Gönderen Konu: aracımda ciddi bir değişim oldu  (Okunma sayısı 3824 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 600000
  • Model Yılı: '04
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
aracımda ciddi bir değişim oldu
« : Temmuz 15, 2013, 03:57:24 »
mrhba arkadaşlar birkaç gün önce corollamı iyi bir bakıma soktum öncelikle kaliperlerden başladık çok aşırı ses vardı yollarımızın geneli parke olduğu için çok rahatsız ediyordu tornacıda yeni kaliper pimleri yaptık ses yok. Kalkışlarda pır pır yaparak yani motor titreye titreye kalkıyordu ayrıca 2.vitesten 1.vitese atınca tak diye bir ses çıkıyordu motor hopluyordu ön motor kulağı değiştirdik ve benden önceki sahibinin insan olmadığını gördük motor kulağını değiştirmemek için trapez denen bir barçayı eğmişti yani motor kasılıyordu ve aşırı ses yapıyordu yol tutuşu diye bir şey yoktu şuan maşallahı var resmen yapışıyor yola bu benim aracımmı diyorum yüksek hızlarda dreksiyon titriyordu jantları düzelttik o sorunda kalktı vites kolunda ciddi bir boşluk vardı yani vitesteyken boşta gibiydi ufak bir tamirle oda hal oldu frenlerde hava vardı servis fren merkezinin değişeceğini söyledi saolsun ustam ona da ufak dokunuşlarla ayar çekti ve yeni frenleri sağlam bir arabamın olduğunu gördüm ön balatalar değişti polen filtresi hava filtresi değişti şanzımandan özellikle 1. viteste giderken ıslık sesi gibi bir ses geliyordu ben motor sesi sanmıştım oda şanzımandan gelen bir sesmiş şanzıman yağının değişimiyle  ses kesildi diyebilirim baya uzattım ama gerçekten ustamın çok kaliteli bir usta olduğunu bir kez daha gördüm. ve şuan harika bir arabam olduğunu gördüm daha bir zevkle biniyorum arabaya çıt yok araçta gidişi yol tutuşu ciddi anlamda değişti umarım yormamışımdır sizi maliyetine gelince 510tlye patladı servisin bu arızalar için çektiği fiyat ortalama bir fiyat 2165 bunu da belirtmek istiyorum.
2004 corolla sol

Toyota Club Türkiye

aracımda ciddi bir değişim oldu
« : Temmuz 15, 2013, 03:57:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çıkarım senle her yola , Toyota ~ :)
    • Artistik Buz Pateni / Çeliği
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 19 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
Ynt: aracımda ciddi bir değişim oldu
« Yanıtla #1 : Temmuz 15, 2013, 04:03:47 »
Maşallah çok uygun fiyata çok iyi iş çıkarmışsınız , çok sevindim sizin adınıza :)
'    Peugeot RCZ 1.6 Thp 153 PS    '

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 15, 2013, 08:31:42 »
Anlattiginiza gore araba simdi araba olmus maliyeti de cok iyiymis istediginiz sekle girdiyse hersey ne mutlu size
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 15, 2013, 08:51:54 »
mrhba arkadaşlar birkaç gün önce corollamı iyi bir bakıma soktum öncelikle kaliperlerden başladık çok aşırı ses vardı yollarımızın geneli parke olduğu için çok rahatsız ediyordu tornacıda yeni kaliper pimleri yaptık ses yok. Kalkışlarda pır pır yaparak yani motor titreye titreye kalkıyordu ayrıca 2.vitesten 1.vitese atınca tak diye bir ses çıkıyordu motor hopluyordu ön motor kulağı değiştirdik ve benden önceki sahibinin insan olmadığını gördük motor kulağını değiştirmemek için trapez denen bir barçayı eğmişti yani motor kasılıyordu ve aşırı ses yapıyordu yol tutuşu diye bir şey yoktu şuan maşallahı var resmen yapışıyor yola bu benim aracımmı diyorum yüksek hızlarda dreksiyon titriyordu jantları düzelttik o sorunda kalktı vites kolunda ciddi bir boşluk vardı yani vitesteyken boşta gibiydi ufak bir tamirle oda hal oldu frenlerde hava vardı servis fren merkezinin değişeceğini söyledi saolsun ustam ona da ufak dokunuşlarla ayar çekti ve yeni frenleri sağlam bir arabamın olduğunu gördüm ön balatalar değişti polen filtresi hava filtresi değişti şanzımandan özellikle 1. viteste giderken ıslık sesi gibi bir ses geliyordu ben motor sesi sanmıştım oda şanzımandan gelen bir sesmiş şanzıman yağının değişimiyle  ses kesildi diyebilirim baya uzattım ama gerçekten ustamın çok kaliteli bir usta olduğunu bir kez daha gördüm. ve şuan harika bir arabam olduğunu gördüm daha bir zevkle biniyorum arabaya çıt yok araçta gidişi yol tutuşu ciddi anlamda değişti umarım yormamışımdır sizi maliyetine gelince 510tlye patladı servisin bu arızalar için çektiği fiyat ortalama bir fiyat 2165 bunu da belirtmek istiyorum.

Üstad eyvallah güle güle kullanın, belli ki ustanız aracınıza fevkalade bir bakım yapmış fakat servisin çektiği fiyat ne kadar çok olursa olsun emin olun o fiyata değiyor. Ağabeyimde 2005 1.6 Terra var. Sağ olsun bir ustası(Yunus usta :) var ama ciddi sıkıntı. Adamcağıza aracı ne zaman verse "bir daha verirsem ne olayım" :) diyor. Artık ustaya vermemeye karar verdi. Direk bayiye gidiyor. Geçen hafta 110 bin bakımından çıktı aracı. Yaklaşık 1.100 TL vermiş ama "deydi "dedi bana. Hakikaten servise verdiğiniz zaman bazen kullanıcının bile haberi olmadığı ama sonrasında maliyetli arızalara sebep olacak küçük sıkıntılarından önüne geçiliyor. Tepeden tırnağa diye tabir ettiğimiz deyim orada hayat buluyor. Bende her zaman servis taraftarı olmuşumdur. Tabi istisnalarda yok değil. Herkesin ustası aynı kalitede-işçilikte olmayabiliyor. Oda artık kısmet diyelim. Tekrardan keyifli kazasız sürüşler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 10 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 15, 2013, 09:24:37 »
Çok iyi fiyata arabayı canlandırmışsın.Kazasız belasız güle güle kullan.
2008 Tata İndigo 1.4 TDI Marina SW
2004 Hyundai Starex
2001 Mazda E2200
2002 Kia Bango

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 15, 2013, 09:29:42 »
Abi yeni aracın hayırlı olsun :D
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 15, 2013, 10:06:40 »
Aracınızın yeni karakteristiği hayırlı olsun :) Vitesde boşluk bizim aracda da var ancak nasıl bir çözümü vardır araç 1de iken vitesi elimle oynattığımda boşluk çok rahat hissediliyor birde e12lerde klasik körük derisi yıprandı ve vites topuzunun üstündeki krom alttan soyulmaya başladı :wacko:
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 161 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Temmuz 15, 2013, 15:24:10 »
 :)hayırlı olsunda bulunan arkadaşlara tek tek teşekkürler allah razı olsun gerçektende yeni arabam diyorum ilke :)
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 161 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 15, 2013, 15:35:11 »
Üstad eyvallah güle güle kullanın, belli ki ustanız aracınıza fevkalade bir bakım yapmış fakat servisin çektiği fiyat ne kadar çok olursa olsun emin olun o fiyata değiyor. Ağabeyimde 2005 1.6 Terra var. Sağ olsun bir ustası(Yunus usta :) var ama ciddi sıkıntı. Adamcağıza aracı ne zaman verse "bir daha verirsem ne olayım" :) diyor. Artık ustaya vermemeye karar verdi. Direk bayiye gidiyor. Geçen hafta 110 bin bakımından çıktı aracı. Yaklaşık 1.100 TL vermiş ama "deydi "dedi bana. Hakikaten servise verdiğiniz zaman bazen kullanıcının bile haberi olmadığı ama sonrasında maliyetli arızalara sebep olacak küçük sıkıntılarından önüne geçiliyor. Tepeden tırnağa diye tabir ettiğimiz deyim orada hayat buluyor. Bende her zaman servis taraftarı olmuşumdur. Tabi istisnalarda yok değil. Herkesin ustası aynı kalitede-işçilikte olmayabiliyor. Oda artık kısmet diyelim. Tekrardan keyifli kazasız sürüşler.
teşekkürler üstad mutlaka servisin yaptığı iş garantilidir ama şu şansım var benim gittiğim usta 12 yaşından beri toyota plazada çalışmış bir usta ve 8 yıldır kendi dükkanını açmış yaş olarakta hemen hemen 45 civarıdır diye tahmin ediyorum adamın tek işi toyota ve tespitleri çok yerinde tespitin hemen ardından müsteriyi ikna edecek açıklamasıda vardır başımdan bir dreksiyon sıkıntısı geçti dreksiyon çok sertti p/s ışıgıda yanmıyordu serviste kaldı bir müddet bulamadılar sabah 9da bıraktım akşam aradılar araç kalacak dediler bulamadık dediler ustamla konuştum getir dedi götürdüm aracı biraz kurcaladı abs beynini söktü götürdü arkada büyüteçle karıştırdı uğraştı taktı dreksiyon normale döndü ve servis benden uğraştıkları her saat için 80 tl istedi benim eskiden avensis vardı 97 corolla vardı hep ustamda yapardım ama dedim bu araç elektronik ve yeni bir araç  diye servisten çıkarmam dedim ama artık yok tabiki bulunduğunuz yerede bağlı biraz herkesin benim gibi bir ustası bulunmayabilir bulunduğu ilde buda şans tabiki ama serviside kötülemiyorum   :)
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 15, 2013, 15:36:50 »
Aracınızın yeni karakteristiği hayırlı olsun :) Vitesde boşluk bizim aracda da var ancak nasıl bir çözümü vardır araç 1de iken vitesi elimle oynattığımda boşluk çok rahat hissediliyor birde e12lerde klasik körük derisi yıprandı ve vites topuzunun üstündeki krom alttan soyulmaya başladı :wacko:
10 senelik araba abi normaldir.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 161 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Temmuz 15, 2013, 15:37:11 »
doğrudur selçuk abi 1. vitesteyken sanki boştaymış gibi sallanıyordu yanlız tamir sırasında orda değildim :)ama sorabilirim
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Temmuz 15, 2013, 15:49:00 »
10 senelik araba abi normaldir.
Aynen doğru söylüyorsun yıpranmalar normal :)

doğrudur selçuk abi 1. vitesteyken sanki boştaymış gibi sallanıyordu yanlız tamir sırasında orda değildim :)ama sorabilirim
Zeki okadar önemli değil bakıma az kaldı söyleyeceğim halletsinler  :)
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 161 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Temmuz 16, 2013, 03:15:40 »
çok basit bir tamiri varmış zaten hallederler inşallah :)
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 16, 2013, 08:56:44 »
teşekkürler üstad mutlaka servisin yaptığı iş garantilidir ama şu şansım var benim gittiğim usta 12 yaşından beri toyota plazada çalışmış bir usta ve 8 yıldır kendi dükkanını açmış yaş olarakta hemen hemen 45 civarıdır diye tahmin ediyorum adamın tek işi toyota ve tespitleri çok yerinde tespitin hemen ardından müsteriyi ikna edecek açıklamasıda vardır başımdan bir dreksiyon sıkıntısı geçti dreksiyon çok sertti p/s ışıgıda yanmıyordu serviste kaldı bir müddet bulamadılar sabah 9da bıraktım akşam aradılar araç kalacak dediler bulamadık dediler ustamla konuştum getir dedi götürdüm aracı biraz kurcaladı abs beynini söktü götürdü arkada büyüteçle karıştırdı uğraştı taktı dreksiyon normale döndü ve servis benden uğraştıkları her saat için 80 tl istedi benim eskiden avensis vardı 97 corolla vardı hep ustamda yapardım ama dedim bu araç elektronik ve yeni bir araç  diye servisten çıkarmam dedim ama artık yok tabiki bulunduğunuz yerede bağlı biraz herkesin benim gibi bir ustası bulunmayabilir bulunduğu ilde buda şans tabiki ama serviside kötülemiyorum   :)

Vallahi her ilçeye böyle bir usta lazım. Adamcağız hakikaten işini hakkıyla yapıyor. Ustanızın ellerine sağlık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 16, 2013, 10:17:18 »
rabbim kazasız belasız hayırlı günlerde kullanmayı nasip etsin:))) emeğinize sağlık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corollamı özledim
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 16, 2013, 10:31:57 »

abicim bu yaştaki arabaların çoğunun boyası soyuldu bırakta körük bari soyulsun.
Chevrolet Cruze 40,000 km 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Temmuz 16, 2013, 10:39:42 »
abicim bu yaştaki arabaların çoğunun boyası soyuldu bırakta körük bari soyulsun.
Haklısın abi 9 sene oldu biz arabayı alalı daha bakım haricinde en ufak masrafı yok maşallah.
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 161 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Temmuz 16, 2013, 16:33:33 »
Haklısın abi 9 sene oldu biz arabayı alalı daha bakım haricinde en ufak masrafı yok maşallah.
maşallah kazasız belasız selçuk vites kısmı komple yani gri çerçeve vites topuzu körükle beraber sormuştum çokta temizdi 240 lira fiyat vermişti 1 ay önce
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Temmuz 16, 2013, 16:40:37 »
maşallah kazasız belasız selçuk vites kısmı komple yani gri çerçeve vites topuzu körükle beraber sormuştum çokta temizdi 240 lira fiyat vermişti 1 ay önce
Vitesin etrafındaki krom görünümlü bölgede sorun yok bende değiştirirsem körükle vites topuzunu değiştiririm fazla fiyat söylerlersede ellemem zaten 2 seneye fln araba elden çıkar gibime geliyor :)
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 16, 2013, 16:41:10 »

SAnayide deri kaplat güzel olur abi hem istediğin renkte :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...