0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba arkadaşlar yarın sabah aydına gidip aracımızı alıyoruz, 2004 yaris 1.3 sol, aynı gün izmire dönünce izmir böl. md. 2a BRC firmasında LPG taktıracağım (MY-11) peki bundan sonraki işlem leri sırayla anlatabilirmisiniz? Ruhsat değişimi? LPG işletme ?Vİze ?Plaka değişimi.sırası nedir nasıl daha kolay olur
ek bilgide benden: gerekli işlemleri ve evrakları yaptıktan sonra muayene için randevu almaya gerek yok. istasyonda tadilat fişi alarak aracı muayeneye sokabilirsiniz...
Arkadaşlar kafamı karıştıran konuda ruhsat işi noterde zaten üzerime ruhsat işlemi başladığı anda ben kalkıp lpg taktırıyorum haliyle vizeye eski plakayla gidiyorum trafikte eski plakayı kabul etmiyo ruhsat çıktıktan sonra lpg işlenir diye bir şey söyledi sabah tüv kafam karıştı birde aracın plakası 34 istanbul risk fazla olduğundan kasko ve trafik fazla çıkıyor diye izmir plaka yapacağım...anlamadım bakalım ne olacak.her halukarda 2 defa ruhsat çıkıyo sanırıım bir noterde satış esnasında işleme koyulan birde benim lpg den sonraki ruhsat
Tabi, noterde aracı devir alırken zaten bir ruhsat alacaksınız. Sonrasında taktırdığınız lpg yi ruhsata işleteceğiniz için emniyetten, yeniden yeni bir ruhsat almanız gerekecek. Plaka ile ilgili olarak da siz Aydın dan İzmir e araç alacaksınız anladığım kadarıyla. Aracınızın plakasının da İzmir plaka olmasını istiyorsunuz haliyle doğru mu?
Yasin bey;Beş ay önce başımdan geçeni özetle anlatayım:1- Aracımı 54 plaka olarak Sakaryadan noter satışıyla aldım. Ruhsatı değiştirmem için bir ay süre olduğunu söylediler.2- 54 plaka takılı haldeyken LPG bağlattım. Muayeneden de geçti.3- Muayene evrakları ve noter satışıylada aracın ruhtası değişti ve 67 plaka oldu. Bu kadar basit.Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Benimde şuan plaka 34 satıştan sonra lpg taktıracağım tüv vizeyi 34 plakaya göre yapacak sabah aradım tüvdeki mş.hz. yetkilisi şöyle söyledi "Biz aracı eski plakaya göre lpg li vize yaparsak trafik bunu kabul etmez ,yeni plakayla tekrar vize yaptırmalısınız " işte bu kafamı karıştırdı dediğiniz gibiyse o zaman sorun yok 34 plakaya noterde satış yaparım gidip tüp taktırır eski plakayla muayeneye girer sonra trafiğe gidip ruhsata işletirim.
Ben de 2. el araç aldım ancak muayenesi geçmiş. Muayene olmadan devir işlemi yapılmadığından LPG taktırdıktan sonra muayeneye gitsem sonra aracı devir alsam daha sonra da LPG işletmek için emniyete gitsem oluyor mu. Benim farklı olan şey önce eski sahibi adına muayene ettirip sonra devir alınca bir sorun oluyor mu. Bunu nasıl öğrenirim.
Zaten satıcı arkadaşım. Devir işleminden sonra lpg muayenesi demişsiniz de lpg muayenesinden önce nasıl devir alacam ki. Aracın muayene tarihi de geçmiş. Ancak noter muayeneye bakmıyor trafik aşamasında muayeneye bakıyorlarsa o başka. Ben şu şekil yapacağımı sanıyordum yanlış ise düzeltirseniz sevinirim. LPG taktıracam ve fatura, sızdırmazlık raporu, ek1 alıp devir almadan muayene ettirecem.Notere gidecem ve aracı devir alacam.Hemen ardından trafiğe gidip LPG li olarak ruhsat çıkartacam.
Anlayamadığım şu satıştan önce yapacağım muayene ile lpg yi de işletemiyor muyum. İşletemeyecek isem muayeneyi kendisi yaptırsın.2 defa muayene ücreti ödemeyeyim.Mesaj Birleştirildi: Aralık 02, 2015, 23:42:25tek muayeneden kastım lpg yi de hemen işletmek istiyorum. 2 sene sonra olacaksa muayeneni kendin yaptır derim.