Gönderen Konu: Birkaç Soru  (Okunma sayısı 845 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Birkaç Soru
« : Temmuz 14, 2013, 02:02:33 »
1.sorum 96 model 1.6 toyota gli arabam var,direk tüpte çalışıyor.Bu arabada yarım debriaj işini ben + 2 usta arkadaş denedik beceremedik yarım debriaj yapınca geri kaçmaması lazım ama bu kaçıyor,milim oynatırsan yarım debriajdan stop ediyor...

O debriaj anlattığım şekile ayarlanamaz mı ilk defa ehliyet kursunda geçmiştim direksiyon başına ilk seferde de geçmiştim,aradan 3 sene geçti şimdi arabamı aldım herşeyim iyi güzel oldu da yokuş yukarı dur-kalk yaparken Allah canımı alıyor..

2.Sorum araba çalıştıktan 5-10 saniye sonra kendini otomatik klitliyor(kapılarını) bazen kontağı içerde unutacak oluyorum son anda aklıma geliyor(yedek kontak var) bu sorunu aşağı yukarı ne kadar maaliyete hallettirebilirim?

Toyota Club Türkiye

Birkaç Soru
« : Temmuz 14, 2013, 02:02:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '95
  • 59 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
Ynt: Birkaç Soru
« Yanıtla #1 : Temmuz 14, 2013, 03:57:26 »
1.sorum 96 model 1.6 toyota gli arabam var,direk tüpte çalışıyor.Bu arabada yarım debriaj işini ben + 2 usta arkadaş denedik beceremedik yarım debriaj yapınca geri kaçmaması lazım ama bu kaçıyor,milim oynatırsan yarım debriajdan stop ediyor...

O debriaj anlattığım şekile ayarlanamaz mı ilk defa ehliyet kursunda geçmiştim direksiyon başına ilk seferde de geçmiştim,aradan 3 sene geçti şimdi arabamı aldım herşeyim iyi güzel oldu da yokuş yukarı dur-kalk yaparken Allah canımı alıyor..

2.Sorum araba çalıştıktan 5-10 saniye sonra kendini otomatik klitliyor(kapılarını) bazen kontağı içerde unutacak oluyorum son anda aklıma geliyor(yedek kontak var) bu sorunu aşağı yukarı ne kadar maaliyete hallettirebilirim?

Yarım debriyaj işine hiç girmeyin bence direk el freniyle kalkın hem debriyaj balatanızın ömrünü uzatırsınız hemde daha kolay, güvenli bi kalkış yapabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Birkaç Soru
« Yanıtla #2 : Temmuz 14, 2013, 04:48:59 »
Yarım debriyaj işine hiç girmeyin bence direk el freniyle kalkın hem debriyaj balatanızın ömrünü uzatırsınız hemde daha kolay, güvenli bir kalkış yapabilirsiniz.

O da çok acemi işi Yusuf Bey,ha ben de acemiyim ama düz yolda filan tık demeden kaldırıp götürüyorum yokuş aşağı zaten en kolay ama yokuş yukarı hele ki döneceksem arap saçına dönüyor ortalık :D

Şimdilik arkadaşlar yardım ediyor sağımdan solumdan gelene ama hep onlar olmayacak yanımda,yarım debriajıda sadece trafiğin sıkışık olduğu birkaç şehir içi ışıklı rampalarda kullanmak istiyorum...