Gönderen Konu: Plaka üzerindeki kırmızı şerit TR?  (Okunma sayısı 9412 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Plaka üzerindeki kırmızı şerit TR?
« : Ağustos 18, 2008, 23:21:56 »
Arkadaşlar bu olayın nasıl ve neden başladığını bilen varmı? Özellikle yasal olup olmadığı konusunda bilgisi olan varsa paylaşabilir mi? Ben de uyguladım ama sadece hoşuma gittiği için yaptım. Teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Plaka üzerindeki kırmızı şerit TR?
« : Ağustos 18, 2008, 23:21:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Ynt: Plaka üzerindeki kırmızı şerit TR?
« Yanıtla #1 : Ağustos 18, 2008, 23:33:22 »
Avrupa Birligi Turkiye'yi kabul etmedikce artik bu is olmaz diye bir kanaat olustu herhalde. Mavi serit AB'ye uyumun bir geregiydi. O olmazsa biz de kendi bayragimizin rengini kullaniriz dediler bazi suruculer herhalde. Yasal degil ama bayrak olunca bir sey denmiyor sanirim.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 19, 2008, 00:00:07 »
Ben bunun Türk bayrağının değerini düşürdüğüne inanıyorum. Amerikan bayrağı gibi olmasın lütfen bayrağımız. Adamlar donlarına, mayolarına filan bile Amerikan bayrağı deseni yapıyorlar ve işin garip yanı terliği bile var bunların! Ayağının altında yahu!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 19, 2008, 10:03:50 »
Yasal degil ama bayrak olunca bir sey denmiyor sanirim.
Deniyor, cezası var. Mesela Ercan'a sorun :D :D
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #4 : Ağustos 19, 2008, 13:49:43 »
Bende Şahsen bayrağımızın böylesine ucuza teşhirine zaman zaman kızıyorum.son zamanlarda ulusal değerlerimiz örselendiğinden yurdum insanında refleks haline gelen bir bayrak tutkusu başladı ki,olur olmaz her yerde yüce bayrağımız asılıveriyor.
corol-laz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 19, 2008, 13:57:49 »
mayo terlik olayına aynen katılıyorum.yanlış kullanıma kesinlikle karşıyım.ancak plakaya takılmış takılmamış bence sorun edecek bir durum yok.(polislerin kimi zaman sorun ettiğini duymuştum)ancak kötü niyetli vatandaşlarımızdan vay efendim onu takan şu görüşteymişte takmayan şu görüşteymiş başladımı yandık.geçmiş zamanlarda örnekleri mevcuttur.saygısızlığa yaklaşmadan gönlümüzce gösterelim herkese şanlı bayrağımızı :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ağustos 19, 2008, 21:00:59 »
Terlige, ayakkabiya, haliya vs bayrak motifi olmaz tabii. Ama bayrak da milletin bayragi. Her sey oldugu gibi bayrak da milletin mali.  Saygisizlik etmedikten sonra isteyen istedigi gibi bayragini gosterebilmeli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 34 SSS 70
« Yanıtla #7 : Ağustos 22, 2008, 00:12:27 »
bende koymak isterdim ama koyacak yerim yok bende arkaya ice hoporlerın uzerıne serdım :D:D:
95 corolla xei 1.6 16v

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • TÜRK DVD COVER SÝTESÝ
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #8 : Ağustos 22, 2008, 15:41:40 »
benimm araçta vardı polis amca saolsun söktürdü ceza felan kesmedi ama oto aksesuarcıların ekmeğine kaymak sürdü bu olay herşeyin orjinali iyidir bence takmayın benimde takınca hoşuma gitmişti ama sonradan sökünce daha hoş olduğunu fark ettim
DAL RÜZGARI AFFETSEDE KIRILMIŞTIR BİR KERE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Ağustos 29, 2008, 15:11:30 »
ßu Konu olmasada buna benzer bı onuda Yorum yapılmışdı.Plakada deıl Kırmızı renk değişimi  Harflerın ölcu bırımının aynı olmaması halınde bıle Uygunsuz Plaka oldugu ıcın Ceza kesebılır..Bu işlem Polıs  memurunun İnsafiyetınde bıter bazıları gOnderırı bazılarılarıda Ceza yazar oyle gonderır..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Eylül 02, 2008, 12:53:49 »
sivil araçların plakaları beyaz üstüne kırmızı rakamlı olsa nasıl olurdu.?birde ayyıldızlı damganın silik değilde içindeki yıldız ve ay renkli olsa sanırım daha şık olurdu.ancak bizim bürokrasi tasarım ve estetiğe önem vermez.nüfuz cüzdanları,pasaport gibi evraklarda da aynı zevksizlik göze çarpmıyor mu?
corol-laz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 02, 2008, 13:07:08 »
plakada kullanılan malzeme, boya, renk, boyut, hepsi en uygun görüş, güvenlik vs göz önüne alınarak tasarlanmıştır ve tüm avrupa birliği ülkelerinde aynıdır. Mesela gece daha parlak olması için folyo kaplıyorlar, böylece arkadan gelenin farlarını yansıtıyor.

Lütfen plakalarınızla oynamayın.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Eylül 02, 2008, 21:20:02 »
sivil araçların plakaları beyaz üstüne kırmızı rakamlı olsa nasıl olurdu.?birde ayyıldızlı damganın silik değilde içindeki yıldız ve ay renkli olsa sanırım daha şık olurdu.ancak bizim bürokrasi tasarım ve estetiğe önem vermez.nüfuz cüzdanları,pasaport gibi evraklarda da aynı zevksizlik göze çarpmıyor mu?

Ayni sekilde dusunuyorum ben de Erdogan Bey,
Bizdekiler herhalde sadece islvesellik yonunden olaya bakiyorlar. (Bakiyorlarsa o da...) Sembollerin onemli oldugunu dusunmuyorlar, bence yaniliyorlar.

Ozellikle pasaport konusunda... Gecen asrin kohne 'teknoloji'sini kullaniyoruz hala. Afrika ulkesi Gambiya bile cipli biometrik pasaporta gecmis. Biz antika pasaportla devam... Bulgaristan bizden geriydi yakin zaman kadar.Pasaport konusunda da bizi solda sifir biraktilar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1996 Honda VTEC
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #13 : Mart 24, 2009, 23:21:57 »
bu plaka olayı ehliyetim olmamasına rağmen benimde basıma gelmişti arkadaşın arabasındayken polis amca çıkart o kırmızı şeyi plakadan dedi kırmızı şey dediği Türk bayrağıydı ayak üstü küçük bi tartışmadan sonra abilerim geldi ve yatışdırdılar ama yanlış hatırlamıyorsam 52 ytl gibi para cezası varmış yani yasak ama 5-6 kere durdurulduk 7. durdurulmada sorun cıktı diğer polis amcalar bi ara çıkartırsınız plakanızdaki Türk bayrağını demişlerdi bizde tamam demiştik hep ama 7. polis amca biraz sertti  :D
..::тcт αηкαяα::..