Gönderen Konu: Yeni arac lpg taktırıp ruhsata işletme?  (Okunma sayısı 13315 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '12
  • 60 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
Yeni arac lpg taktırıp ruhsata işletme?
« : Temmuz 22, 2013, 11:00:21 »
Merhaba arkadaşlar yarın sabah aydına gidip  aracımızı alıyoruz, 2004 yaris 1.3 sol, aynı gün   izmire dönünce izmir böl. md. 2a BRC firmasında LPG  taktıracağım (MY-11)  peki bundan sonraki işlem leri sırayla anlatabilirmisiniz?

Ruhsat değişimi?

LPG işletme ?

Vİze ?

Plaka değişimi.

sırası nedir nasıl daha kolay olur
2011   1.4d-4d   Corolla   52bin km.
2004   1.3          Yaris      60bin km.
2006    1.6         Corolla   35bin km.
2012    1.6         Corolla   ......

Toyota Club Türkiye

Yeni arac lpg taktırıp ruhsata işletme?
« : Temmuz 22, 2013, 11:00:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni arac lpg taktırıp ruhsata işletme?
« Yanıtla #1 : Temmuz 22, 2013, 11:17:01 »
Merhaba arkadaşlar yarın sabah aydına gidip  aracımızı alıyoruz, 2004 yaris 1.3 sol, aynı gün   izmire dönünce izmir böl. md. 2a BRC firmasında LPG  taktıracağım (MY-11)  peki bundan sonraki işlem leri sırayla anlatabilirmisiniz?

Ruhsat değişimi?

LPG işletme ?

Vİze ?

Plaka değişimi.

sırası nedir nasıl daha kolay olur

Üstad bildiğim kadarıyla yardımcı olayım. Ruhsat değişimi ve lpg işletme aynı işlemlerdir. Ayrı değildir. Lpg takıldıktan sonra hemen akabinde aracınızı muayene ettirmeniz ve sızdırmazlık raporu almanız gerekiyor(sızdırmazlık kontrol: 25tl, muayene: 160tl, ek-1 belgesi: 15tl) Sonrasında aracınıza taktırdığınız lpg sistemini, sistemi takan firmanın vermiş olduğu tüm evraklar ile birlikte(aman kaşe ve ıslak imza eksikliği olmasın dosyalarda, gözünüzün yaşına bakmazlar) ilçe emniyet müdürlüğüne gidip yeni bir ruhsat çıkartıyorsunuz. Bu işlem sıra yoksa yaklaşık 30 dakika sürüyor. 66tl gibi bir ücret alıyorlar. Vize işlemi de her yıl ocak ayında yapılıyor olması lazım. Plaka ile alakalı benim bildiğim eğer siz plakanın değişmesi ile alakalı bir yazı yazıp notere belirtmediğiniz takdirde değişmesine gerek yok. Aynı plaka ile devam ediyorsunuz. Plaka değişimi aracı alan kişinin isteğine bağlı. İkinci bir durum ise aracı satan kişi için plakanın maddi manevi herhangi bir değeri varsa sizden plaka değişimi ile alakalı talepte bulunmanızı rica edebilir. Değişmek zorunda değilsiniz. Eksik kaldığım herhangi bir nokta veya aklınıza takılan bir şey varsa zaten diğer forumdaki kardeşlerimiz-ağabeylerimiz gerekli düzeltmeyi-açıklamayı yapacaklardır. İnşallah yardımımız dokunur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Grafiker
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 22, 2013, 11:55:39 »
ek bilgide benden:
gerekli işlemleri ve evrakları yaptıktan sonra muayene için randevu almaya gerek yok. istasyonda tadilat fişi alarak aracı muayeneye sokabilirsiniz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Temmuz 22, 2013, 12:05:47 »
ek bilgide benden:
gerekli işlemleri ve evrakları yaptıktan sonra muayene için randevu almaya gerek yok. istasyonda tadilat fişi alarak aracı muayeneye sokabilirsiniz...

Hocam tadilat fişi olayı benim bir günüme ve ciddi miktarda benzin(gaz yoktu) sarfiyatına mal oldu. Formaliteyi bilmezken bana da öyle dediler. "İnternetten randevu almana gerek yok girişte sağdaki sıra numarası veren cihazdan tadilat butonuna basıp sıra numarası alman yeterli" demişlerdi. Ben de randevu almadan gittim ve sıkıntı oldu. Benim tavsiyem Yasin Bey in randevu alıp öyle gitmesi. Randevu alsın, aynı zamanda istasyona gittiği zaman sizin dediğiniz tadilat butonundan sıra numarası alsın. Kanaatimce işi sağlama almış olur. Bu "tadilat butonu" da efsane oldu zaten :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 60 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Temmuz 22, 2013, 16:46:00 »
Arkadaşlar kafamı karıştıran konuda ruhsat işi noterde zaten üzerime ruhsat işlemi başladığı anda ben kalkıp lpg taktırıyorum haliyle vizeye eski plakayla gidiyorum trafikte eski plakayı kabul etmiyo ruhsat çıktıktan sonra lpg işlenir diye bir şey söyledi sabah tüv kafam karıştı birde aracın plakası 34 istanbul risk fazla olduğundan kasko ve trafik fazla çıkıyor diye izmir plaka yapacağım...anlamadım bakalım ne olacak.her halukarda 2 defa ruhsat çıkıyo sanırıım bi noterde satış esnasında işleme koyulan birde benim lpg den sonraki ruhsat   :wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Temmuz 22, 2013, 16:56:42 »
Arkadaşlar kafamı karıştıran konuda ruhsat işi noterde zaten üzerime ruhsat işlemi başladığı anda ben kalkıp lpg taktırıyorum haliyle vizeye eski plakayla gidiyorum trafikte eski plakayı kabul etmiyo ruhsat çıktıktan sonra lpg işlenir diye bir şey söyledi sabah tüv kafam karıştı birde aracın plakası 34 istanbul risk fazla olduğundan kasko ve trafik fazla çıkıyor diye izmir plaka yapacağım...anlamadım bakalım ne olacak.her halukarda 2 defa ruhsat çıkıyo sanırıım bir noterde satış esnasında işleme koyulan birde benim lpg den sonraki ruhsat   :wacko:

Tabi, noterde aracı devir alırken zaten bir ruhsat alacaksınız. Sonrasında taktırdığınız lpg yi ruhsata işleteceğiniz için emniyetten, yeniden yeni bir ruhsat almanız gerekecek. Plaka ile ilgili olarak da siz Aydın dan İzmir e araç alacaksınız anladığım kadarıyla. Aracınızın plakasının da İzmir plaka olmasını istiyorsunuz haliyle doğru mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 22, 2013, 17:00:24 »
Yasin bey;
Beş ay önce başımdan geçeni özetle anlatayım:

1- Aracımı 54 plaka olarak Sakaryadan noter satışıyla aldım. Ruhsatı değiştirmem için bir ay süre olduğunu söylediler.
2- 54 plaka takılı haldeyken LPG bağlattım. Muayeneden de geçti.
3- Muayene evrakları ve noter satışıylada aracın ruhtası değişti ve 67 plaka oldu. Bu kadar basit.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 60 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Temmuz 22, 2013, 17:04:02 »
Tabi, noterde aracı devir alırken zaten bir ruhsat alacaksınız. Sonrasında taktırdığınız lpg yi ruhsata işleteceğiniz için emniyetten, yeniden yeni bir ruhsat almanız gerekecek. Plaka ile ilgili olarak da siz Aydın dan İzmir e araç alacaksınız anladığım kadarıyla. Aracınızın plakasının da İzmir plaka olmasını istiyorsunuz haliyle doğru mu?

Arac  aydında ama  şuanki plakası 34 istanbul

Ben 34 plakayı 35 yapacağım izmirde risk istanbula göre daha az

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 60 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 22, 2013, 17:07:41 »
Yasin bey;
Beş ay önce başımdan geçeni özetle anlatayım:

1- Aracımı 54 plaka olarak Sakaryadan noter satışıyla aldım. Ruhsatı değiştirmem için bir ay süre olduğunu söylediler.
2- 54 plaka takılı haldeyken LPG bağlattım. Muayeneden de geçti.
3- Muayene evrakları ve noter satışıylada aracın ruhtası değişti ve 67 plaka oldu. Bu kadar basit.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Benimde şuan plaka 34 satıştan sonra lpg taktıracağım tüv vizeyi 34 plakaya göre yapacak sabah aradım tüvdeki mş.hz. yetkilisi şöyle söyledi "Biz aracı eski plakaya göre lpg li vize yaparsak trafik bunu kabul etmez ,yeni plakayla tekrar vize yaptırmalısınız " işte bu kafamı karıştırdı dediğiniz gibiyse o zaman sorun yok 34 plakaya noterde satış yaparım gidip tüp taktırır eski plakayla muayeneye girer sonra trafiğe gidip ruhsata işletirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Temmuz 22, 2013, 17:13:41 »

Benimde şuan plaka 34 satıştan sonra lpg taktıracağım tüv vizeyi 34 plakaya göre yapacak sabah aradım tüvdeki mş.hz. yetkilisi şöyle söyledi "Biz aracı eski plakaya göre lpg li vize yaparsak trafik bunu kabul etmez ,yeni plakayla tekrar vize yaptırmalısınız " işte bu kafamı karıştırdı dediğiniz gibiyse o zaman sorun yok 34 plakaya noterde satış yaparım gidip tüp taktırır eski plakayla muayeneye girer sonra trafiğe gidip ruhsata işletirim.

Anladım. Ben de farklı plakalı bir araç hiç almadığım için tam formaliteyi bilemiyorum. Yasin NEHİR bey çok rahat anlattı ama :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 22, 2013, 17:20:50 »

Yasin bey dediğim gibi yaptırdım sıkıntı yok merak etmeyin.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 60 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Temmuz 25, 2013, 14:37:31 »
Merhaba arkadaşlar,nihayet tüm işlemleri 2 günde hallettim.Önce noter satışı yapıldı 185 tl. sonrasında aynı gün tüp taktırdım (BRC)1600 tl.bir sonraki gün sabah önce sızdırmazlık 25tl. sonra vize  159 tl.sonra trafiğe (sadece 30tl.  plaka basımı için çünkü noterde ruhsat parasını almışlar) gittim,akşam 17:00  gibi  tüplü,ruhsata işlenmiş ve yeni plakalı aracımızın işi bitti :)

Korktuğum gibi  olmadı yardım eden tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Hoşçakalın..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 25, 2013, 21:27:40 »
araç neydi ?
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #13 : Aralık 02, 2015, 20:56:44 »
Ben de 2. el araç aldım ancak muayenesi geçmiş. Muayene olmadan devir işlemi yapılmadığından LPG taktırdıktan sonra muayeneye gitsem sonra aracı devir alsam daha sonra da LPG işletmek için emniyete gitsem oluyor mu. Benim farklı olan şey önce eski sahibi adına muayene ettirip sonra devir alınca bir sorun oluyor mu. Bunu nasıl öğrenirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 02, 2015, 21:07:25 »
Ben de 2. el araç aldım ancak muayenesi geçmiş. Muayene olmadan devir işlemi yapılmadığından LPG taktırdıktan sonra muayeneye gitsem sonra aracı devir alsam daha sonra da LPG işletmek için emniyete gitsem oluyor mu. Benim farklı olan şey önce eski sahibi adına muayene ettirip sonra devir alınca bir sorun oluyor mu. Bunu nasıl öğrenirim.

Çok yararlı bir konu açmıştım, fakat moderatörlerimiz konuyu sabitleme derdinde bile bulunmamışlar.

Muayenesiz zaten devir yapamazsınız. Lpg taktıracaksınız fakat karşınızdakine güvenebilir misiniz? Devir işleminden sonra ruhsat aşamasına gelmeden lpgnin muayenesini yaptırmanız 2 defa ruhsat ile uğraşmamak adına iyi olacaktır. Ya da aracı alırsınız (sahibi muayene yaptırdıktan sonra), siz lpg taktırırsınız ama işletmeyi 2 yıl sonra yaptırırsınız, bu da bir seçenek.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=67934.msg922183#msg922183
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #15 : Aralık 02, 2015, 21:18:03 »
Zaten satıcı arkadaşım. Devir işleminden sonra lpg muayenesi demişsiniz de lpg muayenesinden önce nasıl devir alacam ki. Aracın muayene tarihi de geçmiş. Ancak noter muayeneye bakmıyor trafik aşamasında muayeneye bakıyorlarsa o başka.
Ben şu şekil yapacağımı sanıyordum yanlış ise düzeltirseniz sevinirim.
LPG taktıracam ve fatura, sızdırmazlık raporu, ek1 alıp devir almadan muayene ettirecem.
Notere gidecem ve aracı devir alacam.
Hemen ardından trafiğe gidip LPG li olarak ruhsat çıkartacam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 02, 2015, 21:28:51 »
Zaten satıcı arkadaşım. Devir işleminden sonra lpg muayenesi demişsiniz de lpg muayenesinden önce nasıl devir alacam ki. Aracın muayene tarihi de geçmiş. Ancak noter muayeneye bakmıyor trafik aşamasında muayeneye bakıyorlarsa o başka.
Ben şu şekil yapacağımı sanıyordum yanlış ise düzeltirseniz sevinirim.
LPG taktıracam ve fatura, sızdırmazlık raporu, ek1 alıp devir almadan muayene ettirecem.
Notere gidecem ve aracı devir alacam.
Hemen ardından trafiğe gidip LPG li olarak ruhsat çıkartacam.

Doğrudur,
lpg yi aracı aldıktan sonra taktırıp lpg için ayrıca muayene yaptırmazsanız olur, 2 sene sonra muayene zamanı gelince işletirsiniz demek istemiştim.
Bu arada aracın sahibi arkadaşınız muayeneyi yaptırabilecektir, aracın ruhsat sahibi ya da noter onaylı muvaffakiyet yaptırırsanız siz yaptırabilirsiniz.

Noter de muayenesi geçmiş aracın satışını vermiyor, gidip yaptırmak lazım devirden önce.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #17 : Aralık 02, 2015, 21:40:29 »
Anlayamadığım şu satıştan önce yapacağım muayene ile lpg yi de işletemiyor muyum. İşletemeyecek isem muayeneyi kendisi yaptırsın.2 defa muayene ücreti ödemeyeyim.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 02, 2015, 21:42:25
tek muayeneden kastım lpg yi de hemen işletmek istiyorum. 2 sene sonra olacaksa muayeneni kendin yaptır derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 02, 2015, 22:19:15 »
Anlayamadığım şu satıştan önce yapacağım muayene ile lpg yi de işletemiyor muyum. İşletemeyecek isem muayeneyi kendisi yaptırsın.2 defa muayene ücreti ödemeyeyim.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 02, 2015, 23:42:25
tek muayeneden kastım lpg yi de hemen işletmek istiyorum. 2 sene sonra olacaksa muayeneni kendin yaptır derim.
Ben size duymak istediğinizizi söyleyeyim. Araca lpg yi taktırıp muayeneye götürün. Hem araç muayenesi hem lpg işlenmiş olur. Mutlunun demek istediği arkadaşınız muayeneyi yaptırsın. Aracı satın alıp gidin lpg taktırın. 2 sene sonraki muayenede tüpü işletebilirsiniz demek istiyor. Tamamen sizin maddi durumunuza bağlı. Fiyattan muayeneyi düşecekse arkadaşınız tüp ile muayeneyi birlikte satış öncesi halletmenizde fayda var.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #19 : Aralık 02, 2015, 22:26:46 »
Nasılsa lpg işleteceğim için muayeneyi yaptıracam. Bu yüzden tekrar arkadaşa muayene yaptırmak istemiyorum.
Noterden önce yapacağım muayene hem lpg için hem de normal muayene olarak geçerli olacaksa ben devirden önce muayeneyi yaptırırım.