirsiniz.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Temmuz 29, 2013, 02:18:19 »
bence gaza bastıgında gitmiyorsa sıkıntı var demektir. soguk motorda  devir yuksek oldugundan kısa bir sureligine bunu yapar sonra duzelir merak etmeyin. saygılar
yeni toyota corolla 1.6 advance multıdrive s bronz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 35 ECC 97
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '08
  • 116 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 29, 2013, 02:21:13 »
bence gaza bastıgında gitmiyorsa sıkıntı var demektir. soguk motorda  devir yuksek oldugundan kısa bir sureligine bunu yapar sonra duzelir merak etmeyin. saygılar

Fatih abinin de dediği gibi :)

Gaza bastiğiniz halde gitmeyenlerde var şükretmek lazım :) buna benziyen birşey bizdede var  yakında videosunu paylaşmayı düşünüyorum :)