Gönderen Konu: 2006 1.4 terra corolla yakıt tüketimi ideal mi yoksa LPG şart mı?  (Okunma sayısı 2192 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • merhabalar
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Arabayı hep şehir içi kullanıyorum.Yol bilgisayarı 8.0 ile 8.4 arası gösteriyor genelde 8.1 de gösteriyor.Bu arabaya LPG şart mı? Yıllık 10bin-12bin km yol yapıyorum.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
O degerdeyse gerek yok bence bizde sehir ici 12yi astigi icin lpg taktirdik
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • merhabalar
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
O degerdeyse gerek yok bence bizde sehir ici 12yi astigi icin lpg taktirdik
Kışın en fazla 9.8 i gördü ama sanırım kış lastiklerinden ve soğuk havadan kaynaklandı.Şimdi genelde 8.1 gösteriyor.Bir de yol bilgisayarı gerçekten doğru hesaplıyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
Kışın en fazla 9.8 i gördü ama sanırım kış lastiklerinden ve soğuk havadan kaynaklandı.Şimdi genelde 8.1 gösteriyor.Bir de yol bilgisayarı gerçekten doğru hesaplıyor mu?
benzinde genelde gercek gosterir 0,5lt hassaslik ekleyin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • merhabalar
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
O zaman kesinlikle LPG'ye  gerek yok diyebilir miyiz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
O zaman kesinlikle  LPG'ye  gerek yok diyebilir miyiz?
Onu ben degil siz karar verin abi :) soyle guzel bir hesap yap abi iste senelik lpg bakimi icin 50-60tl  ruhsata isletme filan vb 200tl birde lpg sistemi brc 1700tl.  Lpg li oldugu icin birde abi bujilerin omru yar yariya iniyor yagin tam sentetik olmali :) Lpg benzine gore 2lt fazla yakiyor abi buna gore gidecegin yola gore hesabini vb yap

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • merhabalar
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Onu ben degil siz karar verin abi :) soyle guzel bir hesap yap abi iste senelik lpg bakimi icin 50-60tl  ruhsata isletme filan vb 200tl birde lpg sistemi brc 1700tl.  Lpg li oldugu icin birde abi bujilerin omru yar yariya iniyor yagin tam sentetik olmali :) Lpg benzine gore 2lt fazla yakiyor abi buna gore gidecegin yola gore hesabini vb yap
Çok haklısınız.Ben de tam bunları düşünüyordum.İşin içinden çıkamadım.Sorduğum kişiler mutlaka LPG şart diyor ama ben kararsız kaldım.Ben açıkçası LPG takmama konusunda ikna olmak istiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
Çok haklısınız.Ben de tam bunları düşünüyordum.İşin içinden çıkamadım.Sorduğum kişiler mutlaka LPG şart diyor ama ben kararsız kaldım.Ben açıkçası LPG takmama konusunda ikna olmak istiyorum.

Haklisin abi bizde brc sistem var arac bilgileri imzamda var :) Benzinli gibi performansta bir fark yok su benzin fiyatlari ucu acik arttikca artiyor :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
bende yıllık ortalama 10/12 bin km yapıyorum.her iki depo (100lt)gaz ile 980 km yol yapıyorum. aracım sıralı sistem olduğu için 12 lt benzin yakıyorum. sonuç: benzini hesaplamayı unutmayınız. ;)
toyota: Ben yanından geçerim sen kendinden geçersin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Hocam lpg nin tek avantaji fiyati.%30-40 civari kariniz olur her depoda.ama ilk basta lpg kitine vereceginiz1500-2000 tl arasi parayi 20 bin km de ancak amorti edersiniz.yani lpg taktirip 5000-10 bin km sonra satacaksiniz hic dusunmeyin.yillik 10  bin uzerine bence sart.soyleki yogun trafikte verso ile 100 tl ile 350 km yapiyorum.sizin araba sehir ici rahat 400 sehirlerarasuda 500 km yaklasir.benzinle nekadar yaktiginizi siz soyleyin.yada kabaca 100 km 9 ltr benzin yaksa arac 10 bin km 900*5 tl = 4 bin tl eder.    lpg ise 11 ltre yaksin 1100 ltr*2.7=2970 tl aradaki fark kabaca 1030 tl.10 bin kmde yapacaginiz kar kaba haliyle bu.artik size kaliyor taktirip taktirmamak.iyi usta kaliteli lpg kitini uzun sure sorunsuz kullanirsiniz.
2011 d4d Corolla