0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selam Emre'cim. Benim Auris'e Primacy 3 aldım ben 2 ay önce.Lastikler çok sessiz ve yumuşak..Daha önceleri hem Bridgestone ER300 hemde michelin kullanan biri olarak şunu söyleyebilirim. ER300 kesinlikle daha sert fakat yol tutuş anlamında bana hiç sorun yaşatmadı..Michelin'de sanki lastik soğukken frenleme de biraz problem oluyor,gerçekten çok yumuşak ben daha tam olarak alışamadım..Kuru zeminde kaç kere kızakladığımı bilirim ve düşük km sürat ile oldu bunlar. 40/50km civarı..Tecrübesi olan arkadaş varsa fikrini paylaşırsa sevinirim..
Primacy 3 tavsiye ederim bende kardesim, fiyat olarak da pek fark yok aralarinda, sessiz ve yumusak, yol tutusu iyidir diye tahmin ediyorum tecrubeli arkadaslardan yorum alsak.
Abi peki bu primacy ile energysaver ın farkı ne bilgin varmı ? Bu arada çok teşekkür ederim
Rica ederim kardeşim paylaşmak güzeldir ne demek 205/55/16 ebatlarında adedi 200TL aldım ben..Lastik iyi fakat ihtiyacına göre çözüm ararsan daha sağlıklı olur..Ben şahsen Michelin /Bridgestone ve Lassaharici lastik bakmadım. Bir yerde Bridgestone Potenza Adrenalin buldum fakat elinde 2 tane kaldığı için alamadık ER300 için ise o zaman 4 tanesine 690TL fiyat aldım. ER300 yaklaşık 45000km kullandım önceki Corolla'da ve hiç sorun yaşamadım.Ben bu ikisinden birini tercih ederdim,şimdi bir daha lastik alırsam Bridgestone alacağım Ama bu michelin'den memnun değilim anlamına gelmiyor tamamen ihtiyaç,beklenti ile alakalı Yanlış yönlendirme yapmak istemem kimseyi,yine de herkesin şahsi tercihi..
Bridgestonelarim duruyor su an ustunde degistirmek icin can atiyorum, 6mm dis kalinligi mevcut ama inanin 1 km dahi gitmek istemiyorum, asiri derecede sertlesme var lastikte ve artik kayma yapiyor frende ve virajda. Ilk zamanlar yol tutusu cok iyiydi frende guvenliydi ama simdi hem sert hem de performans kaybi yasiyorum.1,5 yillik lastik.Km ise 34.000Michelinin sitesine gir bak orada en ince ayrintisina kadar yaziyor.
Sercan o konuda sana katılıyorum kardeşim, Bridgestone 30-40 binkm geçince daha çok sertleşiyor,lastik üzerinde dişler duruyor o da bazen insanı yanıltıyor.Benim Primacy 3 ile olan tecrübem sadece 2 aylık,biraz daha geçsin,ona göre paylaşırım. Tabii ki başka kullanan varsa bilgi sahibi olmak isterim..
Primacy3 energy saver dan az da olsa daha üstün diye biliyorum. Ben energy saver kullanıyorum memnunum.Lastikle ilgili bir çok konu mevcut forumu biraz incelersen sorularına cevap bulursun.
Ayneen abi, Angarali Serkanin arabasini kullanmistim tum gun bendeydi araci, onda Primacy 3 var kendi aracimla gectigim yerlerden onun araciyla gecince farki cok rahat anladim. Bridgestonelar iyi lastikler ama km ilerlemeye gorsun beton gibi oluyorlar ki oldularda Emre: 4 mevsimlik lastikler varda onlarinda performansi pek iyi degil.
ozaman biz yazmı alalım
Aynen.
Bazı lastikler emsallerine göre daha geç ısınabilir ancak ısındıkça daha iyi yol tutabilirler.
Evet hakan bey bende öyle birşey tahmin ettim,ondan fikri olan arkadaş varsa dinleyelim demiştim Teşekkürler.Sonuçta Michelin gibi bir lastiğin kötü olduğunu düşünmüyorum.Dedim ya ER300'e alışınca biraz acaip oluyor