Gönderen Konu: Hangi SUV Almalıyım?  (Okunma sayısı 26346 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '13
  • 33 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Ynt: Hangi SUV Almalıyım?
« Yanıtla #20 : Temmuz 26, 2013, 10:42:51 »
dacia duster in adı geçmemiş seçenekler arasında dizel ve ekonomik elinizde para bile kalır düşünürseniz kullanan arkadaşlar var 110bg olanından özellikle çok memnunlar dağ bayır geziyor hafta sonu için hiç üşenmeden istanbuldan rizeye gidiyor duster aldıktan sonra.bir düşünün derim saygılar..
2013 corolla advance cvt. 30 binde 7 binden sonra lpg li...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 26, 2013, 10:42:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 26, 2013, 11:43:58 »
Hüseyin bey, bence çarpışma testlerini çok da göz önünde tutmayın derim. Ben yaklaşık 27-28 yıldır araba kullanıyrum. Hiiç o çarpışma testlerindeki gibi bir kaza görmedim. Varsa da çok nadirdir. Bence siz öncelikle ekonomisini, sonra da komforunu düşünerek karar verin. Ne alırsanız alın hayırlı olsun.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 26, 2013, 11:45:29 »
dacia duster in adı geçmemiş seçenekler arasında dizel ve ekonomik elinizde para bile kalır düşünürseniz kullanan arkadaşlar var 110bg olanından özellikle çok memnunlar dağ bayır geziyor hafta sonu için hiç üşenmeden istanbuldan rizeye gidiyor duster aldıktan sonra.bir düşünün derim saygılar..
güvenli olarak içlerinde en zayıf olanı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Temmuz 26, 2013, 11:46:11 »
Hüseyin bey, bence çarpışma testlerini çok da göz önünde tutmayın derim. Ben yaklaşık 27-28 yıldır araba kullanıyrum. Hiiç o çarpışma testlerindeki gibi bir kaza görmedim. Varsa da çok nadirdir. Bence siz öncelikle ekonomisini, sonra da komforunu düşünerek karar verin. Ne alırsanız alın hayırlı olsun.
anladım..teşekkürler...
o zaman iki seçenek üzerinde karar verecem. Biri ix35 makyaj geçiriyor 1 ay içinde çıkacak...diğeri de sportage...İkisini kullananlardan artı ve eksierini yazan olursa sevinirim..Herkese de teşekkürler yorumları için....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Temmuz 26, 2013, 15:05:38 »
iki araç hakkında bilgisi olan test eden var mı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Temmuz 26, 2013, 15:22:12 »
Buna benzer bir konuda ben açmış Toyota Rav4 ve Honda Crv arasında kalmıştım. Motor hacmi 1.6 ve benzinli olacak ise Subaru Xv bu seçeneklerin arasında en iyisidir diyebilirim. 1.6 hacimli o kadar çok seçenek mevcut ki kararsız kalmak olası bir durum. Asx fiyatları 2011 intense model için yerlerde diyebilirim bunları göz önünde bulundurun derim.Bende ciddi anlamda suv almayı düşünüyorum. Fakat 1.6 hacimli bir suv ne kadar mantıklı olur o da ayrı bir çelişki açıkçası bu yüzden gönlüm 2.0 Benzinli Rav4 veya Forester'den yana

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Temmuz 26, 2013, 15:25:44 »
Buna benzer bir konuda ben açmış Toyota Rav4 ve Honda Crv arasında kalmıştım. Motor hacmi 1.6 ve benzinli olacak ise Subaru Xv bu seçeneklerin arasında en iyisidir diyebilirim. 1.6 hacimli o kadar çok seçenek mevcut ki kararsız kalmak olası bir durum. Asx fiyatları 2011 intense model için yerlerde diyebilirim bunları göz önünde bulundurun derim.Bende ciddi anlamda suv almayı düşünüyorum. Fakat 1.6 hacimli bir suv ne kadar mantıklı olur o da ayrı bir çelişki açıkçası bu yüzden gönlüm 2.0 Benzinli Rav4 veya Forester'den yana
sizin için de hayırlısı olur umarım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 112000
  • 15 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Temmuz 26, 2013, 17:33:00 »
Bizde 2008 honda crv var . Her yönüyle güzel bir araba. İçi çok geniş , rahat , yol tutuşu çok iyi derecede , sadece yüksek hızlarda rüzgar sesini  alıyor .Panoramik tavan , sürüşe duyarlı farlar , cmbs denen özel bir sistem (açıklamak zaman alabilir bu sistemi :D) ..

Vergisi belki can yakabilir , ama lpg ile de uyumunu göz önünde bulundurursak bu tehlike ortadan kalkar :D .

Sorunuz olursa yardımcı olabilirim .
Camry 3.5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Temmuz 26, 2013, 19:49:41 »
bizim ailede 3 tane ix 35 var ,araba tek kelimeyle muhteşem ,1.6 benzinli olduğu için vergisi düşük,araba şehirler arası 100 km hızda ortalama yakıtı 6,2 litre ,daha yavaş giderseniz dahada düşüyor.şehir içi en yüksek 8,2 litreyi gördüm .içindeki donanım ,mercedes, bmw lerde ancak vardır.performansı gayet iyi ,zaten kötü olsaydı  , 3 yıldır aynı arabadan 3 tane almazdık. ;)
kia sportage in içi çok dar , ix 35 in iç aksamında kullanılan malzeme daha kaliteli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Temmuz 26, 2013, 20:00:03 »
Nissan X-Trail hayranlığı da olarak ikinci eline de olsa bir bakın derim.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Temmuz 26, 2013, 23:17:03 »
bizim ailede 3 tane ix 35 var ,araba tek kelimeyle muhteşem ,1.6 benzinli olduğu için vergisi düşük,araba şehirler arası 100 km hızda ortalama yakıtı 6,2 litre ,daha yavaş giderseniz dahada düşüyor.şehir içi en yüksek 8,2 litreyi gördüm .içindeki donanım ,mercedes, bmw lerde ancak vardır.performansı gayet iyi ,zaten kötü olsaydı  , 3 yıldır aynı arabadan 3 tane almazdık. ;)
kia sportage in içi çok dar , ix 35 in iç aksamında kullanılan malzeme daha kaliteli.
teşekkürler...ix35 alacam gibi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Temmuz 26, 2013, 23:26:47 »
Kapsamlı bir test etmeden almayın derim ben.
Camry 3.5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Temmuz 27, 2013, 18:25:29 »
teşekkürler...ix35 alacam gibi...

yokuşlarda sıkıntı olur. O koskoca arabaya 1,6 motor :)  dizel olsa tamam ama benzinli ??

Karşı komşuda var ix35 1,6 yokuşlarda zorlandığını söylüyor. Suv a biniyorum demek için alınacaksa alınabilir tabi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Temmuz 27, 2013, 18:44:25 »
Ahmet bey yokuşlarda zorlanma ile ilgili yorumunuzu alabilir miyim.. 3 tane araç sahibi olarak...
Ayrıca arkadaşlar 2. el piyasası çok düşük geldi... 10000 TL bir farkla 2012 model alınabiliyor. Hyundai de sıfır almak mantıklı gelmiyor 2 el fiyatlarını görünce..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Temmuz 27, 2013, 19:02:09 »
Bence aklinizda olan secenekleri gidip test surusu yapip incelemenizi tavsiye ederim. 1.6 benzinli versiyonlarin rapmalarda zorlanmasi olasi ve normal bir durum ayrica. Test surusu yaparsaniz hic olmazsa performansi hakkinda bir fikir edinirsiniz
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Temmuz 27, 2013, 19:18:30 »
Bence de 1.6 benzinli çok az kalacaktır o araba için.
Camry 3.5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #36 : Temmuz 27, 2013, 21:04:52 »
Ahmet bey yokuşlarda zorlanma ile ilgili yorumunuzu alabilir miyim.. 3 tane araç sahibi olarak...
Ayrıca arkadaşlar 2. el piyasası çok düşük geldi... 10000 TL bir farkla 2012 model alınabiliyor. Hyundai de sıfır almak mantıklı gelmiyor 2 el fiyatlarını görünce..
2 sene önce toyota verso 2.0 dizel alana kadar keşke ix 35 alsaymışım,toyotayı 55 bin tl ye aldım , 42 bin tl ye zorla hyundai ye takasa verdim ,yani 13 bin tl para sildim ,o dönemde ix 35 in  sıfırı 51 bin tl idi,şimdi aynı aracın sıfırı 65 900  çıktı .resmen 2-3 yıldır hyundai ix 35 binen insanlar çok az zararla arabalarını sattılar,geçen sene bayiler  2012   style plus ı 55 bin tl ye sattılar  ,bu sene aynı arabanın ikinci eli  52-53 bin tl .aynı araç 1 ay önce 58 bin tl idi, şimdi liste fiyatı 65900 ,yani bir ay önce aracını alan insan bile çok az zararla aracını verecek.
hafta sonu arabamı değiştirmek için bayileri gezdim ,önce toyota corollayı test ettim ,hem otomatik benzinli  ,hemde manual benzinli kasaydı.arabanın motoru bana inanılmaz derece zayıf geldi,arabaya dip gaz yapıyorum inanın bağırdığı kadar gitmiyor .toyota,vvti motordan sonra benzinli motor olayını batırmış ,2005 model benzinli hb corollamın performansını hala unutamıyorum.
eski kasa corollaya göre ,hem dış hemde aracın içi çok güzel olmuş ama versonun içinin genişliğine alıştıktan sonra corollada daral geldi.

ix 35 gerçekten bu paralara verilecek araba değil,aynı özellikleri toyota aracına koysun 100 bin tl ister ,benim yaşadığım yer dağlık bir bölge performansı inanın dizel corolladan çok daha iyi ama verso 2.0 dizel gibide değil :) arabayı galeriden çıkarıp 200 km yol yaptım ,ortalama hızım 100 km idi yol bilgisayarı 6,2 litreyi gösteriyordu,kaldıki bu motor daha yeni ve açılmamış halde.ilerde daha nekadar düşecek merak ediyorum:)

benzinli yeni corollayıda sürün,sonra ix 35 i de  sürün ,aracın motoru için yapılan haksız söylentileri sizde anlıyacaksınız.çoğu insan daha ix 35 e sürmeden bu motor bu aracı çekmez diye kestirip atıyor ,nekadar anlatsam siz gene inanmıyacaksınız ,siz en iyisi bir test sürüşü yapın,
kia sportage mı ,hyundai ix 35 mi derseniz, kesinlikle ix 35 derim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • Kilometre: 31000
  • Model Yılı: '15
  • 5 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Temmuz 27, 2013, 21:15:11 »
ix 35 e 65bin verilir mi??? verilir... ama adı Hyundai be kardeşim.. oldum olasu Hyundai bana yudum tenekesi gibi gelmiştir... versonun 65 lik versiyonu şuan Premium benzinli...arabada yok yok... varsın çok yaksın varsın çekişi ix 35 ten düşük olsun Hyundai yerine her zaman versoyu seçerim ben.. tabi renkler ve zevkler tartışılmazmış...
toyota candır,aşktır, tutkudur....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #38 : Temmuz 27, 2013, 21:21:39 »
resimdeki odo ya dikkat edin, araba daha 124 km de ,motoru daha açılmadı,ilerki zamanlarda bu tüketim daha da düşecekmiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Temmuz 27, 2013, 21:37:09 »
bence asx ve qaxqahının ıçı çok dar.suv ıx35 veya crv yada forester ıle aynı sınıf degıller.dar oldug kanısına verso ile karsılaştırmamdan yola çıkarak soyleyebılırım.asx lpg uyumlu.mardın akmar mıts.bayısı bızım arkadasın amcasının.onda full olanı cam tavanlı deri koltuk modeli var.ix35 ve sportage gdi motor.lpg sıkıntılı.yenı yenı takıyorlar ama lpg kitlerı pahalı.verso suv degil a ma hacım ve bagaj olarak ışınızı rahat görür.sonucta benzınli ise lpg taktırmayacaksanız ix35 veya sportage.dizel ise qasqahi .lpg ise crv vya asx.hem benzın hem lpg verso
2011 d4d Corolla