0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Karbüratör ve yakıt filtresinin durumuna, temizliğine ve ayarlarına bakmak iyi olabilir. Motor kulakları iyi kontrol edilmeli, bazen iç takozları çatlayabiliyor. Hava filtresi(kabı ve borusu dahil), bujiler de kntrol edilmeli, araca uygun olan filtre ve bujiler kullanılmalı. Gelişmeleri paylaşırsanız faydalı olabilir.
Forumda aynı model araba kullanan görmek beni mutlu etti. Bende 1 yıldır keyifle kullanıyorum aracı. Eğer km'si varsa aracının (benim 219.000) Mobil 1 10W 60 kullanmanı tavsiye ederim. Bu yağ 150.000 km üzerindeki yağ eksilten araçlar için uygulanan ve memnun kalınan bir yağdır. Yağ değiştirildiği zaman hava filtresi, yağ filtresi bunları da değiştir ve sıfırdan araç kullan ne demek istediğimi anlayacaksın. Bu arada senin araç fitillerinin durumu nedir? Benim artık değiştirme vakti geldi de.
Sık sık irtibata geçeriz hocam Benim 252.000 de ve çok memnunum. Atilla amcadan okumuştum mobil 10w 60 tavsiyesini fiyatına baktım çok yüksek o yüzden 10w 40 bırakmayı düşünüyorum. Aslında eksilenden tamamladığımızla aynı paraya geliyorda yinede düşüneyim dediğinizi. Fitiller çok iyi bu hafta sonu vazelinlemeyi düşünüyordum ama malum ramazan çok yaklaşamıyorum arabaya. Bu arada yanlış değilsem fitil fiyatları biraz yüksek olacak. Eğer çok kötü durumda değilse takviye falan yaparsın daha ekonomik olur.
Selamlar , dün itibariyle 93 model Corolla lx E-100 aldım, ilk sahibinden orijinal 133 binde. gayet herşeyi orj. tüm bakımları triger , yağı filan değiştirilmiş şekilde. benim araçta rölanti biraz aşağıda duruyor. bir iki arkadaş karbürotörcüye göster diyorlar sizin bir öneriniz var mıdır.