Gönderen Konu: vites değişimi sonrası ve gaza basıldığında gelen "tak" sesi  (Okunma sayısı 18708 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
arkadaşlar öncelikle aşağıdaki konuda (araçtan gelen sesler) sormadığım için özür dilerim ancak acil bir cevaba ihtiyacım var. aracım 2008 yaris d4d manuel şanzıman, aldığım günden beri vites yükseltirken debriyajı bıraktığım anda (yumuşak veya sert) tak diye bir ses geliyor sanki motor kulağı kopuk gibi. ayrıca bu ses,  mesela 4. veya 3. viteste iken ayağımı gazdan çekip tekrar basınca da hafif olarak duyuluyor. ford transit connect araç da kullandım aynı durum onda sözkonusu idi. o yüzden ben bu sesi dizel araçlarda normal gibi düşünürken geçen araba yıkamadaki bir arkadaş aklıma kurt düşürdü. bu aracın sanki motor kulağı kopuk gibi abi dedi. araç daha 13000 km de artı aldığım ilk günden beri bu ses var, iyice dikkat edersem bu sesi  çıkarmadan vites değiştirebiliyorum.  şimdi ben servise gittiğimde en azından ön bilgi olur diye sizlere soruyorum, bilgilerini paylaşacak arkadaşlara da şimdiden teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: vites değişimi sonrası ve gaza basıldığında gelen "tak" sesi
« Yanıtla #1 : Ağustos 19, 2008, 10:06:23 »
arkadaşım bence ihmale gelmez,servise biran önce götür.sıfır araçlarda ilginç durumlarla karşılaşabiliyoruz.mesala kuzenim 1999 senesinde golf almıştı.kullanırken amortisörlerin çok vuruntu yaptığını hissetmiş.servise danışmaya gittiğinde farketmişlerki,tırda gelirken çok sallanmasın diye amortisörlere takoz koymuşlar,sattıktan sonrada çıkarmayı unutmuş akıllılar.böylede acayiplikler oluyorsa sen bir danışsan iyi olur :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 19, 2008, 17:27:01 »
  Selam.
 Motor kulaklarından Şanzıman tarafındakine baktırın bence. Kopuk değil, sadece ayarsız da olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Ağustos 20, 2008, 10:47:29 »
akşamüstü servise uğradım, ilgili bir arkadaş ile test sürüşüne çıktık. sesi kendisi çıkarttı ve "bu mu" diye de sordu, ben de evet dedim. geri geldik kendi servis araçlarına bindik, aynı hareketi yaparak aynı sesin çıktığını gösterdi. konunun karakteristik olduğunu, kulakların bu şekilde tepki verdiğini söyledi.

ben takipteyim, aynı sorundan şikayet arttıkça kulakların revizyondan geçirleceğini ve sesi daha fazla yalıtacak şekilde üretileceğini ümit ediyorum. <_<

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 20, 2008, 10:58:13 »
dostum bence durumu emaille merkeze bildirki haberleri olsun.yani bende mmt olduğu için okadar sert vurduramıyorum ancak bir sorun varsa çözümde olmalıdır.tekrar geçmiş olsun ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #5 : Ağustos 24, 2008, 01:48:02 »
o sesin olması mantıksız büyük ihtimal kulakların civataları gevşek çünkü bu sesi yapabilmesin bir yere vurması lazım şanzmıanın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #6 : Ağustos 27, 2008, 11:06:01 »
bende 2 hafta once dizel corolla aldım,aynı sesten şikayetçiyim,servise götürüp götürmeme konusunda kararsızım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #7 : Ağustos 28, 2008, 21:43:04 »
alper bey bende de o sorun wardı izmir tokullarda ön tekerlere binen tork miktarı ayarlandı  sorun bitti :)
2008 comfort d4-d

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Eylül 01, 2008, 22:03:22 »
bu toyota'da da ne çok "normal" denen şey var yahu. :) servise gidip "takla attım" desen aynı arabadan çıkarıp "böyle mi?" diye takla atıp "normal,bunlar bööle kullanılyo" diyecekler nerdeyse. :) anlattığın ses motor kulağı problemine benzemekle birlikte bi çok sebebi olabilir. sesin önden mi alttan mı geldiği çok önemli. öndense muhtemelen motor kulağı kii yazın biraz daha fazla çıkar o ses. arabayı ilk çalıştırırken araba haddinden fazla sallanıyosa motor kulağıdır. ses alttan,ayaklarının yakınından geliyosa bu meretlerin dişlerinde ve debriyajında bi tuhaflık var,ordan geliyodur..tam alttan geliyosa (bu komik ama) egzosttan geliyo olabilir. egzostun arka susturucusunu 2 tane kıytırık lastik tutar. o lastikler zamanla uzar ve esnekliğini kaybeder. o yüzden de egzost sağa sola vurur. kudurursun "ses nerden geliyo" diye..:) ona bi baktır derim ben :)