0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ülkemizde satılan eurodiesel yakıt tüm dünya ile aynı standarttadır ve 10ppm veya aşağısı kükürt oranına sahiptir, PO en yüksek setan sayısı ile övünmektedir. Öncelikle, içinde en çok su barındıran Opet yakıtından uzak durarak işe başlayabilirsiniz, sonrasında ise her 10.000km'de bir enjektör temizleyici ile devam edebilirsiniz.PO ve Shell yakıtlarını tavsiye ederim. 200.000km'deki bakımlı Diesel motoru 20.000km'lik motor gibi düşünebilirsiniz.
Tekin bey, opetin benzininde de diğer istasyonlara göre daha çok su varmı acaba?
Opetin Benzini konusunda bilgim yok ama yeterli oktana sahip olacağını düşünmüyorum.Benzin konusunda 97 oktanlık PO kesinlikle öneririm, ben şimdilik Shell 97 aldım, bir sonraki depoda PO deneyeceğim, önceki aracım benzinli Suzuki Swift 1.3 idi ve PO 98 oktan kullanıyordum.
Özellikle, çekiş problemi, rölantide titreme, soğuk havalarda geç çalışma, yakıt tüketiminde artış gibi durumlar var ise, hem Carbon Clean hemde gaz kelebeği temizliği yapılması ihtiyacı var demektir. Tam olarak şu kadar km'de bir demek doğru olmaz ama bu tip belirtiler, genellikle şehir trafiğinde kullanılan araçlarda, 100.000km + - civarlarında ortaya çıkar.
Merhabalar; Carbon Clean ve Gaz kelebeği temizliği ile ilgili ayrıntılı bilgi alabilir miyim?Ben özellikle tepe çıkarken eskisine nazaran performansında düşük olduğunu gözlemliyorum. Aracım 1993 model 1.6 GL Karbüratörlü. Bu belirttiğiniz temizlik için yapılması gerekenler nelerdir?