Gönderen Konu: direksiyon kitlenmesi  (Okunma sayısı 4591 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 18 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
direksiyon kitlenmesi
« : Temmuz 22, 2013, 08:37:44 »
merhaba arkadaşlar.gecen hafta toyota corolla 2004 hb 1.6 terra arabası olan kuzenım ,kocaeli kandıra yolundan dönüşte kaza yaptı..allaha sukur ufak sıyrıklarla atlatılan bır kaza oldu..yanlız kazanın olma sebebi,kuzenım anlatmasıyla söyle gercekleşti..yolda giderken birden direksiyonun kitlendiğini bana söledi.ve kaza esnasındada  hava yastıklarıda ayrıca açılmamış..sebeb ne olabilir arkadaslar ? bole bı sorun olması mumkunmu ? şikayet etmemiz gerekmi ? vereceğiniz cvplar ıcın sımdıden tesekkurler.
E12

Toyota Club Türkiye

direksiyon kitlenmesi
« : Temmuz 22, 2013, 08:37:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: direksiyon kitlenmesi
« Yanıtla #1 : Temmuz 22, 2013, 08:44:58 »
Mücahit bey geçmiş olsun . Şikayet konusunda bir avukata danışmakta fayda var .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corollamı özledim
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 22, 2013, 08:46:47 »
merhaba arkadaşlar.gecen hafta toyota corolla 2004 hb 1.6 terra arabası olan kuzenım ,kocaeli kandıra yolundan dönüşte kaza yaptı..allaha sukur ufak sıyrıklarla atlatılan bır kaza oldu..yanlız kazanın olma sebebi,kuzenım anlatmasıyla söyle gercekleşti..yolda giderken birden direksiyonun kitlendiğini bana söledi.ve kaza esnasındada  hava yastıklarıda ayrıca açılmamış..sebeb ne olabilir arkadaslar ? bole bı sorun olması mumkunmu ? şikayet etmemiz gerekmi ? vereceğiniz cvplar ıcın sımdıden tesekkurler.

Geçmişte olsun
Sertleşmesini duymuştum ama kilitleme ilk defa duydum.
Acaba düz giderken mi yoksa manevra yaparken mi kilitlenmiş.
Hava yastıkları saglam darbe almayınca patlamaz resim koyabilseniz daha iyi yardimci olabiliriz
Chevrolet Cruze 40,000 km 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Temmuz 22, 2013, 09:45:12 »
araba düz yolda giderken oluşan bir durummuş..zaten o anlık panikle kuzenim el frenine abanmış.arabanın detaylı kaza sonrası resmi elimde yok..ama gazete sayfasında konuyla ılgılı bı resım mevcut..linkini gonderıyorum.   

http://bizimkocaeli.com/guncel/84092-kandira-yolunda-yine-kazauc-yarali.html
E12

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 22, 2013, 10:02:13 »
Abi aku ne durumdaydi cunku bizim aku cok zayifken otoparktan arabayi cikarirken direksiyon kitlendi Allah tan otoparkta yavas ilerliyordu babam. Aku degisti bir daha kitlenmedi direksiyon hani anahtari takmazsin kontaga biraz cevirdikten sonra kitlenir ya direksiyon aynen oyleydi
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Temmuz 22, 2013, 10:09:33 »
Akü durumunu bilmiyorum..ama zayıflasa bile kontak açık olduğundan direksiyon devre dısı kalmaması gerekmezmi ?
E12

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Temmuz 22, 2013, 10:20:12 »
Akü durumunu bilmiyorum..ama zayıflasa bile kontak açık olduğundan direksiyon devre dısı kalmaması gerekmezmi ?
Bilmiyorum abi iste bizimde basimiza geldigi icin anlattim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #7 : Temmuz 22, 2013, 10:32:42 »
Abi aku ne durumdaydi cunku bizim aku cok zayifken otoparktan arabayi cikarirken direksiyon kitlendi Allah tan otoparkta yavas ilerliyordu babam. Aku degisti bir daha kitlenmedi direksiyon hani anahtari takmazsin kontaga biraz cevirdikten sonra kitlenir ya direksiyon aynen oyleydi

İlke öyle şey olur mu . Motor çalışıyor iken direksiyonun hiç bir şekilde kilitlenmemesi lazım . Verilmiş sadakaları varmış direksiyon kilitlenmesi en az frenlerin boşalması kadar ciddi bir durumdur . Allah korusun karşıdan büyük bir araç geliyor olsa ve araç o araca doğru yönelse bunun hiç bir şekilde telafisi olmaz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 22, 2013, 10:44:07 »
İlke öyle şey olur mu . Motor çalışıyor iken direksiyonun hiç bir şekilde kilitlenmemesi lazım . Verilmiş sadakaları varmış direksiyon kilitlenmesi en az frenlerin boşalması kadar ciddi bir durumdur . Allah korusun karşıdan büyük bir araç geliyor olsa ve araç o araca doğru yönelse bunun hiç bir şekilde telafisi olmaz .
Abi oldugu icin soyledim tabiki olmamasi lazim oyle birseyin aku zayifti ve arabayi takviyeyle calistirdik babam geri cikarken tam sol yapti ve saga  donmedi direksiyon stop edip tekrar calistirdi o gunden bu gune daha olmadi ins. Olmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #9 : Temmuz 22, 2013, 10:52:16 »
Abi oldugu icin soyledim tabiki olmamasi lazim oyle birseyin aku zayifti ve arabayi takviyeyle calistirdik babam geri cikarken tam sol yapti ve saga  donmedi direksiyon stop edip tekrar calistirdi o gunden bu gune daha olmadi ins. Olmaz

İlke ben aküdendir veya aküden değildir demiyorum dediğin gibi olabilir . Benim demek istediğim bu durumun normal olmadığı . Aküyü çıkarsan da arabadan kontağa anahtarı takıp bir kademe çevirdin mi direksiyonun çok sertte olsa dönmesi lazım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Temmuz 22, 2013, 10:55:26 »
kilitlenme esnasında ,zaten arabayı durdurmak için frenede basılmış.o anlık panık ve korkuyla kuzen hatırlayamıyormus ama,sanırım frenlerde tutmadı..eğerki frenler tutuyor olsaydı,arabayı durdurmak ıcın el frenine yuklenmezdi..el frenıne yuklendığı ıcın arabada ekseni etrafında döndü ve karşı taraftaki kanala düştü.dediğiniz gibi karsı serıtten gelen arabada vurabılırdı... Rabbim bizlere bağışladı mubarek ramazan ayında..
E12

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 22, 2013, 11:32:52 »
 Öncelikle çok geçmiş olsun.
 Aküde sıkıntı olsa bile sistemin içeride ikaz vermesi, güvenlik açısından gerekli bir durum bence. El fren çekme durumu ise tamamen yanlış. BU tarz durumlara, mümkün mertebe önceden hazırlıklı olmak gerekiyor.
 Elektrik bağlantılarının da kontrol edilmesinde fayda var.
 Bazı durumlarda elektrik problemleri(her araç için geçerli olabilir) ortaya çıksa ve direksiyon, fren sistemleri bundan etkilense ve direksiyon ve frenler destekten yoksun kalsa da gerekli kuvvetler uygulanarak işlevlerine az da olsa devam edebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Temmuz 22, 2013, 12:18:53 »
İlke ben aküdendir veya aküden değildir demiyorum dediğin gibi olabilir . Benim demek istediğim bu durumun normal olmadığı . Aküyü çıkarsan da arabadan kontağa anahtarı takıp bir kademe çevirdin mi direksiyonun çok sertte olsa dönmesi lazım .
Evet abi bende yanlis anlattim biraz normal bir durum degil.