Gönderen Konu: Fren Balatası mı?  (Okunma sayısı 8400 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Ynt: Fren Balatası mı?
« Yanıtla #20 : Ağustos 20, 2008, 12:43:36 »
Ahmet bey ve diğer arkadaşlar çok teşekkür ederim vermiş olduğunuz mesajlardan ötürü şimdi servisten geliyorum balatalar değişti, disk taşlandı toplam 90 ytl bayıldık Beşer diye bi balata taktılar umarım sorun çıkarmaz suan ses falan kalmadı frene bastığımda direksiyonda hafif bi titreme vardı o da kayboldu fiyat nasıl normal mi sizce?
96 corolla xei

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 20, 2008, 12:43:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 20, 2008, 15:12:46 »
Ahmet bey ve diğer arkadaşlar çok teşekkür ederim vermiş olduğunuz mesajlardan ötürü şimdi servisten geliyorum balatalar değişti, disk taşlandı toplam 90 ytl bayıldık Beşer diye bi balata taktılar umarım sorun çıkarmaz suan ses falan kalmadı frene bastığımda direksiyonda hafif bi titreme vardı o da kayboldu fiyat nasıl normal mi sizce?
Bana da servis yolu göründü o zaman. Benimkinin arka balatalarda değişecek gibi. x2 masraf artık
Corolla 2007 MMT D4-D Plusline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 21, 2008, 14:00:24 »
İşçilik dahil 90 YTL fiyat gayet uygun Ali bey.
Hayırlı sürüşler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ağustos 21, 2008, 14:05:03 »
Diskler neden taşlandı sordunuz mu?
Sonuçta çok büyük bir yamukluk filan yoksa taşlanması demek, ömrünün kısaltılması demek...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #24 : Ağustos 21, 2008, 15:02:34 »
Sordum tabiki frene bastığın zaman direksiyonda titreme var mı dedi bende hafif bi titreme var dedim bu ilerde giderek artar taşlanmazsa diye yanıtladılar yoksa yamukluk falanda yoktu disklerde sadece balata iyice azaldığı için balatada ki saç diski biraz çizmiş o kadar sonuçta ilk defa taşlanıyor. Birde diskler iyice ayna gibi olmuştu yani sürtünme azaldığı için frenlemede doğal olarak daha geç olur dediler banada mantıklı geldi yaptırdım. Kötü mü yaptım şimdi? Merak ettim  :-\
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ağustos 21, 2008, 15:07:15 »
Ali Bey, ilk defa ise problem olmaz. Ama 3-5 defa yapilirsa bu islem metal incelecegi icin ayni performansi alamazsiniz ve sonunda degismesi gerekir. Kalinliklari milimetre ile olculuyor ve ne kadar ince olursa o kadar kotu.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ağustos 21, 2008, 15:08:15 »
dostum içine kuşku düşürme ama yinede fren diskinde mümkün olduğunca sıfır almaya bak.sonuçta hayati organ.fiyatlarıda öyle uçuk rakamlar değildi.tornalayan kişi zaten işinin ehlidir.tehlikeye düşürecek kadar almamıştır yüzeyden.demek kurtarma payı varmışki tornalamışlar ;)  geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #27 : Ağustos 21, 2008, 15:26:34 »
Valla görseniz profesör gibi bişeydi gözlüklü falan  :) bide ayrıca bi makina sayesinde diski sökmeden aracın üzerinde yapıyorlar hatta bi kez daha taşlanabilir dedi sonra yenisini alırsın dedi.Ben onların yalançısıyım
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ağustos 21, 2008, 15:45:50 »
ilk kez taşlandıysa sorun olmaz gönül rahatlığıyla bin bende taşlattım en ufak sorun yok :)
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ağustos 21, 2008, 18:04:43 »
  Çok net birşey söyleyeyim bu konuda Ali. Disklerin üzerinde güvenli olarak kullanılabilecek maksimum incelik ölçüleri mevcuttur. O değerin üzerindeki ölçülerde hiçbir korkun olmasın. Zaten taşlayan usta ona bakıyordur. Eğer disk çok incelecek ise sana zaten yenisini almanı tavsiye ederdi. Bu arada piyasada satılan standart tipte fren diskleri arasında çok büyük kalite farkı yok benim gözlemlerime göre ancak balatalar çok farklı kalitelerde olabiliyor. Yani diskin büyük ihtimalle tölerans değerleri içinde taşlanmıştır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #30 : Ağustos 21, 2008, 18:12:18 »
Teşekkür ederim Hakan Bey zaten ilk defa taşlandığı için içim rahat diğer arkadaşlarada göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ederim
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ağustos 24, 2008, 00:02:04 »
Ben de bugün servise gittim. Balatalarım bitmiş. Disk iyi durumda, çok az aşınma vardı. Balatalar değişince ses kesildi.
Ben 4 diskin balatasını da değiştirmek zorunda kaldım. işçilik dahil 150YTL ödedim.
Corolla 2007 MMT D4-D Plusline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ankara
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #32 : Aralık 01, 2008, 09:18:58 »
toyata coralla s.t.w arabam var ama arabam 1litre ile 9 km gidiyor bu normal midir? ben daha uzuun gitmesini bekliyorum
atiker x e i sıralı sistem lpg var  :-\
yaklaşma toz olursun geçme pişiman olursun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ZZE-112 den sonra makyajlı dizel...
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #33 : Aralık 03, 2008, 16:28:25 »
Öncelikle merhabalar..2000 corolla vvt-i da yokuş aşağı frenlerken direksiyonda hafif titreme oluyor. Bir de hız kasislerine yaklaşırken gene frenleme yaptığımda frenlerden hırıltı gibi bir ses çıkıyor. Bunun nedeni ne olabilir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Şubat 14, 2009, 15:07:46 »
ses soğuklar nedeniyle normal sayılabilir.benimde eski arabamda çok geliyordu o ses.fren diskin eğilmiş olabilir.normalde frenleme sırasında bir anormallik yok mu?
not:fren diski sıcakken üzerine su gelmesi eğilme vs neden olabiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Şubat 14, 2009, 17:20:37 »
Selamlar Ali Bey,

Tamir kitabina baktim. Ilgili olabilecegini dusundugum yerleri elimden geldigince cevirmeye/anlayip anlatmaya calistim:

Yipranmis ve hasar gormus CV Joint (Sabit Hizli Kardan Mafsali) donuslerde vuruntuya (tikirtiya) sebep olabilir. Oraya da bir baktirin bence.
Eger balatalarda bir sorun olsaydi fren pedalinda titresim seklinde kendini gosterirdi. Fren pedalinda boyle bir titresim hissettiniz mi?
Ayrica bu aracin bir tarafa cekmesine de yol acar. Oyle bir durum var mi, dondukten sonra direksiyon kendi kendine eski yerine geliyor mu? Direksiyonu biraktiginizda istediginiz disinda saga/sola gidiyor mu araciniz? Dediginiz ses frene basinca geliyor mu? (Donus yapmadan duz yolda)

Ayrica bilyali mafsallarin ve rot kollarinin bittigi yerlerin yaglanmasi sorununuzu cozebilir, eger yaglama eksikliginden kaynaklaniyorsa.
Gergi kolu baglantilarina da bakilmali hasar var mi yok mu diye.
Bijon somunlari gevsek mi ona bakilmali.
Suspansiyon somunlari gevsek mi bakilmali.

rot başları gibi bişe vardı diyecektim ama siz açıklamışsınız +1 :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #36 : Şubat 14, 2009, 23:51:23 »
toyota'nın kullandığı balatanın markası nedir? yani servise götürünce ne marka kullanıyorlar? sizin tercih ettiğiniz balataların markasını ve yaklaşık fiyatlarını yazarsanız sevinirim. ön balatalarım epeyce aşınmış, usta 10000 daha götürür dedi ama yakında değiştiricem.