Gönderen Konu: Angel Halka ve Navigasyon  (Okunma sayısı 2262 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
    • AdrenoTÜRK
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
Angel Halka ve Navigasyon
« : Temmuz 13, 2013, 22:25:50 »
Merhaba arkadaşlar.Size bir sorum olacak.2005 Avensis Elegant sahibiyim.Ön fara Angel halkası taktırmak istiyorum.Ama bir sorum olacak bildiğiniz gibi avensis 2005 in ön farı 2006 ve sonrasından biraz farklı.2006 ve sonrasında park farı kısmı ve xenon kısmına iki tane angel takılabiliyor.Acaba 2005 e de 2 tane mi takılıyor yoksa park farı kısmına takılamıyor mu?Angel halkası ölçüsü bilen varsa 75 mm mi yoksa 88 mm mi? Birde şöyle bir çekincem var.Angel halkası 12 volt diyor acaba normal park lambası yerine bunu takarsam sorun yaratırmı?Yani nasıl taktırmam gerekiyor? Son olarak arkadaşlar birde avensis için uyumlu navigasyon ve geri görüş kamerası buldum.Fiyatına işçilik de dahil 1500 dediler.Bu fiyat nasıl sizce? Biliyorum biraz fazla soru sordum ama aklımda çok fazla soru var :)
İlginize şimdiden teşekkür ederim.Saygılarımla...

Toyota Club Türkiye

Angel Halka ve Navigasyon
« : Temmuz 13, 2013, 22:25:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
Ynt: Angel Halka ve Navigasyon
« Yanıtla #1 : Temmuz 14, 2013, 15:59:47 »
Merhabalar Cengiz bey..

angel far olayını daha önce bende düşünmüştüm. Ama orjinal farı açma fikri bana pek cazip gelmemişti. Ama bildiğiniz üzere avensis T25 kasa da malum far kararması sorunu var. Bu sorun sizin de bahsettiğiniz gibi 2006 da değil 2007 de değişen makyajlanan avensisle düzeltildi. Benim aracım 2006 :) ordan biliyorum. Park lambalarını iptal edip angel halka takmak istiyorum demişsiniz yanlış anlamadıysam. Bu sizi vize de sıkıntıya düşürecek bir durumdur. Eğer sizinde farlarınız az gösteriyorsa bi kaç yolu var bu işlem için..
1-depo marka yan sanayi far alıp içini açmak (ki orjinal farlara göre daha kolay açılır)
2-istanbul'da mercek temizliği ve onarımı yapan firmalar var onlara gönderip hem mercekleri onarttırmanız ve angel halka montajını onlara yaptırmanız.
3-angel halka olmasa da olur ben orjinal severim derseniz bayiye gidip farlarınızı kontrol ettirin ve değişim isteyin. Bu ara bu tarz şikayetlerden dolayı farlarını değiştiren arkadaşlar var.. Forum içinde arama yapıp bulabilirsiniz.

çok fazla soru var :) angel halkasının ölçüsünü bilmiyorum malesef. açmadan ölçülemez bende henüz açmadım. ama forumda diğer araçların farlarını açan arkadaşlar mevcut. Bknkz : mesut akın :)


navigasyon ve geri görüş kamerası tamamen isteğe bağlı özel bi durumdur. Tek başına bi cihazı 3000 tl ye alıp da takabilirsiniz yada 300 tl lik bir cihazı da alıp takabilirsiniz. zevk ve bütçe meselesi..
Avensis uyumlu cihaz demişsiniz ama yeni kasalarla karıştırmayın sakın.. Uyumlu olarak satılan cihazların hepsi universal cihaz olmakla beraber araca uygun çerçeve ile montaj yapılıyor. Eğer illa araca uyumlu olsun diyorsanız :
http://www.aliexpress.com/item-img/Avensis-DVD-With-GPS-For-Toyota-Avensis-2003-2007-Russian-With-3G-USB-Host-Silvery-model/1012689500.html#

bunu tavsiye ederim sadece; fiyat olarak gümrük vergisi ve $ kurunu göz önüne almanızı öneririm.

son olarak imzamdaki araca bakarsanız benim nacizane çözümümü göreceksiniz.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
    • AdrenoTÜRK
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
Ynt: Angel Halka ve Navigasyon
« Yanıtla #2 : Temmuz 15, 2013, 06:53:03 »
Merhaba Kerem bey,
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim çok açıklayıcı bir yazı olmuş.Arabanızı da inceledim gerçekten mükemmel bir tasarıma sahip.Gule güle kullanın :)
Evet ben park lambasını iptal edip angel kullanmak istiyordum bmw tarzı olsun diyordum şu videodaki gibi TOYOTA AVENSIS Angel devil eyes ТОЙОТА АВЕНСИС глаза ангела дьявола Burada 2 angel takmış ama 2005 lerde 1 tane takılabiliyor sanırım. Yoksa benim farlarda kararma vs şey yok.Birde hazır söz açılmışken arka lambalar yuvarlak olan kısımda led taktıran varmı acaba biliyor musunuz? Son olarak sis altındaki led farınızı çok beğendim gerçekten mükemmel bir görüntü katmış :) Acaba bu led farlardan memnun musunuz? Birde bu led sistemini park lambasına mı bağladınız? Yani kesin ayrı beslemesi var mı?
Saygılarımla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
Ynt: Angel Halka ve Navigasyon
« Yanıtla #3 : Temmuz 21, 2013, 14:45:45 »
Merhaba su an cepten fazla yazamıyorum kusura bakmayın. . Arka stoplar mercekli yapisi itibariyle zaten ledl gibi görünüyor icinde 3 adet ampul var. Illa led yapalim diyorsaniz ici açılıp led yapilabilir.
Bendeki gündüz farlari direk bağlı ekstra olarak bi tuş koydum açıp kapatmak için.  Henüz o kisimdaki islem bitmediği için resim koymadim ama tuşu vites altındaki gizli bölüme sakladim diyebilirim. İleri kamera ,bagaj i icerden acma , gündüz fari lpg göstergesi ni bi plaka üzerinde oraya alip gizlemeye çalışacağım. .
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)