Gönderen Konu: Servis boya sorunu ?  (Okunma sayısı 1871 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • RoadChaser
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 17000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
Servis boya sorunu ?
« : Temmuz 22, 2013, 18:39:09 »
Arkadaşlar merhaba,

Yaklaşık 2 ay önce racımla ufak bir kaza geçirdim. Kazada ön tampon ve kaput darbe aldı.

Bu parçalar tamir olmadığı için serviste orjinali ile değiştirilip boyandı. Yalnız servis kaput boyasını tutturamamış ve beje dönük bir beyaz yapmış. Servisle irtibat sonrası ücret ödemeksiniz kaputun tekrar boyanacağını söylendi. Zaten kaput değiştiği için tekrar boyanması çok bişi etkilemeyecek. Uyum konusunda ise mottamod olmaz ama biraz daha açık bir ton uygulanacak.

Kafam karıştı ya eskisinden daha beter olursa ? Babam daha da işi karıştırma bu şekidle kalsın diyor ama benim göze de batıyor çünkü günü gününe temizler cilalarım aracı o ahlde olunca içim acıyor.

Sizin fikirleriniz nedir acaba ?

Aracım beyaz renk
'13 Auris 1.4 D-4D M/M Advanced SkyPack-Beyaz
LG G2 Black 32GB with 4.4 KitKat
Junior Detailer

Toyota Club Türkiye

Servis boya sorunu ?
« : Temmuz 22, 2013, 18:39:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 28 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Ynt: Servis boya sorunu ?
« Yanıtla #1 : Temmuz 22, 2013, 19:07:12 »
Öncelikle geçmiş olsun rengi tutturana dek boyatın benimde başıma gelmişti tekrar boyattırdım.
Toyocuk :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 22, 2013, 20:29:07 »
Kaput bir kere bile boyandiysa acimam boyatirim cunku o parca zaten boyali kategorisnde he yine ton tutmazsa sikayet edin
Bu arada gecmis olsun abi
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 22, 2013, 20:35:34 »
Öncelikle geçmiş olsun. Hasan ve İlke'nin dedikleri gibi tutturana kadar boyatabilirsin. Servis boyayı tutturmak zorunda. Başlarda aracın orjinal boyasının eski olduğu, yeniden boyanınca fark oluşabileceği, güneşe çıkınca bu farkın kapanacağı bu nedenlerle de boyanmasına ihtiyaç olmadığını söyleyeceklerdir. Sen ısrarcı olduğun müddetçe yeniden boyuyorlar. Hele beyaz ise mutlaka tuttururlar. Bir de hangi servise gitmiştin?
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • RoadChaser
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Temmuz 22, 2013, 21:08:44 »
Beyler teşekkür ederim. Son karar bana kaldı boyatacak gibiyim.

Toyanda işlem gördü. Zaten ilk aldığımızda da tamponların tonu farklıydı bunu önemsemedik toyotanın geleneğiymiş bu. Diğer renklerde de vardı bu durum fabrika çıkışı diye bişi demedik ama sonradan boyanan kaput ta beje kaçmış tampon ile aynıydı. Boya da çok kaliteli atılmamış açıkçası tamponda balon izleri vardı. Yarın vericem 2 günde boyasınlar bu sefer daha çok rica edicem çünkü önceki aracımda da aynı sıkıntıyı yaşadım sürekli git gel de ypmak istemiyorum.

eski aracımda beyaz pejo 206+ idi daha 2 haftalıkken kapıma vurdular kapılar değişti öyle bir renk farkı vardıki anltamam sanki bej arabadan alınmış kapı. Düzelir dediler düzelmedi tabiki yeniden boyadılar. Yine hafif bir fark vardı ve orjinal boyadaki o dalgamsı efekt yoktu. 1.5 sene sonra hazır spoiler taktırdım o ahlde bile aracıma hiç sorunsuz uydu rengi. 140liralık spoliere harcanan boya servisinkinden daha uyumluysa servis ne anlam ifade ediyor anlamıyorum.
Junior Detailer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 23, 2013, 01:29:57 »
servise Hayır!
Servise Hayır!!! 

spoileri serviste taktırdım dolayısıyla onlar boyadı renk tuttu ama işçilik pek iyi değil,sol arka kapımı ufak bir çizikten dolayı sanayide kısmi boyattım ayırt etmek neredeyse imkansız

ne anladım ben bu servisten???
servisler uygulanan düşük maaş politikası yüzünden kaliteli ustalar durmuyor,çalışanlar ise ne kadar kaliteli iş yapıyor belli bunu yalnız ben değil yurdun değişik yerlerinden tüm arkadaşlar söylüyor.
servise gidenlerde sırf garantisi bozulmasın diye gitmek zorunda kalıyor,gerçi garanti olayı da ayrı dava mutlaka kullanıcı hatası olur tüm arızalar.....
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 23, 2013, 01:37:34 »
yahu beyaz araçta rengi tutturamamak da neymiş...
mutlaka yeniden boyatın, arkadaşların dediği gibi, renk tutana kadar boyatın...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • RoadChaser
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Temmuz 26, 2013, 01:04:16 »
Arkadaşlar aracı çarşamba öğleden sonra teslim ettim bakalım neler yapılacak. 2-3 gün sonra size döneriz dediler.

Boya şikayetimi belirttim tampon ve kaput tekrar boyanacak.
Tavan sesinden bahsetim ilgilenecekler
Far ayarı yapılacak
Sağ ön tweetden aldığımdan beri ses geliyordu 1000km bakımında düzeltildiği söylendi ama sonuç yok onu tekrar belirttim.
Junior Detailer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • RoadChaser
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 29, 2013, 18:11:32 »
AH370ime bugün tekrardan kavuştum. Boya sorunu çözülmüş. Tam anlamıyla birebir olmasa da o eski göze batma durumu yok. Daha düzgün bir işlem yapılmış herhangi bir balon akma v.s görmedim. Farlarda açıklık vardı onlar oturtulmuş ve far ayarları yapılmış. Boya konusunda şimdilik sıkıntılarım bitti.

Ses olayına geldiğimizde ise benim zannedersem kulaklarımla alakalı halen sağ midde bir sıkıntı seziyorum ama bunu servis anlamıyor bir sorun olmaıdğını söylüyor ben de adama anlaamıyorum şu frekans ta tını var şu tonda bozukluk var diye adam tip tip bakıyor bana. Bu şekilde biraz daha bineceğim . Ses sisteminin vasatlığından bahsettim ve corsa araçla gittim onda müzik dinledik (2004 model kasat çalar herşey orjinal dokunulmamış bi sistem ) adam alman yapmış helal olsun dedi. Dedim O zaman bu 4+2 diye abartılan ve C segmenti Auris deki ne dedim adam japon böyle gönderiyor dedi kaldı. Powerbass veya vibe daha üst seri bir compenant şart tabiki amfi ile beraber

Tavan için gelen sesleirn normal olduğunu söyledi eğerki artarsa izolasyon yapılır dedi onun için erken diyor.

Sonuçta 4 şikayetten 2 si hallolmuş oldu darısı diğer ikisine.
Junior Detailer