Gönderen Konu: Hangi SUV Almalıyım?  (Okunma sayısı 26086 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 31000
  • Model Yılı: '15
  • 5 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
Ynt: Hangi SUV Almalıyım?
« Yanıtla #40 : Temmuz 27, 2013, 21:55:07 »
şimdi arkadaşlar ix35,asx, quasqai, captur vs bu araçlar suv değildir... suv görünümlüdürler doğru ama bu araçlar crossower sınıfındadırlar... suv demek 4x4 demektir..yani rav4,cr-v jeep,land cruiser vs araçlardır.. verso da mpv sınıfındadır.. yani ix35 suv değil suv istiyorsan gidecen harbi suv alacan...yandan yemişini değil:))
toyota candır,aşktır, tutkudur....

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Temmuz 27, 2013, 21:55:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Temmuz 27, 2013, 21:56:43 »
ix 35 e 65bin verilir mi??? verilir... ama adı Hyundai be kardeşim.. oldum olasu Hyundai bana yudum tenekesi gibi gelmiştir... versonun 65 lik versiyonu şuan Premium benzinli...arabada yok yok... varsın çok yaksın varsın çekişi ix 35 ten düşük olsun Hyundai yerine her zaman versoyu seçerim ben.. tabi renkler ve zevkler tartışılmazmış...
tam 15 yıldır bende sizin gibi düşünüyordum ,efsane kasadan bu yana 5 faklı toyotam oldu,yanlız son bindiğim verso 2.0 dizelden sonra toytadan soğdum.yaşadığım sorunlar sırayla şöyle
1-versoyu ilk aldım ,galerinin önünde vitese zor geçiyordu ,servis elemanına sordum abi o öyle , sürdükçe kendine gelir dedi, 1000 km sonra resmen vites geçişlerini iki ellle iterek yapar oldum ,arabayı servise götürüyorum bişey yok bişey yok diye postaladılar,en son bağra çağra 5 bin km de debriyaj baskı balata komple değişti ,sorununum kalmadı diyordum ki 30 bin km de aynı olaylar gene başladı.
2- stop lambalarının içi buhar yaptı servis umursamadı ,bende çare olarak üzerlerine siyah film çektim, kendimce önlem aldım
3- 10 bin km de servis sebebini araştırmadan  3 kere hava filtresi değişti ,filtreler resmen kömür gibiydi.sebebini sanayide iyi bir ustamız buldu,egr borusu delinmiş ordan eksoz gazı sızıyormuş.15 bin km de 1 ay bekleme sonrasında egr borusunu zorla değiştirdim.
4-fren pedalı sabah evin önünde arabayı ilk çalıştırırken,  taş gibi sert oluyordu,uzun yolda fren pedalı sertleşiyordu,çözümünü bulamadılar ,büyük ihtimalle westenhavuzunda bir kaçak vardı .
5-sabah arabayı ilk çalıştırınca cik cik diye öten bir ses geliyordu,gergi bilyası olması büyük ihtimaldi ama servis herzamanki gibi sorunu çözemedi yada yapmak istemedi
6- 5 bin km de direksiyon derisi soyuldu, servis direksiyon simidini değişti ve takarken airbagi yırtmışlar ,bunuda bana söylemediler ,işin garibi   ondan sonra aracın kornası sürekli tutukluk yapıp çalmadı, bir sürü de kaza tehlikesi atlattım.airbagi de  değiştirmediler
7-hava sıcaklığı 5 derecenin altına düştüğü zaman kornanın sesi bozuluyordu,üzerindeki korna orjinal toyota kornası değilde ,ford pikaplarda kullanılan  dat dat kornaydı ,adamlar yerli üretim diye kornanın bile en adisini takmışlar
8-arabanın içinde kullanılan koltuk döşemeleri ve palastik kalitesi çok kötüydü,bütün döşemeler kabardı,bir çok plastik aksam yerlerinden çıkıyordu.
9-artık toyotanın vaz geçilmezi kaliper pimlerinden gelen sesler bu arabada nirvanaya ulaştı.her 2 bin km de bir sanayide gres bastırıyordum.
10-yol bilgisayarı ve yakıt göstergesi inanılmaz saçma çalışıyordu,full depo 230 km de yarım depoya düşüyordu ,55 litrelik depo 38 litredeyken ışığını yakıyordu.buda insanda psikolojik bozukluğa neden oluyordu:)
11-Araba sıfır alındığından beri ilk kalkışlarda eksoz borusu bir yerlere çarpıyormuş gibi bir ses geliyordu ,servis bir türlü bu sesi duymak istemedi ve çözüm bulamadı.
12-Torpidodan gelen sesin hatti hesabı yoktu,servis benim büyük sorunlarımla bile uğraşmaz iken, bu şikayetlerimi minnet edip  söylemedim bile ,
şimdilik aklıma gelen sorun bunlar ve bu sorunları verso 30 bin km de çıkarttı , satarken de 13 bin tl zarar ettirdi ve bu süre içinde abimin aldığı hyundai ix 35 bir kere bile arıza vermedi,servis ücretleri zaten toyotanın yarısı kadar ,üstüne üstük 5 yıl garantide cabası .

Şu bir gerçek toyota eski toyota değil,servislerde eski servis değil ,eskiden bir cd okumama yüzünden en az 2bin tl lik cd çaları değiştiriyorlardı ,şimdi 100 tl lik gergi bilyasını değişmemek için 40 dombalak atıyorlar.Sabancının hisselerini araplara devretmesi hiç iyi olmadı.
bende akıl sağlığım için :) garantisinin bitmesine 2 ay kala aracımı elden çıkarıp kurtuldum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 112000
  • Model Yılı: '09
  • 15 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Temmuz 27, 2013, 22:12:44 »
şimdi arkadaşlar ix35,asx, quasqai, captur vs bu araçlar suv değildir... suv görünümlüdürler doğru ama bu araçlar crossower sınıfındadırlar... suv demek 4x4 demektir..yani rav4,cr-v jeep,land cruiser vs araçlardır.. verso da mpv sınıfındadır.. yani ix35 suv değil suv istiyorsan gidecen harbi suv alacan...yandan yemişini değil:))

Kesinlikle katılıyorum abi . Kaldı ki rav4 ve crv gibi araçlar için bile tam anlamıyla 4x4 demek uygun olmuyor . Arazi aracı dediğin Land Cruiser gibi olacak.

Ama ekonomik oldukları için millet 4x4 diye asx , qashqai tarzı arabaları alıyorlar her halde.
Camry 3.5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #43 : Temmuz 27, 2013, 22:17:21 »
inanın ix 35 i alırken aracım suv olsun ,dağdan bayırdan atlasın, 4 çeker olsun , kilitli defransiyeli olsun gibi hiçbir düşüncem olmadı,zaten olsaydı gider,lada niva ,suzuki vitara ,daihatsu gibi ucuz bir jeep alır, onunla dağlarda egolarımı tatmin ederdim .
versoda kaldırıma yanaşınca kapıların  kaldırıma çarpmasından yoruldum,malum Türkiye yolları hep bozuk ,hep tamir, hep şantiye , aracın sürekli önü  yere değiyordu ,ix 35 in altının  yüksek olması tam aradığım şeydi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #44 : Temmuz 27, 2013, 22:31:29 »
Birde 2.0 verso dizeli satmam daki sebeblerden biride ,hükümetin vergi olayının suyunu çıkarması oldu,sanki vergisi azmış gibi 2014 yılında araçlardaki vergi sistemi değişip ,benzinli araçların vergisi düşüp ,dizel ve yüksek hacimli motorların vergisi daha da yükselecekmiş .yani 1.6 motor hacminin üzerindeki kullanıcılara allah kolaylık versin.dizel kullanıcılarda yaptıkları tasarrufları artık devlete vergi olarak öderler:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Temmuz 27, 2013, 22:51:23 »
tabi ihtiyaçlara ve istekler  araç planını belirliyor.. sitede beni bilen arkadaşlar verso otomatiği ne kadar çok beklediğimi bilirler.. ama yok... hatta bir ara hanımla beraber hılux a baktık dev gibi aacaba bundan mı alalım dedik otomatiği çok pahalı geldi.. düze ikna ettim gidip bi daha baktık araca vites kolu bedford kamyonlarının vitesi gibi.. hatta 403 vitesi muhabbeti bile yaptık kendi aramızda:))) ford ranger otomatiğe baktık sonra ikinci ellerine baktık çok kaybediyor:(( velasıl kelam corollayı aldık otomatik advance... ama şunu söyleyim bu arada Subaru forester ve rav 4 ve land crusir (bunlar 2.el olarak) baya baktık hatta benzinli+lpg li cruıser lara baya bi baktık konuştuk ta satanlarla... ama namıssız buyuk motor cok yakıyor ulan olsun dedim alalım lpg de var... ama aşırı yaktığı ile ilgili baya bi yorum okuduktan sonra bu araçlar dizel alınır anca dedik... eee kolay değil pahalı araçlarda anca 2004 -2006 arası prado lara güç yetiyor:))) en başta da dediğim gibi zevk meselesi ihtiyaç istekler araç alımını çokça etkiler. bana kötü gelen bi başkasına merso gelir.. ben gider merso alırım arızadan başımı kaldıramam o zaman da mersodan kötüsü olmaz kim ne derse desin.. bizim dediklerimize çokta aldırış etme aklına yatanı al kardeş.. sana iyilik güzellik getirsin mutluluk getirsin gerisi hikaye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Temmuz 27, 2013, 22:55:18 »
şunu da ekleyim bundan sonraki aracım mpv de verso olur otomatik çıkarsa, mpv olmazsa kesin suv alırım.. onda da 2. elde olsa daha eskide olsa Toyota alırım.. büyük ihtimallede land cruıser olur:))) okula giderken kamyonla gitmiş gibi olsun:)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #47 : Temmuz 27, 2013, 23:49:27 »
şunu da ekleyim bundan sonraki aracım mpv de verso olur otomatik çıkarsa, mpv olmazsa kesin suv alırım.. onda da 2. elde olsa daha eskide olsa Toyota alırım.. büyük ihtimallede land cruıser olur:))) okula giderken kamyonla gitmiş gibi olsun:)))
hocam 2014 yılındaki vergi sistemi değişirse ,1.6 motor üstü insanı gerçekten yorar,sattığım versonun yıllık vergisi 2300 tl idi,eğer yeni sistemde bunu dahada arttırırlarsa millet yandı.
alacağınız arabada, bence bu vergi kriterinide ekleyin,her dizel araba,her lpg li araba az yakacak diye bir kavram yok,çok sevdiğim ve fiyatının da makul olması sebebiyle bir ara captiva lara aşıktım ama 100 kmde 13 litre yaktığını ve vergisininde 2300 tl olduğunu duyunca vaz geçtim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Temmuz 28, 2013, 00:40:53 »
Bilmiyorum bu düzenleme bizi nasıl etkiler . Şu anda crv için 1900 tl vergi ödüyoruz .

Kırgızistan'dayım ve 5.7 araca bile 50 $ vergi alınması çok gülünç. 
Camry 3.5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 54 ES ?
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: -
  • 19 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Temmuz 28, 2013, 07:40:15 »
Quasqai varken diğer modellere bakmazdım ben..

1.5 dci platinium :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #50 : Temmuz 28, 2013, 17:50:01 »

zevkler ve renkler tartışılmaz ama qusqai resmen toplama bir araba,motoru renault,alt takım nissan ,kaporta dacia ,iç kokpit  eski clio nun biraz süslenmiş hali.size bu araba çekici geliyorsa güle güle kullanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Temmuz 28, 2013, 18:51:15 »
zevkler ve renkler tartışılmaz ama qusqai resmen toplama bir araba,motoru renault,alt takım nissan ,kaporta dacia ,iç kokpit  eski clio nun biraz süslenmiş hali.size bu araba çekici geliyorsa güle güle kullanın.
ahmet bey qasqahide kullanilan dci motor dizel motorlar icinde en guclusu enaz tuketeni.bu tabiriniziz mercedes ici de kullanabiliriz oda reno dci motor kullaniyor.bundan bi kac sene once hyundai icin dacia  dan farki yoktu.don zamanlarda iyi araba yaptilar.benzinle binecekseniz ix guzel araba.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Temmuz 28, 2013, 19:22:02 »

dci motor teknolojisinin patenti nissan'a aittir. yani motor da araç da nissan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #53 : Temmuz 28, 2013, 23:08:22 »
ahmet bey qasqahide kullanilan dci motor dizel motorlar icinde en guclusu enaz tuketeni.bu tabiriniziz mercedes ici de kullanabiliriz oda reno dci motor kullaniyor.bundan bir kac sene once hyundai icin dacia  dan farki yoktu.don zamanlarda iyi araba yaptilar.benzinle binecekseniz ix guzel araba.
eniştemde zamanınında 1.5 dci motorlu megane vardı ve 50 bin km de 2 kere turbo arızası verince daha almamak üzere tövbe etti,1.5 dci motor kendi sınıfında gerçekten en az yakan motor ama bir okadar da nazlı ve hassas ,toyotanın dizeli kadar sağlam bir motor piyasada görmüyorum .son zamanlarda çıkan üretim hatalı motorlar hariç.

şimdi gelelim mercedes olayına ,senelerdir güvenilirlik ve sağlamlık abidesi olarak bildiğimiz bir markanın ,sadece yıldızı için piyasadaki emsallerinden fazladan para verip aldığımız aracın, kaputunu açıyorsunuz ve üzerinde renault motoru duruyor.siz o araçta renault motorumu görmek isterdiniz,yoksa teknoloji harikası bir mercedes motorumu görmek isterdiniz.mercedes dci motoruna güvendiğinden değil ,maliyetleri düşürmek için   aracın üzerine mercedes motoru koymamıştır.

kia-hyundai gurubu 2006  senesinde audinin tasarımcısı  alman Peter Schreyer i transfer ettikten sonra arabaları resmen mutasyon geçirdi,eskiden ağzımızın açık kaldığı audi a4 bile elentra nın yanında artık sönük kalıyor,adam resmen alman teknolojisini hyundai ve kia da uygulamaya başlamıs ,en basit örnek aracın elektrik sisteminde canbus denen alman arabalarında 20 yıldır kullanılan teknolojiyi kullanmışlar.bir ara samsung ve lg de hor görülen kore  markalarıydı ama şimdi dünyanın en büyük elektronik devi oldular, piyasadan resmen sony i silip attılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Temmuz 29, 2013, 00:02:47 »

+++
tam da bunu demek istemiştim :)

1.6 dci 130 beygir. yakıtı düşürmüşler, tork daha yüksek, qasqahi ye en uygun motoru koymuşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2012 elegant corolla.
« Yanıtla #55 : Temmuz 29, 2013, 00:23:31 »
bence 1.6 dci qashqai derim.yalnız arkası bir sportage göre küçük.3 kişi zor oturmuştuk.ama sportage bakmanıda öneririm.(1.6 benzinli versiyon)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '13
  • 33 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Temmuz 29, 2013, 12:57:58 »
Kesinlikle katılıyorum abi . Kaldı ki rav4 ve crv gibi araçlar için bile tam anlamıyla 4x4 demek uygun olmuyor . Arazi aracı dediğin Land Cruiser gibi olacak.

Ama ekonomik oldukları için millet 4x4 diye asx , qashqai tarzı arabaları alıyorlar her halde.
Abi ne işler gelmiş başına bu aracı nasıl geri iade almadılar şaşıyorum yağ eksiltiyor diye bir abimiz aracı geri iade etmişti sendeki sorunlar çok daha önemli.aracı alan arkadaşın haline acıyorum sizede büyük geçmiş olsun diyorum...
2013 corolla advance cvt. 30 binde 7 binden sonra lpg li...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '12
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Temmuz 29, 2013, 13:09:34 »
Ekim ayının sonunda CRV 1.6 dizel geliyormuş.120hp 300nm tork bence güzel değerler.Bu araç da düşünülebilir.
‘05 Toyota Corolla 1.6 Sport HB
'12 Toyota Corolla 1.6 Dual VVT-İ M/T C.Extra
‘16 Vw Passat 1.4 TSi ACT DSG Highline
'12 Volkswagen Golf 1.4 TSi M/T Trendline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Temmuz 29, 2013, 14:35:11 »
Ekim ayının sonunda CRV 1.6 dizel geliyormuş.120hp 300nm tork bence güzel değerler.Bu araç da düşünülebilir.
evet gelecek diyorlar, fiyatı düzgün olursa bir numara olur satışlarda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #59 : Temmuz 30, 2013, 13:14:43 »
düz vites olacakmış , bayi de sordum.
Camry 3.5