Arkadaşlar ben de birtakım basit parçaların fiyatından şikayetçi olduğum için çıkmacılarla haşır neşir olmayı düşünüyorum.
"Aman sakın deneme, yanarsın" diyen var mıdır acaba? Veya "şu çıkmacıyı hiç düşünme", "ben şununla iş yaptım, memnunum" dediğiniz bir çıkmacı?
Ve en son olarak da, Maslak Atatürk Oto Sanayi, İkitelli Atatürk Oto Sanayi veya bu ikisi civarında bildiğiniz çıkmacıları söyler misiniz?
Benim aradığım (arayabileceğim), stop, ayna gibi dış parçalar ve arabanın içindeki ufak tefek plastik parçalar.
Yoksa kuzu kuzu servise gidip bir dış stop camına 260 TL m ödemeliyim?
Daha ucuza birtakım yan sanayi imalatları bulabileceğimi biliyorum, ama kısacası güvenemiyorum. Ucuza almak için dolaşıp dolaşıp benzin yakmak da cazip gelmiyor doğrusu.
Abi maslak oto sanayide ufuk sonmez abimiz var forumda toyotaburda.com konusu var ufuk abiyle irtibata gecerseniz o size yardimci olabilir
Abi maslak oto sanayide ufuk sonmez abimiz var forumda toyotaburda.com konusu var ufuk abiyle irtibata gecerseniz o size yardimci olabilir
Ufuk cikmaci degil Orjinalci

Çikmacilari da hic sevmez

Maslakta oto sanayide cikmaci yok denecek seviyede, bulsaniz bile her parca yoktur. Bu is icin ikitelli en genis yer.
kartalda ve ikitelli de , aynı isimle hizmet veren bir toyota çıkmacısı var, benim 1-2 kez işimi görmüşlerdi, bulunabilecek bişey varsa onlar her türlü yardımcı, olur, kısa bir araştırmayla ulaşabilirsiniz.
2-3 katı para vermektense çıkmacılardan temin edebilirsiniz.. 2. El araç olayı gibi temizini bulmak gerek
Bir arkadaşıma alacağı parça için neredeyse sıfır fiyatı kadar fiyat vermişlerdi

Sanırım pazarlık yapmak gerekiyor.
İlgilenen tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Anlaşılan bana ikitelli görünüyor.
Sevgiler,
Alt muhafazaları ve sağ ön davlumbazı çıkma ürünlerle değiştirmek istiyorum. Elbette haşatı çıkmış ürünlerle yapmayı düşünmüyorum beyler. Çıkma ile bu durumumu halletsem yanlış yapmış olur muyum ? Ve ikitelli de tanıdık bildik çıkmacı isimleri var mıdır ?
Alt muhafaza derken anlamadim ama plastik urunler oldugu icin kirik olmamasi onemli sadece baska onemsencek seyleri yok ama davlunbaz konusu vardi montaji iyi yapilmasi lazim birinin basina gelmisti kirilip lastige dolanmis
Çıkmacı gezme fırsatı buldum. orjinal parçadan ucuz yan sanayiyle aynı fiyat. Ön tampon kabut çamurluk almaya gitmiştik ilk önce yansanayiden fiyat aldık. Çıkma parçayı yan sanayiyle endeklemişler. Çok iyi takip ediyorlar yan sanayi fiyatlarını benzin yakmayın kar edemezsiniz. İlk önce yan sanayi fiyatları alın gidin kafanızda 3-5 yukarı kafanızda bir şeyler oturur.
Alt muhafazaları ve sağ ön davlumbazı çıkma ürünlerle değiştirmek istiyorum. Elbette haşatı çıkmış ürünlerle yapmayı düşünmüyorum beyler. Çıkma ile bu durumumu halletsem yanlış yapmış olur muyum ? Ve ikitelli de tanıdık bildik çıkmacı isimleri var mıdır ?
Osman Bey birçok çıkmacı mevcut gerek sanayide gerekse internette. Şahsen iş yapmadım ama bu parçaları netten değilde canlı görüp karar vermek lazım sonuçta çıkma parça.
Alt muhafaza derken anlamadim ama plastik urunler oldugu icin kirik olmamasi onemli sadece baska onemsencek seyleri yok ama davlunbaz konusu vardi montaji iyi yapilmasi lazim birinin basina gelmisti kirilip lastige dolanmis
Alt motor koruması. Sert plastikten yapılmış. Motoru koruması için. Aldıktan sonra montajının iyi yapılması önemli gerçekten.
Çıkmacı gezme fırsatı buldum. orjinal parçadan ucuz yan sanayiyle aynı fiyat. Ön tampon kabut çamurluk almaya gitmiştik ilk önce yansanayiden fiyat aldık. Çıkma parçayı yan sanayiyle endeklemişler. Çok iyi takip ediyorlar yan sanayi fiyatlarını benzin yakmayın kar edemezsiniz. İlk önce yan sanayi fiyatları alın gidin kafanızda 3-5 yukarı kafanızda bir şeyler oturur.
Sağlam bulabilirsem almayı planlıyorum açıkçası. Söylediğiniz gibi yansanayi ile aynı fiyatlardaysa sağlam çıkma buna benzer ürünler alınabilir diye düşünüyorum.
Osman Bey birçok çıkmacı mevcut gerek sanayide gerekse internette. Şahsen iş yapmadım ama bu parçaları netten değilde canlı görüp karar vermek lazım sonuçta çıkma parça.
Evet canlı görüp almak önemli. Normalde çıkma parça almayı çok düşünmem. Ancak davlumbaz ve buna benzer ürünlerden sağlam olanları çıkma alınabilir gibi geliyor. Elbette yırtık kırık olmaması kaydıyla.
Başlık = Danger 
Ufuk ustam bir yerde doğru söylüyorsan ancak bizler biraz işin bize düşen maliyetini düşünmek zorunda kalıyoruz = ) Yukarda arkadaşıma da söylediğim gibi hasarsız kullanılmış , çıkma bir ürün ( davlumbaz ve muhafaza gibi) ne gibi bir sıkıntısı olabilir acaba ? Orijinalleri oldukça pahalı maalesef.
Ufuk ustam bir yerde doğru söylüyorsan ancak bizler biraz işin bize düşen maliyetini düşünmek zorunda kalıyoruz = ) Yukarda arkadaşıma da söylediğim gibi hasarsız kullanılmış , çıkma bir ürün ( davlumbaz ve muhafaza gibi) ne gibi bir sıkıntısı olabilir acaba ? Orijinalleri oldukça pahalı maalesef.
Hocam duzgun calisanlari tenzi ederim ancak ya yanlis parca yada yeni parasina alirsiniz bu sefer de, yani is biraz sansa kaliyor.