Gönderen Konu: Corolla hakkında sorularım. ?  (Okunma sayısı 2505 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '15
  • 17 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla hakkında sorularım. ?
« Yanıtla #20 : Temmuz 19, 2013, 08:43:20 »
İçiniz rahat etsin istiyorsanız 98 kasa 1.6 gli modeline bakın 1.6 115bg klimalı ve abs li full modeli diye biliyorum. Temiz az km yapmış bulursanız kaçırmayın derim. Ben 1997 den 2006 ya kadar 1995 model 1,3 olanına bindim, 95 modeller de karbüratör olabiliyor bizimki öyleydi ama çok iyi bi performansı vardı tabi bunda karbüratörün ve 900kg ağırlığında etkisi vardı...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 19, 2013, 08:43:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Çaylak.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #21 : Temmuz 21, 2013, 20:12:21 »
98 model şehir içi, sehir dısı benzin ve lpg ne kadar yakar
Kartalı öldüren kendi tüylerinden yapılan oktur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 21, 2013, 20:25:43 »
Gununuz Türkiye'sinde 1.6 benzinliler kullaniciyi yakit konusunda uzebilir. Ama buyuk ihtimalle lpg ile kullanacaksiniz, bakimlari ve lpg ayarlari tam oldugu surece sizi uzmez
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Temmuz 22, 2013, 13:13:26 »
2011 4d4 corolla 205 tork ile yokuşlarda performans kaybı olmadan rahatlıkla çıkmanı sağlıyor..1,4 motor 5 kişilik bir aile dolu depo ve dolu bagajla bolu dağını ılgaz dağını çok rahatlıkla geçmiş hiç bir performans kaybı yaşamış bir şekilde geçtim...artık yolların çok güzel eski yollar değil dolayısı ile araçalrda gayet rahat gidip gelinebiliyor:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Çaylak.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #24 : Temmuz 23, 2013, 17:26:51 »
Eski model 1.6 lar günümüzdekinden fazla yaktığı söyleniyor.  98 corolla km de nekadar yakıyor bilen var mı?

Kartalı öldüren kendi tüylerinden yapılan oktur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 50 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ağustos 15, 2013, 13:57:51 »
 Selamlar aldınızmı arac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ağustos 16, 2013, 08:02:59 »
Sürücü kursunda megane 1 kullandım,80 le giderken uçacak gibi hissediyordum.Benim arabamda 100-110 tek el yaslan arkaya yola çok güzel yapışıyor virajları güzel topluyor.Corollaların tek sıkıntısı,diğer araçlara göre donanım olarak zayıf kalıyorlar(abs,airbag vs.).Ve ek olarak biraz fazla ses alıyor...

96-98 1.6 Toyota corolla Gli'nin *special* modelini yani abs+airbagli modelini denk getirirseniz alın derim bence...

Eski model 1.6 lar günümüzdekinden fazla yaktığı söyleniyor.  98 corolla km de nekadar yakıyor bilen var mı?

Bendeki 1.6 96 model toyoya.10 ytl'lik lpg ile,40-45 km yi gördüm ama bende acemilik var biraz da sündürürek kullandım 1 de 40 2 de 60-70 kalkışlarda ve şehir içi performansı...

Arabayı sıkıştırmadan ve devirli kullanırsan,lpg de yakıtı seni çok üzmez ama benzinde ne yakar tam bilmiyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ağustos 16, 2013, 10:00:50 »
Imkan varsa 98 model alın. 95 ve 98 modeller 114 hp ayrıca sadece 98 modellerde orjınalden 4-2-1 headers ve katalızator oluyor. Kat ıptalı ve duz boru sonucu baya gıderlı oluyor ;)
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ağustos 16, 2013, 12:09:16 »
Honda Civic te güzel bir araç ama Efsena Kasa Corolla daha iyi bence. Zaten modifiye camiyası 95-2001 arası civic'lerin fiyatını korkunç derecede yükselttiler. Efsane kasa Corollanın otomatiğini bulmak zorlana bilirsin baştans öyliyim çünkü çok sayıda üretilmedi. Alıcaksanda 1.6 114hp lik al 1.3 86hp daha fazla yakıcaktır hiç kuşkun olmasın. Ben de 97 model 1.6 114 hp GLİ  vardı çok memnundum ama güvenlik paketli ve klimalı istiyorsan 98 modellere bakıcaksın daha önceki modellerde yok. Ama şunu söyliyeyim eğer efsana kasa alırsan kesinlikle pişman olmicaksın. Megan işine hiç girme Corollanın yanından bile geçmez bence. Çevremde olanlar var ve bindiğim zaman o farkı hissediyorum.