Gönderen Konu: 2005 Corollam arka koltuk tarafından yağ damlatıyor yardım lütfen.  (Okunma sayısı 3403 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar merhabalar. Foruma da baktım ama aracın hiç o bölümden yağ damlattığı belirtilen bir konu bulamadım.

Aracım 2005 model 1.6 terra lpg'li. Arka koltuğun olduğu bölümün altından biryerden yağ damlatıyor arabam. Akşamdan sabaha kadar avuç içi kadar bir büyüklükte yağ oluyor yerde. Sanırım bir hafta veya on günlük bir süreden beri var bu olay bugün farkettim ancak. Başka bir yerden kaçak görünmüyor.

Acaba neden olabilir. Siirt'te yaşıyorum 1 aydır ve bildiğim bir usta yok malesef, bilenlerden sorunun neden kaynaklı olabileceği ve usta konusunda öneriye ihtiyacım var.
1996 Corolla gli-2001 Peugeot 206-2005 Corolla terra- 2004  Chevrolet Lacetti

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Önden çekişli arabada o bölgedeki yag sızıntısı fren yagından başka bişi olamaz bence.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
önemli birşeymidir peki Ahmet Bey, eski arabamdaki conta yakma sorunundan sonra yağ görünce korkar oldum, belirtisi ne olabilir frenleme anlamında? masraflı birşeymidir ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
sen işi şansa bırakma git bir baktır ne olur olmaz sıkıntı yaşama bence
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
önemli birşeymidir peki Ahmet Bey, eski arabamdaki conta yakma sorunundan sonra yağ görünce korkar oldum, belirtisi ne olabilir frenleme anlamında? masraflı birşeymidir ?

Frenin önemsiz olma ihtimali varmı sizce?

Belirtisi kaputu açınca fren yagı haznesinin seviyesinin düşmesi, ileriki aşamada el freni inik iken el freni çekili uyarı lambasının yanması olabilir.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
yok Ahmet Bey önemli birşeymi derken masraflı birşeymi anlamında sordum, yoksa tabiki fren önemli bir parça araçta. Teşekkür ederim cevapladığınız  için, birazdan çıkıp usta bakacağım, umarım şansıma iyi bir usta denk gelir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
Gecmis olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Öncelikle geçmiş olsun .

Eğer frense ki yüksek ihtimal öyle şakaya gelmez . Fiyat konusunda çok uçuk bir şey çıkacağını sanmıyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Abi arka koltuğun altında yakıt deposu var yakıtınız ne acaba benzin olsa uçardı. Dizelse belki depodada sorun olabilir
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
yok Ahmet Bey önemli birşeymi derken masraflı birşeymi anlamında sordum, yoksa tabiki fren önemli bir parça araçta. Teşekkür ederim cevapladığınız  için, birazdan çıkıp usta bakacağım, umarım şansıma iyi bir usta denk gelir.

Fren yagı ise borular ekli degil tek parça ve arada hasar var demekki tamiri nasıl olur bilemem.

Siz yag diye belirttiginiz için bu gözle baktık. Ama bir arkadaşımız belirtmiş yakıtta olabilir.

Birde fren sisteminin toplamının 0,7 litre civarı yag aldıgını düşünürsek şimdiye kadar bitmiş olması gerekiyordu.

Gerçi bitsede sadece arkalara giden yag biter önler tutmaya devam eder ama bu risk alınmaz.

Fren deposunun tasarımı bunun için farklı tasarlanmıştır (tüm araçlara)
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
lifte kaldırdık aracı dediğim bölümde hiçbir sıkıntı görünmüyordu, hafif sıvı sızıntısı olmuş kurumuş gibi bir görüntü vardı. Kartel tapasından az bir kaçak vardı onu hallettiler ama o tapadanda akacak yağ arka kısımda nasıl bir etki yapar bilmiyorum, ön kısımda herhangi bir yağ damlaması yoktu sabah baktığımda dediğim gibi sadece benzin deposunun hizasında yerde birikme vardı. Bakalım umarım kartel tapasındandır sızıntı sadece. Yarın tekrar kontrol edeceğim. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 600000
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
bu ıslaklık sadece birgüne mahsusmuydu belki sizin arabadan akmamıştır ama dediğiniz yerin hizasında arka fren merkezlerine giden rekorlar var fren havası aldıklarında görmüştüm inş çözülmüştür
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
Zeki Bey benim araçtandı büyük ihtimal çünkü akşamdan beri benim araç vardı, hareket ettirmeden baktım altına, toprak zemindi elimi sürdüğümde yağdan ziyade nemli siyah pütür oldu elim. Lifte kaldırdığımızda da aracın altı tertemizdi hiç yağ sızıntısı gibi bir leke yoktu. Kartel altında damlalaşma vardı ondandır dedi usta yeniledi tapayı bakalım düzelecekmi. Ayrıca ustanın son sözü çok anlamlı oldu "çok önemli bir problem yoksa, Siirt'te ben dahil hiçbir ustaya götürme aracını, okadar söylüyorum sana" dedi. Hiçbir sorunuda yok arabanın içini ferah tut dedi ama bilmiyorum inşallah sorun düzelirde bir daha gerek kalmaz memlekete yolumuz düşene kadar. Bikaç gün kontrol edeceğim arabanın altını.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Son susturucu içinde sıcak soğuk sirkülasyonuna bağlı olarak buhar ve su brikintisi olur buda aracınız durulduğunda eğer eksoz borusunda veya susturucu üzerinde bir kılcal çatlak varsa eksoz kurumu ile birleşip yag gibi damlar. Tabi olasılık aracınızı kuru bir zemine çekin su damlayan bölgenin altına gazete koyun uçmasın diye de sağına soluna taş koyun  sabah kalktığınız bakın damlaya neyse kontrol edin elinizi sürün eger kaygansa yağdır kaygan değilse koklayın benzini anlarsınız eger su vari tortulu birşeyse n-muhtemelen dediğim olabilir
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
yağ gibi değildi zaten ama dediğim gibi hiçbir iz yoktu arabanın altında bakalım artık,3 saat kaldı hiç akıntı falan yoktu yaptırdıktan sonra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
2 gece geçti yaptırdığım günden sonra herhangi bir yağ akıntısı görünmedi park alanında, demekki sadece kartel tapasındaymış sıkıntı. Teşekkürler ilgilenen arkadaşlara.