0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selamun Aleyküm,Plakayı app olarak yaptırmak istiyorum fakat plaka üzerinde oynama yapıldığı zaman kalınlaştırmak olsun vs. orjinal olmadığı zaman trafikde cezası varmış arabanı bağlayabilirler diyolar doğruluğu varmı acaba.?
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için kafamdaki soru işaretlerini giderdiniz çok sağolun Allah kazasız belasız belasız sürüşler nasip etsin
Arif beye katılıyorum. Genelde hakim olan durum ile aslında kanunen geçerli olan durum Türkiye de birbirinden farklı. Evet, bir çok arabada APP mevcut, belki polis memurlarının da çoğu ses çıkarmıyorlar ama bu, APP olayını meşru kılmaz. Yani gerçeği bilelim yine bildiğimizi yapacaksak da ona göre yapalım bence. Mühür olayında ise benim bildiğim, hatta emin olduğum şudur: artık Emniyet mühür vurmuyor. Ülkemizde plaka basmaya yetkili tek kurum Şoförler Odası dır, ve mührü o kurum vuruyor. Benim babam bir ilçede oda başkanı. Diyelimki bana torpil yaptı ve APP plakama mührü vurdu, bir şey olur mu? olmaz belki ama olur da bir sıkıntı olursa çok büyük bir suçtur. Çünkü plaka basan her Şoförler Odası nın pres makinesinin yazı karakteri şekli farklı ve bu odalar plakalarından bir örneği adli makamlara numune olarak gönderiyorlarmış, dolayısıyla kendi basmadığı bir plakaya mühür bastığı ortaya çıkarsa sorun büyük olur.
çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için bu app plaka olayı çok karışık birşey desenize ))yapsan kafan rahat olmayacak yapmasan gönül razı değil ))