Gönderen Konu: App plaka?  (Okunma sayısı 1698 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Yanıyosun Fuat Abiiiiiii...! =)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
App plaka?
« : Temmuz 18, 2013, 13:12:20 »
Selamun Aleyküm,

Plakayı app olarak yaptırmak istiyorum fakat plaka üzerinde oynama yapıldığı zaman kalınlaştırmak olsun vs. orjinal olmadığı zaman trafikde cezası varmış arabanı bağlayabilirler diyolar doğruluğu varmı acaba.?

Biz pöpüler çocuk olmadık,adamlık daha çok hoşumuza gitti.!

Toyota Club Türkiye

App plaka?
« : Temmuz 18, 2013, 13:12:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Plakam Özel Arabam Güzel :)
    • http://www.facebook.com/mcaner52
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 20
  • Model Yılı: '12
  • 1 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
Ynt: App plaka?
« Yanıtla #1 : Temmuz 18, 2013, 13:42:15 »
Selamun Aleyküm,

Plakayı app olarak yaptırmak istiyorum fakat plaka üzerinde oynama yapıldığı zaman kalınlaştırmak olsun vs. orjinal olmadığı zaman trafikde cezası varmış arabanı bağlayabilirler diyolar doğruluğu varmı acaba.?

2 yıldan beri app plaka ile geziyoz 1 kere denetlemeye girdik polis plakalar sahte dedi bizde bagajda orjinallerini gösterdik birşey demedi...ama cezası var mıs   ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 18, 2013, 13:49:14 »
Selamun Aleyküm,

Aracı bağlatma diye bir durum söz konusu değil Mesut kardeş. Yalnız sonraki muayeneden app plakanız ile geçmeye bakın. Orjinalleri takmayın. Fakat muayeneden geçinceye kadar mutlaka aracınızın bagajında orjinalleri bulundurun. Muayenede plakanıza bandrol yapıştırıldıktan sonra daha sıkıntı olmaz inşallah. Geçen ay saat 01:00 sularında Yenikapı civarında rutin polis çevirmesine girdim. Benim plakalarda app. Baktım polis sıkıntılı. Belli ki aranıyor, Allah' a şükür tertemiz araç bir şey bulamadı tabi. Çevresinde dolaştı, altına baktı üstüne baktı olmadı. En son dedi; "bu plakalar orjinal değil" bende plakaların muayeneden geçtiğini söyleyip ön plakadaki bandrolü gösterdim. Baktı baktı, bir şey söylemeden evraklarımı aldım yoluma devam ettim. Ezik durmamak lazım. Ne ise onu söylemek lazım. Tabi bazen böyle cins memurlarımızda çıkmıyor değil. Eğer muayeneden geçmeden polis çevirmesi olur da plakayı sıkıntı ederlerse mutlaka orijinal plakalarınızı gösteriniz. Polis memuru ilk fırsatta orijinalleri takın falan deyip gönderiyor. Sıkıntı olmaz yani. Plaka yaptırabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 18, 2013, 16:21:10 »
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için kafamdaki soru işaretlerini giderdiniz çok sağolun :)

Allah kazasız belasız belasız sürüşler nasip etsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Temmuz 18, 2013, 17:03:40 »
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için kafamdaki soru işaretlerini giderdiniz çok sağolun :)

Allah kazasız belasız belasız sürüşler nasip etsin

Amin kardeşim, cümlemize inşallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 18, 2013, 18:42:53 »
araçların üzrinde bulunan her türlü seri numarası resmi evrak niteliğindedir. şasi no  motor no  plaka no gibi numaralar resmi evraktır.
plakayı alırkenki emniyette basılan muhurde o plakanın tescil edildiğini ve kayıtlı olduğunu gösterir.
mühürsüz plaka : evrakta sahtecilik suçu işlemektir. ha emniyetteki arkadaşlar hoş görüp sizi salabilirler , hoş görüp size cüzi bi ceza yazabilirler 86 -96 tl gibi bi ceza. ama işini tam yapan bi memura denk gelirseniz aracınızı otoparka çeker. evrakta sahteciliktende gerekli birimlere sizi teslim eder.
ceza yememiş olmanız tamamen polisin size göstermiş olduğu hoşgörüdür. bunu bilerek nuhursüz plaka kullanın.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 18, 2013, 18:44:00 »
150 tl ye mühürlü yapıyorlar ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 18, 2013, 18:53:36 »
arkadaşlar mesele 150 tlye 500 tl ye ve ya beleşe yaptırmak değil. mesele konunun ne olduğudur.
o dediğnii olay daha büyük bi suça giriyor. sahte para - sahte pasaport - motor şasi numarası değişikliği sahte plaka basımı oto hırsızlık konuya dahil oluyor burda organize suçlar konuya dahil oluyor. yani 2. verdiğiniz örnek daha büyük bir tehlike arz ediyor.
bir uygulama yapılıyor ve siz uygulamaya takıldınız. işini çok iyi bilen bir polise denk gelirseniz başınız çok ama çoookkkk ağrır yani 2-3 avukat felan götürme derecesinde. o kadar diyorum yani.
ama app plaka okunduğu sürece polisler olayı pek büyütmüyorlar  sizi gönderiyorlar. ama bu demek değilki bi gün ceza yediğinizde polis haksız.....
muhurlu app işine kesinlikle girmeyin. plakalarınızı gayri resmi yollarla işleme tabi tutmayınız. ağrıyan sizin başınız olur.

araç muayeneden muhursuz plakanın geçmesi o evrakın doğru olduğunun ispatı değildir.

bir konu daha bildirmek isterim. :  aracınız beyaz trafik bilirkişisi ( genelde trafik polisi ) sizin aracınız beyaz olmadığına kanaat getirip rapor tutarsa ( bunu yapan daha çıkmadı - çıkmayacak demek değildir ) aracınızı muayene ve fabrika gibi bilirkişlerin olduğu bir yere götürüp renk raporu almanız gerekiyor.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 18, 2013, 19:26:45 »
Uç örnek verecek olursak onun sonu gelmez. Polisdir. Bilmediğimiz kural çok. Elmaya armut der, kılıfına uydurur cezayı keser veya gerekli uygulamayı yapar. Fakat rutin işlem benim yaşadığım şekildedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '05
  • 21 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 18, 2013, 19:32:21 »
Arif beye katılıyorum. Genelde hakim olan durum ile aslında kanunen geçerli olan durum Türkiye de birbirinden farklı. Evet, bir çok arabada APP mevcut, belki polis memurlarının da çoğu ses çıkarmıyorlar ama bu, APP olayını meşru kılmaz. Yani gerçeği bilelim yine bildiğimizi yapacaksak da ona göre yapalım bence. Mühür olayında ise benim bildiğim, hatta emin olduğum şudur: artık Emniyet mühür vurmuyor. Ülkemizde plaka basmaya yetkili tek kurum Şoförler Odası dır, ve mührü o kurum vuruyor. Benim babam bir ilçede oda başkanı. Diyelimki bana torpil yaptı ve APP plakama mührü vurdu, bir şey olur mu? olmaz belki ama olur da bir sıkıntı olursa çok büyük bir suçtur. Çünkü plaka basan her Şoförler Odası nın pres makinesinin yazı karakteri şekli farklı ve bu odalar plakalarından bir örneği adli makamlara numune olarak gönderiyorlarmış, dolayısıyla kendi basmadığı bir plakaya mühür bastığı ortaya çıkarsa sorun büyük olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Temmuz 18, 2013, 19:46:26 »
Arif beye katılıyorum. Genelde hakim olan durum ile aslında kanunen geçerli olan durum Türkiye de birbirinden farklı. Evet, bir çok arabada APP mevcut, belki polis memurlarının da çoğu ses çıkarmıyorlar ama bu, APP olayını meşru kılmaz. Yani gerçeği bilelim yine bildiğimizi yapacaksak da ona göre yapalım bence. Mühür olayında ise benim bildiğim, hatta emin olduğum şudur: artık Emniyet mühür vurmuyor. Ülkemizde plaka basmaya yetkili tek kurum Şoförler Odası dır, ve mührü o kurum vuruyor. Benim babam bir ilçede oda başkanı. Diyelimki bana torpil yaptı ve APP plakama mührü vurdu, bir şey olur mu? olmaz belki ama olur da bir sıkıntı olursa çok büyük bir suçtur. Çünkü plaka basan her Şoförler Odası nın pres makinesinin yazı karakteri şekli farklı ve bu odalar plakalarından bir örneği adli makamlara numune olarak gönderiyorlarmış, dolayısıyla kendi basmadığı bir plakaya mühür bastığı ortaya çıkarsa sorun büyük olur.

Eyvallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 19, 2013, 08:45:07 »
çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için bu app plaka olayı çok karışık birşey desenize :)))

yapsan kafan rahat olmayacak yapmasan gönül razı değil :)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '05
  • 21 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 19, 2013, 17:39:57 »
çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için bu app plaka olayı çok karışık birşey desenize :)))

yapsan kafan rahat olmayacak yapmasan gönül razı değil :)))
bastırabilirsin, sıkıntı olması nadirdir ama yasal olanı bilmen için yazdım ben öyle. ama farklı bir alternatif olarak basılı plakayı kalın boyama yapabilrisin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Çaylak.
  • Araç: ---
« Yanıtla #13 : Temmuz 19, 2013, 23:09:22 »
App plaka nedir? Neden app plaka kullanırlar?
Kartalı öldüren kendi tüylerinden yapılan oktur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 20, 2013, 10:08:43 »
Bu bir hastalıktır. Ben yasa masa dinlemem, kafama göre takılırım hastalığı.

Plakalarda kullanılacak harflerin eni boyu şekli kalınlığı yönetmelikte açıkça gösterilmişken bunun tartışmasına kalkışmak dahi ilkellikten başka bir şey değildir bence.

Birileri "ben farklı olayım" diye başlattı bu uygulamayı. Ama bu ülke de o kadar ilkel ki, "fark" olan şey çok geçmeden "genel" oluverdi. Yani farklı olanlar şimdi yönetmeliğe uygun plaka kullananlar.

İnşallah günün birinde kendine saygısı olanlardan müteşekkil bir trafik teşkilatımız olur da app plaka kullananları (yasa ve yönetmeliğe aykırı hareket eden milyonlarca diğer sürücü ile beraber) takır takır trafikten men ederler, yollarımız da biraz güvenli hale gelir.

Şimdi birilerinin damarına bastım ya, görün siz gelecek eleştirileri...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 987 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 20, 2013, 10:46:28 »
Konuyu kilitliyorum, nedeni daha önce uzadıya tartışılmış olması. Lütfen konu açmadan önce arama yapınız.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler