Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 11, 2025, 15:29:58
Lütfen başlıklarda da
BÜYÜK HARF
kullanmayalım!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Yaris
»
Konu:
1.33 sporty yarı otomatik için kullanım tavsiyeleri lütfen
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: 1.33 sporty yarı otomatik için kullanım tavsiyeleri lütfen (Okunma sayısı 1515 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
1 kere teşekkür etti
«
:
Temmuz 26, 2013, 02:01:42 »
Merhaba 3-4 gün kadar evvel 2009 1.33 sporty benzinli yarı otomatik araç aldım.Aracım 41000 de.İlk izlenimim olumlu ancak çok dik olmasa dahi rampa çıkarken zorlanıyor.50-60 km hızla çıkmak zorunda kalıyorum. Sanırım araçta 4-5 kişi ve biraz da yük olsa 20-30 km hızla falan ancak çıkılabilir.Bu normal mi sizce.İlk defa otomatik kullanıyorum. belki de birşeyleri yanlış yapıyorumdur. Bu aracın kullanımıyla ilgili her türlü tavsiyenize ihtiyacım var. Yardımcı olanlara şimdiden teşekkür.
Toyota Club Türkiye
«
:
Temmuz 26, 2013, 02:01:42 »
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
1.4
Araç: Başka Marka
Kan Grubu: A+
Kilometre: 22000
Model Yılı: '12
62 kere teşekkür etti
286 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.33 sporty yarı otomatik için kullanım tavsiyeleri lütfen
«
Yanıtla #1 :
Temmuz 26, 2013, 02:12:07 »
bence şükretmek lazım, hacim ve güç düşük, şanzıman aktarma konusunda zayıf, aldığın tepkiler oldukça normal.Araç motor yapısı, ağırlığı, aktarması, vs. si olarak genel bakıldığında, gösterdiği performans oldukça normal ve yeterli.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T (2004-
) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
1 kere teşekkür etti
«
Yanıtla #2 :
Temmuz 27, 2013, 00:33:15 »
Yarı otomatik aracımı Manuel olarak kullanırken yokuşlarda vitesi kendim mi düşürmeliyim yoksa aracın kendi kendine düşürmesi mi performans açısından daha iyi. Birde YArı otomatiklerde motor freni yapılır mı.Bir keresinde denedim dijital anlık tüketim göstergesi 32.5 LT gösterdi.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Yaris
Kan Grubu: ---
Kilometre: 45000
Model Yılı: '08
8 kere teşekkür etti
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #3 :
Mart 20, 2014, 15:12:11 »
hocam bendede 2008 1.33 tript. yaris var aynı sorunu bende yaşıyodum başlarda ama artık yokuşlarda vitesi manuele alırsanız daha kolay çıkıyor yokuşu
(Gizli Üye)
TcT Teknoloji Müdürü
Araç: Başka Marka
Kan Grubu: A+
Kilometre: 10300
Model Yılı: '23
424 kere teşekkür etti
983 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #4 :
Mart 20, 2014, 15:56:35 »
Düz vitese alışkın olanların ortak "sorunu" dur bu,
otomatik (veya tiptronik) vites kullanmak isterseniz bazı durumlarda gazı köklemeniz gerekebilir, sağ ayağınızı korkak alıştırmayın
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Corolla
Kan Grubu: 0+
Model Yılı: '14
1 kere teşekkür etti
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #5 :
Nisan 24, 2014, 21:23:01 »
merhaba arkadaşlar yeni konu açmak istemedim,kız kardeşime araç alıcaz tabiiki gönlüm yarisden yana 2006-2009 arası otomatik olacak ancak bu model otomatik yarisler acemi kullanıcılar için uygunmudur ?değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Abden Şekura
Araç: Auris
Kan Grubu: 0-
Model Yılı: '14
23 kere teşekkür etti
16 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #6 :
Mayıs 23, 2014, 17:23:52 »
Merhaba ; önce yukardaki yokuşta zorlanma konusunda söylemek istediklerim var. Yarı otomatik şanzumanda yokuşlarda manuele almak gerekiyor.Bende 2011 makyajlı kasa var 102 ps.
sıfır almıştım. Rampa çıkışlarda ve çok sıkışık dur kalk trafikte manuele almanız gerekiyor.Bu aracı sıfır alırken kitapçıkla beraber verilen multimod kullanımı hakkındaki küçük broşürde belirtiliyor.Yani üreticisi manuele alın diyor.Zaten manuele aldığınız zaman araba 5 kişi iken dahi canavar gibi çıkıyor.Ayrıca multimod araçta şanzıman manueldir debriyaj elektroniktir. Otomatik şanzumanla karıştırmamak gerekir.
Acemi biri için dezavantaı yokuş kalkış desteğinin olmaması.Ama dediğim gibi rampalarda manuele alıp kullanırsa sorun yaşamaz.Otomatik olmasa da debriyaj olmadığı için rampada yapacağı tek şey ayağını frenden alıp hemen gaza basmak.Az birşey kaydırıp devam eder. Onun dışında manevra kabiliyeti bu kadar yüksek bir arabaya ben binmedim daha önce.Acayip dar yerlerden çılgın dönüşler yapabilirsiniz. Kısa olması park anlamında acemiler için çok iyi.Oyuncak gibi çok keyifli bir araba.Ayrıca arka koltuklardaki fonksiyonellik hiç bir arabada yok.
Auris '14
1.6 Advance Skypack Multidrive S
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Yaris
»